Ao no Exorcist (movie)

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Porco Rosso
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Tammi 20, 2010 19:08
Paikkakunta: Helsinki

Ao no Exorcist (movie)

Viesti Kirjoittaja Porco Rosso » La Elo 10, 2013 11:09

Blue Exorcist (movie)
Arvosana: 2.5/5
Kuva
Pari vuotta sitten nähdyn Ao no Exorcist -mörkömättösarjan menestys oli sen verran kovaa luokkaa (levyjen keskiarvomyynti yli 12'000 kpl) että arvailtiin vain sitä missä muodossa jatkoa tehtäisiin ja tähän leffaanhan siinä sitten päädyttiin. Mangaka Kazue Katō kirjoitti pohjalle uuden anime-original-kässärin joten vaikka spinoff onkin kyseessä niin sisällön pitäisi olla aitoa tavaraa. Tyylilaji on siis perus-shōnen jossa pyöritään harry-potter-maisessa manaaja-kouluympäristössä, mutta sen päälle on tämän leffan juoneen lisätty melko poikkeuksellinen perhe-elämä-osuus jossa Rin harkitsee vakavasti perheenisäksi ryhtymistä.
Spoiler:
Toiminta-shōnen alkaa tietenkin pitkällä parikymmenminuuttisella rymistelyjaksolla jossa sankarimme tappelustavat urheasti junaa (...) vastaan, homma menee pipariksi mutta syntyneiden raunioiden keskeltä löytyy leffan keskeisin uusi hahmo, söötti pikku paholaisnassikka Usamaro jonka kaitsijaksi Rin vastentahtoisesti joutuu koska meneillään olevien juhlien vuoksi muilta manaajilta ei löydy aikaa. Sekä omaksi että varsinkin muiden yllätykseksi Rin omaksuu hänelle tyrkätyn korvike-isän roolin hämmästyttävän hyvin ja leffan keskivaihe onkin itse asiassa varsin kelvollista usagi-drop-maista perhe-slice-of-life-menoa. Idylli kuitenkin särkyy kun Usamaro osoittaa paholaiskykynsä: hän nimittäin kykenee syömään ihmisten ikävät muistot. Vaikka nassikka ei olekaan pahantahtoinen, tästä kyvystä aiheutuu leffan loppupuolen suuri mörkömättö-kalabaliikki joka huipentuu siihen että Usamaro lopulta itsensä uhraten syö uhkaavat mörköpataljoonat sekä niihin liittyvät ihmisten muistot. Kaikki on siis lopulta ennallaan, mutta ainoastaan Rin (sekä salaperäinen taiwanilainen manaaja) enää muistaa kuka Usamaro oli.
Katō on leffaa kässäriä laatiessaan ottanut hyvinkin kunnianhimoiseksi tavoitteekseen yhdistää franchiselle tyypillinen mörkömättö lämminhenkiseen mutta hieman surumieliseen isä-poika-tarinaan, mutta tämä kuitenkin johtaa hieman puolivillaiseen lopputulokseen. Ollakseen täydellä teholla iskevä perhedraama leffan mättöosuuteen on jouduttu uhraamaan aivan liian paljon aikaa mutta tämä on ilmeisesti ollut pakko tehdä jotta franchisen perusfanit saisivat aggressionsa tyydytettyä. Hatunnoston arvoinen yritys kuitenkin, ja sopii kyllä siihen teemaan että Okumuran perhesuhteet ovat franchisessa olleet muutenkin lievästi sanoen traagiset. Suuri joukko vanhoja tuttuja sarjan hahmoja ainakin vilahtaa leffassa, mutta muutoin tämä on kyllä aika lailla Rin+Usamaro-show.

Kuva
Rahat on leffassa laitettu taustataiteeseen, se on nimittäin lähes käsittämättömän uljasta katseltavaa. Varsinkin siinä vaiheessa kun kaupungissa pistetään festivaali pystyyn on jälki ainutlaatuisen värikästä ja yksityiskohtaista ja jo pelkästään visuaalisen nautinnon takia leffa kannattaa vilkaista läpi. Muutoinkin tekniikka on kyllä hallussa mättökohtauksineen ja loppupuolen CGI-tuhkasateineen. Seiyū-listalla jatketaan tutun ja turvallisen porukan voimin, ja uudessa Usamaron roolissa on kukapa muu kun pikkupoika-ekspertti Rie Kugimiya.

Franchise on härnäillyt fanejaan ilmoittamalla että myös uusi "salainen projekti" olisi tekeillä, sen kummemmin kertomatta mistä on kyse. Fanit tietenkin toivovat kakkoskautta, mutta tässä tosin taitaa olla jonkun verran käsikirjoituksellisia haasteita koska ykköskausihan kirjoitettiin loppua kohden aika lailla mangasta poikkeavasti.
_______________________________________
© Porco-setä - porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com
Blogissa Anime-arvostelut ~ Parhaat Animesarjat ~ Parhaat Anime-elokuvat -> ~★AnimePorsas★~

Viltsu292
Viestit: 64
Liittynyt: Ma Helmi 27, 2012 22:04

Re: Ao no Exorcist (movie)

Viesti Kirjoittaja Viltsu292 » Pe Elo 16, 2013 18:12

Eikö 12 000 oo aika vähän?

Avatar
Porco Rosso
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Tammi 20, 2010 19:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ao no Exorcist (movie)

Viesti Kirjoittaja Porco Rosso » Su Elo 18, 2013 11:22

Viltsu292 kirjoitti:Eikö 12 000 oo aika vähän?
Kaikki on suhteellista, ilmestymisvuonnaan (2011) tämä oli 13. myydyin sarja kun niitä tuona vuonna julkaistiin kaiken kaikkiaan noin sata. Yleensä kun keskiarvomyynti menee kymppitonnin yli puhutaan hittisarjasta.

Jos jotakuta myyntimäärät enemmän kiinnostavat, olen kerännyt tänne sivupalkkiin viime aikojen lukuja.
Blogissa Anime-arvostelut ~ Parhaat Animesarjat ~ Parhaat Anime-elokuvat -> ~★AnimePorsas★~

Avatar
Sleepy Dancer
Viestit: 579
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2006 22:37
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Re: Ao no Exorcist (movie)

Viesti Kirjoittaja Sleepy Dancer » Su Syys 08, 2013 23:47

Se oli parempi kuin odotin.

Taustataide oli tosiaan upeaa ja rakennuksen koristeellisia. Visuaalisesti hyvin viehättävä elämys.
Itse tarinaan minun oli aluksi vaikea keskittyä, sillä tuijotin melkein koko ajan...naishahmojen reisiä.
Odotin koko leffan olevan samanlaista rymistelyä kuin alun junakohtaus, mutta onneksi se sitten muuttui söpöksi ja rauhalliseksi. Kun Rin alkoi hoivata Usamaroa ja demonipojun söpöys tuli paremmin esiin, meinasin saada sydänkohtauksen. Se vain oli liikaa! Herätti äidinvaistoni sitten Oofurin ja nyt haluaisin pitää pikkupoikaa sylissäni ja lukea sille iltasatuja... :oops:

Joka shotaconille tämä elokuva on vuoden must see!
"Jättäkää minun Slaine rauhaan!
t: ruma läski akka"

Avatar
Shiringo
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Elo 08, 2016 16:23
Paikkakunta: Kouvola

Re: Ao no Exorcist (movie)

Viesti Kirjoittaja Shiringo » Ma Elo 08, 2016 16:51

Eikö tästäkin tule se uusi sarja kohta. Can't Wait!!
If it ain't broken don't fix it.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 43 vierailijaa