Elfen Lied

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
sarkkuli
Viestit: 24
Liittynyt: To Elo 09, 2007 22:24
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja sarkkuli » Ke Tammi 02, 2008 01:27

olihan se omalla hieman kieroutuneella tavalla järkyttävän surullinen,hakkaa wolf`s raining:n lopun leikiten.
Sääli että se jäi vain 13 jaksoon+ova .
Tällaista ei joka päivä näe, manganakin se on upeasti piirretty,loppu oli vain omituinen. :P :P :P :P :P
jos et ole kokenut kaikkea 18-vuuoteen mennessä voit yhtä hyvin kuolla.

Avatar
@Bay@
Viestit: 177
Liittynyt: La Maalis 04, 2006 14:50
Paikkakunta: Sotkamo

Viesti Kirjoittaja @Bay@ » La Tammi 19, 2008 17:17

Luin pari ekaa lukua ja tää vaikuttaa aika häröltä sarjalta! 8D Vois tietty lukea eteenpäinkin mutta ei nyt niin kiinnostavalta vaikuttanut mutta ehkä joskus xD
wwii

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Helmi 06, 2008 12:01

Koitetaas herättää tästä vähän keskustelua.

Elisiis juu. Olen kattellu animea vähän alle vuoden, mutta Elfen Liediä en ole saanut aikaisiksi kuin yhden jakson. Yleensä kaikkialla muualla paitsi /a/:lla sarja kehutaan maasta taivaisiin, /a/ taas on sitä mieltä että se on sisällötöntä paskaa. Uskon yleensä siihen, mitä /a/non sanoo, mutta ehkäpä hekin voivat olla joskus väärässä.

Kysymys siis onkin olisiko minun mitään järkeä lähteä katsomaan sarjaa enää tässä vaiheessa? Kaikesta on jäänyt vähän sellainen kuva, että porukka tykkää Elfen Liedistä koska he eivät ole nähneet kovin paljoa, ja koska EL on jotain erilaista, se erottuu massasta. Pitääkö paikkansa, vai voiko siitä saada jotain syvällisempääkin irti? Totta kai puhtaasti viihteellisiäkin sarjoja katsoo mielellään, mutta Elfen Liedistä on jäänyt myös sellainen kuva, että se yrittää olla enemmän kuin pelkkää viihdettä muttei oikein onnistu siinä, ja epäonnistuneet yritykset ei ole koskaan kivoja.

Tässä lainaus joka tukee käsitystäni:
Anonymous kirjoitti:It's one of those series that while it presents itself as seinen, it is in fact just a shounen series. Plot exposition is arduous, the characters are mildly interesting but their interactions are poorly written, sometimes even bordering on cringeworthy. Many opportunities to explore both simple and complex psychological themes are unfortunately wasted, leaving very little for the viewer to think about. The graphic violence which this series is praised for is incredibly dull, with limbs being torn off like paper, and no real attention to the realistic consequences of such an injury.
Pitääkö paikkansa vai olemmeko minä ja /a/ täysin väärässä? Onko Elfen Lied neljän tunnin investoinnin arvoinen (no ok, vähän hölmöä kysyä tällaista kun just nyt minulla ei juuri muuta olekaan kuin aikaa eli sen arvo ei ole kovin kova)? Kommentteja, analyysia? Pahoitteluni jos tätä on puitu aikaisemmin, mutta sattuneista syistä en mielelläni lähde perehtymään syvällisemmin ketjuihin sellaisista sarjoista joita en ole vielä katsonut kokonaan mutta ehkä saatan joskus. Ja saattaahan ihmisten mielipiteet muuttua vuosien kuluessa.

Avatar
Chibi Ryuu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Tammi 14, 2008 14:43

Viesti Kirjoittaja Chibi Ryuu » Ke Helmi 06, 2008 12:47

No, minusta Elfen Liedistä voi löytää maailmankuvausta, maailmassa on paljon pahaa mutta myös hyvää. Siinä on minusta ainakin aika kaunis sanoma. Ja juoni on ihan mielenkiintoinen, mangassa enemmän. Anime jää ihan kesken. Ei se nyt lempisarjoihini kuulu, mutta ihan kiva se oli. Verenlennätyksestä ei tule miinusta. (Olisin kirjoittanut enemmän, mutta olen koulussa.)

/a/ ei kyllä tiedä mistään mitään, IMO.
Viimeksi muokannut Chibi Ryuu, Ke Helmi 06, 2008 13:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Helmi 06, 2008 13:33

Ei se Elfen Lied niin hirveä ole kuin /a/ antaa ymmärtää. Varsinkaan jos ei lähde katsomaan yli-inhimillisten odotusten kanssa. Elfen Liedissä oli kolme asiaa, jotka tekivät vaikutuksen: Ensimmäiseksi se genremössö, jota se edustaa, on sen verran innovatiivinen, että väkisinkin innostui. Toiseksi sarjan tohtori on varsin mielenkiintoinen tapaus. Kolmanneksi siinä on hienot taustat.

Huonoina puolina tohtoria lukuunottamatta muut hahmot eivät suuresti vaikuttaneet. Pari sivuhenkilöä oli ok, mutta pääkolmikko oli mielikuvitukseton ja he ja heidän suhteensa kehittyivät turhan tuttuja reittejä pitkin. Lopussa suhdekehitykset meni yli hilseen. Gore oli ihan hyväksyttävää; se oli kuitenkin siinä lähinnä korostamassa kuluneita moraalipointteja, joita sarja teki, eikä siksi että sillä yritettiin jotain realistista sanoa. Ja tosiaan tarina jää kesken, mutta kyllä anime kohtuullisen hyvin saatiin kiedottua loppuun, mitä nyt lopun cliffhangerin olisi mahdollisesti voinut jättää pois. Psykologista pohdintaa... no, oli siinä jotain. Ei mitään huippusyvällistä settiä jonkun Monsterin tyyliin, mutta jotain motivaatiokysymyksiä saattoi pohtia halutessaan. Ainakin finnleon kanssa saatiin jonkunlainen keskustelu aikaiseksi Nanan kohdalla pari sivua takaperin.

Katsoin siis Elfen Liedin viime keväänä ja vyön alla oli useampi sata sarjaa ja elokuvaa, joten en voi sanoa kärsineeni alokasinnokuudesta siinä vaiheessa. Ei Elfen Lied minusta yrittänyt olla mitenkään erityisen syvällinen sarja: kunhan tarjoili normaalia haaremiromanssia salaliitoilla ja gorella kuorrutettuna. Ihan viihdyttävää. Neljälle tunnille löytyy paljon huonompiakin käyttökohteita.


EDIT: pääpahis -> tohtori, ei enää muista kenestä puhuu...
Viimeksi muokannut isokana, Ke Helmi 06, 2008 15:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Chibi Ryuu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Tammi 14, 2008 14:43

Viesti Kirjoittaja Chibi Ryuu » Ke Helmi 06, 2008 13:45

No, en minäkään mikään ihan uusi animenkatsoja ollut, kun katsoin Elfen Liedin, ei se mitään maailmoja kaatanut. Mutta tuosta /a/:sta. En ole kyllä käynyt /a/:ssa paljoa, mutta onko siellä ikinä keskusteltu järkevästi mistään animesta? Vai haukuskellaanko siellä vain kaikkia mahdollisia sarjoja ilman perusteita?

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Helmi 06, 2008 13:52

isokana kirjoitti:nipsnaps
Kiitos, jotain tuonsuuntaista oikeastaan halusinkin kuulla.

Ehkä tämäkin on taas niitä tapauksia missä fanikanta antaa jostain asiasta aika huonon kuvan. Tosiaan esimerkiksi täällä kuulee tosi paljon siitä miten Elfen Lied olisi jotain tosi syvällistä ja mahtavaa, mutta kun tuollaset ylistykset on yhdistetty varsin hatariin perusteluihin tai täyteen perusteluiden puuttumattomuuteen, jää ainakin minulle pakostakin sellainen kuva että sitä hehkutetaan koska se on kovaa kamaa ja siistiä. Tähän voisi vetää vertauskuvallisesti vaikkapa jenkkibändi Cannibal Corpsen jonka tuotantoon en viitsinyt lähteä edes tutustumaan kovimmassakaan death metal -vaiheessani juuri sen takia että jengi tuntui ihkuttavan sitä enimmäkseen vaan groteskien lyriikoiden eikä aitojen musiikillisten arvojen takia.

Chibi Ryuu - /a/ on niin iso yhteisö että siellä on pakostakin eriäviä mielipiteitä (eli siis joku flamettaa jokaista sarjaa); Monster ja Akagi taitavat olla ainoat universaalisti hyvänä pidetyt sarjat. Vaikka iso osa viesteistä onkin aika tasottomia, kyllä sieltä löytyy ihan hyvääkin keskustelua aika usein, tosin se valitettavasti tapaa hukkua helposti kaikkeen muuhun, koska lauta liikkuu tosi nopeasti. Jos tekee mieli alkaa osallistumaan keskusteluun /a/:lla, kannattaa ihan oikeasti lurkata se pari kuukautta ennen kuin avaa suunsa ekan kerran, muuten saattaa tulla turpaan aika pahasti.

Pihlajanmarja
Viestit: 8
Liittynyt: La Helmi 09, 2008 23:41

Viesti Kirjoittaja Pihlajanmarja » Su Helmi 10, 2008 01:26

Itseni kohdalla Elfen Lied ainakin teki aikoinaan syvän vaikutuksen. Mutta koska katselin sarjan animeharrastukseni alkuvaiheissa, kokemusta sen tyylisestä menosta ei vielä silloin juurikaan ollut. Joten minun kommenttini voidaan kai sitten luokitella juuri sellaiseksi ensikertalaisten hehkutukseksi. Toisaalta olen kyllä katsellut sarjan uusintana jälkeenpäin, mutta eivätpä mielipiteeni sitä kohtaa ole juurikaan muuttuneet.
Kyllä Elfen Lied jonkinlaista sanomaa pitää sisällään, mutta ei tosiaan mitään järjettömän syvällisiä ajatuksia. Mielestäni Elfen Lied kuitenkin ansaitsee kehunsa. Ei siksi, että se olisi niin siistiä tai kova juttu, vaan koska se oikeasti kertoo koskettavan tarinan, jota höystävät vielä kaunis visuaalinen ilme ja loistava musiikki. Ja mitäpä sitä kieltämään, että gore-puoli tekee tästä sarjasta sen mitä se on. Ilman raakuuksia sarja tuskin herättäisi yhtä suurta kiinnostusta.
Tietysti tämäkin tapaus kompastelee niihin tavanomaisiin ja kuluneisiin suhdesotku-kliseisiin ja mielikuvituksettomiin hahmoihin. Silti en todellakaan sanoisi Elfen Liediä pelkäksi ajanhukaksi. Kyllä tämä anime on kumminkin siellä riman paremmalla puolella.

Avatar
whiter
Viestit: 37
Liittynyt: Ke Loka 25, 2006 00:17
Paikkakunta: Lammi

jatkoa

Viesti Kirjoittaja whiter » Ti Helmi 26, 2008 02:57

Selenicereus kirjoitti: Mielestäni Elfen Lied kuitenkin ansaitsee kehunsa. Ei siksi, että se olisi niin siistiä tai kova juttu, vaan koska se oikeasti kertoo koskettavan tarinan, jota höystävät vielä kaunis visuaalinen ilme ja loistava musiikki. Ja mitäpä sitä kieltämään, että gore-puoli tekee tästä sarjasta sen mitä se on. Ilman raakuuksia sarja tuskin herättäisi yhtä suurta kiinnostusta..
Tätä viestiä jatkaen elfen liedin voi hyvin kiteyttää muutamiin sanoihin jotka harmaasti muistan tulleen immolatus_dead:lta, (ei välttämättä täysin samoilla sanoilla):

"Elfen lied on verinen, surullinen(koskettava) ja väkivaltainen tarina ystävyydestä, yksinäisyydestä ja erilaisuudesta"
"Elfen lied on merkki teos niille joilla itsellään on ollut hankala lapsuus"

Ehkä tuo jälkimmäinen lauselma pitää hyvinkin paikkansa.... ainakin minun kohdalla.

Jos verinen itku ja hämärä lapsuus tuntuun aiheina herättävän mielenkiintoa, niin ruudun ääreen -->

PS: itse olen vielä vaiheessa mangan kanssa, mutta toivottavasti sen saan joskus luettua, hieman sekavampaa touhua ja piirrosjälki huonompaa, mutta hyvältä on vaikuttanut.
Never argue with idiots, they'll only drag you to their level and beat you with experience.

Jones
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2008 16:18

Viesti Kirjoittaja Jones » Ma Maalis 10, 2008 16:25

Katoin just sarjan viimesen jakson viimeset 5 jaksoo piti katoo putkeen kun oli niin mahottaman hyvä.Loppu oli kyllä niin koskettava että oksat pois miten ne osaa painella just oikeita nappuloita.Nyt on taas pirun surullinen olo kun sai noin hyvän sarjan taas katottuu. :cry:
Kerpele nyt pitäs taas päättää mitä katon seuraavaks, mutta kun jotenkin toi jäi niin kesken, sisällä semmonen tyhjyys vaikea kuvailla. :(

moderaattorin editoima: Kaksi peräkkäistä viestiä yhdistetty.

Avatar
soinap
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 19:28
Paikkakunta: Forssan seutu

Re: Elfen Lied

Viesti Kirjoittaja soinap » Ke Kesä 04, 2008 17:16

Ostin tässä eräs päivä Animen uusimman numeron ja viimeisillä sivuilla oli juttua Elfen Liedistä. Luin artikkelin ja oli pakko mennä seuraavana päivänä katsomaan millainen sarja se sitten on.

Nyt on ensimmäiset seitsemän jaksoa katsottu ja loputkin haluan katsoa. Hahmot ovat suloisia ja hyvin animoituja ja ääninäyttelijät on valittu hyvin. Erityisesti pidän Pahis-Lucyn ääninäyttelijästä, kaunista kuunneltavaa. Juonikin on mukaansa tempaava ja hieman erilainen mihin olen tottunut. Kun katsoin ensimmäisen jakson kauhistuin ensin. Verta lensi joka nurkasta ja päähenkilö hyppii alasti ympäri laitosta. Onneksi tuo oli vain ensimmäistä jaksoa. Keskivaiheilla ei ainakaan lentele niin paljoa verta, eikä alastomuuttakaan enää ole kun päähenkilö sai vaatteet päällensä. Vaikka väkivallasta pidänkin televisiossa jonkin verran, on tässä sitä liikaa. Tarina on myös hyvä kertomus siitä, kuinka rankka lapsuus voi olla ja ainakin Mayun lapsuus sai osanottoni.

Elfen Lied on kohonnut yhdeksi suosikkianimekseni ja suosittelen tätä niille, jotka eivät ihan pienestä hetkahda eivätkä saa helposti traumoja liiallisesti väkivallasta.

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Elfen Lied

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » To Loka 09, 2008 18:20

Kahlasin sarjan joskus reilu vuosi sitten läpi. Hieman kyllä kaduttaa, sillä voi auta armias sitä huutamista ja leimaamista, kun huomattinkin että: "Hei meidän tyttöhän se katselee täällä K-18-väkivaltaporno-animea! Vuoden tarkkailuun prkleen tyttö!"
Että joo, tästä kokemuksesta on siis hieman nihkeät suhteet koko sarjaan.
Mutta jotain pelottavan viehättävää sarjassa kuitenkin on. Lucyn hyytävä ääni, hänen kylmä laskelmoiva älynsä ja suhteensa ihmisiin ja maailmaan on pysäyttävä. Kouta taistelee menneisyyttään vastaan ja yrittää päättää kumpi hänen lähellä olevista naisista on "se oikea"...
Hyvä on. Vaikka hahmot ovatkin hieman kuivia ja kaksiuloitteisia, ovat niiden ääninäyttelijät kuitenkin koettaneet parennella niitä. Muutenkin Elfen Liedin äänimaailmasta ehdoton plussa! Ja no, vaikka Lucy niin brutaali onkin, niin hänessä on jotain hyvääkin. Varmasti on. u___u
Tästä aasinsilta siis sarjan väkivaltaan. Sitä on liikaa. Yksinkertaisesti. Tiedän, että väkivalta ja verellä mässäily on tehokeino, ja kuuluu seineen, mutta tarvitseeko sitä kuitenkaan olla niin paljoa, ja vieläpä niin alussa!
Alastomuuttakin on kyllä aika paljon, vaikka ei se minua kauheasti häiritsekkään. Sääli vain, että tämä alastomuus ei viestitä sellaista viattomuutta, vaan se on puhdasta pornografiaa.
Tosin taidettahan sekin on.
Elfen Lied on ihan hyvä pikku pakkaus niille, jotka kestävät simppeleitä juonia, vähän laimeita hahmoja, itsestäänselviä käänteitä ja runsaasti veristä väkivaltaa.
Onneksi sarjaa ei ole pituudella pilattu, ja jää mukavan hyytävästi auki. Alkutunnari on ihana.
Das Ende.

ja Lucya on kiva cossata. :3
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Avatar
Kaneli
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Loka 13, 2008 18:43

Re: Elfen Lied

Viesti Kirjoittaja Kaneli » Ma Loka 13, 2008 19:01

Joo tota noin niin, ekana postina Elfen Liedistä että ei se kyllä läheskään mestariteos oo, ja en mitään koita haukkua, mutta raakuuskaan ei oo kamalaa sillä siinä vaa näkyy ku ruumiinosat putoilee ja se sisus on sitten vaan punaista tasaista väriä, ei siinä mitään suolia naamaan heitellä. Itse päähenkilö ei oo se mitä ne koittaa tyrkyttää eli nämä voimattomat normaalit teinit, vaan se ns. enkeli on se mitä eniten seurataan, ja sitä miten se toimii päähenkilön ja sen ystävän kanssa.

Se tarina on ihan okei, ei se mitään Death Noten juonilonkeroita lykkää, mut on se "raaempi anime-maailma", jossa kaikki on aina vihasia vähäsen virkistävä, ei mikään kliimaksiunelma, mut virkistävä vaihtelu tällasista GunxSwordin maailmoista, missä vihollisetkin on ihan okei tyyppejä, siis sillee vaan, että sen sotilaskaverin "sihteerin tervehdys" ja se pikkukoiran "taputus" pisti hymyn naamalle.

:wink:
En ole minkään sanomani takana, mielipiteeni vaihtelee noin viikottain.

Avatar
Pluie
Viestit: 269
Liittynyt: Ti Touko 03, 2005 21:56
Paikkakunta: Tampere

Re: Elfen Lied

Viesti Kirjoittaja Pluie » Ke Loka 22, 2008 10:40

Tietenkin niille ihmisille joita ei ole koskaan kiusattu koulussa tai ovat itse mahdollisesti olleet "tiedostamatta" niitä kiusaajia niin Elfen Lied on fanserviceä ja tunteetonta pas***, mutta jos yhtään tiedät mitään koulukiusatun elämästä niin minusta Elfen Lied on hyvin kuvaava kertomus millaisia eläimiä etenkin lapset voivat olla. Eipä Elfen Liedin aikuisten maailmakaan ole niin hatusta temmattua kuin joku pumpulissa elävä voisi olettaa... Vai väittääkö joku ettei tässä maailmassa ole yleisesti hyväksyttyä suosia vahvempien ja "kauniimpien" pärjäämistä? Mutta joo, ehkä Elfen Lied on jossain määrin kärjistävä ja esittää asiat melko mustavalkoisena mutta Elfen Liedin tapahtumat eivät sinänsä ole mitään erikoista tämän päivän menoon verrattuna. Varsinkin Lucyn "kehittyminen" lapsesta aikuiseksi on hyvä varoitus mitä tapahtuu jos henkisiin ongelmiin ei puututa ajoissa. (Ja kaikilla on varmaan vielä muistissa lähiaikoina tapahtuneet nuorten tekemät surmat jopa täällä pikkuisessa Suomessa...)

Siitä en mene vannomaan oliko sarjan tekijällä aikomuksena tehdä vain massaviihdettä ja kahmia ohessa massia mutta minusta sillä ei ole merkitystä jos kerran tuloksena oli kuitenkin erinomainen ja koskettava kertomus joka ainakin itselläni kestää useamman kerran katselun.

Avatar
RevyFan
Viestit: 211
Liittynyt: Ti Helmi 19, 2008 22:48
Paikkakunta: Loimaa

Re: Elfen Lied

Viesti Kirjoittaja RevyFan » Su Marras 16, 2008 23:10

Noooh, kyllä tuossa oli ainakin mun silmään pahanlaatuista huomiohuorailua esillä paikoin. Ja jos tuon voi katsoa tolleen naama pokerilla koko ajan niin täytyy katsojan hyvän maun rajat olla aika venyvät ja paukkuvat. Ei olis eka kerta kun haukun tökeröä sensuuria, muttei tämäkään kehuja saa. Noh, kaipa se stoori menetteli, hiukka kyl yritti olla enemmän kuin on. Tarinassa oli pirun syviäkin sävyjä, mutta sitte ku ne vedetään tarpeettomasti ylilyöväksi goreksi ja pornoksi, se ei vaan mun kohdalla toimi. Ekojen epojen jälkeen mietinkin että katsonko lainkaan loppuun. Kyllä se sitten läpi katsottiin, tosin en kyllä toistamiseen katso varmaan. Aika mitäänsanomaton kokemus loppupeleissä näin sen katsomisen jälkeen. = / Sitten tuo alkumusa on kauhee, loppumusa taas typerällä tapaa jotenki tarttuva. xD
Kill ´em all, baby!
LastFM || dA || myanimelist.net

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa