Sivu 1/1

Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: To Elo 21, 2008 13:38
Kirjoittaja Waksu
Moi kaikki,

ja erittäin hyvää alkanutta syksyä! Uusi Anime-lehden numero on saapunut uunituoreena painosta toimitukseen, joten tilaajammekin saavat oman kappaleensa varmasti aivan näinä hetkinä. Myyntiin lehti tulee huomenna perjantaina eli 22. päivä elokuuta.

Tällä kertaa kannessa komeilee kulttisarjan maineessa oleva FLCL, joka arvostellaan lehdessä. Esillä laajasti ovat nyt otakut ja otaku-kulttuurin monet erilaiset muodot. Tunnettujen aiheeseen liittyvien sarjojen, kuten Maniac Road ja Welcome to the NHK, lisäksi käsittelemme itse otaku-ilmiötä sosiaalisena ja ehkä hieman synkkiäkin sävyjä saavana yhteiskunnallisena kysymyksenä.

Anime-lehti käväisee katsastamassa Shojo Manga! Girl Power! -näyttelyn ja juhlii Japanin kaduilla Gion Matsurin kaupunkifestivaalia. Isosti esillä on myös Rei Shimura, kirjailija Sujata Masseyn luoma dekkarihahmo. Samoin totta kai kerromme kuulumiset ja ajatukset Tampereelta Animecon 2008 -tapahtumasta.

Yllämainittujen sarjojen lisäksi arvostelemme muun muassa upean animaatioelokuvan Voices of a Distant Star, animesarjan Hayate the Combat Butler, mangat Power!!, Vagabond ja Yonen Buzz sekä konsoliroolipelin Lost Odyssey. Musiikkisivuilla esitellään japanilainen hip hop -yhtye nobodyknows+. Kummajaisena tällä kertaa on Mahoromatic.

Toimitus kiittää, kumartaa ja on valmis ottamaan vastaan kommentteja, kritiikkiä, risuja, ruusuja, kiitosta ja omia uusia ehdotuksia. Sadekeleistä ja hämärtyvistä illoista huolimatta hyviä lukuhetkiä lehden parissa!

Terveisin,
Juha
päätoimittaja

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: Pe Elo 22, 2008 13:50
Kirjoittaja Ayumu
Hei,
ihmettelenpä vain, että torstaina kaupassa käydessäni markeetin lehtipisteessä komeili uusin Anime - mutta omaan postilaatikkooni ei sellaista ole kuulunut vielä tänäänkään. Olen siis kestotilaaja, enkä usko että kyseessä mikään tilauksen loppuminenkaan voi olla, olisi siitä varmasti ilmoitettu. Onko vika Itellassa vai mikä mättää? :o Mieluummin melkein käytän tänään viikkorahani irtonumeroon kuin odotan maanantaihin, onhan tuota lehteä jo odotettu kuin kuuta nousevaa.

Ja hyviä aiheita tässä numerossa n__________n Kiitos toimitukselle monipuolisesta sisällöstä!

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: Pe Elo 22, 2008 13:57
Kirjoittaja reimei
Ei se näköjään tänään tullut tännekään. Maanantaina odotus sitten palkitaan.

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: Pe Elo 22, 2008 15:19
Kirjoittaja atti
samat sanat. ei minullekkaan ole vielä tullut, mutta kauppoihin on tullut jo. :o

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: Pe Elo 22, 2008 15:28
Kirjoittaja zany
eipä kolahtanut minunkaan postilaatikkooni vielä. Olisi kyllä ollut mukavaa lukea se nyt viikonloppuna... mutta ehkä sitten maanantaina...

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: Pe Elo 22, 2008 15:55
Kirjoittaja Spy
Sama vika näyttää olevan kaikkialla. Minullekaan ei ole tullut ja ottaa päähän. Ajattelin että se on viikonloppuni pelastus, mutta eipä tullut.... :(

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: Ma Elo 25, 2008 11:40
Kirjoittaja Fullmoon_
No viimeinkin se lehti kolahti postilaatikkooni! Sain ainakin täksi päiväksi lukemista. :>

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: Ma Elo 25, 2008 18:14
Kirjoittaja Lmmz
Joitakin kommentteja:

Animecon-reportaasista: Ison salin paikkamäärä oli 1155 paikkaa permannolla ja 680 parvella, eli yhteensä yli 1800, ei 1200 kuten jutussa väitetään. Jonotuksen organisoinnissa lauantaina oli pieniä ongelmia, mutta tämä oli ensimmäinen paikka, jossa kuulin että "läheskään kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään". Tapahtumapaikalla moista ei ollut kyllä havaittavissa, eikä sellaisia kommentteja ole myöskään muualla näkynyt. Ensimmäisen kerroksen ovista permannolle ei väkeä otettu koko aikaa, mutta toisen ja kolmannen kerroksen ovista sisälle kuitenkin pääsi.

Ryhmäcosplayn aikana sali oli n. 95-prosenttisesti täynnä, mutta parvella oli edelleen hajapaikkoja. Aulan info-tv:istä ohjelmaa seuraavat olisivat melko todennäköisesti halutessaan mahtuneet sisään, mutta joko heitä ei ohjelma niin paljoa kiinnostanut, tai eivät halunneet lähteä seikkailemaan siellä täällä oleville hajapaikoille. Tänä vuonna siis salitila riitti - juuri ja juuri. Ensi vuonna tilanne tulee olemaan hankalampi, ja tähän pääsymaksu (esimerkiksi vain suurimpiin ohjelmiin) voi olla yksi ratkaisu, mutta tästäkään ei ole vielä tehty mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen.

Cartoon artist-jutun taustakuva ei oikein tee tekstistä luettavaa. Ehkä se on taittajan ruudulla näyttänyt paremmalta, mutta painettuna lähinnä sattuu silmiin.

Otakut-artikkeli oli sinällään varsin kattava historiikki termin japanilaisesta historiasta ja merkityksistä, mutta itse olisin kaivannut loppukappaletta enemmän vertailuksi länsimaista näkökulmaa. Amerikassahan harrastajat ottivat vähättelevän termin ylpeästi omakseen, erotuksena perinteisistä "nerdeistä" tai "geekeistä" (jotka olisivat saaneet olla sanastossakin), ja sen kielteinen sävy japanissa saattaa yhä tulla monelle uudelle harrastajalle yllätyksenä. "Bédéfiili" lienee Suomessa aika pienen porukan vitsi toistaiseksi, mutta eiköhän sen keksimisestä kunnia kuulu kuitenkin ranskalaisen kielialueen edustajille, vaikka toki Kvaakin foorumilla huomattiinkin kotimaisen version ilmeinen sekaantumismahdollisuus noitavainojen ykkösaiheeseen....

Kerhotoimintaa-kolumini oli ihan kiintoisa yksittäinen matkakertomuksen pätkä. Aiheesta voisi olla hauska lukea laajempaakin juttua (epäilemättä kerhot vaihtelevat yliopistoittain ja aukeavat ehkä eri tavoin natiiveille kuin gaijineille) sekä vertailua kotimaan touhuun. Kyllähän täälläkin etenkin teknillisistä yliopistoista löytyy jos jonkinlaista harrastekerhoa, joiden touhu ei välttämättä kauheasti eroa aasialaisista vastineistaan, paitsi ehkä perisuomalaisen alkoholinkäytön ja saunomisen osalta.

Ja lopuksi Tifa-kilpailuun voisi todeta, että yhden 25-minuuttisen OVA-pätkän perusteella Last Orderin kutsuminen "animesarjaksi" on ehkä vähän liioittelua. Kuvaksi oli sentään saatu valikoitua sellainen, jossa Tifan, hmh, tunnetuimmat piirteet eivät kovin hyvin ole esillä...

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: Ma Elo 25, 2008 21:11
Kirjoittaja Zelman
-

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: To Elo 28, 2008 12:42
Kirjoittaja Avanta
Tämänkertainen numero sisälsi paljon kiinnostavia juttuja ja innostuinpa tuosta FLCL:sta. ^-^ Tämänkertainen sarjakuva oli hehehee, karmaisevalla tavalla jopa ihastuttava.

Animecon-raporttiin petyin pahasti. Viime vuonna ja edellisenäkin tapahtuma taisi saada lehdestä tilaa neljäkin sivua, mutta tällä kertaa vain vaivaisen aukeaman. Minustakin selostus oli kovin lattea ja kuvat tylsiä :s Odotin kovasti laajempaa, innokkaasti selostettua raporttia paremmilla kuvilla (yksittäisiä cosplay-kuvia on aina mukavaa ihastella).

Mutta juu, muuten oikein hyvä numero tälläkin kertaa ^.^

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: La Elo 30, 2008 00:30
Kirjoittaja Futoi yatsu
Minusta oli Animen kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras numero. Monipuolisia ja kiinnostavia juttuja. Jatkakaa tähän malliin!

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: Ke Syys 17, 2008 20:03
Kirjoittaja ronja
huomasin virheen (tietääkseni tätä päivämäärää ei ole muutettu?) Bakaconin ilmoituksen päivämäärässä. Lehdessä lukee sen olevan toukokuussa vaikka sivuilla lukee huhtikuu?
Mutta lehdestä yleisesti, animecon-juttu oli hyvä sekä yllätyksenä "Miljoona tapaa syrjäytyä". Tällä kertaa edes arvosteluissa ei ollut mitään itselleni tuttua joten uutta tuttavuutta ainakin löytyy. Sarjakuva jälleen kerran hieno, joten ei lehdestä erityisempiä moitteita :>

Re: Keskustelua numerosta 29/2008

Lähetetty: To Syys 18, 2008 13:58
Kirjoittaja Waksu
Rok!

Ja kiitos kaikille tähän astisesta keskustelusta! Aluksi heti propsit Lmmz:lle monista hyvistä bongauksista ja kommenteista. Animecon-jutusta vielä vain sen verran, että täydet salit ja niiden ulkopuolelle jäänyt yleisö oli tosiaan vain omakohtainen havaintoni. Kyselin muutamilta aulassa istuvilta conilaisilta fiiliksiä, ja heidän palautteensa oli nimenomaan se että sisään olisi ollut mukava päästä cosplay-kilpailuja seuraamaan, mutta täyttä kuulemma oli. Itsekin yritin viimeisten joukossa päästä sisään ohjelmaa seuraamaan, mutta en löytänyt enää paikkaa. Toki on varmasti niin, että hajapaikkoja oli vielä jäljellä. Tämä ei niinkään ollut kritiikkiä järjestäjiä kohtaan kuin intoilua siitä, että porukkaa yksinkertaisesti vain oli paikalla niin mielettömän suuri määrä! ;)

Muutenkin haluaisin vielä nostaa esiin keskustelua tuosta kirjoittamastani Animecon-raportista. Monet ovat jääneet kaipaamaan enemmän fiilistelyä ja etenkin kuvia. Näistä toiveista otamme toki onkeemme ensi kerralla. Omaa näkökulmaani tapahtumaan perustelen sillä, että itse haluaisin yrittää nostaa raporteillani (ja toki myös muilla kirjoituksillani) keskustelua tapahtuman ohjelmasta, esitysten sisällöstä ja siitä, mitä esimerkiksi panelistit keskustelevat. Animeconissa muun muassa kuultiin tänä vuonna parikin todella mielenkiintoista, kriittistä ja terävää kommenttia. Se, että emme saaneet enempää cosplay-kuvia lehteen, on puute jonka tulemme varmasti korjaamaan seuraavalla kerralla.

ronja: Hyvä bongaus, ja pahoitteluni painovirhepaholaisesta! Bakacon järjestetään tosiaan ensi vuoden huhtikuussa, ei toukokuussa (kuten tieto oli virheellisesti lehteen päässyt karkaamaan). Toisin sanoen sivuilla ilmoitettu päivämäärä on edelleen se yksi ja oikea. ;)

Kiitos myös rohkaisuista ja hyvästä palautteesta! Muistakaa toki, että palauteketjuun voi jättää aina omia toiveitaan esimerkiksi tulevista arvosteluista tai jutuista. Yritämme ottaa kaikki toiveet huomioon.

Terveisin,
-Waksu
päätoimittaja