Sivu 1/1

Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: To Syys 18, 2008 13:36
Kirjoittaja Waksu
Tervehdys "mangustit" ja animistit,

ja erittäin reipasta syksyä kaikille! Uusimmasta Anime-lehdestä on jo ehditty tekemään havaintoja muun muassa koristamassa Akateemisen kirjakaupan ikkunoita, joten ensimmäiset tilaajatkin ovat varmasti saaneet oman kappaleensa. Virallisesti lehti tulee myyntiin huomenna perjantaina (syyskuun 19. päivä).

Lehden eräänlaisena kantavana punaisena lankana on tällä kertaa itse sarjakuva. Pohdimme esimerkiksi länsimaisen sarjakuvan ja mangan kipupisteitä sekä mahdollisia liitoskohtia, käsittelemme omakustannesarjakuvan tekemistä ja saamista painokuosiin sekä käymme myös haastattelemassa Keiko Takemiyaa, mangakaa, joka opettaa piirtämistä Kioton yliopistossa. Juttua riittää myös mangan omasta "unelmatiimistä" eli CLAMPista ja mielenkiintoisesta ilmiöistä, Vocaloideista. Erikoishaastattelussa on kotimainen voimakaksikko Ms Mandu.

Tuore numero sisältää myös uusia tulokkaita. Ensinnäkin lehdessä aloittaa kaksi sarjakuvaa, jotka tulevat jatkumaan numerosta toiseen. Pauliina Högman piirtää ja käsikirjoittaa Japanin matkapäiväkirjaa, kun taas Tea Tauriainen päästää Kissatyttö Boingin valloilleen äkkiväärällä huumorilla varustettujen strippien muodossa. Otto Sinisalo taas aloittaa oman kolumninsa otsikon "Bedefiili muistelee" alla. Lämpimät tervetulotoivotukset siis kaikille kolmelle tekijälle! Lehdessä aloittaa myös oma palstansa j-musiikkiuutisille, keikkajutuille ja levy-arvosteluille.

Arvostelupaketti on sekin tällä kertaa tuhdisti täynnä erilaista animea, joista muutamia voi jokainen käydä bongaamassa juuri alkavilta Helsingin Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilta. Tällaisia ovat esimerkiksi animaatioelokuvat Vexille ja Evangelion 1.0: You Are (Not) Alone. Arvosteltavina ovat myös muun muassa Hirviöprinsessa Hime, Akagi, Origin: Spirits of the Past, Pet Shop of Horrors, kirjatrilogia Otorin klaanin tarina, Kindaichi Case Files ja BECK: Mongolion Chop Squad.

Pistetään siis yhdessä palautekeskustelu taas rullaamaan! Erittäin hyviä lukuhetkiä uuden Anime-lehden parissa toivoo koko toimituskunta.

Parhain terveisin,
Juha
päätoimittaja

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: Pe Syys 19, 2008 14:18
Kirjoittaja Patezki
Saapuuko Anime-lehti tilaajille maantantaina?

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: Pe Syys 19, 2008 15:20
Kirjoittaja Spy
Eikös tilaajan etu ole se että saa lehden kotiin kannettuna ehkäpä pari päivää ennen tai edes samana päivänä kun se tulee kauppuiohin? Joten miksi ihmeessä minun on ihan turha tilaajana etsiä lehteäni postilaatikosta?!

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: Pe Syys 19, 2008 15:21
Kirjoittaja zany
Olis kyllä tilaajana mukava saada lehti ennen kuin se saapuu kauppoihin...

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: La Syys 20, 2008 15:58
Kirjoittaja Lucy_90
Minä muistelisin lukeneeni jostain, että tilaajat savat lehden luettavakseen ennen kuin se tulee kauppojen hyllyille...

Tämä periaate ei ole toteutunut parin viimeisimmän lehden yhteydessä

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: La Syys 20, 2008 21:10
Kirjoittaja ann
Yhdyn edellisiin.
Ollaan tilattu jonkin aikaa ja nyt kaksi viimeisintä on molemmat ollu myöhässä. Kyllä ärsyttää, ja olisi kiva jos asiaan tulisi parannus. Kiva nähdä kaupan hyllyllä uusin Anime ja mennä kotiin odottavaisena että jei, meilläki on se, ja sitten se onki siellä kaupassa kaksi päivää ja kotona ei vieläkään näy mitään. Nyt tuli viikonloppukin eli postia ei tule, joten joten. Ja sitten kun haluis jo päästä lukemaan sitä niin eipä voi ostaa kun sitte se tulee pari päivää myöhemmin postissa.

Toivottavasti ei ole pysyvää. Missä vika?

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: Su Syys 21, 2008 11:44
Kirjoittaja LadyNancy
Eipä näy joo. Just alettiin tilaamaan ja olisi kiva lukea mutta saakin pahan mielen :(

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: Ma Syys 22, 2008 19:59
Kirjoittaja ann
Meille tuli tänään. Silti, ekan kerran näin tuon Suomalaisessa jo torstaina. Olisi kiva saada parannus tähän.

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: Ma Syys 22, 2008 20:34
Kirjoittaja zany
Ja tänään se tuli.
Lehden laatu on parantunut huomattavasti. Nykyään löydän monenlaisia kiinnostavia juttuja joita jaksan lukea ^^

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: La Loka 04, 2008 10:37
Kirjoittaja rama
Reima Mäkisen Mustekala-palsta käsitteli arkaa asiaa. Luonnosteleminen on kaiken piirtämisen alku ja hyvin tärkeää piirtäjän kehittymiselle, mutta luonnoskirjan aloittaminen oli ainakin allekirjoittaneelle iso askel...
Sinulla on kädessäsi übersoma kirjanen jonka olet hankkinut juuri tähän tarkoitukseen. Paperi on paksua ja hyvälaatuista ja kestää luultavasti myös terätussin ja vesivärit, sidonta jämäkkä. Tarkoituksenasi on täyttää se toinen toistaan upemmilla kuvilla joita sitten jälkimaailma kuoltuasi ihastelee.. öh, NOT! Tyhjän paperin kammo iskee vähemmästäkin! Tässä tilanteessa perfektionisti unohtaa täysin luonnostelun alkuperäisen tarkoituksen, eli tutkia eri aiheita, tehdä muistiinpanoja tulevia tarpeita varten jne :P

Olen lopettanut ihqujen luonnoskirjojen ostamisen ja siirtynyt todella pahannäköisiin vihkoihin. Aloituskynnys on laskenut noin 300% ja luonnosvihkoni täyttyvät tätä nykyä aika nopeaan tahtiin.
Haaveilen tosin salaa siitä että joskus vielä uskallan ostaa hienoja luonnosvihkoja käyttääkseni niitä... (^___^)


Luonnostelkaa!

Re: Keskustelua numerosta 30/2008

Lähetetty: Ke Loka 22, 2008 18:56
Kirjoittaja Sun
Olen melko uusi Animen tilaaja ja tähän mennessä lehdet ovat olleet varsin mukavaa luettavaa.

Tämänkertaisista aiheista mangan ja länsimaisen sarjakuvan vertailu oli hyvin mielenkiintoinen, sillä en ole itse kiinnittänyt huomiota niiden eroihin. Animearvosteluja oli mukavan paljon ja ne ovatkin kiinnostavimpia arvosteluja. J-rock ei erityisemmin minua kiinnosta, mutta aiheeseen liittyvät artikkelit tekevät tietysti lehdestä monipuolisemman. Vielä voisi antaa plussaa CLAMP-artikkelista ja Kummajaisesta, jonka ansiosta sain taas uuden mielenkiintoa herättävän animesarjan katsottavaksi.

Jatkakaa samaan malliin.