Gundam saaga

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Gundam saaga

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ke Helmi 16, 2005 13:13

Eli aihena olisi Gundam saaga ja näistä lähinnä sarjat Gundam Seed ja Gundam Wing. Vaikka Gundam Wing:ä onkin jonkin verran haukuttu ja Gundam Seed:ä ylistetty on Gundam Wing:ssä minusta myös paljon hyvää. Gundam Wing vaikuttaa hieman idealistiseslta (pasifismi) mutta silti siihen on saatu melkoisti uhoa ja kunnian ylistystä taisteluissa joita joko käydään 5 gundamia vastaan armeijallinen perus mobile suit:ja tai mano-a-mano päähenkilöiden välillä tyylillä. Ilmaiskaa omat ajatuksenne ja kantanne aiheesta ihan vapaasti. Sana on vapaa.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

yarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Viesti Kirjoittaja yarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr » Ke Helmi 16, 2005 13:42

No, Gundam Seedin nähneenä voisin sanoa että ainakin siinä on aika törkeät tunnusmusiikit. :D Huomattavissa on myöskin aika paljon samojen kohtauksien uusiokäyttöä ja sarjassa tulee tätä keskeisten henkilöiden angstailua aika paljon.. Mutta niin. Gundam Seed Destinystä en uskalla vielä sanoa mitään, kun ei ole tullut nähtyä.

Muita Gundameita nähneet ovat sanoneet että Gundam-'genressä' on oikeastaan aina sama idea uudelleenkäytettynä, onko totta? Jos on, niin tekijöitä voisi moittia paljon ideavaraston köyhyydestä. Ihan hyvä sarja jos tiettyjen asioiden toisto ei haittaa.. Joka jaksossa tapahtuu jotain, ja se on enemmän kuin iso plussa. Sitäpaitsi, mechat on roxxor :P

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ke Helmi 16, 2005 16:23

Azmodan kirjoitti:Muita Gundameita nähneet ovat sanoneet että Gundam-'genressä' on oikeastaan aina sama idea uudelleenkäytettynä, onko totta?
No siis se juonen perusidea eli kolonistit vastaan sortava OZ armeija on ainakin Gundam Wing:ssä ja Gundam Seed:ssä sama ja samoin taitaa olla se pakollinen mysteerinen liehulettinen blondi pilotti, joka aina on haastamassa päähenkilöä kaksintaisteluun. Joku saa kyllä tarkentaa sillä minä taas olen nähnyt vain Gundam Wing:n.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Acolyte
Viestit: 339
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 12:10
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Acolyte » Ke Helmi 16, 2005 17:27

Azmodan kirjoitti:Muita Gundameita nähneet ovat sanoneet että Gundam-'genressä' on oikeastaan aina sama idea uudelleenkäytettynä, onko totta? Jos on, niin tekijöitä voisi moittia paljon ideavaraston köyhyydestä. Ihan hyvä sarja jos tiettyjen asioiden toisto ei haittaa..
Jossakin mielessä kyllä. Eri osapuolten (yleensä maa vastaan siirtokunnat) vastakkaisasettelu on franchisen tekeleissä toistuva elementti.

Ei tekijöitä voi tästä syyttää. Kenties enemmän tuottajia ja yleisöä, jotka varmaan vieläkin tuntevat nahoissaan X Gundam-fiaskon. X Gundam poikkesi suuresti aikaisemmistä sarjoista mm. poistamalla vahvat osapuolet ja korvaamalla juonen road-movie -kaltaisella juonikuviolla, ilman sen suurempaa yhtenäistä kokonaisuutta. Sarja floppasi melko pahasti. Ne vähäisetkin katsojat karkotettiin pois vaihtamalla TV-sarjan timeslotti perjantain anime prime timestä, aikaiseen lauantai aamuun.

Wing oli omasta mielestä melkoista tuubaa. Hahmot jäivät kovin pinnalliseksi vaikka niitä seurattiin melkein 50 jakson verran. Ja Heero on ehdottomasti animehistorian ärsyttävin hahmo. SEED oli taas ensimmäisen TV-sarjan remake. Modernisoitu versio, uskottavimmilla hahmoilla (tosin ei mechoilla) varustettuna.

Itse olen Gundamin jo vähän hyljännyt. Ainoat jotka jaksaa innostaa ovat UC-aikajanaan sijoittuvat OAV:t.
"It's a morally corrupt hypocrisy fuckfest of a world we live in" CorvusCorax

Avatar
Cyb
Viestit: 180
Liittynyt: Ke Loka 13, 2004 21:08
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja Cyb » Ke Helmi 16, 2005 17:57

Asiasta viidenteen (mutta ei kuitenkaan niin kauas)

Mikä se transformers-gundam oli? Tai siis se, missä ne gundamit muuttuvat eläimiksi ja autoiksi/whatever, en muista enää niin tarkkaan, näin vain jollain kaverilla pätkiä. Sen voisi vaikka katsoa huumoripläjäyksenä.
SchützTaffel

Avatar
huZba
Viestit: 20
Liittynyt: La Kesä 14, 2003 00:43
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

Viesti Kirjoittaja huZba » Ke Helmi 16, 2005 18:10

Gundamit rox... Gundam Wingin nyt katsoi kun se joskus tuli, ja silloin tykkäsin. Heero oli varsin mukava veijari.
Sarjaa vaivaa sama kuin Gundam Seediä, eli se on liian pitkä, jaksot tuntuvat vähän ontoilta, ja eteneminen on hidasta. Pituus myös johtaa kohtauksien kierrätykseen, mikä häiritsi varsinkin Gundam Wing:ssä.


Mainittakoon muuten, että Gundam wing: Endless Waltz on upeata katsottavaa.

Gundam sarjojen ydin on hienot (joidenkin mielestä teknisesti epäilyttävät) mechat, ja isot taistelut. Meikä tykkää... tosin en liian suurina annoksina :P

Avatar
Acolyte
Viestit: 339
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 12:10
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Acolyte » Ke Helmi 16, 2005 18:30

Cyb kirjoitti:Asiasta viidenteen (mutta ei kuitenkaan niin kauas)

Mikä se transformers-gundam oli? Tai siis se, missä ne gundamit muuttuvat eläimiksi ja autoiksi/whatever, en muista enää niin tarkkaan, näin vain jollain kaverilla pätkiä. Sen voisi vaikka katsoa huumoripläjäyksenä.
Eipä tule mieleen mitään tuollaista. G Gundam voisi kenties olla lähimpänä... Tarkastappa että kyseessä olikin todellakin Gundam-sarja eikä esim. joku Yuusha-sarja. Esim Exkaiser tjsp.
"It's a morally corrupt hypocrisy fuckfest of a world we live in" CorvusCorax

Avatar
John_Edward
Viestit: 27
Liittynyt: To Marras 25, 2004 17:26
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja John_Edward » Ke Helmi 16, 2005 23:26

Itse olen nähnyt SEEDin, Wingin ja... Xän, ja 17ep SEED Destinystä...
Eikä mikään nyt niin huono ole ollut...
Tosin juuri se ainainen samojen aluksien poksahtelu on huonoa :/
Mutta onneksi sitäkin jaksoi SEEDinssä katsella, ihanien vaaleanpunaisetn räjähdyksien ansiosta :D
"Could you please, by any chance if it is suitable for you now sir, STFU"

Avatar
Acolyte
Viestit: 339
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 12:10
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Acolyte » To Helmi 17, 2005 00:24

SEED Destiny korjaa melko paljon SEEDin vikoja. Vähemmän äkshöniä, enemmän ihmissoppaa. Vähemmän kalvokierrätystä yms. Mutta käsittämätöntä on se, että juoni tuntuu jokseenkin ottaneen vielä pidemmän harppauksen uskottavuuden puolelle, mutta mecha-puoli on ottanut rajusti takapakkia. Ja vieläkin irvistyttää alun pommit, joissa oli VALTAVA LCD-näyttö ja yhtä isot näppäimet. Puhumattakaan muuntautuvista Gundameista tai combo Gundamista... :roll:
"It's a morally corrupt hypocrisy fuckfest of a world we live in" CorvusCorax

Avatar
Muey
Viestit: 143
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2004 00:05
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Muey » To Helmi 17, 2005 04:43

huZba kirjoitti:Gundam sarjojen ydin on hienot (joidenkin mielestä teknisesti epäilyttävät) mechat, ja isot taistelut. Meikä tykkää... tosin en liian suurina annoksina :P
Avaruuden painovoimattomassa tilassa niiden toiminnan voisi jo melkein hyväksyä, mutta siinä vaiheessa kun 20-metrinen, 50-tonninen teräshirviö liikkuu ja liitää kuin paraskin taitoluistelija maan kamaralla, niin jokin alkaa hannaamaan pahasti vastaan ainakin omaa suspension-of-disbelief-iä... :P
Puhumattakaan jostain ylipöhköistä ase-ideoista jotka venyttävät jo sarjojan omaa sisäistä logiikaa vähän liikaa *köhpsychogundamköhköh*Mutta juu, kyllähän noita katselee, niin kauan kun muistaa kytkeä aivot "Gundam"-moodin - Eivät nuo tunnetusti selvin päin oikein toimi.
Seedin katselu jäi aikoinaan kolmeen jaksoon, mutta tässä välissä onkin sitten tullut katseltua MSG-leffatrilogia, Z Gundam, Char's Counter-Attack sekä UC-OVA:t.

Itse diggasin varmaan Char's Counter-Attackistä entien, siitä huolimatta että Tominon idea Charin idealismista ja tavoitteista kiinnipitämisestä riistäytyy lievästi sanottuna hieman käsistä...

Alkuperäistrilogia oli historiatuntina ja Camp-henkisyydessään itse asiassa yllättävän viihdyttävä kokemus. Suosittelen kaikille (...Jotka nyt Gundamia muutenkin pystyvät katsomaan), jotka eivät pelästy liikaa 70-luvun hahmojen kökkö-piirrosjälkeä. Ja onhan siinä kaksi oikeastikkin hyvää syytä katsoa sarjaa, nimittäin Deikunien molemmat vaaleaveriköt :wink:.

Z Gundam (Gundam 0087) oli vähän hajanainen kokemus - Tuntui kun Argaman miehistö haahuili ison osan sarjasta vailla minkäänlaista varsinaista päämäärää (Alkaen Honkkarijaksoista ja päättyen vähän ennenkuin Haman astuu kentälle, eli sarjan keskimmäiset jaksot), mutta silloin kun juoni liikkui oli sarja nannaa.

...Niin, ja jos ikinä tapaan Tominon, tulen luultavasti vetämään äijää turpaan kun meni perkele tapattamaan sarjan Parhaan ja Ainoan normaalin Ei-ärsyttävän henkilön :oops: :oops: :(.
Kaikkien itsekeskeisten teinien, avohoito-osastolta karanneiden psykopaattinaisten ja pöhköjen kakaroiden seassa *SPOILER-Varoitus!*(Highlightaus omalla vastuulla) ihastuttavan ihana ja oman ikänsä mukaan käyttäytyvä selväjärkinen ja jämpti (ja... ja... :lol:) Emma Sheen oli kuin tuulahdus raitista ilmaa tunkkaisessa teltassa tai keidas keskellä Saharaa.


....Olisi se nyt perkele ainakin paremman lopun ansainnut :cry:Ja kun aihe nyt tuli ajankohtaiseksi, niin postitetaanpa tämä uudestaan: Char? Kuka se on?. Entä tietääkö kukaan jos noita löytyy lisää jostainpäin nettiä? :D


OVA-sarjoista 8th MS team kolahti parhaiten. Samaten sarja jotenkin tuntuu kovin "epä-Gundam-maiselta", luultavasti koska keskittyi pääsääntöisesti johonkin ihan muuhun kuin Maa-federaation ja Zeonin(/insert korvike here) rettelöintiin.

Joku päivä pitää varmaan vielä katsoa se ZZ Gundam, ihan vain UC-kompletionismin vuoksi. Vaikka se kuulemma varoitusten mukaan triplaa Gundamien perussynnin, eli ärsyttävien, idiotismia harraastavien pikkunilviäisten määrän :P.


Seed sitten jonoon joskus tuon jälkeen, ja jahka ensin totun siihen että kaikki sarjan hahmot ovat ulkomuodoltaan kuin samasta muotista valettuja :P.

Avatar
MrBrown
Viestit: 195
Liittynyt: Su Helmi 02, 2003 20:41

Viesti Kirjoittaja MrBrown » To Helmi 17, 2005 08:18

Muey kirjoitti:
Ja kun aihe nyt tuli ajankohtaiseksi, niin postitetaanpa tämä uudestaan: Char? Kuka se on?. Entä tietääkö kukaan jos noita löytyy lisää jostainpäin nettiä? :D
http://www.mahq.net/rants/neo/neomain.htm

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » To Helmi 17, 2005 10:06

Azmodan kirjoitti: Huomattavissa on myöskin aika paljon samojen kohtauksien uusiokäyttöä ja sarjassa tulee tätä keskeisten henkilöiden angstailua aika paljon..
Ihan kuin NGE:ssä. Tuosta tosin puuttuu tietysti NGE:n hahmojen realistiset ongelmat mutta silti tuo kuvaus osoittaa noissa olevan yhteisiä piirteitä.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
murokeksi
Viestit: 52
Liittynyt: Ke Helmi 02, 2005 18:14
Paikkakunta: Tokio

Viesti Kirjoittaja murokeksi » Ti Maalis 01, 2005 19:11

Itse olen nyt tuijottanut aika tiiviisti Gundam SEED ja Destinyn(19 jaksoon asti) putkeen ja iski ja pahasti. Minä pidän todella paljon ja osa syynä voi olla tajuttoman ihanat hahmot ja eräs tietty pari;) Vaikka epärealistisuus on täällä luokiteltu suureksi itseäni ei ole haitannut pätkääkään. Olen nauttinut suunnattomasti ihmissuhteista ja muutamista taisteluista, vaikka SEEDissä niitä olisikin saanut olla vähemmän. Myös se, ettei olla oikeastaa kenenkään puolella piristää. Siis ei ole tyypillistä paha-hyvä asetelmaa. Tosin, jos olisin paljonkin tämän tyyppisiä sarjoja tuijotellut voisi samankaltaiset alkuasetelmat ärsyttää. Kuitenkin minä en ole paljonkaan tälläisten megha sarjojen parissa viihtynyt(lukuunottamatta Full Metal Panic:iä, joka tosin on täysin erilainen, kuin Gundamit), että tämä on minulle aivan uutta uusine käänteineen... Pienet Athrun Zala ihkutukset loppuun(voisin katsoa tuota hahmoa, vaikka 200 jaksoa) :D

Avatar
crimson_wolf
Viestit: 60
Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 18:19
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja crimson_wolf » Ti Maalis 01, 2005 20:57

On tullut Gundam Seed:stä katseltua kaksi ensimmäistä jaksoa, siihen taitaa minun Gundam-kokemukseni jäädä (Endless Walz:ia luukunottamatta!). Mutta lisää on tiedossa, ja odotukseni Seed:n suhteen ovat suht korkealla.
Eräs ystäväni on noin viiden vuoden ajan toitottanut minulle jatkuvasti että minun pitäisi katsoa Gundam saagan erinäisiä sarjoja. Tuossa vähän aikaa sitten tosiaan katsoin Seed:stä pari jaksoa, ja tunne on nyt sellainen että lisää pitää nähdä! :D
A man stands on the edge of a cliff.... A saint falls from the sky.... A warrior walks towards his doom.... Destiny is held by one....

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ti Maalis 01, 2005 22:08

Pieni pointti on vielä se, että Gundam saagassa on hienoimmat mechat mitä on NGE:n evangelioneiden ohella. Ainakin siis nuo Gundamit mutta tosin ne perus-MS:t eivät ole niin hienoja.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa