Fullmetal Alchemist

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Full Metal Alchemist

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » Su Huhti 05, 2009 18:15

Todella upeaa jälkeä tämä uusi kausi! Laatu on parantunut huomattavasti, vaikka tämä onkin tehty paljon myöhemmin mitä edellinen. Piirustustyyli on juuri niin ihanaa kuin osasin trailereiden perusteella kuvitellakkin. Ihana tämä uusi opening ja eding myöskin^^ Ei voi muuta sanoa kuin jatkakaa samaan malliin!

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Full Metal Alchemist

Viesti Kirjoittaja yukito » Su Huhti 05, 2009 19:34

Naruto kirjoitti:No niin, heti kun otti silmän käteen ja luki yläpuolelta niin ilmeisesti samaa uudestaan. Voe persaus että turhaa. Odotteli uutta tarinaa.
Tämän uuden sarjan pitäisi nähtävästi seurata mangan tapahtumia, toisin kuin alkuperäinen FMA anime teki. Uutta tarinaa tulee siis runsaasti, koska FMA manga ja vanha anime lähtevät jo kohtalaisen aikaisessa vaiheessa aivan eri raiteille. Edellinen animehan oli kai ihan menettelevää shounenia, itse en tosin sitä kovin pitkälle jaksanut katsoa, mutta toivottavasti tämä uusi kausi tekisi sitten jo oikeastikin oikeutta mangalle.

Avatar
defia
Viestit: 91
Liittynyt: La Tammi 10, 2009 18:45
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Viesti:

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja defia » Su Huhti 05, 2009 20:07

Hehe, mainoskatkoa ennen ja jälkeen se ääni joka sanoo "fullmetal alchemist" x'DD Repesin. Hm.. Subatut osat loppu reilun puolen jakson jälkeen. Muttah. Miusta oli erittäin hyvä, että monet hahmot ja Elricien taustaa selvitettiin jo ekassa jaksossa, nyt voisi lähteä seuraamaan mangaa jos niikseen on tulossa. :3 Ja se kans hyvä, ettei siitä jäämiehestä tullu mikään pääpahis, sen pärstää en jaksanut edes ekassa jaksossa katsoa.

Animointi ja piirtotyyli tuntu ensin vähän ikävältä, erityisesti Mustangin kohdalla, mutta totuin siihen aika nopeasti ja menetteleehän tuo. Ehkä vähän liian kaksiulotteinen minun makuuni, preferasin entistä. Opening ja ending olivat siedettäviä, siitä plussaa kans. Kaipa tätäkin voisi alkaa seuraamaan :3

Silti, vitsit olivat hauskoja edelleen ja mukavahan taas tuttuja hahmoja on nähdä ^^'' Tuli jotenkin nostalginen olo.
I'm pushing an elephant up the stairs.
Deviantart || Pukuleikkiä

Avatar
Juria
Viestit: 34
Liittynyt: La Loka 06, 2007 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Juria » Su Huhti 05, 2009 21:00

Jauts! Katsoi juuri itsekin tämän uuden kauden ensimmäisen jakson, ja olen vieläkin aivan sekaisin! Odotin tätä uutta versiota vähän kauhulla, sillä piirtotyyli oli mielestäni karmea, mutta totuin siihen yllättävän nopeasti. Nyt se taas on minusta aivan ihana!

Ilman tekstejä on meikäläisen paha mennä puhumaan jakson juonesta tai dialogeista, mutta muuten kaikki osui aika lailla napilleen. Joidenkin hahmojen uudet äänet (esim. Roy, Kimblee) olivat aivan yhtä hyviä kuin ensimmäisessä sarjassa, ja taas toisaalta oli ihana päästä kuulemaan vanhoja taas uudelleen (Ed, Al, Armstrong...). Opening ja ending olivat myös hyviä, musiikki erityisesti meikäläisen makuun. Ja vaikka ensimmäinen jakso olikin vielä aivan "uutta" tavaraa, niin itsekin veikkailen että seuraavasta jaksosta eteenpäin päästään seurailemaan mangan juonikuvioita. Arg, tätä odotuksen tuskaa!

Anteeksi viestin sekavuus, olen vieläkin ihan sekaisin, enkä varmaan saa mitään järkevää kirjoitettua...
If Peter Piper picked a peck of pickled peppers, where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?

Avatar
Naruto
Viestit: 41
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 16:38

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Naruto » Su Huhti 05, 2009 21:48

Aika hölmistynyt olo lopulta kun tätä ensimmäistä jaksoa katseli, tosin aika pitkälti tuon takia kun en tiennyt että samaa tarinaa käydään läpi uudestaan. Onko manga ja ensimmäinen anime sitten niin kovasti erilaisia että tarvitaan toisinto? Ollaanhan tuosta ensimmäisen animesarjan lopusta tietysti montaa mieltä, mutta silti.

Piti katsella jakso uudestaan hieman erilaisella mentaliteetilla. Esittelyjaksona vanhan sarjan ykkösjakso vie kyllä mennen tullen tätä uutta, vaikka onhan niitä huonompiakin nähty. Ei saanut oikein mitään tarttumapintaa kun mätkettä oli ja miljoona hahmoa joiden nimiä hoettiin koko ajan ettei pitempiä esittelyitä ilmeisesti tarvitsisi tehdä - älyttömän orpoa kuunneltavaa. Piirrosjälki oli aika mitäänsanomatonta, joskin pääasiassa ihan laadukasta. Äänipuolesta ei oikein jäänyt mitään kalloon siitäkään.

Ellei tarina ole vallan erilainen tätä ei kyllä ihan periaatteesta tule seurattua.

*Könyää odottelemaan Guin Sagan ilmaantumista

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ma Huhti 06, 2009 18:06

defia kirjoitti:Hehe, mainoskatkoa ennen ja jälkeen se ääni joka sanoo "fullmetal alchemist" x'DD Repesin
Tuo oli kyllä jotain niin kaunista, täytyy myöntää :''D Oikein säikähdin tuota ihanaista ääntä!

Minulla oli suuret ennakkoluulot uutta animointia kohtaan trailerin perusteella. Nämä ennakkoluulot jäivät kuitenkin pois jo parin ekan minuutin jälkeen, eihän se nyt niin pahalta näyttänytkään. Välillä hahmot näyttivät nääs todella hyviltä! Tosin Edwardin naama oli paikoin todella Arakawamainen, ja siitä en tykkäillyt niin kamalasti.
Oli mukavaa, että osa ääninäyttelijöistä pysyi samana. Mielestäni Paku Romi teki taas upeaa ääninäyttelyä Edwardina. Royn äänen muuttumisen kyllä huomasi, muttei uusi ääni pahakaan ole. Se on nuorekaampi tai jotain ja sopii ihan hyvin Royn luonteeseen.
Musiikkipuolelta rakaistuin OP:hen kyllä aivan totaalisesti. YUIlla on kiva ääni ja kipale on sopivan kohtalokas. Tykkäsin tunnarista muutenkin, kuva- ja äänipuoli olivat nääs hyvää pataa keskenään. Alkutunnaria onkin tullut töllöteltyä jo useampaan otteeseen läpi. Nyt vain sinkun julkaisua odottelemaan! EDkin oli ihan jees.

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Ma Huhti 06, 2009 18:48

Tokihan tuo toiminta ihan nätin näköistä oli ja muutenkin tekninen puoli koko lailla reilassa, mutta saa nähdä josko tätä viitsii katsomaan ryhtyä jos tarkoituksena on vain väsätä mangalle uskollisempi versio - hahmot kun kuitenkin sai nähdä väreissä, äänessä ja liikkeessä jo aiemmassa animessa eli sen uutuudenviehätys on jo suht koht haihtunut, ja mangan juoni on vielä sen verran tuoreessa muistissa ettei vanhan kertaaminen näin sukkelaan juuri viehätä. Jossain esim. Hellsingin tapauksessa tällainen uudelleenversiointi jaksaa vetää puoleensa kun franchisen pääasiallinen sisältö on se Ältsin Siisti hyperväkivalta ja paikkojen näyttävä räjäyttely, joka toki näyttää paljon nätimmältä kunnollisella budjetilla animoituna kuin mustavalkoisena piskuisen pokkarin sivuilla, mutta juonivetoisemman FMA:n kohdalla se vaikuttaa enempi turhalta. Manga ja aiempi anime kompensoivat varsin miellyttävästi toisiaan, lieneekö tämä uudempi ihan tosissaan tarpeellinen?
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja madu » Ma Huhti 06, 2009 18:57

Taidan olla etulyöntiasemassa moneen muuhun verrattuna kun olen vanhaa animea katsonut vain muutamia hajajaksoja ja mangaakin lukenut vasta ensimmäisen pokkarin. Äärimmäisen objektiivisia mielipiteitä saa siis allekirjoittaneelta!

Ensimmäinen jakso vaikutti varsin lupaavalta. Tykkäsin ettei se ollut aiemman sarjan ensimmäinen jakso uudelleenanimoituna vaan jotain uutta, ja vaikka tuo nyt olikin käytännössä "filleri" (as in ei perustu millään tapaa mangaan), kiva sitä oli kuitenkin katsoa. Selvästikin keskivertoanimesarjaa suurempi budjetti mikä näkyi ja kuului. Miljöö nappasi minuun myös enemmän kuin mangan meksikomikälie, tosin sinne varmaan siirrytään seuraavassa jaksossa. Mutta jatketaan katsomista, niin monesta suunnasta kuullut hyviä asioita sarjasta että eiköhän ole korkea aika tutustua siihen kunnolla.

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ma Huhti 06, 2009 20:14

Tuli itsekkin katsastettua FMA Brotherhood ja todettua olevan sen olevan jo ekan jakson perusteella kelpo anime. Tykkäsin ekasta FMA animesta ja sen päättäneestä leffasta, mutta FMA Brotherhood vaikutti vielä paremmalta. Kunhan homma lähtee menemään mangan mukaan niin kyseessä voisi olla paras FMA-anime ikinä.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Cidi
Viestit: 116
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 08:47
Paikkakunta: Savonlinna
Viesti:

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Cidi » Ma Huhti 06, 2009 21:10

Mecha kirjoitti:Tuli itsekkin katsastettua FMA Brotherhood ja todettua olevan sen olevan jo ekan jakson perusteella kelpo anime. Tykkäsin ekasta FMA animesta ja sen päättäneestä leffasta, mutta FMA Brotherhood vaikutti vielä paremmalta. Kunhan homma lähtee menemään mangan mukaan niin kyseessä voisi olla paras FMA-anime ikinä.

samaa mieltä. omasta mielestäni mangan tarina on kyllä paljon parempi kuin ensimmäisen kauden tarina, sen takia olenkin odottanut tätä toista kautta hirveästi :D eikä ensimmäinen jakso pettänyt odotuksiani :wink:
Cosplay-sivustoni Facebookissa: https://www.facebook.com/CidiCos

Cosplay-blogini: http://excitermomentum.blogspot.fi/

Avatar
Oxu
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Touko 21, 2008 16:03
Paikkakunta: Espoo

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Oxu » Ma Huhti 06, 2009 21:51

Naruto kirjoitti:Aika hölmistynyt olo lopulta kun tätä ensimmäistä jaksoa katseli, tosin aika pitkälti tuon takia kun en tiennyt että samaa tarinaa käydään läpi uudestaan. Onko manga ja ensimmäinen anime sitten niin kovasti erilaisia että tarvitaan toisinto? Ollaanhan tuosta ensimmäisen animesarjan lopusta tietysti montaa mieltä, mutta silti.
Ensimmäinen FMA anime lähtee suht alussa täysin eri teille kuin manga. Kuten joku taisikin aijemmin todeta. Mangassa on enemmän hahmoja, tarina on paljon jännittävämpi, pahikset ihan erillaisa. Roy:n, hawkeyen ja porukoiden taustoja tuodaan enemmän ilmi
Jakson alku huolestutti sillä kuka ****** se jää alkemisti oli xD. Pari mainintaa mangassa joo mutta....muuten kin jakso tuntui väkisin kasaan väsätyltä, ettei vaan tarvisi aloittaa samalla tavalla kuin ensimmäinen FMA. Jakso oli kuitenkin hauska,mahtava,ihana ja nostalginen AH HUGHES JA ARMSTRONG! Nähtävästi tämän nostalgisen, mutta turhan fanservice jakson jälkeen lähdetään kuitenkin seuraamaan ihan sitä mangaa. Tuskin maltan odottaa.
Spoiler:
Ps. Muhaahah tuskin maltan odottaa Armstrongin Siskoa sitä pohjoisen Jääkuningatarta :D. Myös Lin ja may mangassa ovat mahtavia

Avatar
Naruto
Viestit: 41
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 16:38

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Naruto » Ti Huhti 07, 2009 21:12

Ahaa, no ehkä tätä on syytä seurata muutama jakso jos vaikka olisi tarpeeksi erilainen, mutta aika erikoista että jos uuden animen piti noudattaa mangan kuvioita, oli ensimmäinen jakso sitten jotain ihan muuta kuin mangaa.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ti Huhti 07, 2009 21:41

Naruto kirjoitti:Ahaa, no ehkä tätä on syytä seurata muutama jakso jos vaikka olisi tarpeeksi erilainen, mutta aika erikoista että jos uuden animen piti noudattaa mangan kuvioita, oli ensimmäinen jakso sitten jotain ihan muuta kuin mangaa.
Sama itteäniki ihmetytti, mutta esittelyjaksot on vaan esittelyjaksoja. Toivottavasti. Khyllä tuo varmaan alkaa sitten ehkä jo ensjaksosta lähtien (olikos previewissä sitä poikien lapsuutta?) tai en ainakaan ymmärrä miks ei lähtis. : O

Hyvältähän toi uus näyttää, ulkoisesti ainakin. Tarinasta ja sellasista on vaikee yhden jakson perusteella sanoa mitään, mutta laatua varmaan luvassa. Odotukset on kovat. : >
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
Kkos
Viestit: 204
Liittynyt: To Syys 15, 2005 04:17
Paikkakunta: Kuopio

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Kkos » Ke Huhti 08, 2009 00:03

Kuten on jo aiemminkin todettu, turhaan tältä Brotherhoodilta odottaa edellisen FMAn tarinalle suoraa jatkoa. Ja tästä syystä tulee välittömästi "eikös tämä ole jo kertaalleen nähty" tunnelma ensimmäisten minuuttien aikana.
Toivottavasti tämä ei nyt niin pahaa mahalaskua tee, kuten viime syksyn suurella hypellä odotettu (nimeltämainitsematon) vampyyrisarja.
What a horrible night to have a BO!

Avatar
Solid
Viestit: 222
Liittynyt: Ke Helmi 08, 2006 23:23
Paikkakunta: Alavieska

Re: Fullmetal Alchemist

Viesti Kirjoittaja Solid » Ke Huhti 08, 2009 01:27

No toivottavasti se oli vain fanseervisuu vanhoille sarjan-faneille. Mutta siinä samassa tuhottiin muutama aluksi mielenkiintoa herättänyt plot-twisti, ja vaikka tiedossa ovatkin, niin vievät myöhemmässä vaiheessa intoa. Tosin, tyylikästä oli, miksi ihmeessä valitan. Taas jotain seurattavaa vuodeksi Soul Eaterin loputtua... (Vuosi meni, nyt sen tajus... uh.)
Lieneeköhän hiusten viivojen värin muutaminen viennyt muutaman lisätunnin animoidessa. :>

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa