Akira

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
blue_wolf
Viestit: 235
Liittynyt: Su Touko 29, 2005 17:51
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja blue_wolf » Ti Helmi 21, 2006 15:10

NetDiver kirjoitti:Liken julkaisu Akirasta oli ja on edelleen aika helvetinmoinen epäonnistuminen.
Niinpä. Vol.9 huitelee vieläkin teillä tietämättömillä, n. puoli vuotta sitten sen pystyi jo jopa kirjastosta varamaan, mutta eipä näy kysiestä teosta enään kirjaston listoilla.
Like on sivuillaan ties kuinka kauan julistanut ottavansa uusinta painokset, mutta eipä ole pahemmin näkynyt. Sinänsä ihmetyttää tuo julkaisutahti, sarjalle löytyy varmasti kysyntää, joten miksei sitä voida saattaa päätökseen. On tullut odoteltua tuota seuraavaa volumea jo ihan hauskan kauan. Jännityksessä saa pitää, mutta edes jotain rajaa sentään pitäisi vedellä, Like on varmasti jo menettänyt muutamat Akiran lukijat tuolla pelleilyllä.

Akira itsestään on todella hyvä sarja, olisi ihan kiva saada loppukin tietoon ja ihan suomenkielisenä, mutta on se ollut jo kyllä kauan aikaa selvillä, että englanninkieliseen sitä on turvauduttava.
Sääli.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Helmi 21, 2006 16:31

blue_wolf kirjoitti:Niinpä. Vol.9 huitelee vieläkin teillä tietämättömillä, n. puoli vuotta sitten sen pystyi jo jopa kirjastosta varamaan, mutta eipä näy kysiestä teosta enään kirjaston listoilla.
Tämän hetkinen julkaisuaikataulu lupaisi osia 9 ja 10 maaliskuun lopulle. 11 ja 12 vuoden loppupuolella. Liken myyminen Otavalle on saattanut piristää julkaisutoimintaa. Liken sarjisjulkaisut ovat kyllä kuin Suomen lätkämitalit: ei niihin kannata uskoa ennen kuin sellainen on konkreettisesti käpälissä.

Nämä tulevat olemaan uutta painosta eli koko on pienempi kuin edellisissä osissa. Edellisistä osista pitäisi tulla myös pienemmät uusintapainokset alkuvuodesta. Ihanaa kohtelua vanhalle kerääjälle, joka on sitkeästi odottanut Suomi-painoksia ja sitten rukataan kesken sarjat julkaisuformaatti uusiksi. Järkyttävän hienon näköistä kirjahyllyssä. Sama juttu kävi Sin Cityn kanssa. Viesti tuntuu kohtuullisen selvältä: "Osta vaan uusi painos lisäksi, jos haluat hyvännäköisen sarjan hyllyysi, kurja addikti!"
NetDiver kirjoitti:Itselle Akira oli Ghost in the Shellin kanssa ensimmäiset ja lähes ainoat anime-elokuvat joita näin tuona VHS:n kulta-aikana. Vaikka Akira oli ajoittain suht sekavaa katseltavaa, iski se huomattavasti kovemmin kuin Ghost in the Shell. Olin silloin kuitenkin paljon nuorempi ja Akiran röyhkeä asenne ja yhteiskunnallinen dystopia nappasivat paljon helpommin mukaan.
Lähinnä tässä oli kyse suurista ennakko-odotuksista. Kun lähtee katsomaan leffaa ja odottaa sen räjäyttävän tajunnan ja pelastavan Afrikan lapset nälänhädältä, ei kokemus voi olla kuin pettymys. Lisäksi olin kahlannut suunnilleen koko kirjaston scifi-hyllyn läpi edellisien vuosien aikana, joten dystopiat tunkivat muutenkin korvista ulos. Akira-leffa ei vaan ollut tarpeeksi erikoinen ja kiinnostava, jotta sen sekavuudesta olisi jaksanut yrittää ottaa selvää. Manga sentään pysyy kunnolla raiteillaan.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Beetle
Viestit: 2
Liittynyt: La Maalis 04, 2006 10:55
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Beetle » La Maalis 04, 2006 11:22

Akiran mangasta pidin, mutta leffa sit tökki...sekava, kuten muutkin on maininneet.

Avatar
Li-Q
Viestit: 1
Liittynyt: La Maalis 04, 2006 23:56

Viesti Kirjoittaja Li-Q » Su Maalis 05, 2006 00:14

Todella loistava elokuva! Mielestäni kyseisessä leffassa ei ollut tylsiä kohtauksia laisinkaan :) Noi mangat pitää kyllä lukasta joskus. Kuulema jatkuu paljon siitä, mihin leffa jäi. Akira kuuluu kyllä parhaimpiin animeleffoihin mitä oon nähnyt!

Avatar
widseek_
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Helmi 14, 2006 18:43
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja widseek_ » Su Maalis 05, 2006 01:11

No mielestäni toi elokuva nyt ei ollut mikään hääppöinen. Sitä oli hehkutettu kaikkialla, että paras anime leffa. Mut ei minusta. Aika tylsä sanoisinko. Mangoista en tierä, onko hyviä vaiko ei. Täytyy varmaan lukaista joskus..

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Pe Heinä 21, 2006 09:41

isokana kirjoitti:
blue_wolf kirjoitti:Niinpä. Vol.9 huitelee vieläkin teillä tietämättömillä, n. puoli vuotta sitten sen pystyi jo jopa kirjastosta varamaan, mutta eipä näy kysiestä teosta enään kirjaston listoilla.
Tämän hetkinen julkaisuaikataulu lupaisi osia 9 ja 10 maaliskuun lopulle. 11 ja 12 vuoden loppupuolella. Liken myyminen Otavalle on saattanut piristää julkaisutoimintaa. Liken sarjisjulkaisut ovat kyllä kuin Suomen lätkämitalit: ei niihin kannata uskoa ennen kuin sellainen on konkreettisesti käpälissä.
Vol 12 bongattu Suomalaisessa. Nopean katsastuksen perusteella se tosiaankin saattaa sarjan päätökseen. Sankarimme pääsevät siis vihdoin ratsastamaan kohti auringonlaskua kevätauringon säteiden lämmittäessä Neo-Tokion raunioita. (Aika velikultia)

Suunnilleen kymmenen vuotta tuo Liken odysseija Akiran parissa taisi kestää. Nyt se on kuitenkin saanut - vihdoin - päätöksensä. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa jokaisen mennä ja hankkia Akira pieniin karvaisiin käsiinsä. Kyseessä on kuitenkin klassikko ja yksi niistä sarjoista, joiden takia pikku otakut voivat nyt kuolata kaiken maailman Inu-Jaskojen ja muiden perään.
- Jussi Nikander

Avatar
Trilkk
Viestit: 202
Liittynyt: Su Helmi 09, 2003 12:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Trilkk » Ke Heinä 26, 2006 17:25

jtn kirjoitti:Vol 12 bongattu Suomalaisessa. Nopean katsastuksen perusteella se tosiaankin saattaa sarjan päätökseen.
Nyt omituinen tunnustus.

Olenko ainoa jonka mielestä Akira 6 (johon Like aikoinaan pätkäisi sarjan ennen kuin jatkoi sitä uudelleen vuosien kuluttua) olisi ollut paljon voimakkaampi ja tyydyttävämpi lopetus eepokselle?

Tuhon jälkeisessä maailmassa jatkaminen ei oikein tuntunut miltään. Meininki on vähän lisää-enemmän & isompi-poks ja Tetsuon voimien kasvaessa naurettavuuksiin asti hommasta lähti pikkuhiljaa maku. Kuutoskirjan lopetuksessa on iso pum, Kaneda näyttää kuolevan (Kaneda oli ärsyttävä) ja Tetsuo tulee Akiran luo tuhoutuneen Tokion raunioissa. Episodissa oli sellaista lopullisuuden tuntua, että siitä jäi todella hyvä fiilis kun kutoskirjan aikoinaan käsistään laski.

Avatar
NetDiver
Viestit: 117
Liittynyt: Ke Touko 12, 2004 11:23
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja NetDiver » Ke Heinä 26, 2006 22:47

Trilkk kirjoitti:Nyt omituinen tunnustus.

Olenko ainoa jonka mielestä Akira 6 (johon Like aikoinaan pätkäisi sarjan ennen kuin jatkoi sitä uudelleen vuosien kuluttua) olisi ollut paljon voimakkaampi ja tyydyttävämpi lopetus eepokselle?
Olen itse osittain samalla kannalla. Ekasta volumesta lähtien tarina kasvattaa panoksia kappale toisen jälkeen, kunnes Big Bang Again tapahtuu. Suurin osa sen jälkeisistä tapahtumista on pitkälti sarjan alkupuolella punottujen juonikuvioiden selvittämistä, jotka jäivät selvittämättä ja joista osa jää hieman kysymysmerkiksi (lukijan pääteltäväksi) vielä virallisen päätöksen jälkeenkin. Post-apokalyptinen osuus on kuitenkin mielenkiintoista luettavaa, mutta samaa jännityslataukseen ei päästä kuin sarjan alkupuolella. Selvä taitekohta tarinassa, joka tuntuukin hieman alkuosan jatko-osalta (en nyt sitä paremmin osaa sanoa :)). Akiran edellisestä lukemisesta on tosin jo vierähtänyt muutama vuosi ja revisiitti tähän mainioon dystopiaan olisi varmasti paikallaan.

