Bleach

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
DreamFeathers
Viestit: 512
Liittynyt: Ke Helmi 16, 2005 00:52
Paikkakunta: Kellokoski

Bleach

Viesti Kirjoittaja DreamFeathers » To Kesä 23, 2005 06:53

En ollenkaan bongannut että tästä herkullisen hyvästä sarjasta olisi vielä aloitettu keskustelua....

Itse olen katsonut läpi (tällä hetkellä) kaikki 37 osaa ja täytyy sanoa, tämä sarja iskee! Valitettavasti viimeiset 10 osaa on mennyt hieman hitaasti, kun kaikki hahmot on hajaantuneet ja juonta yritetään viedä tasaisesti eteenpäin, ketään ja mitään unohtamatta. *kissa ihmisenä, pakko rakastaa sitä kissaa siinä.....*

Mutta rupesin tässä ihmettelemään, että jos sarja tulee nyt vasta televisiosta Japanissa, niin montako kirjaa siitä on olemassa? Kun niitä on käännetty jo 5 kipaletta.... Ja kumminkohan päin se on mahtanut tulla.... anime pohjautuu mangaan vai manga animeen?.... kun ne tuntuvat ilmestyvän hieman käsi kädessä....

moderaattorin lisäys - teoksen perustiedot voit tarkastaa täältä:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=4240
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=2468
Random insanity is always a good excuse...

Avatar
Ewyn
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Touko 30, 2005 16:37
Paikkakunta: Sipoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ewyn » To Kesä 23, 2005 11:54

Onhan tuota tullut muutama jakso katsottua.
Oikein mukava sarja jos minultä kysytään. En kyllä millään jaksaisi kaikkia kolmeakymmentäseitsemää osaa katsoa, jotain siitä jää puuttumaan niin etten ihan täysillä ole tykästynyt. Voisin kuvitella mangan olevan enemmän minun tyyliini Bleachin(kin) tapauksessa. Jotenkin se hirviöiden örjyminen ja muu ei oikein viehätä. Kuitenkin ihan tutustumisen arvoinen sarja, vaikkakin sitten pelkän openingin vuoksi ^^'
....まあいい。| MAL

Avatar
DreamFeathers
Viestit: 512
Liittynyt: Ke Helmi 16, 2005 00:52
Paikkakunta: Kellokoski

Viesti Kirjoittaja DreamFeathers » To Kesä 23, 2005 23:00

Kuten sanottua, suosikki hahmoni on ehdottomasti se kissa... mikä sen nimi muuten on?!... huumori kannalta, Kon on kaikkein hauskin, mutta chibi kohtaukset ovat kanssakin aivan ehdottomia!
Sarjan taide vaati kyllä hieman totutteliua, mutta senkin yli pääsi pian, ja uusimmat alotus ja lopetus biisit tempaa aivan ehdottomasti mukaansa!
Tietääkö kukaan miten paljon noita kirjoja on japanissa jo tullut ulos?
Random insanity is always a good excuse...

Avatar
tatuu
Viestit: 16
Liittynyt: Su Helmi 06, 2005 20:44
Paikkakunta: Paimio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tatuu » Pe Kesä 24, 2005 12:07

Yoruichi tms on sen kissan nimi?

Ja hmm, Kubo Titen ongelma on se, että vaikka kys. mangaka piirtää aivan mielettömän tyylikkäitä hahmoja ja taisteluita, ei näiden hahmojen persoonallisuuksissa ole MITÄÄN syvällistä. Tarina vain etenee ja mättöä tapahtuu ja ihmisiä hajoaa ja herää henkiin jne jne, hahmot ovat tyylikkäitä mutta niitä on niin paljon että puudutusta tulee pakosta.

Mangaa olen lukenut jotain 150 chapteria enkä ole varmaan ole jatkamassa. Animea katsonut jotain kuutisen jaksoa ja ei vain vakuuta kun Kubo Tite ei ole ollut pätemässä piirrospuolella vaan hänen huono korvaajansa on Studio Pierrot.

No, joku varmasti tykkää, onhan Bleach aika pop.

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rimppu » Su Kesä 26, 2005 11:53

Ilmestyneet 37 jaksoa tullut katsottua ja mangaakin pitäisi jossakin vaiheessa aloittaa. Hillittömän alkuinnostuksen jälkeen sarja kuuluu siihen "tavallista paremmat"-kategoriaan, ja vaikka ajoittainen yltiö-shounen-meininki vähän nyppii, uusia jaksoja odottaa kuitenkin kuin kuuta nousevaa.

Ichigo on hieno. Parhaita päähenkilöitä koskaan, sen vannon. Ichigon ja Rukian välinen kemia myös aivan järjettömän kivaa. Urahara on loistava (ja tähän ehkä ihan hiukan vaikuttaa se pikkuseikka, että ääninäyttelijänä Miki Shin'ichiro..) ja Ishida järjettömän viihdyttävä. Voisin jatkaa hahmojen hehkutusta ties kuinka pitkään, mutta hillitsen itseni. Tiivistetään turhat puheet ja sanotaan yksinkertaisesti, ettei yksikään enemmän esitelty hahmo ole toistaiseksi jättänyt kylmäksi. Joko pidän tai inhoan järjettömästi. Näin.

Avatar
Starfire
Viestit: 197
Liittynyt: Pe Kesä 11, 2004 13:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Starfire » To Kesä 30, 2005 03:39

Bleach on monella tapaa Naruton light-versio. Hahmot vähemmän kiinnostavia, asetelma typerämpi, juoni hölmömpi ja tylsempi, tekniikat tylsempiä jne.

Kohtuullisen viihdyttävää silti, mangaa tullut pläräiltyä johonkin chapter 165:n tienoille.

Avatar
NERV
Viestit: 104
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2005 21:03
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja NERV » To Kesä 30, 2005 10:36

pidän Blachistä erittäin paljon, enemmän kuin Narutosta. Bleachin huumori on hyvää ja eikä juonessakaan suurempia valittamisen aiheita löydy. Ja taistelut on huomattavasti nopeampia kuin esim. Narutossa
R.I.P Eddie Guerrero

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » To Kesä 30, 2005 16:39

Ihme ja kumma olen Bleachia jäänyt seuraamaan, vaikka se onkin täysin sen tyylistä huttua mitä en normaalisti jaksa pidemmälle katsoa. Siinä on varmaan sitä mystistä jotain.. vaikken sarjaa kauheemmin fanita tai pidä laadukkaana on se tarpeeksi viihdyttävää että kolmenkymmenen jakson katsottua ei oikeen osaa keskenkään lopettaa.
..ja Chad pesee teidän suosikkinne yhdellä kädellä (huono vitsi). Suosikkihahmoksi voisi laskea herran jolla on HATTU!
NERV kirjoitti:taistelut on huomattavasti nopeampia kuin esim. Narutossa
..voi jeesus. Jos Bleachissa on "nopeeta" taistelua niin en todellakaan halua sitten nähdä Narutoa. Nyt jo alkaa kyrsimään nuo parin kolmen jakson mittaiset mätöt.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Kesä 30, 2005 17:19

Bleach oli aluksi hyvän tuntuista kamaa: huumoria löytyi ja tarinat olivat mielenkiintoisia ja mättäminen pysyi aisoissa. Sitten porukalle varmaan luvattiin rahoitusta 50+ jakson ajaksi, kun tarina alkoi junnaamaan ja tylsyys alkoi. Mitä sitä turhia tekemään tiivistä, hyvin kerrottua sarjaa, kun voidaan tehdä jälleen yksi ikuisuuksiin jatkuva tappelusarja. Pannaan narutoksi! Tämä tapahtui melko tarkasti Soul Society -juonen alkaessa. Tylsiä taisteluita taisteluiden perään, joissa mussutetaan turhia ja ihmetellään liikaa. Ja kun tällä hetkellä vielä kuljetetaan montaa juonta yhtäaikaa, tarina tuntuu etenevän etanan vauhdilla. Hei, ja takautumia alkaa esiintyä kiihtyvällä tahdilla. Joskus jopa takauma takauman sisällä. Hurraa! Lisäsyy laadun laskuun on tietysti myös se, että
Spoileri kirjoitti:
Rukia revittiin pois ja alennettiin huokailevan vangin asemaan, joka tuijottaa masentuneesti ikkunasta ulos. Puolet sarjat huvista tuli Rukian ja Ichigon keskenäisestä temmellyksestä. Muista hahmoista ei ole tilanteen pelastajiksi. Toivottavasti suuresta salaliittoteoriasta saadaan jotain irti.
FoxJones kirjoitti: ..voi jeesus. Jos Bleachissa on "nopeeta" taistelua niin en todellakaan halua sitten nähdä Narutoa. Nyt jo alkaa kyrsimään nuo parin kolmen jakson mittaiset mätöt.
Voin vahvistaa: ei, et todellakaan halua nähdä Narutoa. Pari jaksoa kuluu helposti alkulämmittelyihin, jos on vähän isompikin ruljanssi menossa.

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » To Kesä 30, 2005 17:31

Joo-o, nyt ollaan sitten siirrytty mättämiseen "viikon hirviö"-juonen sijaan. Sinänsä itse kannatan mättöä, tosin nämä takaumat ottavat päähän ja Narutokin alkaa tuntua nopealta sarjalta. Tosin ymmärrän kyllä miksi sarja muutti muotoaan tähän ja se olikin ainut looginen lopputulos, kun sarja ei kerta loppunut 26 jaksossa.

Itse juonihan on todella helppo keksiä eteenpäin nyt, aina voi tuoda jonkun kovemman vastustajan taustalta ;) Keskimääräistä viihdyttävämpää tavaraa tarkkaan mietittyineen vastustajineen joten tämä pätkä saa itseltäni hyväksynnän. Hyvää animea katsottavaksi pidemmissäkin pätkissä, mikä on ainakin itselleni yksi tärkeimmistä katsottavan animen kriteereistä.

Avatar
Starfire
Viestit: 197
Liittynyt: Pe Kesä 11, 2004 13:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Starfire » To Kesä 30, 2005 23:47

isokana kirjoitti:Bleach oli aluksi hyvän tuntuista kamaa: huumoria löytyi ja tarinat olivat mielenkiintoisia ja mättäminen pysyi aisoissa. Sitten porukalle varmaan luvattiin rahoitusta 50+ jakson ajaksi, kun tarina alkoi junnaamaan ja tylsyys alkoi. Mitä sitä turhia tekemään tiivistä, hyvin kerrottua sarjaa, kun voidaan tehdä jälleen yksi ikuisuuksiin jatkuva tappelusarja. Pannaan narutoksi! Tämä tapahtui melko tarkasti Soul Society -juonen alkaessa. Tylsiä taisteluita taisteluiden perään, joissa mussutetaan turhia ja ihmetellään liikaa. Ja kun tällä hetkellä vielä kuljetetaan montaa juonta yhtäaikaa, tarina tuntuu etenevän etanan vauhdilla. Hei, ja takautumia alkaa esiintyä kiihtyvällä tahdilla. Joskus jopa takauma takauman sisällä. Hurraa!
Soul Society (uskomattoman typerä nimi btw) -juonen aloituskohta oli selvä käänne, mutta mielestäni parempaan suuntaan. Sitä aiemminkin meininki oli käytännössä perus mättökamaa, mutta hirviöt paljon typerämpiä ja syvempi juoni olematon. Jälkimmäisessä osassa edes viholliset ovat kiinnostavia.

Bleach kärsii myös typeristä sidekickeistä. Todisteena esitän animen jakson 13.

Avatar
Pluie
Viestit: 269
Liittynyt: Ti Touko 03, 2005 21:56
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pluie » Pe Heinä 01, 2005 18:04

Bleachia 50+ jaksoa...huhhuh... oletin jakson 26 kohdalla että mätkintä on jo loppusuoralla...tai ainakin että juoni loppuu pian (vaikka vasta soul societystä se alkoikin ;) ) ((samaa mieltä; typerä nimi))
Joo mutta tähän mennessä näkemäni jaksot ovat kiinnostaneet kummasti ottaen huomioon että sarja sisältää typerän näköisiä hirviöitä, juonista riisuttua mättöä ja kiivailua. Ihan mukava sarja ^^
Lemppari hahmoiksi nimeäisin Ishidan ja sen hassuati hymyilevän shinigamin soul societystä (ei millään muista nimeä). Niin ehkä puoli viehätystä Bleachissa on erilaiset hahmot joista voi valita mieleisensä. (tästä on tullut muuten kovin yleinen trendi joka myy)
Argh, liikaa sulkuja

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Pe Heinä 01, 2005 18:32

Starfire kirjoitti: Soul Society (uskomattoman typerä nimi btw) -juonen aloituskohta oli selvä käänne, mutta mielestäni parempaan suuntaan. Sitä aiemminkin meininki oli käytännössä perus mättökamaa, mutta hirviöt paljon typerämpiä ja syvempi juoni olematon. Jälkimmäisessä osassa edes viholliset ovat kiinnostavia.
Joo, eiköhän puhuta suoraan Sieluyhdistyksestä. Täytyy ihmetellä, mistä näitä nimiä revitään. Asian tyngästä: olen samaa mieltä, että nyt Bleachissa on mielenkiintoisempia elementtejä kuin alussa. Mutta kun ne ryssitään surkealla juonen kuljetuksella, on meikäläisen kärsivällisyys hyvin nopeasti lopussa ja homma rupeaa ärsyttämään. Potentiaalia olisi mutta sitä ei käytetä. Pitäisiköhän lukea mangaa, koska niissä yleensä juonen kulku tuntuu rivakammalta.
_Tata kirjoitti:Hyvää animea katsottavaksi pidemmissäkin pätkissä, mikä on ainakin itselleni yksi tärkeimmistä katsottavan animen kriteereistä.
Hyvä kriteeri, mutta minulla joukkoon kuuluu myös ehto, että sarjaa voi katsoa myös jakson kerrallaan ilman v-käyrän liian kovaa kohoamista. Voisin kuvitella, että kymmenen jakson mini-maratoneissa Bleachin arvo voisi kohota korkeammalle.

Avatar
GinDoragon
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Elo 02, 2005 14:08

Viesti Kirjoittaja GinDoragon » Ti Elo 02, 2005 17:03

No joo...
Kovasti kaikki vaan näyttää siitä tykkäävän. Ensimmäisen jakson olen kyllä katsellut, ja se taitaa riittää kyllä mulle. Alkoi minusta tavattoman mielenkiintoisesti, kun tuli sen pojan erikoislaatuiset kyvyt esiteltyä, niistä olisi saanut enemmänkin ainesta kasaan.
En nyt enää muista miksi niitä sen sarjan hirviöitä kutsuttiin, mutta ne eivät olleet olleet kovin laadukkaasti piirretyt.
Hyvä idea tuotettu piloille, mutta jätte bra jos jotkut tykkäävät, ihan oikeasti. :P

Avatar
tatuu
Viestit: 16
Liittynyt: Su Helmi 06, 2005 20:44
Paikkakunta: Paimio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tatuu » Ke Elo 03, 2005 01:58

Bleachissa on se huono, että niitä hahmoja on niin jumalattoman paljon, ettei juoni tee yhdestäkään niistä tarpeeksi syvällisiä. Kaikki on vain mättöä ja mättöä ja lisää mättöä. Oh please, eikös meillä ole jo yksi Naruto..

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 44 vierailijaa