Sivu 1/2

Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Pe Touko 06, 2011 08:59
Kirjoittaja avalkama
Joko olen kehno hakija tai tältä sarjalta puuttuupi ketju. Jos ensin mainittua, pyydän jotakuta moderaattoria siirtämään tämän.

Mutta. Suomeenkin on siis rantautunut Kanata Konamin lysti kissasarjakuva. Tässä arvostelut Helsingin sanomista ja Kvaakista. Myös viimeisimmässä Animessa oli arvostelu. Onko joku täkäläinen jo lukenut Chin seikkailuja? Mitä pidit?

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Pe Touko 06, 2011 11:17
Kirjoittaja Tounis
Ykköspokkarin ostin puoliksi heräteostoksena ja puoliksi siksi, että olin kuullut siitä paljon hyvää. Vähän Yotsuban tapaan Chiillä on mystistä, kaikenikäisiin tehoavaa vetovoimaa, vaikka se ensivilkaisulta kovin hölmöltä vaikuttaakin.

Ei se kuitenkaan mahtavalta mestariteokselta vaikuttanut, joten ajattelin, että jääköön ekaan pokkariin... kunnes kannoin toisen ulos ärrältä. Maagista!

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Pe Touko 06, 2011 17:55
Kirjoittaja otapunk
Animet katteltu.. Kissoja meitillä kolme kappaletta ja tollasta se niitten aivotusten pohtiminen on.

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Pe Touko 06, 2011 22:51
Kirjoittaja Kizuna
Ostin ensimmäisen pokkarin. Idea oli kiva, mutta Chin puhuma "vauvakieli" ei oikein kuulostanut/näyttänyt hyvältä... sen takia saa jäädä muut osat kaupan hyllylle.

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Su Touko 08, 2011 15:35
Kirjoittaja Matti
Olen ostanut ja tykännytkin. Tätä on varmasti kiva tavata siskon tyttärelle. En kuitenkaan taida ostaa toista kirjaa...

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Ma Touko 09, 2011 12:42
Kirjoittaja Demmi
Kuten Tounis jo sanoikin, Chiillä ja Yotsuballa on tosiaan yhteistä. Samalaisia hölmönoloisia slice-of-lifejä molemmat, vaikka kaksikosta Yotsuba vetääkin pidemmän korren. Olen ostanut Chi's Sweet Homen ensimmäisen osan ja aion kyllä hankkia koko sarjan, sillä pidin kyllä kissavaavin seikkailuista. Ihana lukea kerrankin jotakin värillistä! Kuvituksesta ja väreistä tulee ihan vanhanaikaiset lastenkirjat mieleen ja sarja sopii hyvin myös nuorimmille lukijoille. Luvut eivät ole pitkiä ja niitä on juuri hyvä lukea pari kolme iltalukemiseksi. Meininki on pirteää eikä liian vakavaa ja Chi on tosi söötti! Meillä ei ole lemmikkejä joten sillä tasolla en osaa samastua kissan arkeen, mutta tykkään eläimistä ja Chin lukeminen on siksikin mukavaa. Tätä lisää!

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Ma Touko 09, 2011 14:25
Kirjoittaja hidiz
Ostin ensimmäisen osan, koska olin kuullut sarjasta paljon hyvää sekä olin erittäin kiinnostunut värisivuista, enkä ollut uskoa että koko kirja on värillinen. Mahtavaa! :D
Tykkäsin pikkukissan toimista ja aika suurella varmuudella ostan koko sarjan. Leppoisaa luettavaa monen ikäisille.

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Ma Touko 16, 2011 11:22
Kirjoittaja chibi-kagu
Ensinnäkin Chi näyttää niin hellyyttävältä, että jo sen takia on pakko lukea (joo ja olen muutenkin kissafanaatikko). :D Värisivut ovat aivan loistojuttu, kivaa vaihtelua mustavalkoisuuteen. Aina kun Chin oppimista ja seikkailuja lukee, tulee vallan hyvä mieli. Mielestäni suomennos on erittäin onnistunut.
Animenakin on tullut katseltua ja sekin on ihanan pastellisävyinen. Pikku pätkissä oikein suloista ja hauskaa menoa sielläkin.

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Ma Touko 16, 2011 16:26
Kirjoittaja Kissansilmä
Tämä on minusta tosi söpö manga!
Ostin ykkösosan viime viikon kauppareissulla, kun sen sieltä lehtihyllystä bongasin ja piti kotiin tultua päästä heti lukemaan se. Chin ilmeet ovat hauskoja ja se vauvamainen lässytys antaa söpön lisän pienelle kissanpennulle. Ostan kyllä toisenkin osan heti kun vaan voin :D

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Ma Touko 16, 2011 16:48
Kirjoittaja Shoe
Kivaa ja rentoahan luettavaa tämä on, ei mikään maailmaamullistava. Värisivut ovat minusta hyvä plussa, mutta harmi, että paperista näkyy vähän läpi. Tosin, eipä se lukemista sinänsä haittaa, ulkonäkökysymys.

Chi on ihan söpö, mutta ei tämä minulla nauruhermoon oikein osu, vaikka niin sanottiin. Kyllä tämä pari kolme kertaa saa hymyilemään, mutta sekin tulee Chin söpöydestä, ei siitä "hauskuudesta". Aion silti ostaa kaikki osat, ihan huviksi.

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Ti Touko 17, 2011 23:33
Kirjoittaja Merryl
Ykköspokkarin tutustumistarjous kun oli se karvan verran alta 5€, niin pitihän se silloin maaliskuun lopulla kaupasta mukaan haalia varsinkin, kun julkaisun laatu kansi- ja paperimateriaaleineen vaikutti ensiluokkaiselta.

Varsinaisia odotuksiahan minulla sarjaa kohtaan ei ollut, joten siinä mielessä ei kait voida puhua "pettymyksestä", mutta kyllä tämä silti aika kylmäksi jätti. Vissiin on ihan kohderyhmästä kiinni, mutta parikymppisen miehen näkökulamsta hauskahan tämä ei ollut. Aiemmin parjattu Chiin "vauvakieli" kävi ikävästi hermoille täälläkin päässä, vaikkakin varmasti se on tarkoitettu (ja siinä se on onnistunut) imitoimaan vauvakissan "puhetta". Elämänviipale kissanpennun näkökulmasta on kyllä paperilla ihan kiinnostavan kuuloinen konsepti, mutta nyt kun tuota on sen yhden kirjan verran saanut katsella niin onneksi jo tässä vaiheessa voi varmuudella todeta että kiitti mulle riitti.

Harmi sinänsä, sillä kuten aiemmin sanoin niin materiaalisilta ominaisuuksiltaan Sangatsun Chii-julkaisu hipoo täydellisyyttä. Jatkakaa samoilla linjoilla, niin varmasti joku tuleva tapaus yhtä laadukkaalla julkaisutoteutuksella jaksaa kiinnostaa jo paljon pidemmälle. :)

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Ti Touko 24, 2011 13:07
Kirjoittaja Chaïm Azusa
Olen lukenut kaksi ensimmäistä osaa. Ihan hauskoja olivat, mutta piirrostyyli ärsytti välillä (Chi oli kyllä söpö, mutta ne ihmiset...) Itse tykkäsin siitä lässytyksestä. En tiedä jaksanko kuitenkaan lukea enempää.
Jos pitää kissoista ja esim. Yotsubasta niin suosittelen, mutta ei kannata odottaa mitään kovin ihmeellistä. Söpöjä tarinoita, ei paljon muuta. Animea en ole katsonut.

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: La Heinä 23, 2011 20:57
Kirjoittaja punpun
Täällä on kaikki jaksot katsottu, molemmista sarjoista, ja paraikaa olen lukemassa mangaa :) Mokomaan jäi samantien koukkuun ja onneksi olivat lyhyitä nuo jaksot, niin ehti katsella niitä aina opiskelujen ja muiden menojen välissä. Ja pakkohan tuo manga oli sitten ostaa, suomennoskin tuli hyvään saumaan, juuri sen jälkeen kun olin animen katsonut xD Itse kyllä pidän hieman enemmän animesta, siinä kokonaisuus toimii minusta paremmin. Silti, pisteet Sangatsulle siitä että julkaisee sarjaa, todella hyvälaatuista painojälkea jota on ilo lukea!

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: To Elo 04, 2011 13:22
Kirjoittaja bottlemiku
Chin seikkailuita on niin mukava lukea! Lässytystä on kyllä välillä hieman ärsyttäväkin lukea, mutta en kuvittelisikaan sellaisen pikku kisun puhuvan kirjakieltä. Animea en ole vielä ainakaan katsonut (Saa nähdä tulenko katsomaan, yritetään ainakin) mutta tähän mennessä ilmestyneet pokkarit on kyllä ostettu. Värisivut on ihania. Muissa mangoissa joita satun lukemaan, ei niinkään ole värisivuja (K-ON! issa kyllä on alussa värisivuja)... Chi oli söpö lisä ainakin minun manga- hyllyyni.

Ykkösosa muuten sattui ilmestymään ostoskoriini Hamsteripäiväkirjojen sijaan. On hyvä, että mangoja aletaan julkaisemaan koko ajan lisää, kun edellinen loppuu, seuraava kiinnostava saattaa alkaa.

Re: Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

Lähetetty: Ma Elo 08, 2011 18:32
Kirjoittaja Chiaki!
Minusta Chi's sweet home on hauska. Todellakin - ottaessani kirjan käteeni ajattelin: "Mikä ihme... hah hah...!" Sen jälkeen olenkin lukenut niitä oikein innolla. Chi on söpö (kisufani kun olen, mutta muutenkin), ja kumma kyllä, vaikkei ihmisiä kovin hyvin olla piirettykään, ne ovat silti... hauskoja ja... sopivat sarjaan! Kun luin ensimmäistä osaa, tajusin jossakin vaiheessa: Tässähän on värit! Minusta oli hauskaa kerrankin lukea värillistä mangaa. :D

Yotsubaa muistuttaa - kyllä - vaikka Yotsuba ja piirtäjän aiempi manga Azumanga Daioh! ovat molemmat parempia. Chi on kyllä mukaansa tempaava ja oikeasti kissamainen. XP

En kyllä ole ostanut ainuttakaan "Chiitä", lainaan kirjastosta. Ostaa tuskin raaskin. Joskus alussa alkoi ärsyttää: "Tii tulee myöt!" Se on yksi sarjan huonoista puolista. En koskaan lue kissojen "mräyh"-puhekupliakaan, mutta olisi itse asiassa hölmöä, jos niitä ei olisi. Nyaa!

Muuten sarja on aika mukava, sopii toden totta nuorimmillekin - jos pikkusiskoni alkaisi lukemaan sarjaa, hän pitäisi siitä taatusti. Animeakin on tullut katsottua aika paljonkin. Kun tajusin, että jaksot kestävät 3 MINUUTTIA, ihmettelin aika lailla. Ei se mitään oikeastaan haitannut, yllätyin vain. Kun kolmen minuutin välein jakson avauslaulu lähti soimaan, sen oppi kyllä jokseenkin nopeasti ulkoa. :D

// muoks muoks... ^^ Sarjaan kyllästyi sittenkin aika nopeasti. -.-