Numero 2/2012 ilmestynyt

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Numero 2/2012 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Maalis 07, 2012 16:00

Pikkulinnut kertovat, että jälleen kerran on tullut aika uuden Anime-lehden tipahtaa luukusta! Kaupoissa lehden pitäisi olla perjantaina.

Talven sarjat eivät tällä kertaa ehtineet ihan loppua eivätkä kevään sarjat vielä alkaa, joten lehti painottuu tällä kertaa keskimääräistä enemmän pitkiin artikkeleihin ja arvosteluihin. Pitkiä artikkeleita lehdessä on tällä kertaa charapiirteistä, Sho Fumimuran ja Ryoichi Ikegamin mangasta Sanctuary sekä Yayoi Ogawan mangasta Tramps Like Us. Tähän numeroon ehtivät myös artikkelit Desucon Frostbitesta sekä siellä vierailleen ääninäyttelijä Toshio Furukawan haastattelu.

Tavallista pitemmässä Näkökulma-artikkelissa perehdytään tällä kertaa digitaalisen mangan kehitykseen länsimaisilla markkinoilla. Samaten tavallista enemmän sivuja on tällä kertaa Lukijoilta-palstalla, jossa julkaisemme vuodenvaihteen lukijakyselyn loppujen anonyymikommenttien lisäksi nyt myös Twitter-kommentteja. Toki otamme vastaan palautetta myös tässä ketjussa.

Pysyvämpiäkin muutoksia on tiedossa, sillä Animen antimet -palsta valitettavasti päättyy tässä numerossa artikkeliin izakaya-ravintoloista, ja Maija Lehtolan kirjoitteluille tulee tilapäinen stoppi opiskelijavaihtoon lähtemisen johdosta. Hänen toistaiseksi viimeiseksi kirjoituksekseen jäi Sivujen tekijät -palstalle kirjoitettu mangaka est emin esittely, jonka voi lukea näytejuttuna tästä.

Muut palstat jatkuvat kuitenkin entiseen tapaan: Mikrofonin takaa -palstalla kerrotaan Galaxy Express 999:n Maetelina tunnetusta Masako Ikedasta, Lukemattomissa mangoissa taas Rendoo Kurosakin videopelihuumorimanga Houkago Playsta. Plastiikan lumossa perehdytään figuuriin Yumekui Merry -sarjan Merry Nightmaresta ja havaitaan 1/10-kokoiset Beach Queens -sarjan figuurit hieman toivomisen varaa jättäviksi.

Ivrean saatua jatkettua lopultakin myös vanhempia sarjojaan arvostelemme aikoinaan väliin jääneen Mayu Shinjon Love Celebin, josta ei kauheasti kehuttavaa löydy. Myös Punaisen jättiläisen tuore vanhemman yleisön toimintasarja, Masaki Segawan ninjamanga Basilisk, saa aika lailla kylmää kyytiä kolmen sivun edestä. Keiichi Arawin Nichijou-mangan suomenkielinen julkaisu Arki, Kodansha Comicsilta viime vuonna alkanut Yoshinobu Yamadan Cage of Eden sekä Yen Pressin tammikuussa aloittama, Akiyo Satorigin piirtämä Durarara!!:n mangasovitus sen sijaan havaitaan huomattaavasti viihdyttävämmiksi teoksiksi. Tämän numeron peliarvostelu on Fate/stay Night -franchisen spinoff-peli Fate/Extra, joka koristaa myös lehden kantta.

Näytejuttu: est em

Kuva

Avatar
Shoe
Viestit: 278
Liittynyt: Su Heinä 05, 2009 01:55

Re: Numero 2/2012 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Shoe » Ke Maalis 07, 2012 20:48

Oli paras numero pitkään aikaan. Oikeastaan alkavien ja päättyvien sarjojen esittelyt oli hyvä juttu ettei niitä ollut, ne voisi jatkossakin jättää pois tai antaa niille vähemmän tilaa.

Eniten tykkäsin Hahmoja samalla sapluunalla -artikkelista. Esittelyt oli kirjoitettu havainnoivasti ja tykkäsin siinä olevista kuvista.

Arvosteluista tykkäsin Durarara!!:n arvostelusta ja oli hyvä, että siihen laitettiin kuva sarjassa esiintyvästä chatista. Eihän sillä toisaalta ole mitään merkitystä koko asiassa, mutta itseäni se miellytti. Love Celebin arvostelu oli silmiä aukaiseva. Joskus olin halunnut lukea kyseistä sarjaa ja minua harmitti kovasti, kun sitä ei löydä marketeista, mutta luettuani arvostelun, olen aika tyytyväinen, ettei näin olekaan.

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Numero 2/2012 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Fazi » Ke Maalis 07, 2012 21:26

Epäsopiva fanityttövinkaisu kuului heti kun näin Viralin. Kiitos siis parannuksen tehneet pahikset -listasta C:

Also, Cage of Edenin ja Love Celebin arvostelut kiinnostivat. Edenistä kiinnostuin itseasiassa jopa siihen pisteeseen, että saatan tutustua sarjaan lähemmin.
"Hahmoja samalla sapluunalla" oli myös nannaa; kuvat, vertailut ja yksityiskohdat hahmotyypeistä ovat kaikki omaan mieleeni :D Stereptyypit ovat asioita, joita itse pyrin kaikessa määrin välttämään omia hahmoja luodessa. Teksti on varsin avulias tässä mielessä.

JA, vaikka olinkin herraa Frostissa kuuntelemassa, kiitos Furukawan haastattelusta. Hyviä jälkimaininkeja.
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
laitti
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Loka 24, 2011 22:39
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Numero 2/2012 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja laitti » Pe Maalis 09, 2012 02:36

Itse odotan lehdeltä melkeinpä eniten tuota alkavat ja loppuvat sarjat -palstaa, joten hieman kirpaisi kun tässä numerossa sitä ei ollut. Mutta ihan ymmärrettävää, kun kevätkausi ei ole vielä alkanut. Olen kumminkin huomannut Animen alkavien sarjojen palstalta löytäväni kaikista parhaiten ne uudet sarjat, joita ruveta katsomaan. Lisäksi on kiva lukea lopputulos, kun sarja on viimein saatu pakettiin. Joten mielestäni tämä käytäntö on hyvä - kun sarjoja alkaa tai loppuu niin kirjoittaa niistä juttua, mutta tälläisissä väleissä palstan tilalle laitetaan jotain muuta.

Tälläkin kertaa lehti oli kyllä tosi tosi hyvä, luin kaikki minua kiinnostavat artikkelit heti, kun sain lehden käsiini. Pari arvostelua jäi lukematta, kun oli minulle tuntemattomia sarjoja, mutta eipä siinä mitään. Jatkakaa vaan samaan malliin!

Avatar
avalkama
Sangatsu Manga
Viestit: 878
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2003 16:45
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Numero 2/2012 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja avalkama » Pe Maalis 09, 2012 11:38

Melko tiiviiseen hahmotyyppejä esittelevään artikkeliin ei tainnut mahtua itse termien selityksiä. Maailmanrauhan ja kansamme onnen kannalta tärkeinä asioina kaikki tietenkin ansaitsisivat lisähuomiota, mutta mainittakoon nyt vain tämä joka jäisi muuten itseäni vaivaamaan: Yamato nadeshiko ei ensisijaisesti ole hahmotyyppi vaan ihan oikea perinteinen japanilainen naisihanne. Nimitykseen voi siis törmätä ihan vakavahenkisessä ja epäotakuisessa yhteydessäkin.

Lisäinfoa tietenkin wikipediasta ja muilta nettiystäviltämme.
Jep.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Numero 2/2012 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Maalis 11, 2012 19:33

Kyllähän lehdessä on BL-sarjoja käsitelty ja käsitellään varmasti jatkossakin, mutta en usko että olisi varsinaisesti mitään mieltä rajoittaa niitä omalle vakiopalstalleen.

Vakiopalstat kun ovat olemassa nimenomaan siksi, että voitaisiin käsitellä sellaisia aiheita jotka eivät muiden juttujen sekaan sovi - kuten figuureja, tekijöitä ja ääninäyttelijöitä. Joten kun BL-mangaa voidaan ihan hyvin arvostella muidenkin mangojen seassa ja BL-animea (sikäli kun sitä tehdään) muiden animejuttujen kanssa, ei omalle palstalle oikein ole tarvetta.

Samoin perustein kun voisi melkein sitten potkaista pystyyn vakiopalstan kaikille muillekin genreille - Jump-tappelusarjoille, yurille, urheilusarjoille, ihmissuhdedraamoille ja niin edespäin. Mikä olisi ehkä turhaan lehden sisältöä palasiksi pirstovaa, kun jokaisen numeron sisällön sanelisi enemmän se että kaikki lokerot on saatava täyteen eikä se, mikä on kullakin hetkellä ajankohtaista ja kiinnostavaa.

Avatar
Raektis
Viestit: 23
Liittynyt: To Loka 14, 2010 21:50
Paikkakunta: Kuopio

Re: Numero 2/2012 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Raektis » To Maalis 15, 2012 22:27

Yuri fanipoika puolitosissaan kannattaa Yuri palstaa! ... ... aina saa toivoa ^^.

Sanon samaa tässä mitä muutkin oikeastaan, jäin kaipaamaan alkavat/loppuvat sarjat osiota, koska se on omasta mielestä lehden kiinnostavinta antia. Toisaalta, jos sarjoja vain ei ole niin niitä ei ole, myöhemmin sitten. Ainakaan backlog ei kasvanut entisestään.

Oman maun mukaan liikaa BL asiaa yhdessä numerossa, mutta tiedän tuolla olevan paljon faneja joten ymmärrettävää.

Muista jutuista mieleen positiivisesti jäi Sanctuary juttu, Tramps Like Us, manga-arvostelut (mutta nuo nyt ovat lähes aina hyviä) sekä tämänkertainen Lukematonta Mangaa osio (joka kyllä on aina ollut mahtava). Figujen ystävänä tuo Beach Queens figun arvostelu oli hyödyllinen, tietää edes jotain noista vaikka en ehkä juuri tuota figua tahdokaan.

Innolla jään katsomaan mitä keksitte loppuvien palstojen (vai vain yhden palstan?) tilalle, en pahemmin jää Animen antimet palstaa kaipaamaan, vaikka mielenkiintoinen omalla tavallaan olikin.
Love like you’ve never been hurt And dance till dawn like you’ve just been born
A perfect toy made by perfect tools Playing Ring 'round Rosie with a crowd of fools

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Numero 2/2012 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » La Maalis 24, 2012 02:56

Hyviä kysymyksiä!

Mangasisällön määrä lehdessä tällä kertaa oli ihan tietoinen valinta, sillä toki sitäkin puolta harrastuksesta pitää pitää esillä. Näin animekausien väliin jäävissä numeroissa sitä myös mahtuu lehteen enemmän, mutta se ei tarkoita sitä etteikö muissakin numeroissa olisi hyviä olla pitkiä artikkeleita mangasta. Onneksi ensi numeroon onkin tulossa jo juttu Negimasta sen päättymisen kunniaksi ja Vampire Knightista suomijulkaisun alkamisen vuoksi, ja myöhemmin toki myös Kuroshitsujista ja Soul Eateristä, kun ne käyvät ajankohtaisiksi.

Arvostelujen sivumääriin vaikuttaa toki moni muukin asia kuin se onko sarja hyvä vai ei. Esimerkiksi A Bride's Storylle olisin mielelläni antanut kolme sivua vaikka sarja olisikin ollut kokonaisuutena jotain muuta kuin ostokelpoinen, koska Kaoru Morin taide on sen verran nättiä että pelkkä yksi aukeama kolmella kuvalla ei olisi päästänyt sarjaa oikeuksiinsa. Tässä tapauksessa Basiliskin kolmeen sivuun vaikutti se, että tässä lehdessä ei ollut yhtään yhden sivun arvostelua johon käyttää arvostelujen indeksisivun jättämä puolikasta aukeamaa, kun yhtäkään muista arvosteluistakaan ei tehnyt mieli lyhentää sivun mittaiseksi.

Ja toisaalta itse pidän myös negatiivisista kirjoituksista - yleensä ne ovat paljon hauskempaa luettavaa kuin positiiviset. Esimerkiksi tämän numeron Love Celeb -arvostelu oli harvinaisen hilpeä. (Vaikka myönnettäköön, että tuskin Basiliskille olisi kolmea sivua annettu ellei kyseessä olisi sattunut olemaan suomenkielinen julkaisu.)

Voit kyllä lukea Tramps Like Us -jutun loppuun ihan huolella, sillä jutun viimeisessä kolmanneksessa juonesta ei enää juuri puhuta. Itse sarjaa lukemattomana en kyllä osannut pitää juttua muutenkaan erityisen spoilaavana, koska eihän siinä nyt mitään yleisluontoisia ja epäkronologisesti kerrottuja anekdootteja enempää kerrottu. Enemmänkin juonenkäänteistä kertominen vain innosti lukemaan, koska luonnollisesti tapahtumat haluaa nähdä ihan toteutettunakin.

Kiitos palautteesta, ja toivottavasti lehti miellyttää jatkossakin!

jhonsmith
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Joulu 24, 2012 08:29

Re: Numero 2/2012 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja jhonsmith » Ma Joulu 24, 2012 09:00

Arvosteluista tykkäsin Durarara!!:n arvostelusta ja oli hyvä, että siihen laitettiin kuva sarjassa esiintyvästä chatista. Eihän sillä toisaalta ole mitään merkitystä koko asiassa, mutta itseäni se miellytti. Love Celebin arvostelu oli silmiä aukaiseva. Joskus olin halunnut lukea kyseistä sarjaa ja minua harmitti kovasti, kun sitä ei löydä marketeista, mutta luettuani arvostelun, olen aika tyytyväinen, ettei näin olekaan....!!!

:D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P

Kuva

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa