Sivu 1/1

Numero 5/2012 ilmestynyt

Lähetetty: Ke Elo 08, 2012 14:46
Kirjoittaja Tsubasa
Animen numero 5/2012 on saapunut tänään jo ainakin osalle tilaajista. Kaupoissa lehti lienee tuttuun tapaan viimeistään tulevana perjantaina.

Päättyvien sarjojen sijaan nyt on vuorossa alkavien ja jatkuvien sarjojen käsittelyä, ja niitä riittääkin tällä kertaa kymmenen sivun edestä. Pitkiä artikkeleitä löytyy tällä kertaa Fate/Zerosta ja juuri suomeksi alkaneesta Kuroshitsujista, joista jälkimmäinen koristaa tämän numeron kanttakin. Desucon-raportin ja Aki Hatan haastattelun yhteismitta päätyi sen verran pitkäksi, että Noriaki Sugiyaman haastattelu joutui ikävä kyllä jäämään tällä kertaa seuraavaan numeroon.

Plastiikan lumossa käsitellään Kuroshitsuji-teemaan sopivaa Grell-figuuria, Sivujen tekijöissä taas käydään läpi Suomessakin pari vuotta sitten vierailleen Nobuyuki Fukumoton uraa. Mikrofonin takaa -palstalla perehdytään papparoolien kuningas Ichiroo Nagaihin, Lukemattomissa mangoissa taas tutustutaan Kia Asamiyan hiljan päättämään automanga Kanojo no Carreraan.

Näytejuttuna netissä on tällä kertaa Näkökulma-kirjoitus Kickstarterin käytöstä mangakustannusalalla. Otamme palautetta vastaan!

Kuva

Re: Numero 5/2012 ilmestynyt

Lähetetty: Ke Elo 08, 2012 22:03
Kirjoittaja Fazi
Toisinaan valitan hirveästi coneista tehtyjen juttujen tekstityylistä ja luonteesta, mutta nyt on sanottava, että Desusta hieno ja asiallinen juttu kirjoitettu <: kiitos tästä.

Jätän rakentavat kommentit ja palautteet muille.

Re: Numero 5/2012 ilmestynyt

Lähetetty: Pe Elo 10, 2012 12:39
Kirjoittaja treemu
Kokonaisuutena hyvä lehti, tosin pari kohtaa jäi vaivaamaan.

Nobuyuki Fukumotoa käsitelleessä artikkelissa kerroitte hänen uusimmasta sarjastaan Zerosta, jossa päähenkilö nakamakaarteineen yrittää saavuttaa triljoonan jenin palkintoa. Triljoona (10^18) jeniä olisi tämänhetkisen kurssin mukaan noin 10,4 miljoonaa miljardia euroa, reilusti yli 100 000 kertaa Bill Gatesin varallisuus, jos oikein laskin käyttäen Nordean kursseja ja Wikipediaa.

Toivottavasti kyseessä on vain toimittajan virheellinen käännös (Amerikan) englannin kielen sanasta trillion, jota vastaava luku Suomen termistössä on biljoona (10^12). Muuten sarjan maailmassa inflaatio on syönyt rahan arvon aika olemattomiin.

Muuten artikkeli on hyvä ja kertoi mukavasti uuttakin länsimaisen kaupallisuuden ehkä härskeimmin sivuuttamasta mangakasta.

Fazi ehti jo kehua Desujuttua, joka oli lyhykäisyydessään mallikkaan ytimekäs, vaikka tosin välillä keskittyikin varsin vähäpätöisiin seikkoihin (sää wtf?). Siinä olisi voinut myös mainita, ettei conissa ollut juuri mitään tekemistä perjantaina johtuen monien paikkojen kiinniolosta (erityisesti myyntialue) ja ohjelman vähyydestä/laaduttomuudesta ko. päivänä.

Re: Numero 5/2012 ilmestynyt

Lähetetty: Pe Elo 10, 2012 16:48
Kirjoittaja Tsubasa
treemu kirjoitti:Nobuyuki Fukumotoa käsitelleessä artikkelissa kerroitte hänen uusimmasta sarjastaan Zerosta, jossa päähenkilö nakamakaarteineen yrittää saavuttaa triljoonan jenin palkintoa. Triljoona (10^18) jeniä olisi tämänhetkisen kurssin mukaan noin 10,4 miljoonaa miljardia euroa, reilusti yli 100 000 kertaa Bill Gatesin varallisuus, jos oikein laskin käyttäen Nordean kursseja ja Wikipediaa.

Toivottavasti kyseessä on vain toimittajan virheellinen käännös (Amerikan) englannin kielen sanasta trillion, jota vastaava luku Suomen termistössä on biljoona (10^12). Muuten sarjan maailmassa inflaatio on syönyt rahan arvon aika olemattomiin.
Mokahan tämä tosiaan oli. Pahoittelut.