Neon Genesis Evangelion

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kagura
Viestit: 312
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 10:32
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kagura » Pe Heinä 22, 2005 15:03

Voi kiitos Dr. Nick - olipas hyvä sivu tarpeeseen!

heinz
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Heinä 26, 2005 21:20

Viesti Kirjoittaja heinz » Ti Heinä 26, 2005 21:36

Suosittelen NGE-mangan lukemista jos pidit sarjasta. Mangan tuotanto alkoi samoihin aikoihin kuin TV-sarjan eikä sitä ole vieläkään saatettu loppuun (sarja etenee tekijän, NGE:n alkuperäisen hahmosuunnitelijan tahtiin ja kahden volumen välillä oli parhaimmillaan 3 vuoden tauko). Manga noudattaa tarkemmin GAINAX:in käsikirjoittajien alkuperäistä juonta ja ero animeen onkin huomattava vaikka lopullinen juoni on pitkälti sama. Vasta mangan luettua ymmärtää mitä Hideaki on animeen tuonut, henkilöhahmojen erot nousevat päällimäisenä esille, Shinjikin yrittää antaa faijallensa kunnolla turpaan :) Lisäksi mangasta näkee TV-kanavien/tuottajien aikaansaamat muutokset juoneen. Esimerkiksi Tojin kohtalo on hyvinkin erilainen mangassa (Tuli ainakin itselleni yllätyksenä että Tojille kävi kuten kävi kun ensimmäisen kerran näin animen). Joo ei muuta.. Mangaa on tällä hetkellä saatavilla yhdeksänteen osaan asti joka sijoittuu animessa jaksojen 23 ja 24 paikkeille eli kymmenes osa tulee luultavasti olemaan viimeinen (sen julkaisusta tosin en ole nähnyt mitään virallista).

heinz
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Heinä 26, 2005 21:20

Viesti Kirjoittaja heinz » Ti Heinä 26, 2005 21:47

Don Pixe kirjoitti: Tuossapa kaikki oleellinen... Mutta aivan pakko sanoa, että herkkä kun olen, liikutuin kappaleesta ja tunnelmasta juuri siinä mainitussa kohdassa, että jakson jälkeen taisin itkeäkin vähän... Äh, toivottavasti minua ei tapeta tästä viestistä.
Joo itselläkin tais tulla tippa linssiin tossa kohtaa (huom. 1 tippa). Kyseinen biisi löytyy myös the Birthday of Rei Ayanami-cd:ltä jos et OST kolmosta löydä.

Avatar
Dr. Nick
Viestit: 308
Liittynyt: La Helmi 05, 2005 16:56
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Dr. Nick » Ti Heinä 26, 2005 22:55

heinz kirjoitti:Manga noudattaa tarkemmin GAINAX:in käsikirjoittajien alkuperäistä juonta ja ero animeen onkin huomattava vaikka lopullinen juoni on pitkälti sama
Joo ei. Manga on Sadamoton oma, henkilökohtainen & epävirallinen näkemys sarjan tapahtumista. Teknisesti ottaen se on fan-fictionia.
Lisäksi mangasta näkee TV-kanavien/tuottajien aikaansaamat muutokset juoneen. Esimerkiksi Tojin kohtalo on hyvinkin erilainen mangassa
Enpä ole mistään kuullut että tuottajat olisivat tuota kohtausta peukaloineet. Esittäisitkö lähteesi, muuten lasken tämän(kin) jutun urbaanilegendojen kategoriaan.
Hey, what does "phallic" mean?

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Ti Heinä 26, 2005 23:52

Tässä oli kommentti Betterin postaukseen, mutta koska kommentoitavaa ei foorumilla enää ole olemassa, ei ole sitten kommenttiakaan.

Muuten olen sitä mieltä, että olisi edistysaskel, jos keskustelua moderoisivat sellaiset henkilöt, jotka tietävät aiheesta edes jotakin. Betterjne postasi ensimmäisen koskaan näkemäni tarkan selostuksen siitä, mitä näkyy Magin näyttöruudulla kohtauksessa jossa Misato letkauttaa "Ah, so this is the reason for second impact." Teksti osoittautui Gainaxin historiaksi, jossa Gainax kulkee salanimellä Gehirn. Sitä olisi lukenut pidempääkin ja sen ääressä olisi pitänyt hupia, mutta kun ei käy, niin sitten ei käy.

En sulata.
Viimeksi muokannut Kekko, Ke Heinä 27, 2005 12:40. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
Betterfatherthangendo
Viestit: 95
Liittynyt: Ti Heinä 26, 2005 23:20
Paikkakunta: vantaa, korso
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Betterfatherthangendo » Ti Heinä 26, 2005 23:54

jaha ja se sitten poistettiin :?

Avatar
Dr. Nick
Viestit: 308
Liittynyt: La Helmi 05, 2005 16:56
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Dr. Nick » Ke Heinä 27, 2005 00:29

^ Tuo, jos jokin, on vainoharhoja herättävää... Mutta anyhow, keskustelun saamasta käänteestä inspiroituneena etsiskelin karvaisiin käsiini nuo edellämainitut alkuperäiset jaksoskenaariot. Havaintoja:

- Tojin kohtalosta ei suoranaisesti sanota mitään suuntaan eikä toiseen.
- Jakson 22. luonnostelman perusteella voimme huomata, että jotain Sadismo on toki kopioinut siitä mangaansa (joskaan tämä ei tarkoita, että hän muutoin sitä sen kummemmin noudattaisi - kuten sanottua, hän pyörittää aivan omaa showtaan).
- Muinaisen Aruka/Aluka -sivilisaation osuus tapahtumiin heivattiin kokonaan pois valmiista tarinasta.
- Kahden viimeisen jakson kohdalla ei tosiaankaan lue "kierrätysmateriaalista laadittuja sisäavaruudellisia trippailuja". :lol:
Hey, what does "phallic" mean?

heinz
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Heinä 26, 2005 21:20

Viesti Kirjoittaja heinz » Ke Heinä 27, 2005 10:45

En mene mitään sanomaan lähteen luotettavuudesta, ainakin itse pidän kyseistä sivustoa hyvinkin luotettavana : http://www.evamonkey.com/em_mangaguide.php tosin tuossakin iskee silmään sana 'supposedly', eli pelkkää oletusta taas kerran. Mutta luettuani noi alkuperäset skenaariot niin yhdyn itsekin samaan, manga noudattaa alkuperäistä juonta animea tarkemmin, tosin kyllä siitäkin pari eroa iski heti silmään.


Tojin kohtalosta sanomani oli nyt pelkkää oletusta vaan, en tiedä pitääkö paikkansa mutta järjettömältä se vaikutti kun animen ensimmäistä kertaa näin ja jos mietit tojin roolia kyseisen tapahtuman jälkeen niin se on aika olematon, ihan kuin hänen ei olisi pitänyt jäädä henkiin. Ja koko homma sattuukin muutenkin mukavasti juuri vähän ensimmäisen gorejakson jälkeen. Mutta pelkkää omaa spekulaatiota kaikki tuo, ei kannata ottaa vakavasti.

Avatar
Dr. Nick
Viestit: 308
Liittynyt: La Helmi 05, 2005 16:56
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Dr. Nick » Ke Heinä 27, 2005 15:05

Jup, EvaMonkey on ihan kohtuuhyvä sivu, siellä on asiansa osaava (joskin legendaarisen kyynisenä ihmisvihaajana kunnostautunut) webmasteri puikoissa. Ongelmanahan on lähinnä vain aineiston sillisalaattimaisuus ja ns. punaisen langan puute. Mutta tokko tuolla väliäkään, koska kyseessähän on "resource site".

Ainoastaan viimeinen lause tuossa Aaronin yhteenvedossa on kerrassaan outo ja väärin - animehan nimen omaan on se tarinan "kanoninen" versio ja manga ei. Muistaakseni kirjoittajaa aikoinaan höykytettiinkin tästä hyvästä foorumeilla, mutta eipä ole näköjään vaivautunut mokaansa korjaamaan, rutkale. Luonnostelmat ja "alkuperäiset skenaariot" eivät missään mielessä ole virallisempia lähteitä, vaan päin vastoin - jos ne eivät toteutuneet, niin ei niillä ole merkitystäkään. :P

Ja sille, miten Tojille animessa kävi, on harvinaisen hyvä selitys: End of Evan alkuun suunniteltiin alun perin kohtausta, jossa Shinji kohtaa Kensuken ja pyörätuolissa istuvan Tojin juuri ennen kuin loputkin siviilit evakuoidaan hitoille Tokio-kolmesta. Tästä piti tietenkin olla seurauksena riipiviä syyllisyyden tunteita ja lisää angstia Shinjin niskaan, mutta ikävä kyllä tämä kohtaus ei koskaan edennyt storyboardeja pidemmälle, koska Anno rääpsäisikin filmiinsä uuden "vetävämmän" aloituksen... Sääli, sillä nyt raajarikko-Tojin osuus sarjassa todellakin jää vähän torsoksi (heh).
Hey, what does "phallic" mean?

heinz
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Heinä 26, 2005 21:20

Viesti Kirjoittaja heinz » Ke Heinä 27, 2005 15:34

Vai niin, no kiitos tästäkin korjauksesta. Kyllä olen itseasiassa muuallakin kun evamonkeyssa törmännyt tohon "manga noudattaa tarinaa" - väitökseen mutta mitään virallista siitä en ole koskaan nähnyt, nyt kun asiaa oikein mietin. Kai se on sitten suuri väärinkäsitys.

Avatar
LikeNot
Viestit: 102
Liittynyt: Ma Kesä 13, 2005 23:39
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja LikeNot » Ke Heinä 27, 2005 15:47

Dr. Nick kirjoitti: Ja sille, miten Tojille animessa kävi, on harvinaisen hyvä selitys: End of Evan alkuun suunniteltiin alun perin kohtausta, jossa Shinji kohtaa Kensuken ja pyörätuolissa istuvan Tojin juuri ennen kuin loputkin siviilit evakuoidaan hitoille Tokio-kolmesta. Tästä piti tietenkin olla seurauksena riipiviä syyllisyyden tunteita ja lisää angstia Shinjin niskaan, mutta ikävä kyllä tämä kohtaus ei koskaan edennyt storyboardeja pidemmälle, koska Anno rääpsäisikin filmiinsä uuden "vetävämmän" aloituksen... Sääli, sillä nyt raajarikko-Tojin osuus sarjassa todellakin jää vähän torsoksi (heh).
Taisi olla Annolla vaikea valinta, raajarikko Toji vai masturboiva Shinji. Todellakin... :)
Vai niin, no kiitos tästäkin korjauksesta. Kyllä olen itseasiassa muuallakin kun evamonkeyssa törmännyt tohon "manga noudattaa tarinaa" - väitökseen mutta mitään virallista siitä en ole koskaan nähnyt, nyt kun asiaa oikein mietin. Kai se on sitten suuri väärinkäsitys.
Pikaisen googletuksen jälkeen Evasta löytyy noin 1,2 miljoonaa sitä jotenkin käsittelevää tai sivuavaa sivua, joten taitaa olla ymmärrettävää, että sekaan eksyy hieman ''virheellistä informaatiota'' uusien (tai hieman vanhempienkin) fanien taholta :roll:
I just watched dream that I never awaked. And of course it has to be nightmare...

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Heinä 27, 2005 19:01

Kun katselin jakson 24 director's cutia Subbarilta, jäin ihmettelemään yhtä asiaa:
spoileri kirjoitti:
Kun Kaoru pitää aamupalaveria Seelen kanssa, keskustelun edetessä joku Seelen ukoista sanoi hänelle suunnilleen näin: "Adamin uudelleensyntynyt ruumis, joka on Ikarin sisällä."

Kelataan jakson loppuun, jossa Kaoru tunkeutuu Terminal Dogmaan ja leijuu ristillä roikkuvan otuksen eteen: "Adam... ei hetkonen, OMG, sehän onkin Lilith!"

Onko Kaorun muisti vain reikäjuustoa vai onko tässä joku syvempi tarkoitus?

Avatar
LikeNot
Viestit: 102
Liittynyt: Ma Kesä 13, 2005 23:39
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja LikeNot » Ke Heinä 27, 2005 19:48

isokana kirjoitti:Kun katselin jakson 24 director's cutia Subbarilta, jäin ihmettelemään yhtä asiaa:
spoileri kirjoitti:
Kun Kaoru pitää aamupalaveria Seelen kanssa, keskustelun edetessä joku Seelen ukoista sanoi hänelle suunnilleen näin: "Adamin uudelleensyntynyt ruumis, joka on Ikarin sisällä."

Kelataan jakson loppuun, jossa Kaoru tunkeutuu Terminal Dogmaan ja leijuu ristillä roikkuvan otuksen eteen: "Adam... ei hetkonen, OMG, sehän onkin Lilith!"

Onko Kaorun muisti vain reikäjuustoa vai onko tässä joku syvempi tarkoitus?
Tämä on tätä Evan logiikkaa, periaatteessahan 3I olisi pitänyt seurata vaikkapa, kun Kaoru ja Rei juttelivat portaikossa, tai varsinkin kun Kaoru käväisi reissullaan Terminal Dogmassa, vain huomatakseen että ristillä riippuva valkoinen kinkku onkin Lilith. Eikä unohdeta yläkerrasta kurkkinutta Reitä. Voisiko joku selittää, kuinka läheinen tämän kohtaamisen pitää olla, että Kolmas Isku käynnistyy?
I just watched dream that I never awaked. And of course it has to be nightmare...

Avatar
Sandalphon
Viestit: 165
Liittynyt: Ti Kesä 07, 2005 16:39
Paikkakunta: Nkku/Pori

Viesti Kirjoittaja Sandalphon » Ke Heinä 27, 2005 23:28

Miten tämä Adamin sikiö oikein "sulautui" Gendoon ja miksi? Eikö olisi riittänyt, että Gendo vain olisi laittanut Reihin irtonaisen sikiön. Tosin pakkohan sen oli irrota, mutta miksi siis tuo Gendon keho on Adamin uudelleensyntynyt ruumis"?

Se "katonrajassa" pällistelevä Rei on aiheuttanut minussa pienoista ihmetystä. Miksi se sinne edes meni?

Miksei Gendo ja Seele toiminut yhdessä, jos molemmat halusivat 3.I:n tapahtuvan? Vai olisiko niissä iskuissa sitten ollut eroa sen aiheuttajasta riippuen?
"Jos Helvetti on täynnä Saatana joutuu seisomaan..." -Yup

Avatar
LikeNot
Viestit: 102
Liittynyt: Ma Kesä 13, 2005 23:39
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja LikeNot » To Heinä 28, 2005 13:41

Sandalphon kirjoitti:Miten tämä Adamin sikiö oikein "sulautui" Gendoon ja miksi? Eikö olisi riittänyt, että Gendo vain olisi laittanut Reihin irtonaisen sikiön. Tosin pakkohan sen oli irrota, mutta miksi siis tuo Gendon keho on Adamin uudelleensyntynyt ruumis"?

Se "katonrajassa" pällistelevä Rei on aiheuttanut minussa pienoista ihmetystä. Miksi se sinne edes meni?

Miksei Gendo ja Seele toiminut yhdessä, jos molemmat halusivat 3.I:n tapahtuvan? Vai olisiko niissä iskuissa sitten ollut eroa sen aiheuttajasta riippuen?
Kun vähän aikaa mietiskelin, niin asia taitaakin olla niin, että sekä Adamin että Lilithin ruumis että sielu täytyvät olla samaan aikaan samassa paikassa. Kuten EoE:ssä kävi. Adamin ruumis, jonka Gendo oli istuttanut käteensä ja sielu, jonka Gendo oli onkinut LCL-nesteeseen tippuneesta Kaworun päästä ja istuttanut senkin itseensä. Ja Lilithin sielu, joka oli Reissä, ja ruumis joka riippui ristillä. 3I käynnistyi, kun kaikki tekijät kohtasivat.

Tässä episodissa Rein ainoa tehtävä taisi olla neutralisoida Kaworun AT-kenttä, jotta Shinji pääsisi käsiksi tähän.

Gendo ei välittänyt paskan vertaa koko ihmiskunnan pakkoevoluutiosta, ainoa asia jota hän halusi, oli päästä takaisin Yuin luokse. Seelen tarkoitusperät olivat hiukan suurempaa luokkaa.

Näin lyhyesti voisi sanoa, että Gendo kokeili perinteistä Adamin-Lilithin yhdistymistä, ja Seele uudempaa teknomallia. :) Ja näitten vaikutukset menivät sitten aika iloisesti ristiin...
I just watched dream that I never awaked. And of course it has to be nightmare...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 54 vierailijaa