Keskustelua numerosta 19/2007

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Anyanya
Viestit: 58
Liittynyt: Su Huhti 23, 2006 21:35
Paikkakunta: Pälkäne

Viesti Kirjoittaja Anyanya » Ti Touko 15, 2007 11:26

Suuri kiitos julisteesta ja taas kerran hyvästä lehdestä! ^_^ Juliste oli todella iso yllätys sillä luulin että sellaisen hankkiminen Anime-lehteen kestäisi hieman kauemminkin :D''Pakina korjasi nauru-pulani ja kaikki muutkin lehden jutut olivat kiinnostavia. Hylätyt oli myös loistava :D Huomenna sitten luen lehteä hieman tarkemmin ^^
Waaaah!!

Avatar
Tetsumonkai
Viestit: 523
Liittynyt: Ke Syys 08, 2004 00:33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tetsumonkai » Ti Touko 15, 2007 13:16

Loistavaa settiä toimitukselta jälleen ja usea sarja herättikin mielenkiintoni. Myös tuo T(u)okion katumuotia käsittelevä artikkeli oli kiva ja siihen liittyenkin otankin tyrannian omiin käsiini ja lisään tänne linkin josta voi seurata tuota T(u)okion katumuotia viikoittain vaihtuvissa kuvasarjoissa artikkelissakin mainituissa paikoissa kuten Shibuya, Ginza, Harajuku jne. ;)

http://www.style-arena.jp/index_e.htm

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Viesti Kirjoittaja Asagi » Ti Touko 15, 2007 14:11

lehdestä ei ole luettu kunnolla kuin Tampere kuplii juttu ja siitä onkin huomautettavaa, sivulla 50 keltaisella pohjalla olevasta tekstistä.
"Joku saattoi muistaa Inallin viime vuoden Traconista, missä hän kilpaili hahmolla Trinity Blood -sarjasta ja saavutti sillä myös palkintoja, mutta ei aivan päävoittoa. Tällä kertaa sekin asia tuli korjattua, kädenmitalla. "
Kyseinen henkilö cossasi videopelipuolella Guilty Gearia. Koko kisan Trinity Blood cossaajat olivat parikilpailussa minä ja Mazojedi.
Viimeksi muokannut Asagi, Ke Touko 16, 2007 00:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
shaga
Viestit: 14
Liittynyt: To Helmi 23, 2006 22:44
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja shaga » Ti Touko 15, 2007 15:22

Hieno juliste. Hieman haaleat värisävyt mutta taidokas. Mielenkiintoista juttua sisältää. Tokion katumuotia käsittelevä artikkeli loisti joukossa. Hyvää sattumaa että juuri Welcome to the NHK(manga)-arvostelu sattui olemaan arvostelussa ja "Pelistä animeksi". Juuri molempia olen ajatellut näinä päivinä kokeilla.

Löytyisikö sivulla 49 olevista cosplay-kilpailijoista lisää kuvia? Kiinnostaisi nähdä miltä L näyttää edestä päin tässä tapauksessa.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Touko 15, 2007 15:50

shaga kirjoitti:Löytyisikö sivulla 49 olevista cosplay-kilpailijoista lisää kuvia? Kiinnostaisi nähdä miltä L näyttää edestä päin tässä tapauksessa.
Muutamia vinkkejä:
http://tour.cosplay.fi/ - kisaajien kuvalinkit
http://kuvat.aniki.fi/index.php?cat=31 - tapahtuman kuvat

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Ti Touko 15, 2007 15:59

Snif, mixei kuvaromaanijutussa mainittu Water Closetia? :cry:

Welcome to the NHK:ta olen laiminlyönyt jo jonkin aikaa. Mukava kuulla, että se itse asiassa käsittelee osaltaan monikulttuurisesti myös semmoisia ilmiöitä, mitä lännessäkin ilmenee. (Niinq se identiteetin rakentaminen vastavirtaan uimisen varaan!)

PMG mainostaa pseudomangaa kellertävällä nurmella makaavan, automessuille paremmin sopivan likan kera. Laske virheet!

Hylättyjen värimaailma ja viivasto miellyttävät silmää. Nelospaneelin pään profiili ei ehkä ole ihan semmoinen kuin sen Itse piirtäisin, mutta menköön tämän kerran!

To Heartin arvostelussa mainittiin Takao Ukyoun makna, ja itse asiassa kyseisen sarjakuvan englanninkielisen laitoksen kolmannen osan lopussa Aquaplussan porukka kiittelee Ykyouta Akarin henkilöhahmon Lihaistamisesta, eli siis osa To Heartin kehityksestä riiauspelistä sellaiseksi kuin se animessa näyttäytyy, on luultavasti tapahtunut tässä vain yhden virkkeen ansainneessa sarjakuvassa. Sairasta!

Olix Myllärin Juhan ihan pakko tuijottaa jokaisessa kuvassa kameraan, eikö se olisi voinut jossain kuvassa seisoa parvekkeella viinilasi kädessä tuijottamassa kaukaisuuteen, öisen kaupungin valomeren säihkyessä ja piirtäessä viinilasille ääriviivoja?

Katumuotia käsittelevässä artikkelissa tuodaan Fruits-kirja esille vähän semmoisessa kohdin, että saa käsityksen, että kirja kuvaisi Tokion katumuotia ylipäätään. Käsittääkseni kuitenkin kirjan valokuvat ovat kaikki otettu Harajukun kaupunginosassa, jota taas sitten myöhemmin jutussa ihkutetaankin ja kuvaillaan pitkälti just sellaiseksi, millaisena se Fruitsissa näyttäytyykin.

Ja tämähän ei välttämättä lehteä koske, mutta "arjalaisen mangan" artikkelissa on lainailtu Otto Sinisalon esitelmää, jossa hän kertoo Asioita, ja haluaisin laittaa lisää perunaa soppaan. Olen hyvin epätieteellisissä, mutta sitäkin empiirisemmissä tutkimuksissani havainnut, että japanilaiset käyttävät termiä "komikku" tarkoittamaan sarjakuvaa. Termi "manga" on käytännössä edellämainitun synonyymi. Japanilaista sarjakuvaa he tuntuvat kutsuvan... japanilaiseksi sarjakuvaksi! (nippon no manga tai nihon no manga, ota nyt noistakin selvää). Ainakin japaninkielinen Wikipedia so. universumin ylin auktoriteetti näyttäisi tukevan näitä hurjia väitteitäni.

Cosplayhan on tunnetusti homojen hommaa, joten on hyvä, että kaapissakin elävät ystävämme kykenevät saamaan elintärkeää tietoa suoraan klosettiinsa. Artikkelisarjan idea todetaan siis hyväksi. Ainoana miinuksena häikäilemätön product placement, etenkin sivun 55 alemman kuvan limsapullo smurffaavine etiketteineen. Kuinka paljon teille oikein maksettiin, lurjukset?

Pakinaan asti selvittyäni minut valtasi suunnaton ulostamisen tarve. En tiedä johtuiko se lasagnesta vai Anime-lehdestä. :(

Ihan hyvä numero, vaikka sen välissä joku roska olikin.

Edit: Kappas, luin Aquaplussan wikipedia-artikkelin ensimmäisen virkkeen niin nopeasti, etten ymmärtänyt siitä sanakaan oikein. Olisikohan kyseessä uusi Suomen ennätys? Koko viestini asiasisällön epäilyksenalaiseksi saattava virhe hävitetty!
Viimeksi muokannut wice, Ti Touko 15, 2007 16:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » Ti Touko 15, 2007 16:32

wice kirjoitti:Aquaplussan (ent. Leaf)
<off-topic>
Miten niin entinen leaf? Leaf on yhä (ainakin oli vielä viime joulukuussa, ja yhä näkyy webbisivut olevan jaetut) yhteiselossa Aquaplussan kanssa. Työnjako on vain että Aquaplus hoitaa lapsillekkin kelpaavat versiot, ja Leaf K-18 PC-julkaisut.
</off-topic>

Avatar
DreamFeathers
Viestit: 512
Liittynyt: Ke Helmi 16, 2005 00:52
Paikkakunta: Kellokoski

Viesti Kirjoittaja DreamFeathers » Ke Touko 16, 2007 18:58

tuli selailtua taas uusin numero läpi ;) kiitokseni kolahtavat samaan kategoriaan kuin edelliset eli kiitoksia kauniista OMG-julisteesta. Sarjaa en ole aikasemmin vilkaissut (vaikka olenkin kuolannut taidetta) koska en välitä haaremisarjoista, enkku version hinta on toinen. Koska tämä nyt on tulossa suomeksi voinen tutustua siihen ;)
Narulla-sarjan tekijälle super kiitos ihanista kissoista ja iki-ihanan kuolattavasta komistuksesta! Hylätyt on hupaisa uutuus.
Parhaaksi artikkeliksi nostan kanssakin Juha Myllärin haastattelun. Todella kiehtovaa kamaa! Lisää tällaisia!
Arvosteluissa löytyi taas uusia ideoita mitä katsella ja vältellä ;)
Random insanity is always a good excuse...

Avatar
Niki-chan
Viestit: 57
Liittynyt: Ma Heinä 10, 2006 13:54
Paikkakunta: ....

Viesti Kirjoittaja Niki-chan » To Touko 17, 2007 13:20

Tosiaan, minäkin tulen nyt kiittelemään kauniista julisteesta. Juuri sopivan hempeän värinen.
Pidin myös Tokion muodista kertovasta jutusta, kerran en itse pahemmin viitsi seurailla mitään muotijuttuja mistään maailman kolkasta niin onhan se toki mukavaa kun saa kuitenkin kurkistaa näinkin helposti Tokion muotituulahduksia. Jaa että beiget takit on nyt pop? (Nimim. Beigejä Takkeja Jokaiselle Vuodenajalle)

Kiitosta myös visual novel-jutusta. Se oli kiinnostava ja napsautteli jotain irrallisia palasia päässäni paikalleen.. Tavallaan selkeytti, siis. ^^;

EDIT: Niin ja tosiaan, unohdin mainita; kiitokset myös cosplay-jutusta! Kuvat Tampereelta olivat hienoja. Luin myös mielenkiinnolla sitä missä alettiin aivan alusta tehdä cosplay-asua, sillä onhan se toki kivaa kuulla ammattilaisen vinkit ja kurkata hieman myös että miten hän puvun tekee.
"Never put off until tomorrow what you can do the day after tomorrow." - Mark Twain

Absolutehe
Viestit: 264
Liittynyt: To Elo 24, 2006 11:06

Viesti Kirjoittaja Absolutehe » Pe Touko 18, 2007 21:06

Tänään lehden sain hyppysiini, ja artikkelit vaikuttivat aikaisempaa viihteellisemmiltä. Siis mielenkiintoiisilta, vaikka ei olisikaan aiheisiin sen kummemin perehtynyt.
Mutta tässä numerossa oli eräs arvostelu, josta menin tolaltani ja huomasin, mitä todella todella haluaisin lukea.
Nyt kaikki muu työnteko vaikeutuu, vaikka töiden määrä on ahdistava.
Tämän animelehden takia ajatukseni harhailevat samalla sivulla koko ajan, olen koukussa. Samaista sivua tiiraan lasit huurussa 24/7.

Hyvä lehti

Paitsi en pysty keskittymään enää muuhun, menen kohta nurkkaan whinettämään lehden kanssa.

Avatar
coco-kun
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Elo 03, 2005 21:41
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja coco-kun » Pe Touko 18, 2007 23:48

Asagi kirjoitti:lehdestä ei ole luettu kunnolla kuin Tampere kuplii juttu ja siitä onkin huomautettavaa, sivulla 50 keltaisella pohjalla olevasta tekstistä.
"Joku saattoi muistaa Inallin viime vuoden Traconista, missä hän kilpaili hahmolla Trinity Blood -sarjasta ja saavutti sillä myös palkintoja, mutta ei aivan päävoittoa. Tällä kertaa sekin asia tuli korjattua, kädenmitalla. "
Kyseinen henkilö cossasi videopelipuolella Guilty Gearia. Koko kisan Trinity Blood cossaajat olivat parikilpailussa minä ja Mazojedi.

Jep lollasin ite tuolle jutulle niin mainiosti! Se oli täynnä virheitä minun kohdalla mutta onneksi tuosta ilmoitit jo.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » La Touko 19, 2007 00:37

Lueskelin lehden läpi. Mistähän kommentoisin...

[dramaattinen tauko]

No, puolet ihmisistä arvasi jo: loistavaa, Godannarin arvostelu on täällä asiantuntevan henkilön kirjoittamana! Asiat ovat kohdallaan ja mielipiteet oikeita. Puuttumaan jäi vain jonkun maallikon yhden pisaran arvostelu vierestä, jotta Godannarin koko luonne olisi paljastanut: siitä eivät pidä kuin harvat ja valitut.

Mitäs sitten? Kekko, perhana, ei se Kanon-animen ensimmäinen versio ihan niin huono ollut. "Kohteliainta vaieta kuoliaaksi." Pih-pah-puh. Vaikka KyoAni teki hommat paremmin, kyllä niitä kyyneliä tirauteltiin ennenkin. KORiin näköjään pitäisi yhä tutustua. Sentimental Journey näytti myös kivalta.

Löysät sukat ovat out?! WTF and gasp! Mihin on maailma menossa?

OMG-juliste oli bueno, hommaa voisi jatkaa julkaisemalla vaikka sen Urd-kuvan, jossa hän poseeraa haukan kanssa.

Hyvä lehti. Anteeksi, lähden nyt ostamaan kaikki mahdolliset Pauna Median julkaisut.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
UrsusCode
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 19:35
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja UrsusCode » Su Touko 20, 2007 00:06

Täältäkin päin suomea propseja tuosta julisteesta, ja etenkin siitä että se oli painettu kunnolliselle paksulle paperille ja että se oli ISO. Pelkäsin alkuun näet sitä että olisitte ottaneet sen helpoimman kohdan aidan ylittämiseen ja lyöneet keskisivulle aukeaman kokoisen kuvan normipaperille, kuten eräillä julkaisuilla on ollut tapana. Tietysti voisin kysäistä että miksiköhän se juliste on nidottu tuohon muuhun lehteen kiinni? Onko se painoteknisesti tms. syystä helpompaa kuin laittaa se irtonaisena keskiaukeamalle ja kieriä lehti muoviin?

Bonuksia tulee myös deittipel.. anteeksi.. "visual novel"-peliartikkelista, näitä kun tuli joskus internetin alkuhämärän aikaan kokeiltua ja muutaman erittäin hämärän pelin jälkeen ajattelin että tässähän on ideaa jos joku vain jaksaisi panostaa pelin tekemiseen tosissaan. Ja nyt edessäni onkin loistava lista parhaimmista visual novel-peleistä. :)
Freak of nature, and proud of it... honest!

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Touko 20, 2007 00:20

hupihepo kirjoitti:Onko se painoteknisesti tms. syystä helpompaa kuin laittaa se irtonaisena keskiaukeamalle ja kieriä lehti muoviin?
Kylläpä luulen, että ennen kaikkea todella paljon edukkaampaa. Muovipussitus ei ole kovin edullista. Ei tokikaan mahdotonta jossain kohtaa, mutta kontekstia varten on todettava, että näin edulliselle lehdelle se on aika iso kynnys.

Ei tokikaan hassumpi idea, mukavahan se olisi.

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » Su Touko 20, 2007 10:02

Vielä tuosta julisteesta. Oikein hieno, mutta se OMG 1 pokkarin mainos oli minusta hieman turha siinä :?
Muuten, oikein kaunis.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa