Speed Grapher

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Acolyte
Viestit: 339
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 12:10
Paikkakunta: Kemi

Speed Grapher

Viesti Kirjoittaja Acolyte » Pe Heinä 22, 2005 08:56

Speed Grapher on kyllä ehdottomasti Gonzon parhaimipia sitten Blue Submarinen ja Orguss 02:n jälkeen. Vaikkei sarja visuaalisesti ole kovin edistynyt lukuunottamatta tyylikkäitä, myöhempiä op ja ed -animaatiota. Voisi jopa sanoa että on järkyttävää nähdä näinkin kepulia animaatiota Gonzolta... Tosin eipäs se Gantzikaan mitenkään henkeäsalpaavaa ollut.

Speed Grapherin viehätysvoima onkin tarinassa ja sen tuoreudessa. Otetaan super voimia ja annetaan ne Japanin iljettävimmille ihmisille. Vaikutusvaltaisille, rikkaille valtapelureille. Iljettävät ihmiset tekevät iljettäviä asioita viattomille ja ei niin viattomille ihmisille. Animekliseet heitetään suoralta kädeltä roskiin ja supervoimatkin vedetään täysillä överiksi.

Tarinahan kertoo sotakuvaajasta, joka joutuu kuin vahingossa osalliseksi ihmeelliseen, sadistiseen rikkaiden klubiin jossa kultinomaisesti palvotaan nuorta tyttöä jumalattarena jonka suudelma saa aikaan suuria muutoksia. Päähenkilömme, Saiga, joutuu jumalattaren suutelemaksi ja saa mitä erikoisimpia voimia. Hän pystyy räjäyttämään asioita kamerallaan ja pian mies saa peräänsä mitä eriskummallisia vihamiehiä joita johtaa Tsuitengu, mies joka polttaa 10000 jenin seteleihin käärittyjä sätkiä ja käyttää rahaa kuin roskaa ja tämän kätyrit.

FUNimation on napannut sarjan lisenssin jenkkilässä. Nähtäväksi jää säilyykö Duran Duranin Girls on Film alkutunnari sarjassa vai katoaako se kopio-oikeusviidakkoon.
"It's a morally corrupt hypocrisy fuckfest of a world we live in" CorvusCorax

Avatar
Nelg
Viestit: 20
Liittynyt: Ma Elo 23, 2004 13:44
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nelg » La Elo 06, 2005 17:01

Minuun sarjan alku iski heti ja lujaa, vaikka oma kiinnostus valokuvaukseen oli iso tekijä. Alussa melkeinpä kaikki oli hienoa, jopa op-tunnaria myöten. Ihmisten kieroutta ja sadistisuutta näytetään häpeilemättä, ja ihmiskehot todella hajoavat rankassa käsittelyssä. Animaatio on tosiaan karua, joka tuntuu vaan pahenevan loppua kohti, kuten juonikin.

Valokuvausteema tuntui lupaavalta, ja Saiga on sopivasti rappioitunut ja kyyninen taiteilija.
Saiga pystyy siis räjäyttelemään esineitä ja maastoa kameraa laukaisemalla, mutta lähinnä ainoa tekijä räjäytyksen tehoon tuntuu olevan pelkkä objektiivin koko. Sarjassa ei olla koskaan edes mainittu termejä valotusaika, aukko, polttoväli tai valovoimaisuus. Objektiivin fyysinen kokohan on ainoa ilmiselvä tekijä, joten juttua ei olla kehitetty eteenpäin. Iso miinus.
Räjäytys ei sentään onnistu jos kohde ei ole tarkennettu, joka on pieni plussa. Sarjassa on toisaalta esiintynyt ongelmia tarkennuksessa, joita en aio tarkemmin kertoa, mutta ihmettelen miksei automaattitarkennusta ole mainittu vieläkään. Valokuvausteema jää siis ainoastaan kameran laukaisimen painamiseen.

Juoni alkaa vähitellen kyllästyttää toistuvan kuvion takia, myös onnettomien ja epäuskottavien pelastuksien takia. Liian raju ja hyvä aloitus, ja toivo loppupuolesta alkaa hiipua. Kunpa juoni kehittyisi muuhun kuin ultimate-lopputappeluun ja trendikkääseen geenimanipulaatioon.
Tulisipa edes jotain lisää valokuvauksesta :/

Avatar
Mujava
Viestit: 60
Liittynyt: To Joulu 04, 2003 16:44
Paikkakunta: Kuopion ydinalue

Viesti Kirjoittaja Mujava » To Elo 11, 2005 02:33

Loistavaa. Upeaa. Kerrankin animea jossa on jätetty kliseet pois ja homma toimii. Sarja on juuri sopivan synkkä ja tumma, että se uppoaa kaiken "yli-imelän" tarjonnan keskeltä. Tarina tempaa mukaansa, vaikka välillä tuntuu putoavan rattailta. Pakko nähdä lisää..
ウメハラがぁ 捕まえてぇぇ ウメハラがぁ 画面端ぃぃっ バースト読んでえぇっ"
" まだ入るぅぅ ウメハラがぁっ ・・・つっ近づいてぇっ ウメハラがぁ決めたぁぁーっ

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa