Sivu 1/1

Numero 1/2012 ilmestynyt

Lähetetty: Ke Tammi 25, 2012 14:46
Kirjoittaja Tsubasa
Taas on palattu normaaliin ilmestymisaikatauluun, ja vuoden ensimmäisen numeron pitäisikin olla saapunut tilaajille jo tänään! Kaupoissa lehti on tuttuun tapaan perjantaina.

Tämän numeron kantta koristaa itseoikeutetusti joulun alla päättynyt Mawaru Penguindrum, jolla Utenan ohjaaja Kunihiko Ikuhara osoitti olevansa edelleen täydessä terässä. Toisen pääjutun virkaa toimittaa artikkeli Ai Yazawan Paradise Kissistä, jonka ensimmäinen osa ehti kauppoihin niin ikään joulun alla. Kokeilimme yhdistää jutussa featureartikkelia Ivrean julkaisun arvosteluun hieman uudella tavalla, jota voisi kenties jatkaa jatkossakin. Jutun voi lukea netissä ilmaiseksi täällä.

Näkökulmassa haastatellaan Katawa Shoujo -projektin suomalaista pääkäsikirjoittaja Auraa, Ristivertailussa taas ruodimme läpi Boku wa tomodachi ga sukunain hahmokemiaa. Mikrofonin takaa -palstalla esitellään prinssien kuningas Mamoru Miyano, Plastiikan lumossa vuorossa on lopultakin kunnolla äijäilyä Play Arts Kai -Danten muodossa. Sivujen tekijöissä perehdytään suomeksikin julkaistuun shoujopiirtäjä Natsumi Andoohon, Lukemattomissa mangoissa taas on tämän vastapainoksi groteskia kauhua Kengo Hanazawan I am a Heron muodossa. Animen antimissa kokataan Tiger & Bunnystakin tuttua paistettua riisiä.

Paradise Kissin lisäksi arvostelujen joukosta löytyy tällä kertaa keskimääräistä enemmän yksisivuisia manga-arvosteluja, koska lyhyitä julkaisuja ovat puskeneet pihalle niin Punainen jättiläinen kuin Ivreakin. Sekä Vampire Crisis että S.S. Astro todetaan genreissään melko tyhjänpäiväisiksi. Enemmän laatua sen sijaan löytyy nuoremmille suunnatusta Happy Happy Cloverista ja Verticalin kahdessa osassa ulospukkaamasta klassikkomanga Princess Knightista. Mutta onko Weedistä isänsä Hopeanuolen saappaiden täyttäjäksi, ja onko kellään Summer Wars -elokuvan jo nähneellä mitään syytä ostaa sen DVD-julkaisua?

Palautekysely suljettiin vuodenvaihteessa, ja leikkelimme palautteesta parhaita paloja lukijanpalstalle. Otamme palautetta ja ehdotuksia kuitenkin vastaan ympäri vuoden!

Kuva

Re: Numero 1/2012 ilmestynyt

Lähetetty: Ke Tammi 25, 2012 17:18
Kirjoittaja Fazi
Isoa plussaa Katawa Shoujo -artikkelista! : DD Itselläni se on ensimmäinen visual novel -kokemus ja mietin, että kuinka tunnettu se Suomessa oikeastaan onkaan. Olihan se näemmä odotuksiani tunnetumpi.