Keskustelua numerosta 02/2005

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Neba
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Tammi 02, 2004 16:27
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Neba » Ti Maalis 15, 2005 22:28

Tämänkertainen numero jää minun osaltani hyllyyn. Kansi on sen näköinen, ettei lehteä kehtaisi kaupasta kotiin kantaa ja cosplay ei juuri kiinnosta muuten kuin nättien tyttöjen poseerauskuvien osalta, jotka vaikuttavat olevan valitettavan pieni osa cosplay-ilmiötä.

Lehdestä kokonaisuutena voisin vielä sanoa, että animelehden tilaajaksi todennäköisesti ryhtyisin, jos paperi olisi sen laatuista, että kuvia olisi kiva katsella. Paperista on toki jo keskusteltu ja ymmärrän, että rahasta on pulaa, mutta lisäänpä silti oman mielipiteeni, että tällaisessa julkaisussa kuvat hyvin toistava painojälki olisi poikkeuksellisen tärkeää.

lemonade
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Kesä 08, 2004 15:01

Viesti Kirjoittaja lemonade » Ke Maalis 16, 2005 08:31

[keiko] kirjoitti:voihan nenä... olen tilannut lehden, mutta ei vain postilaatikossa näy :( yhyyy... tosin voi olla että kun asuu näin kaukana pääkaupunki seudusta...huoh..
Et ole ainoa. Tässä sormet ristissä toivon, ettei vain joku toinen parhaillaan lue lehteäni. x) Kokemuksia postin väärään osoitteeseen menostakin nimittäin on.

Avatar
Rui
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Maalis 08, 2005 19:34
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rui » Ke Maalis 16, 2005 12:01

Kansi on sen näköinen, ettei lehteä kehtaisi kaupasta kotiin kantaa
Kaupoista saa myös muovipusseja - usein jopa ilmaiseksi. Kansikuva aiheutti minulle itsellenikin hieman ihmetteylä ja pohdintaa, sillä ensinnäkin kuvan laatu oli suhteellisen alhainen. Suoria ja selviä linjoja kuten ensimmäisessä numerossa, niin erotutaan kaupan hyllyiltä ja kansikin kestää lähempää tarkastelua. Minä en yhdistänyt tätä kannen kuvan aihetta mihinkään animaatioon tai mangaan - olikohan kenties kyseessä jonkun lehden oman kuvittajan viittaus cosplayhin tms. Jos näin on, niin hieman radikaali ja kyseenalainen ratkaisu laittaa kanteen lehteä myymään. Täytynee sanoa, että ensimmäinen numero oli minusta huimasti parempi. Uudemmasta numerosta voisi alleviivata muutaman kohdan, mutta nyt on niin kaunis aamupäivä ja kahvikin tuolla jo viettelee tuoksullaan, joten pidänpä hyvän mielen hyvästä lehdestä :)
Bonnô kunô

Cir
Viestit: 526
Liittynyt: To Loka 23, 2003 10:31
Paikkakunta: Helsinki (Ikaalisissakin näkee.. tosin aika harvakseltaan nykyään)

Viesti Kirjoittaja Cir » Ke Maalis 16, 2005 14:33

Varsinaista arvostelua en rupea ainakaan vielä pykäämään, mutta kommentoinpa kuitenkin tuota lehden kantta, ja siitä esitettyä kritiikkiä.

Kuva sinänsä ei minusta ole ollenkaan hullumpi. Näen siinä kuitenkin tässä yhteydessä kolme ongelmaa:

1. kuva on turhan selkeästi fanitaidetta. Tämä voi olla haitallista lehdelle, koska mahdolliset ostajat saattavat mieltää lehden enemmän "fanilehdeksi" kuin "asialehdeksi".
2. kuva ei näytä teknisesti oikein sopivan lehden painoasuun. Varsinkin huokoista paperia käytettäessä kuvien kannattaisi olla aika selkeästi väritettyjä, että rajattuja. Tässä tapauksessa kuvan väritys on ollut monipuolista ja "hentoa", jolloin painettuna kuva näyttää turhan epätarkalta, väreistä näyttäisi hävinneen osa ja kuvaan on ilmestynyt jonkinlaista rasteria.
3. varsinkin Anime-lehden nuoruuden huomioon ottaen näen asian niin, että varsinkin kansikuvaan (joka huomataan ensimmäisenä kaupan hyllyllä) kannattaisi panostaa laittamalla siihen tunnetumpia tai muutoin edustavia hahmoja. Tämän lehden kannen hahmoa ei näytä kukaan tunnistavan, joten sen animekytkökset tulevat irti vain yleisestä tyylistä ja eräistä yksityiskohdista. Näitä ei "ummikko" kuitenkaan välttämättä vielä osaa kuvasta tunnistaa.

Eli itse suosisin sitä, että kanteen kannattaa laittaa mieluummin selkeästi väritettyjä ja rajattuja hahmoja (esim. juuri "cell-shaded" animehahmoja!). Hahmojen kannattaa myös olla sekä tunnettuja, että jotenkin huomiota herättäviä, jotta lehti pystyisi sekä kiinnittämään useampien ihmisten (ts. taviksien) huomion, että tyydyttämään vanhan asiakaskunnan mielet.

Lisähuomiona vielä, että lehden kansi on taitoltaan jokseenkin tylsä. Tekstin asettelu voisi olla luovempaa, ja räväkämpääkin. Lisäksi teksti ja kuva eivät tunnu missään välissä oikein "kohtaavan".
Sarjassamme "fansubien klassikoita":
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?" (AnimeJunkies / GitS:SAC)

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Ke Maalis 16, 2005 16:39

Kansikuva ei tosiaan ole yhtä in-your-face kuin ykkösnumeron Asuka räikeän punaisessa plugsuitissaan, eikä hahmo aiheuta samanlaista "hei toihan on hahmo x animesta y"-reaktiota. Mummielestä fanitaiteen iskeminen silloin tällöin kanteen ei kuitenkaan ole ihan järjetöntä. Lehtihän pyrkii käsittääkseni tuomaan asioitaan esiin suomalaisen fanin näkökulmasta, ja tämmöinen pienimuotoinen muistutus kotimaisen "animetaiteen" olemassaolosta ei välttämättä ole aivan auringon sammuttava asia. Tietenkin tämä idea hieman murenee, kun unohtivat ryökäleet mainita mistä kansikuva on peräisin, mutta...

Avatar
ynne
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Huhti 28, 2003 13:33
Paikkakunta: Vantaa-Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ynne » Ke Maalis 16, 2005 17:21

Cir kirjoitti:2. kuva ei näytä teknisesti oikein sopivan lehden painoasuun. Varsinkin huokoista paperia käytettäessä kuvien kannattaisi olla aika selkeästi väritettyjä, että rajattuja. Tässä tapauksessa kuvan väritys on ollut monipuolista ja "hentoa", jolloin painettuna kuva näyttää turhan epätarkalta, väreistä näyttäisi hävinneen osa ja kuvaan on ilmestynyt jonkinlaista rasteria.
Tuosta olen aika paljon samaa mieltä. Kuva olisi kyllä toiminut paljon paremmin alkuperäisessä koossaan (osapuilleen lehden pituuden verran), ja valmiissa painotuotteessa se on kaksinkertainen. Välineenä oli vesivärit, joten paperin rosoisuus ja muut rumat detaljit näkyvät todella häijysti noin isona. Hitto, en kestä enää edes katsoa tuota kantta :D

AoiNeko

Viesti Kirjoittaja AoiNeko » Ke Maalis 16, 2005 18:21

Kaunista jälkeä taas kerran. ^^ Kansi oli kaunis, vaikka kyllä pidin ensimmäisen numeron kannesta enemmän.

Arvostelut oli mielenkiitoisia, varsinkin Hopeanuolen ja cosplay teema oli mielenkiintoinen kanssa. Kiva kun siihen on saatu myös kuvia. Pidin myös J-popin jutusta.

Olette etsineet hyviä kuvia lehteen. Toivottavasti lehti jatkuu vielä pitkään.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » To Maalis 17, 2005 01:57

Kantta on haukuttu jo ihan tarpeeksi, joten se siitä, ja jätetään ne paketointifantasiatkin sikseen.

Suurin osa lehden jutuista tuntui simppelisti kiertyvän cosplayn ympärille, sarjakuvia ja kotimaan katsausta myöten. Mukavaa, että lehti pyrkii tulemaan lähemmäs tavallisia animeharrastajia, eikä vain tuijottelemaan ylhäisistä akateemisista korkeuksistaan. (Tällä tarkoitan siis cosplayjuttua ja palautesysteemejä.)

Kysymys kuuluu kuitenkin, kuinka pitkälle tällaisia yleismaailmallisia teemoja voidaan ylläpitää, jopa useampaa yhdessä lehdessä. Perehdyttävät artikkelit ovat toki kivoja, mutta pajatson tyhjentäminen tässä vaiheessa lehden elinkaarta ei ehkä ole kaikkein fiksuin teko. No, ihmiset ovat varmasti miettineet tätä paljon, ja alkutaipaleelta vaaditaan vahvaa näyttöä, johon pintapuoliset artikkelit eivät pysty.

Pelimainosten osuus näyttää lisääntyneen huimasti, mutta eipä siinä mitään. Se Red Ninjan mainos oli kyllä aivan karmea; en ole ikinä nähnyt missään niin montaa kielioppivirhettä niin pienessä määrässä lauseita. Yäk.

Anipunimen tulevan suunnan näkee jo, ja tulevien osien myötä siitä kehittyy varmasti herkullinen otakukulttuurin parodioija. (Vinkki: Ei enää Rein suun värittämistä. Se näyttää siltä kuin tyypin ylähuuli olisi turvoksissa.) Narulla taas hakee vielä muotoaan, mutta kyseessä on silti ehdottomasti katu-uskottavin tähän asti näkemistäni pseudoista. Tämmöisiä siellä Limingassa kasvaa...

Huumorin lisäys ei ole hullumpi veto ollenkaan, ja se tulee varmasti näkymään myös palautteesta. Tällaisiin juttuihin pystyvät vain asiansa tuntevat; hatunnosto. Paperi maisemaa vasten, hee... Mitä muuta voi odottaakaan, kun päätoimittajana on Kekon kaltainen sutkaussinko.

Vastinetta rahoille ollaan saatu. Kiitos ja kumarrus.
Viimeksi muokannut Tsubasa, Ke Maalis 23, 2005 00:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Shagrat
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2005 16:03

Viesti Kirjoittaja Shagrat » To Maalis 17, 2005 16:02

Hopeanuolesta arvostelun kirjoittanut oli varmasti kopioinut hieman moonin arvostelua: http://www.dvdplaza.fi/reviews/nayta.php?sid=788

Otetaan esimerkki:

lehden teksti:
Vaikka Scene Selections on toteutettu suhteellisen näyttävästi, jokainen jakso on oma kohtauksensa, eikä jakson sisällä voi hyppiä kohtauksesta toiseen.

moonin teksti:
Vaikkakin itse Scene Selections on toteutettu suhteellisen näyttävästi jää siinäkin häiritsemään pieni puutteellisuus, joka johtuu kohtausten vähyydestä. Jokainen jakso on oma kohtauksensa eikä jakson sisällä voi hyppiä kohtauksesta toiseen.[/b]

Kuva

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Maalis 18, 2005 00:10

Safiiru kirjoitti:
Nayoki kirjoitti:Nähdessäni Gravitationin artikkelin meinasin pompata tuoliltani mutta mielessäni kuitenkin vain hihkuin GRAVITATIONGRAVITATIONGRAVITATION!
Sama täällä! ^^ Aiotteko muuten arvostella Gravitation animen tai soundtrackin? Mutta samaa mieltä kanssasi Nayoki vielä tästä asiasta:
Vastauksemme on jyrkkä ehkä ja se on lopullinen. Gravitation on kyllä mielenkiintoinen teos, animesta ja mangasta oli selvää että manga on se radikaalimpi versio. Animessa on tosin aivan omat syynsä tuoda se esille. Nythän osasyy Gravitationin läsnäoloon oli j-pop teema, kun tämä siihen pienellä aasinsillalla venyy.
Safiiru kirjoitti:
Nayoki kirjoitti:Ja julisteita, JULISTEITA! n____n
Niinpä, missä ovat julisteet? Olis tosiaan kiva, jos sellaisiakin löytyisi Animelehden välistä.
Kansikuva oli ihan hieno, keväinen, mutta enemmän tykkäsin ensimmäisen numeron kannesta.
Aiheesta on keskusteltu aiemminkin. Julisteisiin pätee sama kun paperiinkin. On tärkeää että Anime-lehti lähtee realistisesti liikkeelle. Jotta homma voidaan toteuttaa pitkällä tähtäimellä, ei paras veto ole pistää hirmu määrät rahaa palamaan heti alkuun. Idea on hyvä, mahdollista se on, mutta pientä laittoa tuo ideointi vielä vaatii ennen kun toteutuksesta puhutaan. Eli en sano mitään. Ehkäpä joku päivä sanon jotain. Vaikkapa "olipa hyvää kahvia" tai "hihihi punainen kukka".
Tsubasa kirjoitti:Kysymys kuuluu kuitenkin, kuinka pitkälle tällaisia yleismaailmallisia teemoja voidaan ylläpitää, jopa useampaa yhdessä lehdessä. Perehdyttävät artikkelit ovat toki kivoja, mutta pajatson tyhjentäminen tässä vaiheessa lehden elinkaarta ei ehkä ole kaikkein fiksuin teko. No, ihmiset ovat varmasti miettineet tätä paljon, ja alkutaipaleelta vaaditaan vahvaa näyttöä, johon pintapuoliset artikkelit eivät pysty.
Teemoja on paljon. Itse asiassa niitä on aivan uskomattoman paljon. Huhu sanoo että toimitus joutui hankkimaan lisää tiloja koska teemojen lisääntyminen keskenään vei tilat työntekijöiltä. Teemat ovat tällä hetkellä vallanneet jo puolitoista kerrostaloa ja ruokahalu kasvaa. Teemoista muodostuu jättimäinen mecha rankaisemaan Helsinkiä.

(tämä vastasi kait kysymykseen?)


((ps. pajatson vieressä on hedelmäpeli. voimme myös lotota.))

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Pe Maalis 18, 2005 00:47

Shagrat kirjoitti:Hopeanuolesta arvostelun kirjoittanut oli varmasti kopioinut hieman moonin arvostelua: http://www.dvdplaza.fi/reviews/nayta.php?sid=788
Jos siltä näyttää, niin on sitten käynyt. Olen lukenut sen ennen.

Kirjoittamispäivänä sain kuulla, että yllättäen juuri minulla oli suuri kunnia ja kaksi tuntia aikaa tekaista elämäni ensimmäinen ja viimeinen DVD-arvostelu. Niiden kahden tunnin aikana luin kyllä malliksi moneen kertaan yhden toisen dvd-arvostelun Hopeanuolesta oppiakseni mitä DVD-arvosteluissa on tapana ottaa huomioon. Siitä ei päätynyt omaan tekstiini ensimmäistäkään ajatusta. Paljon enemmän tekstiin vaikutti Kvaakin foorumilla käyty keskustelu ja sen herättämät ajatukset. Tästä saisi ehkä kilpailutehtävän: Mikä se toinen dvd-arvostelu oli?

Olen huonoin lukija itseäni arvioimaan, mutta minusta dvdplazan ja Anime-lehden juttu ovat kokonaisuutena aika erilaisia, jos yhteistä on yksi lause, joka kuvaa tosiasian, josta molemmat kirjoittajat ovat samaa mieltä.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
Rui
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Maalis 08, 2005 19:34
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rui » Pe Maalis 18, 2005 02:13

Kaksi tuntia aikaa kirjoittaa artikkeli? Herättää pienoista kummastusta sen suhteen, että eikö lehden sisältöä saada aikaisemmin valmiiksi kuin kaksi tuntia ennen painoon menoa.. Kyllähän tuo kaksi tuntia kirjoittamiseen riittää, mutta pitikö siinä katsoa koko sarjakin pikakelauksella tms. Hieman suunnitelmallisuutta siihen toimintaan hei.
Bonnô kunô

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Pe Maalis 18, 2005 02:37

Suunnitelmat olivat erittäin jalostetut ja sovitut. Ne vain eivät toteutuneet, syistä jotka eivät kuulu toimituksen ulkopuolelle.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Maalis 18, 2005 03:03

Tehtiin sitä sitten lehteä tai valtion budjettia, viimeisellä hetkellä tulee vastaan aina joskus ongelmia jotka pakottavat tekemään tiettyjä pitkään mietittyjä asioita aivan eri tavalla tai eri suunnitelmin. Ei se ole mitään sen maagisempaa, se on vain liian korkea määrä liian korkean tason sattumanvaraisia muuttujia että niitä olisi osannut arvioida etukäteen.

Ilmiön nimi taitaa tieteellisesti nimettynä olla "viime hetki". Aika, jolloin ihmisen kyky luoda asioita (mm. lunta) on tehokkaimmillaan.

Avatar
Firén
Viestit: 32
Liittynyt: To Heinä 22, 2004 13:15
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Firén » Pe Maalis 18, 2005 10:24

Omasta mielestäni toinen numero oli ensimmäistä kokonaisuutena hienompi ja mukavampi lukea. J-pop artikkelissa olisin ehkä halunnut kuulla vielä enemmän historiasta, koska en J-poppiin ole juurikaan tutustunut. Pieni kirjoitusvirhe oli muuten sattunut mukaan: Dir en grey oli kirjoitettu kahteen kertaan Dir en Grey ja kerran Dir en grey. Tämähän on joillekin pikkujuttu, joillekin isompi. Virallinen kirjoitusasu on kuitenkin Dir en grey. Animeiden ja mangojen tietolaatikkoihin olisi todella hienoa saada tekovuosi. Myös Hopeanuoli-arvostelussa alkuperäisessä nimessä luki Nagereboshi Gin (=Nagareboshi Gin) ja mielestä yksi artikkelin kuvista oli Weed, Hopeanuolen poika.
Nooo~!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa