Hellsing

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Kide-Chan
Viestit: 33
Liittynyt: Su Marras 02, 2008 01:07

Re: Hellsing

Viesti Kirjoittaja Kide-Chan » Su Marras 02, 2008 02:00

Ninzo kirjoitti:Luultavasti päähenkilö Alucard sen tekee. Ei mikään sankari eikä pahiskaan vaan ihan kunnon anti-sankari prhaasta päästä, jolla on runsaasti asennetta. Tekee sen minkä pitää ja välillä vähän enemmänkin päästääkseen haluttuun lopputulokseen. Ehkä se on tuo tai sitten se voi ihan hyvin olla joku muukin syy, mutta minulle se on ainakin syy pitää Hellsingistä.
Täytyypä olla samaa mieltä asiasta ainakin näin Alucardin osalta.

Sarjaan tutuistuin ekan kerran jo viis vuotta sitten, ellen väärin muista ja tulin siihen tulokseen et se on yksi parhaista joita olen nähnyt/lukenut.
Whenever, Whatever, Wherever...so what^^

Avatar
Natis
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 23:51

Re: Hellsing

Viesti Kirjoittaja Natis » La Tammi 03, 2009 17:24

Tuli tuossa puolisen tuntia sitten katsottua animen viimeinen jakso ja ihan hyvät fiilikset sarjasta jäivät. Kyllä tuo Alucard on äijä! Aivan mahtava hahmo! Jos anime on näin hyvä niin ei manga voi olla huonompi joten pitää hommata mangan ensimmäinen osa kunhan vain saan päätettyä luenko enkuksi vai suomeksi.

Seras Victoria oli myös erittäin hyvä hahmo ja jäin odottamaan että tuostakin tulisi viimeisissä jaksoissa jonkunmoinen super vamppyyri niinkuin Alucardistakin mutta eipä nyt sittenkään :(

Kaiken kaikkiaan jäi kyllä erittäin hyvä maku kyseisestä sarjasta ja tuo tulee kyllä katsottua joskus uudestaan!

Avatar
Azraelswing
Viestit: 147
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 22:25
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Hellsing

Viesti Kirjoittaja Azraelswing » Su Tammi 04, 2009 18:11

Kamarlo kirjoitti:Seras Victoria oli myös erittäin hyvä hahmo ja jäin odottamaan että tuostakin tulisi viimeisissä jaksoissa jonkunmoinen super vamppyyri niinkuin Alucardistakin mutta eipä nyt sittenkään :(
Noh, tuo TV sarja... vaikkei se nyt huono olekaan, ei se mangaa tai uutta OVAa voita. Niistä kyllä voit kyllä bongata super Serasin, joka onkin aivan mainio tapaus.

Näin jälkikäteen sanottuna, mielestäni tuon TV sarjan suurin ongelma oli se että se yritti ottaa Hellsing:in liian vakavasti, siinä missä manga ja OVA vetävät niin överiksi vain voi...

"There's no such thing as overkill, only reload and more ammunition!" :twisted:
"This is the first age that's paid much attention to the future, which is a little ironic since we may not have one." - Arthur C. Clarke

Avatar
Natis
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 23:51

Re: Hellsing

Viesti Kirjoittaja Natis » Pe Tammi 09, 2009 15:20

Eipä ollut tekemistä tänään joten katsoin Hellsing OVA:t 1-5 putkeen eikä kertaakaan tullut tylsää.
Kyllä nämä OVA:t on parempia kuin TV sarja ja isoin yllätys oli että tämä ei ollut todellakaan otettu vakavalla kannalla ja huumoriakin löytyi :shock: Mutta pidin erittäin paljon näistä!

Illalla ajattelin käydä käsiksi mangan osiin 1 ja 2 jotka hommasin vähän aikaa sitten 8)

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Hellsing

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ti Tammi 27, 2009 23:00

Hellsing Ultimate on tosiaan hyvä ja uskollinen mangalle vaikka ei se tv-sarjakaan mikään huono ole. Toki jotkut pitävät tv-sarjaa huonona, mutta se onkin lähinnä mielipide kysymys samoin, kuin se, että tv-sarja kuulostaa oikeasti hyvältä enkkudubeilla. Kerta sijoittuuhan se Englantiin ja hahmot ovat isoksi osaksi brittejä.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Matthias Wolffwald
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Touko 11, 2010 23:59

Re: Hellsing

Viesti Kirjoittaja Matthias Wolffwald » To Touko 20, 2010 21:57

Hellsing Ultimate...
Tästä riittää sanottavaa Hellsing ultimate on kaikin puolin hyvä! Juoni on mielenkiintoinen ja sekaan mahtuu vaikka mitä kiinnostavaa luettavaa ja nähtävää. Hellsing ei vain ole tarina natsien uudelleen noususta ja okkultismisista kokeista vaan sekaan mahtuu myös realistisia viitteitä historjasta ja oikeista järjestöistä. Esimerkiksi natsien kullan salaisuus ja käyttö tarkoitus vihdoinkin ''selvisi'' tarkoitan tällä että historja ja fantasia on sekoitettu hienosti yhteen. Myös oikeita järjestöjä mainitaan sarjan aikana esimerkiksi Odessa, kameraden bavariana, brother kreuz ja helper's gates jotka auttoi natsi puolueen jäseniä Etelä-Amerikkaan. Realistisuutta tuo myös esim Waffen-ss joukkojen tarkkaan mallinettu puvustus erityisesti mangassa. Hellsing mangassa tulikin nähtyä yhdessä kuvassa mielenkiintoinen kohta jossa eräällä SS miehellä oli Westerland divisioonan hihanauha jossa palveli myös suomalaisia vapaaehtoisia. Myös saksalaisten varustus on asiallista lukuunottamatta mustia puolueen mantteleita ja hihanauhoja, mutta ne tuovat oman tyylinsä vaikka niitä ei oikeasti rintamalla käytetty. Nämä seikat todistavan että Kohta Hirano on tutkinut asioita tarkasti ennen sarjan tekemistä. Hellsingin piirtotyyli on myös taiteen veroista joka sekoittaa itseensä japanilaista sekä eurooppalaista tyyliä. Hahmot ja sivuhahmot on piirretty niinkin tarkasti että kansallisuus on helppo nähdä jo kasvoista. Esimerkiksi saksalaisten kasvoja peittaa arjalainen tyyli ja karut sodan runtelemat arvet ja palovammat. Veri ja ruumiinosat lentelevät tyylikkäästi ympäriinsä Natsien riehuessa lontoossa ja Alucardin leikkiessä eteläamerikassa. Hahmot on myös suunniteltu todella tyylikkääksi. Esimerkiksi Herr Major on paras näkemäni pahis hahmo ikinä ja kakkosena kunniattomien paskiasten Hans Landa mutta palataanpa aiheeseen... Englanti dupilla Herr Majorista saa ehdottomasti parhaat hetket irti. Lisäksi Majurin kätyrit ovat hienosti suunniteltu esim hullu tohtori Doc ja Hans ovat parhainpia kätyreitä mitä on nähty. Alucard on myös hieno hahmo mutta ehkä hieman liian epäreilu. Walther on hyvis hahmoista ehkä se mielenkiintoisin aseistuksensa ja Englantilaisen tyylinsä takia. Myös iscariotin hahmot omat aivan omaa luokkaansa ja huvia ja tyyliä lisää sarjaan tuo ranskalainen palkkasoturi Bernadette. Musiikit ovat myös lumoavia ja oikeille paikoille sijoitettuja. Onneksi sarjassa ei ole paljoa tunteilua sillä jos sitä olisi liikaa niin tämän tyylin sarja ei toimisi. Hellsingissä pääsee nauttimaan upeasta, verisestä ja nopeasta toiminnasta jossa väkivallalla oikein mässäillään. Hellsing myös kunnioittaa vanhoja vamppyyri taruja mutta myös muuntelee niitä hieman joka on ihan hyvä homma. Alucardin voimat ovat yliluonnolliset mutta ei liian yliluonnolliset vaan juuri edesmenneen Draculan tasoa. Myös ghoulit ovat hauska lisä sarjaan. Eli lyhyesti siis Hellsing ultimatesta ja mangasta löytyy kaikkea mitä tarvitaan ja se vain paranee loppua kohti.

Hellsing ultimaten hyvät puolet: Täydellinen, Kiinnostava, osittain realistinen, osittain totta, Natsit, natsien armoton meininki, hahmot, okkultismi, saksalaisten varustus, piirtotyyli, hahmojen realistisuus, omalaatuinen, juoni, musiikki, toiminta, ei turhaa tunteilua, suolet ja veri roiskuu tyylillä, vampyyrit, ghoulit, kunnioittaa vanhoja vamppyyri tarinoita ja natsien tyylikästä hulluutta.

Hellsing ultimate huonot puolet: Japanilainen huumori... mutta onneksi vähenee loppua kohti.

Pisteet: 10/10
_______________________________________________________________________________

Ainiin...
Hellsing tv sarja on vain alkuperäisen raiskaamista... Huonoin ja sekavin ikinä....

Hellsing tv sarjan hyvät puolet: Niitä ei ole!

Hellsing tv sarjan huonot puolet: Kaikki...

Pisteet:10/4

Avatar
Shoe
Viestit: 278
Liittynyt: Su Heinä 05, 2009 01:55

Re: Hellsing

Viesti Kirjoittaja Shoe » La Kesä 19, 2010 01:41

Paras sarja, mitä ostan. Ja muutenkin. Siitä hetkestä asti olen tykännyt, kun ensimmäisen osan suomeksi käännettynä luin. Tämä on minulle niin mieluinen; verta, vampyyrejä, ammuskelua, sadisteja... perfect. Ehkäpä Hellsing on syy siihen, miksi oikeasti yritin pumpata itsestäni väkisin verta... who knows. Ollutta ja mennyttä, turha mäkättää.

Vaikka hahmoja ei olla pilattu täydellisellä omaperäisyydellään, ovat ne vain niin hyviä. Allu on ehdoton number One. Oikeastaan ainoa hahmo, josta en tykkää, on Zorin. Syyn saatte selville seiskaosasta. Olen Hellsingin puolella, mutta silti pienessä mielessä olen myös Iskariotin ja Milleniumin puolella. Puolueettomuus voisi olla hyvä juttu. Hahmojen ulkonäöt... Allu on kyllä todella hurmaava leveine virnistyksineen ja mustine hiuksineen. Heh, ensimmäistä Hellsingiä luettuani ajattelin, että tykästyn varmasti kannessa lymyilevään tyyppiin, ja kuinkas kävikään. Jotkut ovat sanoneet noista hahmojen nenistä ekassa osassa, minusta ne ovat persoonallisia, vaikkakin vähän hassuja. Hiranolla on todella kaunis viiva, käy niin kateeksi.

OVA... paras anime. Absolutely. Tästä(kin) olen niin miljoona kertaa sanonut että ihan ärsyttää, mutta mitäs tulin tänne kirjoittelemaan. Tykkään OVA:sta todella paljon, niin upeasti kuvitettu, seiyuut ovat mitä parhaimmat ja se värimaailma.. mahtavia. Hiranolla on jännä huumorintaju, välillä menee ohi, mutta sitten kun oivaltaa, voi nauraa ja kunnolla. Joo ei liittynyt mitenkään oleellisesti animeen, mutta tuli mieleen. NP: NEGATIVE - Fucking worthless

TV-anime... not. En tykkää, nykyään. Silloin, kun en ollut OVA:a löytänyt, katsoin kokonaan tämän TV-animen. Silloin tykkäsin, mutta OVA:n löydettyäni en ole tähän koskenutkaan.

Kuten Matthias Wolffwald oli viestissään maininnut tuon OVA:n musiikin, on minunkin hämmenettävä soppaa omalla lusikallani. Meinasi yksi tärkeimmistä unohtua, nuo musiikit. Ne ovat niin mahtavia. Missään muussa animessa en ole yhtä hyviin musiikkeihin törmännyt. Huippu sarja, huippu musiikki, mikä olisi sen parempaa? NEGATIVE.

Avatar
Akaado
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Maalis 01, 2010 19:45

Re:

Viesti Kirjoittaja Akaado » Ti Elo 03, 2010 22:25

JareJare kirjoitti:Niin toisaalta, itse en voi sietääkään suomennoksia, koska, noh, englanti yksinkertaisesti sopii paremmin. Yritäppä suomentaa "shinigami" tai jotain vastaavaa(vaikken nyt helsingistä esimerkiä näin äkkiä keksi):
En vaan jaksa ymmärtää miksi täytyy tuhlata aikaa vaivaa ja rahaa jonkin suomentamiseen, kun se on selvästi parempaa englanninkielisenä :/
Itse asiassa sarjan Walter C. Dollneazia sanotaan shinigamiksi. Suomennos taisi mennä jotenkin "Kuoleman enkeli" tjsp.
"The Bird of the Hermes is my name, eating my wings to make me tame."

Avatar
Saimaanvuohi
Viestit: 159
Liittynyt: Ke Tammi 26, 2011 00:26

Re: Hellsing

Viesti Kirjoittaja Saimaanvuohi » To Tammi 27, 2011 18:56

Katsoinpa koko sen animen, plussana ultimate-versio ja mangaa olen hieman lukennut. Kieltämättä, anime on vähän huonompi kuin manga. Se hyvä puoli molemmissa animeversioissa kuitenkin on, että niissä molemmissa on mielenkiintoinen mystinen tunnelma ja helvetin hyvä taustamusiikki!

Annan tälle sarjalle 3/5 tähteä

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 60 vierailijaa