Ja kyllä, se osa 12 on todellakin viimeinen osa Liken Akira-julkaisuissa. Tätä voisi melkein pitää yhden maailmanlopun enteen täyttymisenä.
" Only the past is impossible to change."
http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?seller=ville2501

Avatar
Rui
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Maalis 08, 2005 19:34
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rui » To Heinä 27, 2006 08:48

Tarinan olisi tosiaan voinut pätkäistä kahteen osaan, sillä ns. jälkiselvittelyt eivät kaikessa mielenkiinnossaan ole muuta kuin auttamaton antikliimaksi. Jälkimaininkeja olisi voitu seurailla ihan muiden hahmojen näkökulmasta, jotka sitten enemmän tai vähemmän törmäilisivät näiden alkuperäisten hahmojen tekemisiin ja olemisiin. Jos räjähdyksenjälkeinen olisi julkaistu kokonaan toisella nimellä, ei sitä olisi ehkä pidetty Akirakakkosenakaan, jolloin olisi keskitytty vain vertailemaan sitä edeltävään ja sanomaan, että se ei ole läheskään niin hyvä.
Bonnô kunô

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » To Heinä 27, 2006 10:17

Trilkk kirjoitti:[Olenko ainoa jonka mielestä Akira 6 (johon Like aikoinaan pätkäisi sarjan ennen kuin jatkoi sitä uudelleen vuosien kuluttua) olisi ollut paljon voimakkaampi ja tyydyttävämpi lopetus eepokselle?
Et. Kun vuosia suomalaisen Akira 6:n ilmestymisen jälkeen sain Dark Horsen jatkojulkaisun käsiini, ensireaktio oli aikamoinen pettymys. Kutosen lopussa oli oikeaa maailmanlopun meininkiä, ja sen jälkeen tapahtuvat jutut hiukan latteiksi jälkimainingeiksi.
NetDiver kirjoitti:Tätä voisi melkein pitää yhden maailmanlopun enteen täyttymisenä.
Olemme eläneet postapokalyptisessä tulevaisuudessa jo jonkin aikaa. Kodochan eka osahan tuli ulos jo aikoja sitten.
- Jussi Nikander

Avatar
XxsquadxX
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Joulu 15, 2006 04:51
Viesti:

AKIRA

Viesti Kirjoittaja XxsquadxX » Pe Joulu 15, 2006 18:41

Mul on akiran elokuva ja voin sanoa että sarjikset on tuhat kertaa parempia. :wink:
squad

-Ju-
Viestit: 90
Liittynyt: Ti Joulu 05, 2006 18:46

Viesti Kirjoittaja -Ju- » La Joulu 16, 2006 21:27

Ihailen kyllä sitä miten Otomo jaksaa tehä ne älyttömät yksityiskohdat kaikkiin rakennuksiin ym... siinä on ihan hullu homma! Tykkään mangasta paljo enemmän (vaikkei se ookkaan mun lempimangoja) ku siitä leffasta... leffa hyppii kauheesti ja on jotenki älyttömän sekava... katoin sen tosin aika paljo nuorempana mitä nyt oon. Voi olla että pitäs kattoo uusiks josko siitä vaikka tajuis enemmän nyt, sen saa kumminki lainattuu iha tuolta kirjastosta :)

Avatar
Sleepy Dancer
Viestit: 579
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2006 22:37
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sleepy Dancer » To Joulu 21, 2006 21:42

Akira elokuva on ihan klassikko! *DAM DAM! DAM DAM DAM* suosikkikohtauksiani ovat kun Tetsuo näkee niitä eläviä leluja. ^___^ sitten se, jossa hän repii jostain kankaanrievun ja tekee siitä itselleen viitan! Akira on hyvä elokuva. =___=
"Jättäkää minun Slaine rauhaan!
t: ruma läski akka"

Avatar
hidiz
Viestit: 61
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 21:35

Akira

Viesti Kirjoittaja hidiz » La Maalis 31, 2007 11:44

Toistaiseksi Akira on parasta mitä olen koskaan lukenut ja epäilenpä että niin tulee olemaan vielä pitkään. Se vain vaikuttaa jotenkin erityiseltä ja niin jämäkältä verrattuna kaikkiin nykypäivänä ilmestyviin manga sarjoihin. Akira on sellainen että se saa lukijansa hengästymään ja jos ottaa 1.kirjan luettavaksi niin lukemista ei voi lopettaa ennenkuin laskee käsistään 12.osan. Ja olo on kuin "WOW!" :o Niin että minuun se aikoinaan iski ja kunnolla, sen seuraukset näkyvät nyt kirjahyllyssä: heti kun se oli mahdollista tilasin kaikki osat :D
Incognito, sarjakuva narkomaani.

Avatar
Sanun
Viestit: 174
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 18:41

Viesti Kirjoittaja Sanun » To Joulu 27, 2007 00:36

Akira oli ensimmäinen "verinen" sarja jonka luin, ja minä siihen ainakin jäin täysin koukkuun. Monesti sen olen läpi lukenut, mutta pitää myöntää että lähtökohta on jotenkin...outo. Kaiken kaikkiaan kun lähtee miettimään koko katastrofin alkua, on se jotenkin...outo. (XD omaan laajan sanavaraston näin illalla.)
Animeen en ole vielä koskenut, mutta pitää kai sekin katsastaa jossakin välissä.
Everyone stays quiet and slowly goes mad

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa