Keskustelua numerosta 01/2005

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Keskustelua numerosta 01/2005

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Tammi 21, 2005 01:24

Tämä on tällainen kovin yleispätevä keskusteluketju liittyen kaikkeen siihen, mitä Anime-lehden ensimmäisen numeron kansien välistä (ja miksei kannestakin) löytyy.

Eli rohkeasti vaan kommentit, kysymykset ja vastaavat tähän ja kaikkeen asialliseen palautteeseen pyritään vastaamaan resurssien salliessa. Keskustelualueella esitetyt vastaukset eivät kuitenkaan välttämättä edusta Anime-lehden virallista kantaa, vaan kirjoittajansa henkilökohtaisia mielipiteitä. Viralliset yhteydenotot tulee hoitaa toisilla tavoin.

Näin ollen, jos haluat esittää kysymyksiä tai ehdotuksia lehden postipalstalle, kotimaan katsaukseen, uutissivuille tai vastaaviin, pyydämme ottamaan yhteyttä toimituksen sähköpostiosoitteeseen toimitus ät animelehti piste fi. Sama pätee, jos haluat asiaasi vastauksen henkilökohtaisesti. Vaikka pyrimmekin ottamaan huomioon kaikki asialliset ideat keskustelualueilta, mitään tänne kirjoitettuja kysymyksiä ei käytetä suoraan postipalstalla.

Jos aiheesi ei suoraan liity lehden ykkösnumeroon tai on sen verran laaja, että ansaitsee mielestäsi kokonaan uuden viestiketjun, voit toki sellaisenkin aloittaa. Varmista kuitenkin ensin, että...
- viestisi kuuluu nimenomaan Animelehden keskustelualueelle eikä ole yleisempi. Alueelle kuulumattomat viestit poistetaan (jos aiheesta on aiemmin keskusteltu) tai siirretään muulle keskustelualueelle
- viestisi ei ole sen tyyppinen, johon emme voi julkisesti vastata (asiakaspalveluasiat, työhakemukset, yms)

Tämän keskustelualueen ja muidenkin Animeunionin keskustelualueiden ylläpitäjät ovat tavoitettavissa ja vastaavat kysymyksiin mitä tulee keskustelualueiden käyttöön. Jos olet epävarma asiastasi, kannattaa kysyä ensin, vaikkapa yksityisviestillä. Monet ylläpitäjät ja myös joitain lehden edustajia löydät Animefin-keskustelukanavalta. Kyseessä ei kuitenkaan ole lehden virallinen tai epävirallinenkaan keskustelukanava, ainoastaan yleinen harrastajien IRC-kokoontumispaikka josta yleensä löytää pikavastauksia pahimpaan hätään.


-Kyuu Eturautti, Anime-lehden toimituspäällikkö

Avatar
NetDiver
Viestit: 117
Liittynyt: Ke Touko 12, 2004 11:23
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja NetDiver » Ma Tammi 24, 2005 15:36

Olin kyllä aika puusilmä, kun en huomannut tätä ketjua ennen kuin postailin tuohon toiseen ketjuun. Noh, kumminkin.

Positiivisena yllärinä oli tänään koulusta kotiin saapuessa lehti odottamassa postiluukussa, kuten Kyuu tuossa aikaisemmin mainitsikin. Lehden painopaperi ei ollut ihan sitä mitä odotin, mutta kestotilaajan lehtihinnoilla täysin ymmärrettää (ehkä sitä vain on tottunut niihin 50+€ lehtitilauksiin :roll:). Lehden taitto on ihan mukava. Uutisten puolella oli itselle jo vanhoja uutisia ja muutamia täysin uusiakin. Evangelion ja Gainax ovat suht paljon pinnalla tässä numerossa, mikä on ihan ymmärrettävää SubTV:n lähettämän Neon Genesis Evangelionin takia. Arvosteluissa pitkälti itselle tuttuja nimikkeitä, mutta muutama yllätys täälläkin. Arvostelijoina Kyuu, Mauno ja Jari Lehtinen (ja näin ilmeisesti jatkossakin). Parhaat naurut tippuivat Jari Lehtisen Natto-artikkelista Idän Ihmeitä-palstalla. Animelehti (Anime-lehti?) hoitaa mielestäni saman asian kuin englanninkielinen NewType USA, mutta vähemmällä sivumäärällä, pienemmällä määrällä mainoksilla ja ennen kaikkea pienemmällä rahamäärällä. Kaiken lisäksi lehti on vielä suomenkielinen ;) ja keskittyy Suomeen, missä NewType USA keskittyy täysin ymmärrettävästi enemmän Yhdysvaltojen animebisnekseen.

Yhteenvetona voisi surutta sanoa, että tässä on yksi tyytyväinen tilaaja 8).
" Only the past is impossible to change."
http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?seller=ville2501

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Tammi 24, 2005 15:51

NetDiver kirjoitti:Arvostelijoina Kyuu, Mauno ja Jari Lehtinen (ja näin ilmeisesti jatkossakin).
Jukka Simola unohtui tuosta listasta. Ja kyllä, samoja nimiä nähdään jatkossakin. Kakkoslehdessä näkyy arvostelupuolella myös Pekka Wallendahl (ykköslehden EVA-artikkeli ja kolumni) ja Mikko Lammi.

Mitä muuta, milloin ja miten - se nähdään sitten. En minä suinkaan spoilaamaan rupea.

Avatar
Tetsumonkai
Viestit: 523
Liittynyt: Ke Syys 08, 2004 00:33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tetsumonkai » Ti Tammi 25, 2005 14:12

Tänään sain lehden tarkalleen kello 11 ja nyt lehden kannesta kanteen luettuna huokaisin syvään tyytyväisenä siitä että tein oikean ratkaisun tilatessani lehden. Lehti sisälsi paljon uutta sekä jo tiedossa ollutta tietoa mutta se ei haitannut minua.

Lehden visuaalinen puoli on mielestäni todella ammattitaitoinen mutta ansaitsisi ehdottomasti tulla painetuksi laadukkaammalle paperille. Lehden koko on taas hieman häiritsevä, johtuen varmasti siitä että on tottunut vuosia lukemaan suurempikokoisia lehtiä kuten esimerkiksi Pelit lehteä.
Animelehteä ei myöskään riivaa ylitsepursuava mainonta joka näkyisi lähes jokaisella sivulla.

Artikkelit ja arvostelut olivat mielestäni myös ammattitaitoisia ja tarpeeksi persoonallisia täten tehden suuren palveluksen niin lehdelle kuin sen lukijoille. nani!?
Tuolla tarkoitin sitä että kaikki kirjoitukset olivat juuri sellaisia kuten niiden pitäisikin olla eli informatiisia, selkeitä ja helposti ymmärrettäviä ja se että niissä näkyy myös selkeästi tekijänsä oma jälki.

Animelehti tulee tietenkin tästä kehittymään numeroiden ja vuosien kiitäessä ohitsemme mutta se on vain hyvä asia, neh?

Lehti vielä hakee kenties itseään pyrkien löytämään sen ideaalisen muodon/formaatin joka miellyttäisi kaikenlaisia ja ikäisiä lukijoita ja se on ihailtavaa mutta todella haastavaa. Itse ihastuin suuresti Japanilaista ruokakulttuuria käsitelleeseen artikkeliin. Itsekkin ruoan ja kokkaamisen suurena ystävänä pidin tätä todella positiivisena lisänä lehteen. Suuri kiitos siitä Jari Lehtiselle.

Mitä voisin vielä lisätä? Toivon hartaasti että tulevaisuudessa lehden sivumäärä kasvaisi pikkuhiljaa ja täten myös sisältö kasvaisi mukavasti eri osa-alueilla. Japanilaisen kulttuurin, historian ja ihmisten ystävänä minua kiinnostaisi todella paljon myös lukea niistä hieman lisää. Tietenkään tämä ei saisi jättää varjoonsa lehden varsinaista sisältöä eli animea ja mangaa. Mutta tämä ainakin olisi sopiva vastapaino.

Täytyy kyllä myöntää että lehti oli täyttä rautaa ja miksei myös mangaania. Lehti saa nyt ensimmäisen numeron perusteella täydet 4 kirsikkapuun lehteä. (ainakin siltä ne lehdessä näyttivät minun mielestäni)

Pientä miinusta tulee lehden koosta ja paperista. Tietenkin pitää ymmärtää myös sekin että jos noita alkaisi muuttamaan niin varmaankin se näkyisi myös lehden hinnoissa. Minä ainakin olisin silti valmis maksamaan siitä lisää. Tämä on vain oma mielipiteeni ja sitä ei tarvitse ottaa niin vakavasti ja täten jättää huomiotta.


****
+ Selkeä ja helppo lukea
+ Persoonallinen
+ Todella edullinen
+ Paljon sisältöä
+ Mainitsinko jo että se on myös edullinen?
- Mitään varsinaisia miinuksia ei ole

Tässähän on kelpo tuote, jonka pariin jaksaa palata toisenkin kerran. :wink:

Suuri kiitos kaikille lehden tekijöille. Toivon hartaasti että lehti tulee saavuttamaan ja varastamaan kaikkien alan ystävien sydämmet vuosiksi eteenpäin.

Tetsu-kun aka Code6.

Shougun Shrike
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Heinä 19, 2004 14:18
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Shougun Shrike » Ti Tammi 25, 2005 15:31

Erinomaista! Odotin lehdeltä aika paljon mutta se antoikin vielä pikkuisen enemmän. Vaikka osa jutuista oli paikoitellen hieman hiomattoman oloisia, ne olivat kaikki silti ihan täyttä asiaa. Lehdessä oli reilusti luettavaa hieman paatuneemmallekin fanille ja sen kattaman aihepiirin laajuus yllätti positiivisesti (etenkin uskalias katsaus nattoohon, tuohon japanilaisen ruokakulttuurin legendaariseen gaijininpelättimeen).

Jos nyt ihan pikkuasioista saa naputtaa niin japaninkielisten sarjannimien joukkoon oli päässyt eksymään muutama painovirhepaholainen. Lisäksi minua oudoksutti se, että jutun kirjoittajat ilmoitettiin sanalla sanat, kun normaalisti ammattijulkaisuissa käytetään sanaa teksti. Tämä voi kuulostaa nipottamiselta, mutta oikeiden termien käyttö parantaa yllättävän paljon julkaisun vakavastiotettavuutta. Kokonaisuutena lehti oli kuitenkin mainio ja jään innolla odottamaan seuraavaa osaa.

-Shougun Shrike

Avatar
ynne
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Huhti 28, 2003 13:33
Paikkakunta: Vantaa-Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ynne » Ti Tammi 25, 2005 16:07

Postiluukusta sisään kolahtanut lehti oli miellyttävä yllätys flunssapotilaalle (/me), olihan tapaus kuitenkin kohtalaisen.. historiallinen. Painoasu kyllä hiukan hirvitti aluksi, koosta ja paperista tuli lähinnä mieleen ne elokuvateattereista ilmaiseksi poimittavat lehdet jotka väistämättä joutuvat roskakoriin pikaisen selailun jälkeen.

Tekstin, siis asian, puolesta lehti on nannaa, ja valtakunnallisten sanomalehtien linjan sijaan oli kiva lukea asiaa animesta ja mangasta ilman, että se olisi ollut kirjoitettu täysille ummikoille. Vähän aluksi epäilyttikin, että voiko lehdestä löytyä mitään, mitä hiukankaan syvempi harrastaja ei netistä ole nähnyt ja kolunnut jo aikoja sitten. Mutta se on lehti, siis leeeehti. Kyllä tämän perusteella lukisin vaikka paperinivaskaa, jossa olisi värillinen kuva reistä ja tekstinä "zOMG rei" tuhannesti kloonattuna, niin maagiselta tuntuu pidellä suomenkielistä alan julkaisua.

Mm, ajatuksia voisi koota taas, hmm. Muistakaamme vähentää painkillereitä seuraavalla kerralla.

Yksi asia oikeasti pisti kiusaamaan, ja se on kaikissa otsikoissa käytetty fonttityyppi. Se ei ainakaan minun silmiäni helli, eikä siihen oikein tahdo katse kiinnittyä. Etukannen "ANIME"-otsikossa se toimii, mutta muuten se on aika epämiellyttävää katsottavaa. Esimerkkinä sivu 18, jonka alareunassa on tilauslipuke ja yläreunassa arvostelujen pisteytysselitys ja melkein koko sivu kirjoitettu tuolla karmaisevalla fontilla -- en ensiselauksella ollenkaan kiinnittänyt kyseiseen sivuun huomiota, vaan suuntasin lukemaan vieressä olevaa FMP:n arvostelua. Vasta hetken päästä silmäni muljahtivat ja onnistuin lukemaan, mitä sillä 18:lla oikein oli, sillä aluksi olin kai alitajuisesti tulkinnut sen koko sivun tylsäksi ei-informatiiviseksi tilausmainoslätinäksi. En yleensä lue Hesarin lisäksi muita painotuotteita joten en tiedä miten eri lailla noita otsikoita yleensä muotoillaan, mutta henk koht suosisin jopa pelkkää kapitalisoitua Arialia tuon nykyisen fontin sijaan.

Sarjakuvat oli kiva yllätys ^^ *onnitteluja ja halauksia Shinalle*

Avatar
Tetsumonkai
Viestit: 523
Liittynyt: Ke Syys 08, 2004 00:33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tetsumonkai » Ti Tammi 25, 2005 16:27

Zhenoa kirjoitti:
Yksi asia oikeasti pisti kiusaamaan, ja se on kaikissa otsikoissa käytetty fonttityyppi. Se ei ainakaan minun silmiäni helli, eikä siihen oikein tahdo katse kiinnittyä. Etukannen "ANIME"-otsikossa se toimii, mutta muuten se on aika epämiellyttävää katsottavaa. Esimerkkinä sivu 18, jonka alareunassa on tilauslipuke ja yläreunassa arvostelujen pisteytysselitys ja melkein koko sivu kirjoitettu tuolla karmaisevalla fontilla -- en ensiselauksella ollenkaan kiinnittänyt kyseiseen sivuun huomiota, vaan suuntasin lukemaan vieressä olevaa FMP:n arvostelua.
Hmmm tuossa olet osin oikeassa. Typografisesti ajateltuna sivu 18 ei ole paras mahdollinen sillä tuo kyseinen fontti sopii minustakin paremmin otsikoihin kuin itse lukutekstiin. Kyllähän tuota tekstiä pystyy tuollaisena myös lukemaan mutta paremmin siihen sopisi jokin paljon helppolukuisempi fontti.

Avatar
Makoto
Viestit: 171
Liittynyt: La Kesä 28, 2003 13:45
Paikkakunta: Lohja
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Makoto » Ti Tammi 25, 2005 17:55

Wops, lehti on näköjään monelle jo tullut. Hrm...onkohan oma tilaukseni mennyt perille. Tarkistin kyllä sähköpostin kautta, mutta taitaa olla aika ruuhka/kiire/muu tek-errr...syy, ettei vaustausta tullut. Joh, ehkä minä nyt kuitenkin voisin odottaa kauemmin kuin kaksi päivää ja heti alkaa räyhäämään ja sekoamaan oman lehteni puuttumista. Joops. Laitan tänne kyllä heti lussat ja miinakset.
Cut off a wolf's head and it still has the power to bite.

Avatar
Cyb
Viestit: 180
Liittynyt: Ke Loka 13, 2004 21:08
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja Cyb » Ti Tammi 25, 2005 18:31

Zhenoa kirjoitti:Yksi asia oikeasti pisti kiusaamaan, ja se on kaikissa otsikoissa käytetty fonttityyppi...
Minun mielestäni taas fontti oli erinomainen, tosin normaaliteksteihin en minäkään sitä käyttäisi.
Makoto kirjoitti:Wops, lehti on näköjään monelle jo tullut. Hrm...onkohan oma tilaukseni mennyt perille...
Pikaisen irccauksen perusteella lehti ei ole vielä saapunut muille kuin pääkaupunkiseudulla asuville.
SchützTaffel

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Tammi 25, 2005 19:32

Toimituksen välihuomautus.

Odottelen tässä erilaisia palautteita ihmisiltä vähän aikaa ja kirjoittelen sitten koostettuja vastauksia erilaisiin kysymyksiin ja kommentteihin. Otan siinä vaiheessa tämän hassunhauskan väliviestin pois. Jossain määrin voin raottaa verhoa myös tulevaisuuden osalta mutta en halua tätä monelta osin tehdä, aivan siksi että tulevaisuus ei ole kiveen kirjattu enkä halua tehdä lupauksia jotka eivät ehkä toteudukaan.

Osin tuo on ihan selkeytystä, osin huono tekosyy, itsellä kun on vain hätäisesti printatut vedokset laukussa ja istun Helsinki-Vantaalla juuri nyt...

Ei lehteä vaikka tilattuna? Ks. http://forums.animeunioni.org/viewtopic ... 0057#20057

Kyuu Eturautti, Toimituspäällikkö

Avatar
BiQ
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 31, 2003 00:14
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja BiQ » Ke Tammi 26, 2005 01:10

Jumazuffeli.

Tämä tilaaja hyväksyy. Aamen.

...ja lehti jonka pilottinumeron kansi annetaan Asukalle, ei voi olla mitään muuta kuin täydellinen. :oops: :P 8)

Avatar
Janzki
Viestit: 146
Liittynyt: Su Elo 03, 2003 20:54

Viesti Kirjoittaja Janzki » Ke Tammi 26, 2005 02:04

BiQ kirjoitti:...ja lehti jonka pilottinumeron kansi annetaan Asukalle, ei voi olla mitään muuta kuin täydellinen. :oops: :P 8)
ZOMG EI REITÄ?! :evil:

:wink:
Piroriparopirirora

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Ke Tammi 26, 2005 02:09

Rei on sisäaukeamalla kahteen kertaan. Jokin tasapuolisuus ja säädyllisyys pitää olla.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
Casandara
Viestit: 89
Liittynyt: Ma Heinä 05, 2004 21:09
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Casandara » Ke Tammi 26, 2005 12:53

Ooh se tuli! Luin sen heti kannesta kanteen !

Kiitos ! Raportti myöhemmin kun ehdin kirjoittaa.

Nyt viemään MAY organisaattorin töihin mukaan katsomaa manga näyttelyä, ennen kun puran sen perjantaina :)
Viimeksi muokannut Casandara, To Tammi 27, 2005 07:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Saan olla niin omituinen, kuin ikinä haluan!" - Jean M. Untinen Auel

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Ke Tammi 26, 2005 13:43

"Salapoliisi Conan aloitti seikkailunsa vuonna 1994 Shûkan Shônen Sunday -lehdessä - -" vs. "Meimi Haneoka on klassinen pirteä 14-vuotias shoujosankari."

Järkyttävää epämääräisyyttä pitkien vokaalien merkintätavoissa, hyvä etten pyörtynyt! :cry: Ihan mainio debyytti, vaikka H-Town kuulostaakin aika lonkeroiselta nimeltä animejulkaisujen parissa hääräävälle firmalle.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa