Cowboy Bebop

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
LikeNot
Viestit: 102
Liittynyt: Ma Kesä 13, 2005 23:39
Paikkakunta: Rovaniemi

Cowboy Bebop

Viesti Kirjoittaja LikeNot » Ti Elo 09, 2005 20:25

Tästä ei ilmeisesti ole vielä aihetta, joten tekaistaampa...

Eli, mitä mieltä olette sarjasta? Kuinka moni on nähnyt tämän todellisen helmen? Harvoin tulee vastaan samanlaista sarjaa, jossa lähestulkoon kaikki, musiikista henkilökaartiin ja animaatioon toimii täydellisesti. Allekirjoittaneen se vei heti ensimmäisestä jaksosta alkaen, ja ei ole päästänyt irti vieläkään. Eli sarja on vielä itselläni kesken, mutta ei enää kauaa...

Cowboy Bebopin alkumetreillä kaksi palkkionmetsästäjiksi enemmän tai vähemmän omasta tahdostaan ajautunut heppua, Spike Spiegel ja Jet Black matkaavat ympäri lähitulevaisuuden aurinkokuntaa Bebop aluksellaan lihavien, ja hätätilanteessa hieman hoikempienkin palkkioiden perässä. Homma on kovaa, ja ruokapula vaivaa. Hieman myöhemmin kaverusten mukaan tyrkkäytyy ''Femma Fatale'', Fay Valentine, korttipelihuijari ja yleinen keimailija, joka sarjan edetessä saa suuremman roolin. Kun nelikon täydentää vielä teinitietokonehakkeri Edvard, lainrikkojen onkin syytä vapista.

Omaperäinen henkilökaarti, kuten jo mainitsinkin, on Bebopin todellinen suola. Neljään ihmiseen ollaan saatu tungettua lähes koko ihmiselämän kirjo, ja silti jokainen tuntuu luontevalta. Varsinkin Spiken viileä ja etäinen, mutta pohjimmiltaan hyväsydäminen hahmo on todella taitavasti rakennettu, ja nälkää vielä lisää, että hahmojen menneisyys paljastuu vasta sarjan myötä. Ja hemmetin tyylikkäästi vieläpä.

Toinen osa-alue, jossa avaruuscowboyt loistavat, on musiikki. Sitä on paljon ja laadukaasta. Muutamat kappaleet todellakin nostavat tipan linssiin.

Muistakin asioista voisi turista vielä pitkään, mutta taidan jättää muillekin jotain analysoitavaa... :wink: Yhteenvetona sarja on ehdottomasti yksi parhaista, ellei jopa jaettu paras, mitä olen koskaan nähnyt. Ja kun sarjaa saa vielä Suomestakin Dvd:llä, en näy syytä, miksi tätä ei kannattaisi hankkia. Suosittelen lämpimästi.
I just watched dream that I never awaked. And of course it has to be nightmare...

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Re: Cowboy Bebop

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ti Elo 09, 2005 20:40

LikeNot kirjoitti:Eli, mitä mieltä olette sarjasta?
Paras animesarja koskaan. Ainakin niistä joita olen nähnyt. Piste.

-Juha

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ti Elo 09, 2005 20:48

Perhanan hyvä anime se kyllä on. Tyyliä on ja hyviä henkilöhahmoja riittää ja erityisesti Faye Valentine rokkaa, myös leffassa. Erityisesti neidin tarina sarjassa on todella hyvä.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Sandalphon
Viestit: 165
Liittynyt: Ti Kesä 07, 2005 16:39
Paikkakunta: Nkku/Pori

Viesti Kirjoittaja Sandalphon » Ti Elo 09, 2005 21:12

Aika vakuttavaa kyllä... Olen nähnyt vähäsen jotain räiskintäkohtaa ja se ei paljoakaan kertonut tästä tarinasta, mutta olen kyllä ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut. Jotenkin Bebop mangan keskinkertaisuus himan etäännytti minua tästä, mutta kyllä kai tämä on pakko ostaa ja jättää se Escaflowne johonkin myöhenpään ajankohtaan... Piru, kun olen lopettanut kokonaan netistä latailun, niin menee kaikki rahat ;)
"Jos Helvetti on täynnä Saatana joutuu seisomaan..." -Yup

Avatar
Hecatonchiros
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 03, 2003 19:38

Viesti Kirjoittaja Hecatonchiros » Ti Elo 09, 2005 21:17

Tämähän iski aikoinaan vielä paremmin kuin NGE, ja toisin kuin NGE, tämä on myös säilynyt minun kirjoissani yhtenä kaikkien aikojen parhaista animeista, mitä on tullut nähtyä.... ehkä jopa parhaana. Jokin sarjassa vaan klikkasi ekat viisi jaksoa nähtyäni, ja lopetus on niin kovin... no, lopullinen. Ja ne musiikit, aijai.

Nyt alkoikin tehdä mieli taas katsoa koko sarja läpi, ja leffa vielä päälle.

Avatar
Arpi
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Syys 08, 2004 22:00
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Arpi » Ti Elo 09, 2005 22:35

Kiinnostuneille tiedoksi että sarjasta on ilmestymässä uusi remasteroitu versio loppuvuoden aikana.
http://www.rightstuf.com/1-800-338-6827 ... /4/1877/24

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ti Elo 09, 2005 22:49

Remixejä odotellaan joo. Meinasin UK-R2:ia alkaa keräämään, mutta niitä tuskin PAL-R2:na saadaan ihan hetkeen sen normaalin julkaisunkin ollessa aika tuore. Siispä hyllyyn alkaa nuita R1-remastereita valua.

-Juha

Avatar
Sandalphon
Viestit: 165
Liittynyt: Ti Kesä 07, 2005 16:39
Paikkakunta: Nkku/Pori

Viesti Kirjoittaja Sandalphon » Ti Elo 09, 2005 22:57

Siis tuota tuo remix tarkoittaa... Kiitos tiedosta. Pacificissahan on sitten remixit ja alkuperäiset samaan hintaan, että sen puoleen voisin alkaa niitä keräämään. Onko muuten tietoa, kuinka tiuhaan noita remixejä tulee ja onko jaksomäärät samat, kuin alkuperäisissä? Jaksotietoja kaipaisin siksi, jos ei jaksa odottaa remixejä, niin...

http://www.dvdpacific.com/search.asp?title=bebop
"Jos Helvetti on täynnä Saatana joutuu seisomaan..." -Yup

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ti Elo 09, 2005 23:03

Sandalphon kirjoitti:Siis tuota tuo remix tarkoittaa... Kiitos tiedosta. Pacificissahan on sitten remixit ja alkuperäiset samaan hintaan, että sen puoleen voisin alkaa niitä keräämään. Onko muuten tietoa, kuinka tiuhaan noita remixejä tulee ja onko jaksomäärät samat, kuin alkuperäisissä? Jaksotietoja kaipaisin siksi, jos ei jaksa odottaa remixejä, niin...
Kuusi levyä kuten ennenkin. Ääniraidat pistetty kait lähinnä uusiksi, mistä kotiteatteri-ihmiset varmasti tykkäävät.

-Juha

Avatar
Sandalphon
Viestit: 165
Liittynyt: Ti Kesä 07, 2005 16:39
Paikkakunta: Nkku/Pori

Viesti Kirjoittaja Sandalphon » Ti Elo 09, 2005 23:24

Kai siinä silti on muutakin uusittu, kuin ääni, sillä tuollahaan luki noin:
Experience Cowboy Bebop as you have never seen it before, completely re-mastered and remixed, including newly animated scenes all in 5.1 Dolby Digital Surround Sound!
Kai tuo pitää noin sitten hankkia. Vieläkun löytäisi julkaisupäivät...

Edit: Jaa'a vielä saa vähän odottaa...
Cowboy Bebop ReMix, Vol #1 DVD (Release Date 9-13-05)
Cowboy Bebop ReMix, Vol #2 DVD (Release Date 10-25-05)
"Jos Helvetti on täynnä Saatana joutuu seisomaan..." -Yup

JareJare
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Maalis 23, 2005 22:57

Viesti Kirjoittaja JareJare » Ke Elo 10, 2005 09:11

Kuulu animeihin josta pidän valtavasti, tosin lähinnä henkilöiden pohjalta. Spiken luonne on suorastaan rakastettava, ja muutkin hahmot ovat yllättävän omaperäisiä. Ulkonäkö on myös jotenkin niin inhimillinen, ja kuvastaa hyvin jokaisen luonnetta. Idea on myös mainio, ja pidän tuosta dramatiikan yhdistelystä toimintaan, tylsiä kohtia ei oikeastaan edes löydy.

Animaatiojälkihän nyt on yksi parhaista mitä on, ja taustat ja hahmot on piirretty uskomattoman hyvin. Lisäksi se antaa huomattavasti inspiraatiota ;>

Ainut mistä en sarjassa pidä on...juoni? En varsinaisesti huomannut kovinkaan paljon yhteneväisyyksiä, tai mitään mikä laittaisi katsojan katsomaan seuraavankin jakson. Vaikka kaikki niistä narutojen cliffhangereistä nalkuttavatkin, niin se on silti mielestäni yksi tärkeä osa tuon mittaista sarjaa. (26?)

Lopusta en nyt sano mitään, paitsi että se vaikutti, ja oli oikeastaan sellainen josta pidän. ;__;

Erittäin mainio anime, kuuluu suosikkeihini :>

Avatar
Lazba
Viestit: 40
Liittynyt: Ma Touko 16, 2005 12:54
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Lazba » Ke Elo 10, 2005 12:27

Ehdottomasti suosikkisarjani kautta aikojen. Tyylikkään ja näennäisen toimittapainotteisen kuoren alla sarja onkin - no, ainakin minun mielestäni - hyvin herkkä ja kaunis kertomus menneisyydestä. On aika suuri saavutus olla samalla kertaa sekä herkällä tavalla dramaattinen että oikeasti tyylikkäästi toiminnallinen.
JareJare kirjoitti:Ainut mistä en sarjassa pidä on...juoni? En varsinaisesti huomannut kovinkaan paljon yhteneväisyyksiä, tai mitään mikä laittaisi katsojan katsomaan seuraavankin jakson. Vaikka kaikki niistä narutojen cliffhangereistä nalkuttavatkin, niin se on silti mielestäni yksi tärkeä osa tuon mittaista sarjaa. (26?)

Lopusta en nyt sano mitään, paitsi että se vaikutti, ja oli oikeastaan sellainen josta pidän. ;__;
Et pidä juonesta? o_O Kehotan katsomaan sarjan uudestaan ja tällä kertaa pitämään mielessä, että Cowboy Bebop on ennen kaikkea tarina menneisyydestä, sen pakoilemisesta ja siihen takertumisesta. Tällöin sarjan jaksot vaikuttavat paljon enemmän yhteen kuuluvilta, ja tämän tulkinnan kautta ns. turhatkin jaksot muuttuvatkin täysin perustelluiksi. Esimerkiksi Toys in the Atticia voi pitää turhana jaksona, mutta todellisuudessa siinä esiintyy hyvin konkreettisessa muodossa yksi sarjan perusteemoista: kun menneisyyden jättää taakseen käsittelemättä, se palaa lopulta vainoamaan sinua.

Menneisyystulkinnan valossa myöskin viimeinen lause lopputekstien jälkeen (varmuudeksi spoilerivärein: You're gonna carry that weight) saakin paljon syvempiä merkityksiä. Mielestäni olisi vain ja ainoastaan kömpelöä ja ehkä lapsellistakin tulkita se taakaksi, jonka katsoja saa hartioilleen nähtyään Spiken kuolevan (kuten minä ensimmäisellä katsomiskerralla vuosia sitten tulkitsin, kun en ajatellut sarjan liittyvän menneisyyteen millään tavalla). Samoin viimeisessä jaksossa Spiken kostoretki saa paljon suuremman dramaattisen latauksen, jos ajattelee että kyseessä ei ole pelkkä kosto rakastetun puolesta vaan välienselvittely menneisyyden kanssa.

Kannattaa myös huomata, että Cowboy Bebopin musiikilliset ja elokuvalliset vaikutukset on niin ikään haettu menneisyydestä. Jopa soundtrack-levyjen kansilehdissä on runsaasti riemastuttavia yksityiskohtia tähän liittyen. Menneisyys on sarjassa esillä lähes joka tasolla, se täytyy vain ikään kuin huomata itse. Minä huomasin vasta toisella katsomiskerralla ja ymmärsin ihan kunnolla vasta kolmannella.

Perustelin ehkä lyhyesti ja huonosti koska en pidempiä juttuja jaksa tähän hätään kirjoittaa, mutta kehotan oikeasti katsomaan sarjan uudestaan ajattelemalla siitä kuten minä ajattelen - katsomiskokemus on varmasti mielenkiintoisempi. En usko olevani ainoa, joka sarjan on näin tulkinnut.

Avatar
Jebula
Viestit: 157
Liittynyt: La Huhti 02, 2005 14:36
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jebula » Ke Elo 10, 2005 13:00

Katoin just sen elokuvan. :) Tykkäsin siitä ja se päähenkilö oli mukavan rento. hyvä oli, kaikin puolin.

mansi

Viesti Kirjoittaja mansi » Ke Elo 10, 2005 13:20

BeBop tosiaan kolautti rautatangolla mahaan ensinmäisen katselukerran jälkeen pahasti. Sekä lopun Spiken kuolema konekivaarimiesten edessä, että Edon lähteminen sarjan loppupuolilla, olivat tapahtumat jotka jäivät haikeiksi muistoiksi mieleen.
Sarja itsellään ei ole ehkä kaikkein loistokkaimpia teoksia animehistoriassa, mutta on se toki itselleen jalansijaa ottanutkin. Omasta kokemuksesta sekä sarja että elokuva jättivät itselle haikean, mutta samalla oliosen olotilan. Äkilliset loppupuolen eroamiskohtaukset ja muut äkilliset käänteet saivat välillä itseni miettimään että pistääkö tekijä vain hahmoja kiertoon vai haluaako vain lisätä sarjan dramaattisuutta hahmojen liikkumisella. Myös omat yksittäiset pikkutarinat sarjan varrella olivat varsin mielenkintoista katsottavaa, ja sarjan aika (eikä myöskään elokuvan) tullut mitään turhia jääkaappikeikkoja. Myös ainoa flashpäkkikohtaus joka sai haukottelemaan oli Fayn, mutta tuokin meni muiden mukana, ihan vain mielekiinnosta.
Loistava tekele, suosittelen lämpimästi.
PS. Matkalla olleet kolme vanhaa miestä olivat loistavia sidekickejä.

Avatar
Acolyte
Viestit: 339
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 12:10
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Acolyte » Ke Elo 10, 2005 15:27

Remixi version jenkkijulkaisupäivä napsahtaa sopivasti ens kuulle joten on se pakko ostaa. Olisin ostanut toki aiemmin ko. animen merkkipaalun, mutta kun aloin kuulemaan huhuja Remix-versiosta, olihan se pakko odottaa. Cowboy Bebop on eittämättä Bonesin ja Watanaben parasta antia. Ehdoton klassikko
"It's a morally corrupt hypocrisy fuckfest of a world we live in" CorvusCorax

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa