Angel Beats!

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ma Huhti 05, 2010 19:06

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... p?id=10885

Otonashi on kuollut. Hän herää kuitenkin Yurin vierestä, joka parhaillaan tähtäilee kiikarikiväärillään jotain söpöä tyttöä. Tämä tyttö on kuulemma "Enkeli", Otonashi on tuonpuoleisessa ja Haruhi johtaa SOS-Briga--- eiku siis Yuri johtaa omaa SSS(Shinda Sekai Sensen=Rebels Against the God)-ryhmäänsä protestina sille, mitä Jumala aikoinaan teki. SSS-ryhmä nimittäin koostuu ihmisistä, jotka kohtasivat loppunsa ilman mahdollisuutta tehdä asialle mitään, ja Yuri on päättänyt tämän kunniaksi pistää hanttiin. "Enkeli" on myös oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja ja yrittää pitää järjestystä yllä. Jos menee hommaan mukaan ja on kiltisti, niin lopulta katoaa kyseisestä maailmasta(kaikki voivat vetää omat syvälliset filosofiset merkityksensä tästä; niin minä ainakin tein).

Ensimmäisesä jaksossa oli pari tyhmää slapstick-kohtausta, huomattava määrä rihlattuja piippuja, yksi hilpari ja sinko sekä keikka kouluruokalassa. Ketjuahan en tästä olisi ikinä vaivautunut vääntämään, ellei kyseessä olisi Jun Maedan käsialaa oleva sarja.

*edit* Student Council fiksattu (siis nyt oikeasti!)
Viimeksi muokannut Pavez, Ma Huhti 19, 2010 19:46. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja madu » Ma Huhti 05, 2010 21:04

Shittii imo. Ainakin ton ekan jakson perusteella. Mielikuvituksettomat hahmodesignit, hahmojen aiheuttamat reaktiot poikkeuksetta negatiivisia, animaatio hohkaa QUALITYä, juonesta ottaa vielä vähemmän selvän kuin CANAANissa ja siinä sentään oli animaatio ja koreografia kunnossa. Ei jaksa kattoa pidemmälle, mutta jos sarja jossain vaiheessa alkaa vaikuttamaan lupaavalta, raportoikaa tähän ketjuun! Kyllä Maeda osaa vääntää tarinaa mutta toteutus vaan vaikuttaa auttamattoman kököltä.

Avatar
SAPULI-DONO
Internetin supersankari
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Tammi 23, 2009 14:24
Viesti:

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja SAPULI-DONO » Ma Huhti 05, 2010 23:03

Pavez kirjoitti:(ei juma: miten käännetään "student council"???)
oppilaskunta.

hiton kökkö eka jakso ainaki biiteis. tylsät hahmot, surkee ohjaus, huonoo äksönii ja häigäilemättömii yrityksii ratsastaa haruhien ja konien ja muun paskan suosiol. :mrgreen: ehkä katon tokan jakson ennenku droppaan mut odotukset ei oo ihan hirmukorkeel. :mrgreen:

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ti Huhti 06, 2010 23:09

NNGH!

Onpas turhauttavaa katsottavaa. Jos miettii järjellä koko sarjan perusideaa, olisi se voinut hyvinkin toimia. Olisi vaan vaatinut täydellisen juonen, henkilöiden ja musiikkien re-writen. Tai ehdottomana vähimmäisvaatimuksena hemmetin nätin animaation, jolloin kokonaistoimivuus olisi varmasti ihan eri tasoa alusta lähtien. Tällaisenaan hiukan jopa harmittaa kun ajattelee ettei sarjan perusidea ole sinällään todellakaan mikään hullumpi.
Mutta hiton tyhmästi koko hirvitys on vaan tehty. Eka jakso kyllä mielestäni parani noin 150% loppupuolella, mutta silti animaatio on kuin ö-luokan hentsupätkästä, henkilöt uskomattoman geneerisiä ja silti niin kliseisiä. Alussa ei ollut mitään mieltä, ideaa tai hauskaa. Vasta kun eka missioni alkoi, rupesi meno tuntumaan jotenkin järkevältä.
Tuo pöllitään lounaskupongit-tehtävä aiheutti kyllä minulle jonkinlaista kaukaista mielenkiintoa tätä sarjaa kohtaan, siinä kun oli useita suht hyviä kohtia. Esimerkiksi Tenshin ja Otonashin kohtaaminen ja kun Oto älyää että heidän tehtävänsä on vain hankkia lisää aikaa. Tehtävän taustalla soiva musiikki tuo kuitenkin yllättävän hyvän tunnelman koko jakson loppuosaan.

Koko jakson, ellei peräti koko kauden budjetti on ilmeisesti laitettu GirlsDeadMonsterin esiintymiseen, enkelin distortion-skilliin ja helikopterikuvaan sniputiimistä katolla.

Yuri ei ainakaan vielä toimi. Koko muu Team Guerrilla on joko ärsyttävää kasvotonta massaa tai muuten mitättömän oloista. Iwasawa ja Shiina ovat ainoat ekassa jaksossa esitellyistä edes jotenkin mielenkiintoisen oloiset henkilöt. Tenshistä saataneen vielä toivottavasti paljon irti kaikenlaista henkilönä ja Otonashissa voisi olla jonkinlaista potentiaalia. Jollei muussa, niin Tenshin kanssa ystävystymisessä. Kuitenkin suurin mielenkiinto kohdistuu selvästi naispuolisiin henkilöihin, pojista kun tuskin tulee mitään suurta hyötyä tai iloa olemaan.

Plussat kuitenkin Otonashin "Teeskelen vain kuuluvani tähän joukkoon kunnes muistoni palaavat" -yritelmäyksityiskohdasta. Siitä voisi tulla ihan mielenkiintoista kehittymistä kun Otonashi hiljalleen oppii tykkäämään warfrontista, jos oppii. Toivon etteivät asiat ole ihan noin yksinkertaisesti, vaan taustalla olisi jotain suurempaa ja hienompaa. Ilmiselvästi Otonashi ja Tenshi tulevat lähenemään tulevaisuudessa, se on kuitenkin varmaa. Jospa joukkio pääsee jossain vaiheessa taistelemaan jumalaa vastaan Tenshi riveissään, tai muuta vastaavaa ennalta-arvattavaa.
Takaraivossa piilee myös vahva epäilys siitä, että monta jaksoa tullaan tuhlaamaan turhiin setityksiin, päättömään mukahauskaan väkivaltaan ja kuolemiseen ja tarpeettomiin läppäkohtiin. Joka tapauksessa koko sarjan loppu saattaa pelastaa tai pilata paljon.

Jostain perverssistä syystä ajattelin kuitenkin ruveta tätä seuraamaan, joten tulen luultavasti päivittelemään tiuhaan tahtiin tuntemuksiani sarjan edetessä.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ma Huhti 19, 2010 01:09

Kolmannen jakson Iwasawa-osuus olikin sitten parasta televisiota vähään aikaan. Aika hyvin onnistuivat kyllä rakentamaan noinkin tunteita täynnä olevan tarinan tyyliin puolessa jaksossa.
Spoiler: Jakso III
Olen tässä jo vähän toivonut, että alkaisivat tappamaan hahmoja pois, kun niitä turhia sellaisia on selvästi liikaa. Ja sitten kun jostain eroon päästään, niin sen pitää olla juuri Iwasawa... Epic fail.

Avatar
Guildenstern
Viestit: 230
Liittynyt: La Syys 02, 2006 18:49

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja Guildenstern » Ma Huhti 19, 2010 16:39

SAPULI-DONO kirjoitti:
Pavez kirjoitti:(ei juma: miten käännetään "student council"???)
oppilaskunta.
Oppilaskunnan hallitus.

Oppilaskunta = kaikki koulun oppilaat.

Avatar
Naruto
Viestit: 41
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 16:38

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja Naruto » Ke Touko 05, 2010 09:15

madu kirjoitti:Shittii imo.
Pysyvä arvio myös täältä suunnalta.

Avatar
MrBrown
Viestit: 195
Liittynyt: Su Helmi 02, 2003 20:41

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja MrBrown » Pe Touko 21, 2010 22:32

Ensimmäiset muutamat jaksot oli vaan aika "täh?" -kamaa. Muutaman jakson jälkeen alkoi toimia, ja nyt tällä hetkellä on parhaimpia tän kauden animea. Aika paljon riippuu vielä siitä, mihin tarinaa viedään, että tuleeko suuria tunteita vai turhautuneisuutta.

Avatar
Chouji
Viestit: 214
Liittynyt: Ti Elo 30, 2005 19:11
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja Chouji » Ti Kesä 08, 2010 18:43

Mielestäni tämän vuoden yksi parhaimmista sarjoista. Eka jakso ei antanut parasta mahdollista esimakua sarjasta, mutta toisessa ja kolmannessa jaksossa alkaa tapahtua. Mielestäni hahmot ja juoni ovat sarjan parasta antia. Harmi että vaan on niin lyhyt sarja. Toivottavasti tulee jatkoa.
I will show you the power of the half finn

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja Pavez » To Heinä 01, 2010 01:30

Loppu wtf?!?

Aika hieno tarina, mutta harmillisesti toteutus ontui paikoittain pahasti. 24 jaksoa olisi ollut paikallaan(tai vaihtoehtoisesti tiivimpää tarinankerrontaa), sillä suurin osa hahmoista oli pelkkää täytettä mehukkaan kuorrutuksen ympäröimänä. Kuorrutuksena toimivat tietenkin ne päähenkilöt, jotka lopussa pääsivät jopa jonkin sortin draamaa vääntämään.

Iwasawa-jakso oli niin tajuttoman kaunis, että pelkkä muisto siitä saa antamaan lisäpisteitä. Loppu taas oli hyvä(jos oltaisiin koko ajan vain keskitytty siihen olennaiseen niin olisi varmaan ollut paljon parempi) ja jätti aika paljon tulkinnan varaan:
Spoiler: Pikku spoil
Mitään lopullista totuutta tämän maailman luonteesta ei nimittäin annettu.
Tasoltaan ailaihteleva, mutta kokonaisuutena ihan kiva.

Avatar
Arbitor
Viestit: 56
Liittynyt: Ma Heinä 13, 2009 15:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja Arbitor » To Heinä 08, 2010 00:01

Erittäin loistava sarja oli.
Spoiler:
Vaikka olin suhtkoht hyvin animoitu mielestäni, ihmettelen miksei heidän katoamisillaan ollut minkäänlaisia animaatioita. Katoavat kuin tuhka ilmaan taikka ei edes sitäkään.

Kuten Pavez sanoi, sarjalle hieman liian vähän esiintymisaikaa; 24 jakson versio olisi ollut parempi, että kaikki asiat oisivat mahtuneet. Mielestäni sopivasti sulautettu kaikenlaisia dramaattisia hetkiä, actioniä ja muuta. Ainakin itselleni sarja, joka ei todellakaan helposti unohdu vaikka lyhyt olikin.
Olisi mukava jostain löytää musiikki, joka yleensä soinut taisteluiden takana, aivan loistavan kuulonen ja hyvin sopiva.

Loistavin sarjassa oleva henkilö kyllä oli TK. Harmi, että hänen elämästään ei oikein ollut puhetta ollenkaan eikä monesta muustakaan.

Tulipahan sitä Desussa cossattua Takamatsua ja Traconissa Takeyamaa (harmi ettei päässyt kenellekkään sanomaan: "Boku no koto wa, Christ to yobi kurasai").

Loppu ehkä jäi hieman seinään, mutta loistavaa tavaraa. Kannatan sarjan katsomista D=

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Angel Beats!

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ma Joulu 27, 2010 00:07

Katsoin sarjan tässä tällä viikolla vähän niin kuin "paremman puutteessa", mutta sain yllättyä kyllä positiivisesti. Tänään katsoin 5 viimeistä jaksoa ja pitää myöntää, etten ole vähään aikaa pillittänyt niin paljon animea katsoessani, hitto.

Ihmettelen vain sitä, etten tykästyt kovinkaan moneen hahmoon. Kanade oli suosikkini sen ulkonäön ja luonteen perusteella. Tykkäsin myös kovasti Iwasawa-tyttösen äänestä, mistä nyt tulikin mieleeni, että sarjassa on aivan ihana alku- ja lopputunnari + muut insert-biisit.
Animointikin oli melko nannaa silmille. En ole tainnut katsoa vastaavan näköistä, hyvin pehmää ja "liukuvärjättyä" jälkeä oikeastaan koskaan aikaisemmin.

Joka tapauksessa katsottavan arvoinen sarja. Vähän harmittaa ihan, etten tarttunut animeen aikaisemmin. No, onneksi tuli ihan näin vahingossa korjattua asia.. ja nyt suurimman fanituksen pauloissa piti vielä mennä ja laittaa kaksi kaunista figuuria tilaukseen :P

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa