Muumilaakson tarinoita

Tiettyä anime- ja/tai manganimikettä koskevaa kohdistetumpaa keskustelua.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
tulilintu
Viestit: 84
Liittynyt: Su Elo 30, 2009 19:43

Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja tulilintu » La Syys 26, 2009 14:45

Iki ihanat Muumit. :)

Muumilaakson tarinoita on japanilais-suomalainen animoitu televisiosarja, joka kertoo Tove Janssonin luomien Muumien ja heidän ystäviensä seikkailuista Muumilaaksossa. Japanissa tuotettu sarja pohjautuu pääosin Tove Janssonin Muumi-kirjoihin sekä Tove ja Lars Janssonin Muumipeikko-sarjakuviin.

Suomessa esitetty sarja Muumilaakson tarinoita koostuu oikeastaan kahdesta täysin erillisestä animesarjasta: Tanoshii Mūmin Ikkasta ja Tanoshii Mūmin Ikka: Bôken Nikkista. Tanoshii Mūmin Ikkaa tuotettiin vuosina 1990–1991 yhteensä 78 jaksoa, joista Suomessa on esitetty 76 jaksoa. Jatko-osaa, Tanoshii Mūmin Ikka: Bôken Nikkia, tuotettiin 1991–1992 yhteensä 26 jaksoa, joista 25 on esitetty Suomessa.Valtaosa Tanoshii Mūmin Ikkan jaksoista pohjautuu Janssonien alkuperäisteoksiin, kun taas Tanoshii Mūmin Ikka: Bôken Nikkin jaksoista suurin osa on tarinoiltaan itsenäisiä ja niissä käsitellään huomattavasti utopistisempia aiheita. suomessa on esitetty 101 jaksoa ja sarja on uusittu todella monta kertaa.

Suomessa sarjaa on esitetty sekä suomeksi että ruotsiksi. Ensimmäinen Muumilaakson tarinoita-jakso esitettiin elokuussa 1990.

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... php?id=431
"Loppujen lopuksi Hyvä pärjää, paha ei" Yoshihiro Takahashi

Avatar
NoJopas
Viestit: 158
Liittynyt: La Syys 30, 2006 10:13
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja NoJopas » Su Syys 27, 2009 22:59

Kautta häntäni ettei Muumeista ole keskusteltu aiemmin! :shock:

Muumilaakson tarinat oli ensi kosketukseni muumeihin. Sitten tulivat muumilehdet ja vasta myöhemmin Toven kirjat ja sarjakuvat. Uusin hullaantumiseni on Puolalainen animaatio.

Mutta japanilaisiin muumeihin! Sarja jaksaa lumota uudelleen ja uudelleen. Siinä yhdistyvät hauskat käänteet joille saa nauraa ihan kipeänä, kohtaukset jotka lumoavat kauneudellaan, se pelottaakin sopivasti mutta Muumilaakso on kuitenkin lopulta turvallinen paikka.

Hahmoista on kiittäminen Tove Janssonia, mutta niiden elävöittäminen animaatioon on onnistunut hyvin. Suuri apu tulee myös kerrassaan loistavasta suomidubista, näyttelijät todella sopivat hahmoille ja viimeistelevät niiden aitouden.

Muumien musiikit vievät voiton kaikista piirrossarjoista. Ne ovat todella tunnelmallisia ja kauniita.

Pidän muumeissa eniten mystisistä ja tunnelmallisista hetkistä, esimerkiksi Taikatalvessa ja Vaarallisessa juhannuksessa on tälläisiä. Toki arvostan myös sitä että muumien huumori ei ole teennäistä vaan naurattaa hyväntahtoisesti ja aidosti. :)

Avatar
Koji
Viestit: 153
Liittynyt: To Huhti 23, 2009 19:14
Paikkakunta: Hamina

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Koji » Ke Syys 30, 2009 18:22

Varmaan yksi legendaarisimmista sarjoista kautta aikain. Kaikki jaksot tuli katsottua kakarana ja varmaan oli monta kymmentä videota, missä oli jaksoja...

Tarinat ovat ihania, välillä koskettavia, jaksavat aina naurattaa kerta toisensa jälkeen. Jokaista kohtausta parantaa vielä siihen täydellisesti sopiva ja ihana musiikki. Tunnelma pysyy mukavana koko ajan. Ja piirtötyyli on hyvin kaunista. Dubbikin on ihana. Rakastan älyttömästi Nuuskamuikkusen ääntä, samoin Muumimamman ja Pikkumyyn.

Henkilöhahmot ovat ihanat ja kiitetään taas Janssonia siitä. Parhaat hahmot ovat mielestäni (tietenkin) Nuuskamuikkunen, josta olen ihan kakarasta asti tykännyt, kun Muikkunen on jotenkin... No kivempi kuin muut. Nipsu on myös ihana... Mörköä tuli kakarana ihan hirveän paljon pelättyä. Aina, kun se tuli jossain jaksossa esiin pakenin keittiöön turvaan tai huusin apua xD
My Anime List || DeviantArt || Klik
Tracon V: Shun Kazami (Bakugan) & Beyond Birthday (Death Note)

Avatar
Kissansilmä
Viestit: 200
Liittynyt: Ma Tammi 31, 2011 20:57

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Kissansilmä » Ma Tammi 31, 2011 22:48

Muumit = ilmiselvästi yksi lapsuuden lempparilastenohjelmista ^^

Ja on itseasiassa vieläkin ihana. Aah, miten kivaa oli aina ruveta katsomaan Muumeja, kun oli esimerkiksi kipeänä tai muuten vaan halusi katsoa niitä videolta. Aliisa, Pikku Myy, Nipsu, Muumimamma ja Nuuskamuikkunen ovat ne ikuiset lempparihahmot.
Täytyy sanoa, että minä taidan olla yksi niistä harvoista, jotka eivät ole ikinä pelänneet Mörköä. Sen sijaan pelottavaa Muumeissa oli pienenä aavelaiva ja muurahaisleijona. Mutta kummituseläin, joksi Muumipeikko muuttui Taikurin hatussa oli kaikkein traumaattisin tapaus, uskalsin katsoa sen jakson seuraavan kerran joskus 12 -vuotiaana :shock: Se oli vaan niin karmivan näköinen silloin lapsena.
Viimeksi muokannut Kissansilmä, Pe Maalis 02, 2012 14:44. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
He takes on the world all in a stride, and your wounds will be his scars
So won't you remember when the night comes
He will need your open arms
For to be invincible, he needs your love

Avatar
Gahika
Viestit: 169
Liittynyt: Ti Touko 25, 2010 07:06
Paikkakunta: Onttola/Kontiolahti

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Gahika » To Helmi 03, 2011 17:59

Wehee, muumeista en niinkään pidä, mutta tänä aamuna tuli todettua juuri kouluun lähtiessä, että Nipsulla on aivan ihana nauru! Se on vaan niin the best~ <3
*pikkuveljet kattoo muumit tunnollisesti joka aamu* xD

Avatar
Gahika
Viestit: 169
Liittynyt: Ti Touko 25, 2010 07:06
Paikkakunta: Onttola/Kontiolahti

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Gahika » To Helmi 03, 2011 17:59

Wehee, muumeista en niinkään pidä, mutta tänä aamuna tuli todettua juuri kouluun lähtiessä, että Nipsulla on aivan ihana nauru! Se on vaan niin the best~ <3
*pikkuveljet kattoo muumit tunnollisesti joka aamu* xD

Avatar
Mari0nettE
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 16:18
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Mari0nettE » Ke Helmi 16, 2011 20:32

Muumeja tuli katsottua jo pienenä, ja pitihän ne VHS:tkin olla (kaikki vieläkin tallessa - ja toimii :D ) Onneksi muumit tulevat myös TV:stä. Aina kun ehdin, ne on pakko katsoa. Aivan ihana sarja <3

Eniten muumeissa rakastan hämyisiä ja pelottavia hetkiä, kuten silloin, kun Mörkö tai Lumikuningatar tulee kuvaan... Ja se musiikki! Taustamusiikit ovat parempia kuin uudemmissa sarjoissa - kiitän ja kumarran :O

Suomidubbaukset on erittäin hyviä, jos nyt yleisesti vertaa. Lempihahmojani ovat Nuuskamuikkunen ja Mörkö :) Mörköä tosin menin aina pienenä piiloon sohvan taakse serkun kanssa :lol:

Avatar
pilkkukatti
Viestit: 76
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 19:45

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja pilkkukatti » To Syys 29, 2011 21:12

Oi muumit! <3 Yksi ihanimmista lapsuuden tv-ohjelmista ehdottomasti! :D

Nyt olenkin tehnyt itselleni haasteen katsoa kaikki Muumilaakson tarinoiden 101 jaksoa plus ne kolme jaksoa japaniksi. Kun osa jaksoista on jäänyt aikaisemmin väliin. : / Tämä erhe täytyy korjata!

Muumeissa on ihanaa lähes kaikki! Ja onneksi suomalaiset ääninäyttelijätkin ovat juuri sopivat! Välillä harmittaa että sivuhahmoilla on ihan selvästi jonkin päänäyttelijän ääni mutta se on vain pikkuseikka. :) Nipsu, muumipeikko, muumimamma, myy, nuuskamuikkunen jne: kaikki niin omia persooniaan!

Seuraavaksi pitäisi varmaan lukea ne sarjakuvat. :]

Avatar
kawaii~
Viestit: 1
Liittynyt: Su Loka 16, 2011 12:46

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja kawaii~ » Su Loka 16, 2011 12:52

Muumit, ne on vaan jotain niin.. Tuttua, parasta :--D ennenkaikkea hauskaa katseltavaa ^.^
Hehe, mie ainakin kipeänä aina katselen muumeja taai no aina ei toki jaksa mutta muumit on vaan jotain niin legendaarista.
~Taivaalta putoaa tähtiä, koittaisit nyt ehtiä~

Batto
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Helmi 21, 2012 23:28

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Batto » Ti Helmi 21, 2012 23:37

Muumit on minunkin lapsuuden suosikkeja. :D Olin juuri neljän vanha kun suomet rantautuivat ensi kerran suomeen, ja siitä asti sitä on tullut "fanitettua". Vieläkin aikuisena sitä jaksaa katsoa, koska siihen on yleensä laitettu sellaista sanomaa, mitä koskettaa meitä aikuisiakin.

Tosin itse tykkään vaan tästä japanilaisesta animaatiosta. Tove Janssonin kirjat ja Muumi-sarjakuva eivät ole oikeen koskaan iskeneet minuun... Jokin niissä vaan ei iske. :|

Mutta anime on ihana, ja se on jopa dubattu tosi hyvin. Etenkin Myyn ja Nipsun ääninäyttelijät osaavat eläytyä rooleihinsa tosi hyvin. Suosikkijaksojani on ne talvijaksot, Muumipapan muistelmat ja Hattivattien saari.

Avatar
Chryseis-taichoo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2012 19:34
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Chryseis-taichoo » To Helmi 23, 2012 18:47

Joo, ei niitä oikeastaan voi olla kehumatta =^.^= Ja kaikki on jo sanoneet ne kehut sun muut ylistykset mitä itekin olisin ehkä voinut sanoa niin jätän tällä kertaa väliin, kukaan ei jaksa lukea samoja juttuja miljooneen kertaan ;'P

Mutta kyllä minä, lukion tokalla oleva ihmiseläjä, vieläkin niitä välillä katselen - lähes kaikki DVDt komeilee hyllyssä. Esillä, ehdottomasti. Muutama jakso puuttuu, niiden metsästäminen on vaikeaa kun kaikkialta tuntuu löytyvän vaan noita samoja...

Muumit kunniaan!

Ah, ja totta. Ootteko kattonu miten ällöjä ne nykyajan lastenohjelmat (kaikenmaailman kolmedeenä tehdyt hyi että...) on? MUUMIT ei oo muuttunu mitenkään, pysyny vaan yhtä hyvänä kun ennenkin <3

Avatar
Matti
Viestit: 602
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 20:42

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Matti » La Helmi 25, 2012 20:45

Olin jotain 9-vuotias kun Muumilaakson tarinoita alkoi näkyä telkkarissa. Katsoin melkein kaikki jaksot mitä tuli yhdessä siskon ja veljen kanssa. Mörkö ja Hattiwatit oli oikeasti pelottavia :shock:

Chryseis-taichoo kirjoitti:Ah, ja totta. Ootteko kattonu miten ällöjä ne nykyajan lastenohjelmat (kaikenmaailman kolmedeenä tehdyt hyi että...) on? MUUMIT ei oo muuttunu mitenkään, pysyny vaan yhtä hyvänä kun ennenkin <3
Sooh! Squid Girl viimeisimmät jaksot on vuodenvaihteesta, eikä ne ole mitään tuollaista! Ja mitä CGI:tä yhdistävään animeen ja muihin piirrettyihin tulee, niin se on huomattavasti parempaa kuin mitä viimevuosituhannella. Fan service tosin menee jo liioittelun puolelle peräti siinämäärin että Japanin lainsäädäntö on alkanut puuttumaan siihen. Ihan syystäkin.

Avatar
Talvilapsi
Viestit: 9
Liittynyt: Su Tammi 08, 2012 13:08
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Talvilapsi » Pe Maalis 02, 2012 11:39

Aah, Muumit on niin mahtavia <3

Suosikkihahmojani ovat Noita, hattivatit, Pikku Myy ja Mörkö. Muumiperheestä en kyllä tykkää, mutta ei se haittaa koska muuten sarja on niin klassikko. Sitäpaitsi hahmoista saa revittyä hyvää huumoria :P
Olen rauhallinen sone.

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja Elyse » La Maalis 17, 2012 12:41

Matti kirjoitti:
Chryseis-taichoo kirjoitti:Ah, ja totta. Ootteko kattonu miten ällöjä ne nykyajan lastenohjelmat (kaikenmaailman kolmedeenä tehdyt hyi että...) on? MUUMIT ei oo muuttunu mitenkään, pysyny vaan yhtä hyvänä kun ennenkin <3
Sooh! Squid Girl viimeisimmät jaksot on vuodenvaihteesta, eikä ne ole mitään tuollaista! Ja mitä CGI:tä yhdistävään animeen ja muihin piirrettyihin tulee, niin se on huomattavasti parempaa kuin mitä viimevuosituhannella. Fan service tosin menee jo liioittelun puolelle peräti siinämäärin että Japanin lainsäädäntö on alkanut puuttumaan siihen. Ihan syystäkin.
Komppaan Chryseissiä tässä asiassa. Aika iso osa tälläkin hetkellä näytettävistä lastenohjelmista on aikamoista roskaa. Ne aliarvioivat lasten kapasiteetin käsitellä eri teemoja, vaikka olen varma, että jollain löytyisi tähän kohtaan joku hieno esimerkki tai useampi sarjasta, joka ei tue tätä mielipidettä. Voihan sitä ajatella, että nykyään tehdään lastenohjelmia yhä nuoremmille ja tällä viittaan nyt erityisesti niihin CGI-sarjoihin, joita Suomessa näytetään. Käsitykseni mukaan ainakaan osalla niistä ei ole mitään tekemistä Japanin kanssa. Vaikka CGI näyttäisi paremmalta, täytyisi varmaan ymmärtää, että pelkkä tietokoneella koodailu ja 3D-mallinnus ei tee mistään sarjasta yksinään toimivaa. Aika monta jaksoa, jonka olen vahingossakin nähnyt voisi tiivistää aika lailla: "Hei, kadotin hattuni, mennään etsimään sitä. Kas, se onkin apinalla." Juonet siis yhtä kamalia kuin Digimonin suomidubit aikanaan. Lapsethan imevät vaikka minkälaista tietoa ja tarinoita itseensä, mutta eiköhän se ole selvää, että se on aikuisten käsissä, mitä sinne imetään.

Muumit kuuluivat lapsena myös omiin suosikkeihini Vili Vilperin, Pokémonin, Jackie Chanin seikkailuiden ja Digimonin rinnalla. Muumeista ainutlaatuisia tekee niiden mielikuvituksellisuus, enkä voi myöhemmällä iällä tekemääni huomita olla ottamatta esille: Muumeissa on todella hyvät musiikit ja kukapa voisi olla pitämättä sen suomenkielisistä dubbauksista? Yleinen dubbauslaatu taisi lähteä alamäkeen omasta mielestäni alle kymmenen ikäisenä, kun Pokémonissa Ashin ääni vaihdettiin. Huom., ala-asteikäisenä. Muumeissa pelotti aina tietenkin Mörkö, mutta onko pelottavien hahmojen olemassa olo huono asia? Huomaan vaatetusta opiskelevana ihmisenä, että itseasiassa olen tainnut saada jokseenkin suuren annoksen vaikutteita Muumien värimaailmasta. Haen myöskin edelleen inspiraatiota "naisesta lammessa". Sen, joka Muumipeikon unessa meinasi kuristaa tämän kuoliaaksi (Muuta en tästä toki enää muista).

R.reino822
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 13:21

Re: Muumilaakson tarinoita

Viesti Kirjoittaja R.reino822 » Ke Touko 16, 2012 14:35

No on ne anime muumit tuhat kertaa parempia kuin ne jotka oltiin tehty joillain kangaspaloilla :) Muumil oli ja on edelleenkin iha mun lemppari piirretty sarjis. Pikku Myy on mun lempi hahmo. Myy on vaan niin ihanan äksy ja Myyn ääni on vaan niin hyvä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime- ja mangasarjat sekä elokuvat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 17 vierailijaa