First Squad - the Moment of Truth

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

First Squad - the Moment of Truth

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Ma Touko 17, 2010 23:19

What I watched: First Squad - http://www.first-squad.com/
What I expected: Epic shit!! \^^/
What I got: *doublefacepalm* >_<

Nykyään ei tule enää kauheasti kirjoiteltua tänne (tai mihinkään), mutta nyt iski sellaset raget että saatte hetken kuunnella avautumista. Pari vuotta takaperin (pistäkääs vaikka hakusanaa tonne anikiin että ”first squad”) tutkassa välähti Studio 4C ja venäläisen Molot Entertainmentin yhteistyö First Squad, joka sijoittuisi toiseen maailmansotaan ja sisältäisi x määrän eeppistä shittiä. Löytyi venäläinen yliluonnollisten voimien erikoisosasto, saksalaisia natsikultisteja, esiin manattuja saksalaisia keskiaikaisia ritareita, stukia, taistelijamunkki, blondiagenttikaksostytsyt, räjähdyksiä ja sotaepiikkaa ihan hel***tin jäätävässä trailerissa. Kaiken keskellä venäläinen katanalla huiskiva pikkutyttö. Eihän jum****uta tuollaisella reseptillä VOI mennä pieleen.

Kiitos epäjumalat tästäkin, että todistitte käsitykseni vääräksi \^_^/

Eihän niistä aineksista mitään saada aikaan jos kokki on täysi tunari. Yritän nyt jotenkin pukea sanoiksi että mitä hit**oa nyt taas kävi..

Leffa alkaa hyvin vakuuttavasti. En edes nyt vaivaudu säätämään spoilerikikkojen kanssa, että varoitus riittäköön... Selitän lähinnä vaan mistä lähdetään liikkeelle.
Alussa eräs sotaveteraani kertoo tuttuun dokumenttihaastattelutyyliin siitä että sodan aikana tiedustelu oli ja teki sitä sun tätä. Siitä seuraa materiaalin vaihtuminen animuaatioon ja näytetään animoitua dokumenttimateriaalia sodan taustoista jne. Sitten heitetään sekaan pätevää flashbackkohtausta ja herätetään päähenkilötär Nadya kuorma-auton lavalta. Nadya on näemmä rintamalla kiertämässä viihdyttämässä joukkoja käyttäen yliluonnollisia voimiaan. Nadya on side silmillä ja sotilaita pyydetään kysymään tältä mitä tahansa. Sotilaat lämpenevät idealle vähän hitaasti, mutta sitten Nadya osoittaa, että tietää asioita yliluonnolliseen tapaan ja väki innostuu. Joku sitten menee kysymään kauanko hänellä on elinaikaa. Nadya ottaa siteen silmiltä ja näkee kaikki sotilaat kuolleina. Hetken päästä iskeekin Stukat ja seuraa räimettä ja rätinää. Juuri kun homma alkaa käydä intensiiviseksi niin matto vedetään alta ja seuraakin taas live-haastattelua, jossa veteraani kertoo siitä miten Stukat tuli ja pommitti huoltoa jne. Ok. Odottamatonta, mutta.. noh. Toiminta jatkuu taas. Hetken. Tässä vaiheessa keraaminen taulu, johon on kirjoitettu epiikan lait, ja jonka sisällä säilytetään koko elokuvan punaista lankaa, lipsahtaa tekijöiden hyppysistä lattialle ja särkeytyy tuhannen pirstaleiksi. Tämä näkyy elokuvassa näin.. Ensin intensiivinen kohtaus, jossa Nadyan lähelle osuu pommi ja tämä menettää tajuntansa, mutta intensiivisen jatkon sijaan ruudulle pamahtaa joku fredua cosplayaava psykoanalyytikko, joka alkaa selittämään että ”Shell Shock tarkoittaa sitä kun..”
MITÄ..!?
Ketun!
HELV*****¤#”%&!!?
Ehkä tekijöiden tarkoitus oli saada myös katsojat kokemaan sotaneuroosin vaikutukset kehossaan ja psyykeessään. Minun kohdalla kyllä onnistuivat.. *tapu tapu*
Tästä jatketaan sitten wtf-flachback-jaksolla.. näin niinkuin kuvannollisesti ensin katsojalta vedettiin matto alta ja sitten se samainen matto heitetään katsojan päälle että ”heh heh, siellähän pyristelet ja yrität nauttia leffasta!”. Loppuleffan ajan sitten aina kun tarina ja toiminta on saamassa vaihdetta silmään niin sekaan heitetään joku dokumentaarihaastattelupätkä, joissa jutut kaikenlisäksi ampuvat välillä niin pahasti yli ettei auta kuin suu auki epäuskoisena tuijottaa ruutua, että mitä ***toa tossa nyt taas kävi. Jottei homma vahingossakaan ala toimimaan niin hyvän ja sinänsä toimivan okkultismitouhun lisäksi homma menee välillä niin pahasti scifiksi (asiantuntijahaastatteluiden siivittämänä.. ihqua ^^b), että rupeaa tekemään pahaa. Scifi on pop, mutta joissain yhteyksissä se ei vaan toimi
Sen lisäksi että tässä tekeleessä on rytmitys niin pahasti pielessä kuin vain on mahdollista olla, niin kaikenlaisia muitakin osa-alueita ja yksityiskohtia on ryssitty (heh heh). Kuten vaikka se että pahat okultistinatsit puhuvat venäjää... Noh, noita nyt esiintyy. Pahempi latteuden lähde on täysin mitäänsanomaton ääniraita. Pauketta ja efektejä välillä löytyy, mutta musiikki ei tue tapahtumia lainkaan ja muutenkin kaikenmaailman audiovisuaaliset tehokeinot loistavat poissaolollaan. Hidastuksia käytetään silloin tällöin, mutta kokonaisuuden perseilyn takia nekin hukkuvat keskinkertaisuuteen ja jäävät hävettävän pliisuiksi. Tämä sitten voi olla ihan henkilökohtaistakin mielipidettä, mutta minusta eräät scifirajakokemusosiot tarinasta ovat myös aika uskomattoman sielutonta (heh heh heh) tuubaa, eikä tätä paranna ne muutamat tekotaiteelliset wtf-kohtaukset.. päinvastoin. Leffan kantava ”moment of truth”-ajattelu on sinänsä päheä idea, mutta se ei enää nosta kokonaisuutta naamapalmulehviköstä auringonvaloon. Muutenkin koko lopun ratkaisutaistelu, jonka pitäisi iskeä se epiikkavaihdepäälle, jää muun edeltäneen kärsimysnäytelmän (tällä siis tarkoitan tätä poukkoilevasti tahditettua elokuvanautintoa) takia lähes täysin ponnettomaksi. Ei näin.. herra paratkoon.

Tiivistettynä: Tämän leffan katsominen oli about samanlaista kuin olisi ollut pelkääjän paikalla seuraamassa kun joku tunari, joka ei tiedä p*skan vertaa mitä kytkimellä pitäisi tehdä, ajaa ensikertaa autoa.

Kiitos Molopää Entertainment. You made me a sad Fox ;(

PS. Myönnetään että käsiin saamani kopio oli laadultaan myös aika alkeellinen, että jos tämä tulee jostain vaikka DVD:nä vastaan niin ostan ja annan vielä yhden mahdollisuuden. Ihan vaan koska haluan uskoa. (Tai sitten edaan ja tunkkaan tapahtumille paremman ääniraidan)

(edit.) PPS. Jos joku toteaa että "Sputnik", niin lyön. Sillä isommalla vasaralla.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: First Squad - the Moment of Truth

Viesti Kirjoittaja nakano » Ti Touko 18, 2010 09:04

Kiitos FoxJones hyvästä yhteenvedosta. Katselin samaisen leffan kuukausia sitten, tai oikeastaan en ikinä päässyt loppuun asti. Ehkä juuri ja juuri puoleen väliin ehdin, kunnes päätin, ettei leffa vain vaikuta mielenkiintoiselta. Olisi odottanut parempaa elokuvanautintoa, kun rahaa oletettavasti oli leffaan reilusti pistetty. Ehkäpä se tarvittava hipaus uskottavuutta oli se, mikä puuttui. Leffa olisi ehkä kannattanut käsikirjoittaa realistisemmin ja jättää jotain jo trailerissa näkyviä elementtejä pois, kuten miekkaa heiluttavan, hevosella ratsastavan, keskiaikaisen sotaritarin tai taistelevan papparaisen.
Viimeksi muokannut nakano, Ti Touko 18, 2010 13:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: First Squad - the Moment of Truth

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ti Touko 18, 2010 09:47

Hemmetin hienon näkönen elokuva, mutta sisällöltään aivan typerä. Kyllä sen kerran katseli lävitse komean animoinnin, tyylikkäiden taustojen ja kivojen hahmodesignien takia.. Mutta toista kertaa ei!
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Matthias Wolffwald
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Touko 11, 2010 23:59

Re: First Squad - the Moment of Truth

Viesti Kirjoittaja Matthias Wolffwald » To Touko 20, 2010 19:16

FoxJones Puhuu kyllä aivan asiaa... Itse nyt olin alkuunsa varma ettei venäläiset mitään osaa tehdä mutta asiaan... Realistisuuden kannalta jotkut taistelukohtaukset olivat hienoja ja armeijoilla oli ihan realistisen näköinen varustuskin painottaen saksalaisia. Mutta muuten elokuva ei sitten toiminutkaan miltään muulta osin... Okkultismi jutuilla ja muilla pirullisilla asioilla saadaan yleensä hyvä juoni aikaiseksi esim täydellä teholla toimiva HELLSING. Mutta First squad onnistuu kyllä tyrimään täysin. Lisäksi miksi juuri venäläisillä olisi mitään erikoisia paranormaaleja joukkoja tai muuta sellaista... Se ei vaan yksinkertaisesti sovi ryssille... Sitten nämä kakara sotilaat. Olihan niitä oikeastikkin käytössä itärintamalla motta ei ne mitään erikois joukkoja ollut vaan samaa massaa kuin venäjän muukin armeija...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa