Sivu 1/1

Kirjoita Japanista ja voita!

Lähetetty: Ke Joulu 17, 2008 16:36
Kirjoittaja Waksu
Japanin Suomen-suurlähetystö juhlistaa maiden välisten diplomaattisten suhteiden 90 vuotta kestänyttä taivalta, ja on järjestänyt Japani-teemaisen kirjoituskilpailun kaikille nuorille. Jokaisen Japani -nimiseen kirjoituskilpailuun voivat osallistua yläkoululaiset ja lukiolaiset sekä ammattikoululaiset (13-19 vuotiaat), jotka ovat Suomen kansalaisia.

Kirjoitusaiheita kilpailussa on kaiken kaikkiaan kuusi, ja ne käsittelevät muun muassa omaa japanilaista lempiruokaa, nuorten kulttuuria ja mahdollisia omia matkakokemuksia. Aikaa kilpailuun osallistumiselle on maaliskuun alkuun asti, sillä kilpailu päättyy maaliskuun 2. päivä, 2009.

Tarkat ohjeet osallistumiseen löytyvät Japanin Suomen-suurlähetystön verkkosivuilta. Oppilaat voivat lähettää kirjoituksensa suoraan suurlähetystöön, mutta ensisijaisesti suurlähetystö toivoo esseiden saapuvan koulujen opettajien kautta.

Pääpalkintona on kunniakirja ja Finnairin suorat lennot Japaniin, hotellit ja Japan Rail -passi viikoksi sekä voittajalle että tämän huoltajalle. Pääpalkinnon saa parhain työ riippumatta siitä, kumpaan sarjaan se on osallistunut. Kilpailussa yhteistyötä Japanin Suomen-suurlähetystön kanssa tekevät Opetushallitus, Äidinkielen opettajain liitto ry, Finnair, Laatumatkat, Tokyokan ja Anime-lehti.

Lähde: Japanin Suomen-suurlähetystö