Mahou Shoujo Madoka★Magica

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja Pavez » La Tammi 08, 2011 21:57

SHAFT ja psykotrooppisten huumeiden väärinkäyttö, osa MMCDXXXVII.

Kuten nimestä voi jo päätellä, on kyseessä taikatyttösarja. Juonesta ei voi kummempaa vielä päätellä, mutta sillä tuskin on edes väliä. Audiovisuaalisesti ensimmäinen jakso oli täyttä SHAFTia, mikä onkin ainoa syy sille, miksi edes vaivauduin jakson katsomaan. Aivot heitetään narikkaan ja sitten nautitaan puhtaasta viihteestä. Minä ainakin nautin suuresti.

Aloituskohtaus on mahtavasti toteutettu ja nappaa heti mukaansa. Sitten esitellään hieman hahmoja ja tehdään asiat selväksi. Ei tässä atomia halkaista, mutta eipä kai ole tarkoituskaan.

Madokan koti on todella siisti mesta, Madokan mutsi on aivan mahtava ja koulun design oli mielikuvituksellisuudessaan häikäisevä. Lasiseinät, valkoisesta muovista tehdyt pulpetit ja "liitutaulu" pistivät silmään hyvällä tavalla. SHAFT joko vain pelleilee tai sarja oikeasti sijoittuu tulevaisuuteen.

Ja OP:ssa on lolifanserviceä.

Haters gonna hate; I like.

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... p?id=12120

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja madu » La Tammi 08, 2011 22:09

Tää oli aika jännä. Mä en pahemmin välitä niin Shinboosta kuin aikuisille suunnatuista taikatyttösarjoista, mutta tää jopa menetteli.

Juonellisesti ainakin toi eka jakso oli ihan every magical girl series ever, mutta mä toivoisin jonkinlaista twistiä. SHAFT tosin ei taida olla tunnettu _yllättävyydestään_, ennemminkin vaan "lol tää sarja on niin randum ja näyttää hassulta" tai jotain. Miksi sitä edes hehkutetaan, I'll never understand.

Ekassa jaksossa oli kuitenkin pieniä vinkkejä että tiedossa saattaisi olla mahdollisesti hieman erilainen taikatyttösarja!
Spoiler:
Alun unisegmentissä Akemi taisteli _jotain_ vastaan, mutta sitä taistelun vastapuolta ei näytetty missään vaiheessa. Koulussa Akemi tenttasi Madokalta välittääkö tämä siitä, mitä hänellä nyt on, ja kun Madoka vastasi myöntävästi, Akemi kehotti tätä siinä tapauksessa pysymään sellaisena, mitä hän nyt on => ei alkamaan taikatytöksi.

Lopussa Akemi yrittää tappaa taikatyttöelukkaa joka taas haluaisi Madokasta taikatytön. UBW-tissit kuitenkin estävät tämän yrityksen ja meinaavat rekrytoida Madokan ja kaverin senshin jatkoksi, kun taas Akemi esitetään antagonistisessa valossa.

Mutta MITÄS JOS Akemi tietääkin mitä on meneillään ja taikatyttöelukka ei olekaan hyvis niinkuin saattaisi olettaa ja taikatyttönä oleminen onkin loppujenlopuksi aika kehno juttu? Tää ois sellanen twisti mikä saattaisi heittää sarjan sellaseen suuntaan mitä ei olla nähty hirveesti aiemmin...
Vaan en tosiaan tiedä onko SHAFTille tyypillistä tehdä mitään oikeasti erilaista vai tekeekö ne vaan huttua omalla tyylillään.

Avatar
Pyon
Viestit: 76
Liittynyt: Pe Loka 15, 2010 18:12

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja Pyon » La Tammi 08, 2011 22:38

Itse tykkäsin. :3 Tykkäsin Yuuki Aoista Madokan äänenä, mutta kuvittelin kyllä jotain... öh söpömpää ääninäyttelijää ^^;; Ei sillä että Yuuki Aoin valitseminen olisi ollut huono juttu. Saas nähdä mihin suuntaan tää nyt menee.

Avatar
-Dist
Viestit: 716
Liittynyt: Su Kesä 22, 2008 16:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja -Dist » La Tammi 08, 2011 22:45

Itsekin tykkäsin tästä, vaikka taikatyttö animet eivät koskaan mua oikein kiinnostaneet Nanohaa lukuunottamatta. Tuo alku lupasi hyvää, joten toivon ettei tästä tule sellaista perus taikatyttöily animua jossa listitään jotain hirviöitä jaksosta toiseen.

Tuo loppu oli outo, SHAFT tyyliä ilmeisesti? Tuossa siis missä meno vaihtui vähän SZS:n kaltaiseksi. Ei huonolla tavalla kylläkään, teki sarjasta juurikin mielenkiintoisemman.. seuraavaa jaksoa siis odotellessa.

Tuosta sarjan nimestä vielä .. Onko tuon oikea nimi nyt siis Mahou Shoujo Madoka Magica vai Puella Magi Madoka Magica ? GG käyttää jälkimmäistä nimeä sarjalle.
The joys of a universe made and unmade, friends across time, shall be your ray of light.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja Tounis » La Tammi 08, 2011 23:25

madu kirjoitti:Vaan en tosiaan tiedä onko SHAFTille tyypillistä tehdä mitään oikeasti erilaista vai tekeekö ne vaan huttua omalla tyylillään.
Eiköhän ainakin juonen puolesta uskalla odottaa jotain erilaista: iso nimi Gen Urobuchi on kuitenkin varta vasten kutsuttu tätä tekemään, joten ois hemmetin hassua jos se tekiskin geneerisen taikatyttöilyn. Jossei herran työt ole tuttuja, voi lukasta vaikka tyypin visual novelin Saya no Utan arvostelun Otakunvirasta (huom. ei perheen pienimmille ::::D)

Miettikää nyt, kun tollasta kamaa tehny veijjo laitetaan tekeen taikatyttöilyä. Saanko odottaa liikoja, saanko?

Ykkösjakso oli eeppinen. Kirjottelen aiheeta myöhemmin tähän tai blogiin tai molempiin, koska on pakko.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja madu » La Tammi 08, 2011 23:30

Tounis kirjoitti:Jossei herran työt ole tuttuja, voi lukasta vaikka tyypin visual novelin Saya no Utan arvostelun Otakunvirasta (huom. ei perheen pienimmille ::::D)
Nimi ei sanonu mitään mutta tuo kyllä! Ehkä sieltä jotain siistiä sit tulee.

Nutbladder-hahmodesignit on kyllä vähän hurp durp. Tuntuivat varsinkin siinä loppukohtauksessa tosi irrallisilta kaikesta muusta ja niiden päälle sit piti pistää jotain ihme tekstuurihömppää että ne istuis paremmin mutta silti... no, ehkä niihin tottuu.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja Tounis » La Tammi 08, 2011 23:48

madu kirjoitti: Nutbladder-hahmodesignit on kyllä vähän hurp durp. Tuntuivat varsinkin siinä loppukohtauksessa tosi irrallisilta kaikesta muusta ja niiden päälle sit piti pistää jotain ihme tekstuurihömppää että ne istuis paremmin mutta silti... no, ehkä niihin tottuu.
Eikö se toisaalta toiminu hyvänä kontrastina kaiken sen surrealismisössön keskellä? No joo, välille se kyllä näytti vaan hölmöltä.

Mitenkähän lie, nähdäänkö leikkopaperia enää. Ilmeisesti ne on Gekidan Inu Curry -kaksikolta tilattuja animaatioita, aikasemmin nähty mm. juur SZS:n jossain openingeissa ja Zan-kauden legendaarisessa kasijakson C-osassa. Hemmetin siistejä ei-SHAFTi-juttujakin tehny, vilkaskaas vaikka Pencilmindista

Mutta niin, pointti katos johonkin: jotenkin vaikea kuvitella, että joka jaksoon olis viitsitty tilata leikkopaperit erikseen. Ehkä Shinbo röllääkin jotain muuta?

btw virittelen tässä postausta, jonka ideana on kattoa Madokaa pala palalta, ja eritellä, että mistä Shinbon vanhasta työstä mikäkin leikkaus/visuaalinen juttu on lainattu. Katotaan saanko valmiiks, tulee aika mielenkiintonen pläjäys.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ma Tammi 10, 2011 23:52

Unngh. Tämä tuntui ekan jakson perusteella jotenkin todella kömpelösti tehdyltä. En tarkoita niinkään pahalla tavalla, mutta sillä tavalla että aivot alkaa särkeä kun ruudulla tuntuu pyörivän jotain ömmömrandom-hömppää ja silti se on jotenkin uskomattoman koukuttavaa. Vähän kuin jotkut huumeissa tehdyt yuutube-videot. Tai Ojamajo Doremi.

Musiikki on kuiteskin aikamoisen täydellisesti paikkaansa sopivaa sen lisäksi että se kuulostaa aivan uskomattoman mahtavalta. Siitä syystä kai myös tunnelma on jotenkin katossa jatkuvasti, eli elän mukana aika yllättävän paljon. Nyt vielä tulevissa jaksoissa lisää yurihtavaa fanserviceä(tai mitä vain yurihtavaa], kuten hahmokaartista voisi ennakoida.
Ja kuten Saya no Uta oli jotain upeaa, voisi tästäkin jotain erityisen hienoa yllätystä odottaa by Gen Urobuchi.

Yhteenvetona ekan jakson pohjalta: Ihan hävyttömän hyvä sarja. Tykkään henk.koht. erittäin paljon.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » Ti Tammi 11, 2011 22:11

madu kirjoitti:Nimi ei sanonu mitään mutta tuo kyllä! Ehkä sieltä jotain siistiä sit tulee.
Jos Fate/Zero soittaa yhtään kelloja, niin voin sanoa, että kyseisen herran kynästä on sekin. Urobuchi on myös tehtaillut joissain piireissä suht suosittuja kirjaversioita jostain Black Lagoonista, ja on sellaisen pienen pelilafkan kuin Nitroplus riveissä (mm. juurikin Saya no Utan väsännyt firma). Tää on ehkä hieman nostanut hypeä Madokan kohdalla.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Tammi 14, 2011 19:37

Siinä missä olin tuon ekan jakson jälkeen vielä jossain määrin indifferent, nyt toisen jakson nähtyäni vahvistui että kyllä, tykkään!

Noi ykkösjaksossa ripotellut vihjeet vaan voimistuivat toisessa - noitien sieluja henkilökohtaisen edun perässä metsästäviin taikatyttöihin en ole vielä törmännyt, ja Mamin Unlimited BladeGun Works Kalafinan pauhatessa taustalla raskaampana kun koskaan ennen oli vaan jotain ihan liian hienoa. Toi endingi (ja koko soundtrack muutenkin!) vaikuttaa aivan ässäkamalta, tulispa OSTia pian. Kajiura <3

Vaikka en Shiboo-perseilyistä hirveästi välitäkään, tässä tuntus olevan kaikki jutut kyllä siinämäärin kohdallaan että loistosettiä luvassa. Toivottavasti.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Su Tammi 16, 2011 17:16

Mami on cuulein tyyppi sitten... Ties kenen. Taistelu noidan kanssa oli vaan niin nappiin tehty ettei voinut kuin olla hämmentynyt siitä mahtavuudesta. Noita itse oli juuri sellainen kuin ykkösjaksosta tuli pääteltyä. Toivottavasti saadaan edes jotain syvyyttä noitiinkin.
Unlimited Gun Works on pelkkää voittoa kuten koko Mami muutenkin. Itse asiassa on kyllä nyt vielä suurempi pelko siitä että Mami päästetään päiviltä sarjan edetessä.

Toinen hieno kohtaus oli koulun katolla tapahtunut keskustelutuokio. Jotenkin vaan visuaalisuus ja äänimaailma osuvat upeasti kohdalleen. Henkilötkin ovat mielenkiintoisia ja juonikin tuntuu siltä että se voi hyvinkin tuoda jotain erilaista ja yllättävää. Musiikit ovat yksinkertaisesti juuri niin parhaita kuin Kajiuralta voi odottaakin.

Onko muuten katsojien joukossa yhtään kunnon saksantaitajaa taikka sitten erikoisen tarkkanäköistä?
Lopun rakennuksessa oli seinällä saksankielistä kirjoitusta ja muuten sain suurin piirtein kiinni tekstistä, mutta mikä ihme se viimeinen/toiseksi viimeinen sana on?
"Uudet laulut kuulostavat? / muovautuvat? / valetaan? ja vikana d?rai??".
En vaan ymmärrä mitä tuossa on haettu. Onko siinä jokin kirjoitus/ajatusvirhe tai jotain? Googlesta tai baabelinkalastakaan ei oikein ollut apua.
Ei sillä että se mitään tärkeää olisi, mutta ärsyttää jättää tuollaiset tarkoitukselliset yksityiskohdat huomioitta.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja Tounis » Su Tammi 16, 2011 17:19

gg:llä kirjoteltiin tällast "Oh, and note: The writing on the wall is from Faustus which is a story about a man who sold his soul to the devil. :V"

Mami on tosi epäilyttävä tyyppi. Selkee antagonisti, ja Homura on protagonisti, katsotaan vaan missä jaksossa se selviää.

Odotan edelleen, että sarja alkaa rölläämään. Sitä ennen voin ihastella herkullisia Shinbou-visuaaleja.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja madu » Su Tammi 16, 2011 18:30

Tounis kirjoitti:Mami on tosi epäilyttävä tyyppi. Selkee antagonisti, ja Homura on protagonisti, katsotaan vaan missä jaksossa se selviää.
Mä ajattelin ekan jakson perusteella tolleen, mutta nyt kun tossa tokassa selvitettiin enemmän sitä taikatyttö/noita-kuviota niin koko touhu ylipäänsä alkoi kuulostamaan epämääräiseltä. Mutta toisaalta enpä ihmettelisi että jos siihen ykkösjakson alkukohtaukseen palataan jossain kohtaa niin Homura tappelisi juuri Mamia vastaan.

Loistava juonenkuljetus kyllä tähän asti ainakin kun sit joskun jotain tapahtuu niin se ei tule täysin puun takaa vaan jutuista on ripoteltu mukavasti vihjeitä etukäteenkin.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Su Tammi 16, 2011 18:44

Tounis kirjoitti:Mami on tosi epäilyttävä tyyppi. Selkee antagonisti, ja Homura on protagonisti, katsotaan vaan missä jaksossa se selviää.
Totta. Noin tyynellä tytöllä ei voi olla täysin puhtaita jauhoja pussissa. Mikäköhän oli Mamin toive tullessaan Puella Magiksi?
Homura on kyllä selvä hyvis, se nyt oli jo selvä ekan jakson alusta lähtien.

On kyllä villejä teorioita ja X--->Z--->Q -juttuja netti jo pullollaan Puella Magista. Täytyypä miettiä vähän kannattaako niitä alkaa vielä tarkemmin miettimään. Varsinkin kun yllättävän monet niistä järjellä mietittynä voisivat pitää paikkaansa.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Porco Rosso
Viestit: 174
Liittynyt: Ke Tammi 20, 2010 19:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mahou Shoujo Madoka★Magica

Viesti Kirjoittaja Porco Rosso » Su Tammi 16, 2011 20:17

Tähän sarjaanhan on koottu melkoinen määrä alan tekijöitä: Akiyuki Shinbo ohjaa, Gen Urobuchi kirjoittaa ja Yuki Kajiura vastaa musiikista. Ääninäyttelijöinä on mukana Aoi Yūki, Chiwa Saito ja Eri Kitamura. Odotukset ovat siis ainakin riittävän korkealla!

Parin jakson jälkeen sarja vaikuttaa kuitenkin vielä aika lailla keskinkertaiselta, eikä mitään mullistavaa uutta taikatyttögenreen ole juuri tuotu. Jaksoissa ensin vähän lämmitellään koulussa ja käydään sitten mukiloimassa viikon hirviö. Visuaalisella puolella saamme tosin nauttia kun Shaft tuo kuviin mukaan psykedeelisiä paperileikekollaaseja ja Bakemonogatarista kopioituja taustoja.

Toivotaan siis että Shinbo muistaa että hänellä on enää 10 jaksoa jäljellä jotta meno muuttuisi hieman kiinnostavammaksi ja odotuksia päästäisiin lunastamaan. Tähän mennessä arvosana on keskinkertainen 3/5.

Tuossa ylempänä kun kyseltiin saksankielistä tekstiä, niin käsittääkseni kohtauksessa viitataan Goethen Faustin seuraavaan kohtaan:

Weh! weh!
Du hast sie zerstört,
Die schöne Welt,
Mit mächtiger Faust,
Sie stürzt, sie zerfällt!
Ein Halbgott hat sie zerschlagen!
Wir tragen
Die Trümmern ins Nichts hinüber,
Und klagen
Ueber die verlorne Schöne.
Mächtiger
Der Erdensöhne,
Prächtiger
Baue sie wieder,
In deinem Busen baue sie auf!
Neuen Lebenslauf
Beginne,
Mit hellem Sinne,
Und neue Lieder
Tönen darauf!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa