Bubblegum Crisis

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

ComSR
Viestit: 274
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 18:07

Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja ComSR » Ke Joulu 04, 2013 15:19

Kyseessä on siis 80-luvulla tehdystä kahdeksanosanen kyberpunkanime-OVA. Lyhyesti sanottuna se on Ghost in the Shell ennen kuin oikea Ghost in the Shell tuli. Sarja on saanut vahvoja vaikutteita Blade Runner-elokuvasta. Muina inspiraation lähteinä olivat Streets of Fire - liekehtivät kadut ja Terminaattori-elokuvat.
Tässä on arvostelu myöhemmin tehdystä TV-versiosta. Alkuperäinen OVA-sarja on verrattuna siihen parempi.

Sarjasta on tulossa jenkeistä lähes kansainvälinen Blu-ray-julkaisu (saa tilata myös Suomeen), jonka AnimEigo julkaisee Kickstarterilla saadulla rahoituksella.
Erikoista julkaisussa on se, että rahoitukseen osallistuinella on mahdollisuus vaikuttaa julkaisun sisältöön, esimerkiksi tekstitykset useammalla kielellä (vaikka suomeksi), parempaa koteloa ja muita ekstroja. (Olen takaaja.)
Time never betrays dreams. But on the flip side, dreams must not betray time.

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja Matti » Pe Maalis 07, 2014 23:02

Jaaha... Omistan jo DVD-version. Jos cyberpunk on kiinnostuksen aihe, niin tämä käy hyvin GitS, Armitage III, ja Gunslinger Girl rinnalle.

Avatar
Puuhakka
Viestit: 120
Liittynyt: Ma Loka 04, 2010 15:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja Puuhakka » Su Maalis 09, 2014 22:07

Vieläkin harmittaa kun unohtui se sarjan potkustartti täysin. Tarkoitus oli viimeisinä päivinä pistää rahat menemään sinne, mutta sitten iski flunssa ja koko homma unohtui sairastellessa. Ja olisin mielelläni vielä lahjoittanut sen muutaman kympin, ja saanut sitä vastaan nätin bluray boksin!

Näin BGC:n ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoa) kerran joskus kauan sitten, ja muistelen tykänneeni siitä silloin ihan ookoo. Siitä on kyllä tosiaan jo yli kymmenen vuotta aikaa, niin ehkä nykyään reaktio olisi päinvastainen. En kyllä tiedä, tykkään Kenichi Sonodan hahmodesignistä, ja se musiikki suorastaan lämmittää vanhan sedän sielua ja sydäntä. Eikä toimintakaan ole turhaa; SAnoisinko jopa että BGC on edelleen yksi parhaista "tyttö ja ase" tyylisistä sarjoista joita on tehty. Kyllä se ainakin hakkaa kaiken maailman Madlaxit ja Noirit mitä Studio Deen on koskaan paskonut ulos. Se bluray boksi olisi ollut täydellinen tekosyy päivittää muistikuvia, mutta minkäs teet. Josko sitä sitten hankkisi vaikka ebaystä kunhan ihmiset ovat boksinsa saaneet, ja pistävät sitä myyntiin.

Sen sijaan sen BGC:n spinoffin A.D Police Filesin katsoin tässä äskettäin uudestaan, ja se on edelleen hyvää kamaa. Yksi ainoista "aidoista" kyberpunk animeista mitä on koskaan tehty. Onhan se naurettava monin tavoin, mutta se kiteyttää kyberpunkin hengen hienosti, ja on tosi päheä toimintasarja.

Avatar
Sun
Viestit: 93
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 12:54

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja Sun » To Maalis 13, 2014 00:52

Itselleni on Bubblegum Crisis ja Ad Policet tuttuja. BGC -boksi löytyy ja tullut pari kertaa katsottua. 8-jaksoinen OVA tosiaan kyseessä ja jaksot vaihtelevan pituisia (24-50 min). Onhan tuo tyylikästä kasarianimea ja musiikit ovat kyllä hyviä, jotkut kappaleet todella tarttuvia ja engrishiä löytyy. Toiminta on hyvää. Ulkoisesti hieno sarja siis, mutta sisällöltään ei yllä kyllä parhaimpien joukkoon. Jotkut episodit on vähän tylsempiä ja jotkut parempia.
Bubblegum Crisisin jälkeen tehtiin vielä kolmen episodin mittainen Bubblegum Crash OVA, jossa samat Knight Sabersit seikkailevat jälleen. Ihan kiva sekin oli. Tuota BGC:n tv-versiota en ole nähnyt, siinähän taisi olla erinäköiset hahmot kuin OVA-sarjassa. Voisi kai joskus tutustua siihenkin.

Ad Police spin-offeista olen katsonut kaikki, mangaa en ole lukenut. Ad Police Files löytyy itseltäni suomijulkaisu dvd:nä, se on englanniksi dubattu. 3-jaksoinen Files on kyllä varsin mainio anime, parempi kuin Bubblegum Crisis ja tosiaan loistavaa kyberpunkia. Tulee todella mieleen Robocop tätä katsoessa. Musiikit ovat tässäkin hyvät.
Ad Police -To Protect and Serve taasen on 12-jaksoinen tv-sarja, joka sekin oli katsottavaa, muttei niin hyvää kuitenkaan kuin tuo vanhempi Files.
Uusin on 2000-luvulla tehty 3-jaksoinen Parasite Dolls OVA, joka pitäisi taas katsastaa muistin vetreyttämiseksi, muistaakseni se oli kyllä ihan hyvää kyberpunkia.

ComSR
Viestit: 274
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 18:07

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja ComSR » Su Maalis 16, 2014 16:19

Puuhakka kirjoitti:Tarkoitus oli viimeisinä päivinä pistää rahat menemään sinne, mutta sitten iski flunssa ja koko homma unohtui sairastellessa. Ja olisin mielelläni vielä lahjoittanut sen muutaman kympin, ja saanut sitä vastaan nätin bluray boksin!
Ei hätää, sillä vielä ehtii :): Bubblegum Crisis PayPal. Maksu hoituu nimen mukaisesti Paypalilla.
Ja maistiainen sarjasta Mad Machine-musiikkivideon muodossa.
Time never betrays dreams. But on the flip side, dreams must not betray time.

Avatar
Puuhakka
Viestit: 120
Liittynyt: Ma Loka 04, 2010 15:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja Puuhakka » Su Maalis 16, 2014 17:26

Uuh, kiitoksia. Pitääpä luoda heti tili Paypalliin ja pistää rahat menemään. Onhan tuo BGC aika pirun kasaria, mutta kasarianimessa vaan on jotain joka vetoaa wanhan sedän sydämeen .

Avatar
Porco Rosso
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Tammi 20, 2010 19:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja Porco Rosso » Ti Maalis 25, 2014 12:36

Sun kirjoitti:Bubblegum Crisisin jälkeen tehtiin vielä kolmen episodin mittainen Bubblegum Crash OVA, jossa samat Knight Sabersit seikkailevat jälleen. Ihan kiva sekin oli. Tuota BGC:n tv-versiota en ole nähnyt, siinähän taisi olla erinäköiset hahmot kuin OVA-sarjassa. Voisi kai joskus tutustua siihenkin.
Bubblegum Crisis on kyllä tällainen lähes puhdas atmosfääri-sarja - kun kasaridisko pistetään pumppaamaan hieman desibelejä ja kamera pannaa räikeiden neonvalojen valaisemaa synkän sateista über-urbaania katumaisemaa niin siinä kieltämättä on kyllä onnistuttu tunnelman luomisessa. Muutenhan sitten juoni ja hahmot ovat kauniisti sanottuna hieman alkeellisia. Myöhemmin halpisbudjetilla tehty TV-sarja Bubblegum Crisis Tokyo 2040 unohtaa tuon atmosfääriyden ja yrittää korvata sen "juonella" mikä oli kyllä suuri virhe ja sarja on puisevan tylsä.

Se mikä koko franchisessa hieman häiritsee on se kuinka siinä on kopioitu enemmän tai vähemmän suoraan leffan Blade Runner osia. Tosin ei tässä kaikista suurinta rikosta tehdä, aikanaanhan Mamoru Oshii puhalsi leffaansa Ghost in the Shell kamera-ajoja myöten sen mitä Ridley Scott teki.
Blogissa Anime-arvostelut ~ Parhaat Animesarjat ~ Parhaat Anime-elokuvat -> ~★AnimePorsas★~

Avatar
Puuhakka
Viestit: 120
Liittynyt: Ma Loka 04, 2010 15:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja Puuhakka » Ti Maalis 25, 2014 19:25

Porco Rosso kirjoitti:Bubblegum Crisis on kyllä tällainen lähes puhdas atmosfääri-sarja - kun kasaridisko pistetään pumppaamaan hieman desibelejä ja kamera pannaa räikeiden neonvalojen valaisemaa synkän sateista über-urbaania katumaisemaa niin siinä kieltämättä on kyllä onnistuttu tunnelman luomisessa. Muutenhan sitten juoni ja hahmot ovat kauniisti sanottuna hieman alkeellisia. Myöhemmin halpisbudjetilla tehty TV-sarja Bubblegum Crisis Tokyo 2040 unohtaa tuon atmosfääriyden ja yrittää korvata sen "juonella" mikä oli kyllä suuri virhe ja sarja on puisevan tylsä.
Ellen nyt ihan väärin muista, niin BGC:n oli tarkoitus olla vähän semmoinen antologia -tyylinen työ, jossa aloittelevat ohjaajat saivat näyttää taitonsa. He saivat niin kauan tehdä oikeastaan mitä hyvänsä, kunhan pääosissa oli Knight Saberit tuhoamassa boomereita. Alunperin tuon kait piti olla vain muutaman jakson pituinenkin, mutta kun sarjasta tuli huikean suosittu, niin sitä alettiin tehdä lisää. Juontahan BGC:ssä tosiaan ei ole, vaikka fanit on sellaista yrittivät sarjasta löytää silloin aikanaan.

Ja onhan sarjassa hienon kasariestetiikan ja -tunnelman lisäksi paljon päheää toimintaa. Paljon parempi tytöt&aseet -sarja se on edelleen kuin valtaosa siitä mitä sen jälkeen on julkaistu (jostain Noirista tai Canaanista nyt puhumattakaan).

Avatar
Indio
Viestit: 154
Liittynyt: To Syys 01, 2005 13:52

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja Indio » La Maalis 29, 2014 14:08

Porco Rosso kirjoitti:Se mikä koko franchisessa hieman häiritsee on se kuinka siinä on kopioitu enemmän tai vähemmän suoraan leffan Blade Runner osia. Tosin ei tässä kaikista suurinta rikosta tehdä, aikanaanhan Mamoru Oshii puhalsi leffaansa Ghost in the Shell kamera-ajoja myöten sen mitä Ridley Scott teki.
Menen nyt hieman ohi alkuperäisestä aiheesta, mutta nimenomaan Blade Runnerista (ja hieman vähemmässä määrin myös Scottin Alienista) lainaaminen tuntuu olevan hämmästyttävän yleistä anime-ohjaajien keskuudessa - räikeimpänä esimerkkinä kenties Hiroyuki Ochin alkuperäinen Armitage III OVA, jonka kohdalla voidaan puhua jo suoraan varastamisesta. Kuvittelin aikoinaan, että Blade Runner on Japanissa niin tuntematon leffa, että ne harvat sen nähneet ohjaajanörtit ovat voineet surutta plagioida sitä ilman, että suuri yleisö on saanut koskaan siitä tietää (vähän samaan tapaan kuin moni Quentin Tarantinon Reservoir Dogsin katsoja ei aikoinaan tiennyt, että kyseinen leffa lainaa surutta Ringo Lamin lännessä vähemmän tunnettua City on Firea). Vaan sitten kuulin, että Blade Runner on aina ollut erittäin suosittu elokuva Japanissa, mikä tekee tuosta häpeilemättömästä varastamisesta jotenkin hupaisan röyhkeää - tyypit ovat tienneet, että lainaukset eivät takuuvarmasti jää katsojilta huomaamatta, mutta ovat tehneet ne silti aivan pokkana. Häkellyttävää.

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja Matti » Su Huhti 20, 2014 19:57

Puuhakka kirjoitti:Ja onhan sarjassa hienon kasariestetiikan ja -tunnelman lisäksi paljon päheää toimintaa. Paljon parempi tytöt&aseet -sarja se on edelleen kuin valtaosa siitä mitä sen jälkeen on julkaistu (jostain Noirista tai Canaanista nyt puhumattakaan).
Jaa... Onko nuita enemmänkin? Tiedän ainakin:
Dirty Pair
Gunsmith Cats
Black Lagoon
Gunslinger Girl

Kaikki ovat kelvanneet minulle oikein hyvin.

Avatar
Puuhakka
Viestit: 120
Liittynyt: Ma Loka 04, 2010 15:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Bubblegum Crisis

Viesti Kirjoittaja Puuhakka » Ma Huhti 21, 2014 15:14

Matti kirjoitti:Jaa... Onko nuita enemmänkin? Tiedän ainakin:
Dirty Pair
Gunsmith Cats
Black Lagoon
Gunslinger Girl

Kaikki ovat kelvanneet minulle oikein hyvin.
Huh, mitenkäs minä noin unohdin Black Lagoonin. Se on hyvä sarja kyllä, ja tykkään kovasti myös Dirty Pair: Project Edenistä. Noita muita en kyllä itse arvota BGC:n edelle. Dirty Pairissa on paljon hyviä jaksoja seassa, mutta se on vähän epätasainen kokonaisuus. Gunsmith Catsin animesta en oikeastaan tykkää hienoa openingia lukuunottamatta; pidän enemmän siitä mangasta ja erityisesti Riding Beanistä. Gunslinger Girliä en oikein voi sietää, se minun ihokarvani pystyyn.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 47 vierailijaa