Numero 5/2011 ilmestynyt

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Pe Elo 12, 2011 09:17

Anime-lehden elokuun numeron pitäisi löytyä lehtipisteistä viimeistään tänään! Tilaajille lehti onkin saapunut jo useampi päivä sitten, monille jo keskiviikkona.

Kantta koristaa Anaru kevään ykkösdraamasarja AnoHanasta, josta löytyy kolmen sivun artikkeli. Animecon-raportti jäi valitettavasti seuraavaan numeroon, mutta kesän aiemmista tapahtumista Nekoconista ja Desuconista löytyy aukeaman jutut kummastakin. Jälkimmäisessä vierailleet seiyuu Yuuko Gotoo ja säveltäjä Koohei Tanaka istutettiin myös haastateltaviksi.

Kesäkaudella alkoi myös enemmän uusia animesarjoja kuin on alkanut kerralla vuosiin, joten ankaran karsimisenkin jälkeenkin niitä päätyi käsiteltäväksi aikamoinen läjä.

Näiden lisäksi arvosteltaviksi päätyi muutama todella laadukas manga, kuten Emman tekijä Kaoru Morin uusin sarja A Bride’s Story ja Takako Shimuran nuorista transsukupuolisista kertova Wandering Son. Pähkäilemme myös Kakiflyn K-ON!:in ja sen kuuluisamman animesovituksen suhdetta.

Tilaajat voivat tuttuun tapaan lukea lehden arvostelut myös netistä, mikäli lehti jostain syystä on myöhässä. Netistä löytyy näytejuttuna myös Yuuko Gotoon haastattelu. Kisassa taas on tällä kertaa palkintona K-ON!:in ykkösosa.

Otamme palautetta vastaan!

Kuva

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Fazi » Pe Elo 12, 2011 20:29

Ei erikoista sanottavaa, tosin osui ikävästi silmään Deadman Wonderlandin loppuarviosta tuo kirjoittajan asenne.

"Sarjan suurin ongelma on alusta loppuun Ganta Igarashi, joka patsastelee päähenkilön saappaissa tekemättä kuitenkaan mitään kehittävää koko sarjan aikana. Pikemminkin asia on päinvastoin: Ganta onnistuu pilaamaan kaiken ja pahoittamaan kaikkien mielet selkeästi useammin kuin hänestä on varsinaista hyötyä."

Onko herra Valtteri Strömsholmille tullut mieleen, että kaikki päähenkilöt eivät ehkä ole sellaisia päivänpelastavia superhemmoja, jotka eivät kaipaa apua missään ja ovat erittäin itsetietoisia? Tämä lopullinen tuomio/arvostelu kuulosti enemmän mielipidekirjoitukselta kuin yleisesti todetulta faktalta. En itse ole katsonut Deadmania ja hirveän moni kyllä valittaa Gantan nössöydestä, mutta päähenkilöitä on silti montaa eri lajia...
Vai oliko se lopputuomio oikeasti mielipidekirjoitus?! Siinä tapauksessa tämä viesti lienee turha :c
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Elo 12, 2011 21:30

Fazis kirjoitti:Vai oliko se lopputuomio oikeasti mielipidekirjoitus?! Siinä tapauksessa tämä viesti lienee turha :c
Err, mitä muutakaan sarjasta voi kirjoittaa kuin oman mielipiteensä? Tokihan jokainen arvostelu heijastaa lähinnä vain ja ainoastaan kirjoittajan näkökantaa, ei mitään universaalia totuuksia sarjoista voikaan olla. Tarpeeksi sitten kun on lukenut jonkun tietyn arvostelijan juttuja, voi päättää onko asioista pääpiirteittäin samaa vai täysin eri mieltä ja muodostaa sen perusteella omat käsityksensä siitä, mitä kannattaa katsoa ja mitä ei.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Pe Elo 12, 2011 23:36

Noin niin kuin periaatteessahan absoluuttisia totuuksia teoksen laadusta on hankala esittää. Tai siis, ainahan voi keskittyä teknisiin seikkoihin - sanoa että tässä sarjassa on sulavampi animaatio kuin tässä toisessa koska siinä on enemmän freimejä sekunnissa kuin tässä toisessa, tai että tällä mangapiirtäjällä on yksityiskohtaisempi piirtotyyli kuin tällä toisella, koska yhdellä neliösentillä on enemmän viivoja.

Mutta sitten kun mennään juonenkuljetuksen puolelle ollaan jo pitkälti makuasioissa. Se että päähenkilö on passiiviseksi kirjoitettu voi ollakin absoluuttinen totuus, mutta siitä tekeekö tämä teoksesta kokonaisuutena paremman vai huonomman ei yksinkertaisesti voi päästä täydelliseen yksimielisyyteen. (Kuten ei toisaalta myöskään välttämättä teknisistäkään seikoista - siitä, tykkääkö animestaan nimenomaan täynnä liikettä olevana vai kenties tyylitellympänä ja vähemmän liikkuvana. Tai siitä, pitääkö enemmän yksinkertaisesti vai yksityiskohtaisemmin piirretystä mangasta.)

Toki on sellaisiakin tapauksia joista lähes kaikki ovat yhtä mieltä, mutta silloin myös kirjoittaja todennäköisesti kuuluu siihen joukkoon. Silloinkin kun näin ei ole mielipiteen voi käsittää vaikkapa keskusteluun haastamisena - haasteena katsoa teosta vaihteeksi toisestakin näkökulmasta. Mikäs sen hauskempaa kuin keskustella jonkun kanssa henkilökohtaisista mielipiteistä, eikös?

Kaikkeen ei voi kuitenkaan läntätä loppukommentiksi "tämä on vain minun mielipiteeni", kuten joissain piireissä tuntuu olevan tapana... Sen kun pitäisi olla selvää jo muutenkin, että lehti on joka tapauksessa täynnä pelkkiä mielipiteitä.

Mutta juuri tämän vuoksi lehdellä on useampia kirjoittajia, kuten sanottu. Ajatuksena on ollut, että eri kirjoittajien tekstit voisi erottaa toisistaan vieläkin selvemmin vaikkapa käyttämällä niitä pieniä avatareja joita käytetään jo toimituksen kuulumisten yhteydessä. Toistaiseksi esteenä tälle on ollut se että puolen sivun jutussa on tällaisella todella vähän tilaa, mutta katsotaanpa jos tähän löytyisi jonkinlainen ratkaisu.

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Fazi » Pe Elo 12, 2011 23:53

Kiitos molemmille viisaista sanoista, avartui tietämyskin samalla : D
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
otapunk
Viestit: 71
Liittynyt: Ma Huhti 18, 2011 17:33

Re: Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja otapunk » La Elo 13, 2011 00:05

Arvostelut ovat aina mielipiteitä, joita tietenkin on toivottavaa vähän perustella. Mutta mitä Deadman Wonderlandiin ja Gantaan tulee, niin itsekin olin ihan kyrpiintynyt koko hahmoon tuossa sarjassa. Nyyhkyttelyn voisi antaa anteeksi, jos jaksoja olisi ollut enemmän tai edes pientä kehitystä hahmolle tapahtunut koko sarjan aikana. Ittehän kirjottelin omaan blogiin yhdessä välissä tommosta: http://otapunk.blogsome.com/2011/07/07/ ... onderland/

Avatar
Mineko
Viestit: 108
Liittynyt: Pe Kesä 16, 2006 14:59
Paikkakunta: Vaihtelee akselilla Tampere-Turku-saaristo
Viesti:

Re: Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Mineko » Su Elo 14, 2011 18:19

Olin varsin myyty tämän numeron suhteen - kaupassa jo sanat "A Bride's Story" ennustivat itsessään sellaista lupaavuutta, että lehti tarttui käteen alta aikayksikön. Tuon artikkelin kanssa en voisi olla enempää samaa mieltä, ja on hienoa, että tällaisia helmiä nostellaan esiin. Koko lehteä en ole vielä ehtinyt kuin selailemaan, mutta kiinnostavan erilaisia sarjoja mukana. Aion ehdottomasti lukaista AnoHana-artikkelin myöhemmin läpi, koska ko. sarja on vielä hyvin lähimuistissa.

Osittain ylempään keskusteluun liittyen toteaisin, että ainakin itse pidän enemmän sellaisista arvosteluista, joissa kirjoittaja tuo selvästi kantaansa sarjasta esille, oli palaute sitten negatiivista tai positiivista (tai niin kuin koen itse luonnollisimmaksi, kumpaakin). On mukava lukea arvosteluita, joissa on särmää, vaikka särmä ei ihan kohtaisikaan omien mielipiteideni kanssa. Näin siis tietenkin, kunhan oma kanta perustellaan.

Taidan laittaa lehden tilauksen jälleen vuosien tauon jälkeen vetämään, on sen verran hyvää kokemusta parista viime numerosta... lisäksi totaalisesti sielunsa myyneenä (mutta ei siitäkään huolimatta kritiikittömänä) Tiger & Bunny-animen fanina seuraava numero vain on pakko saada.
Höperö hapero.
last.fm | MAL | Animewatcher | dA | Twitter

Avatar
otapunk
Viestit: 71
Liittynyt: Ma Huhti 18, 2011 17:33

Re: Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja otapunk » Ke Elo 17, 2011 12:03

Parashan aina on ottaa lyhempi "toinen mielipide" siihen sivuun jos arvoistelija on jonkun kanssa tarpeeksi vahvasti eri linjoilla. Deadman Wonderlandille tuskin kyllä montaa puolustelijaa löytyisi.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Elo 17, 2011 15:24

Se on toki aina yksi vaihtoehto. Eri asia sitten on miten hyvin tuollaiselle riittäisi tilaa, jos sarjan käsittelyyn on muutenkin käytössä vain puoli sivua.

Toki voisi tehdä jo suunnitteluvaiheessa niin, että kiistanalaisille teoksille varaa koko sivun verran tilaa. Mutta sitten herää kysymys siitä, kuinka moni teos sellaisen käsittelyn ansaitsee... ennemmin tuntuisi järkevältä antaa enemmän sivutilaa hyville kuin huonoille teoksille. Tai sitten kiistanalaisillekin.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Numero 5/2011 ilmestynyt

Viesti Kirjoittaja Tounis » La Elo 20, 2011 17:02

Fazis kirjoitti:Ei erikoista sanottavaa, tosin osui ikävästi silmään Deadman Wonderlandin loppuarviosta tuo kirjoittajan asenne.

"Sarjan suurin ongelma on alusta loppuun Ganta Igarashi, joka patsastelee päähenkilön saappaissa tekemättä kuitenkaan mitään kehittävää koko sarjan aikana. Pikemminkin asia on päinvastoin: Ganta onnistuu pilaamaan kaiken ja pahoittamaan kaikkien mielet selkeästi useammin kuin hänestä on varsinaista hyötyä."

Onko herra Valtteri Strömsholmille tullut mieleen, että kaikki päähenkilöt eivät ehkä ole sellaisia päivänpelastavia superhemmoja, jotka eivät kaipaa apua missään ja ovat erittäin itsetietoisia? Tämä lopullinen tuomio/arvostelu kuulosti enemmän mielipidekirjoitukselta kuin yleisesti todetulta faktalta. En itse ole katsonut Deadmania ja hirveän moni kyllä valittaa Gantan nössöydestä, mutta päähenkilöitä on silti montaa eri lajia...
Vai oliko se lopputuomio oikeasti mielipidekirjoitus?! Siinä tapauksessa tämä viesti lienee turha :c
Jees. Vastaanpa itsekin, kun kerta oikein nimeltä puhutellaan!

Tottakai on niin, ettei jokaisen päähenkilön tarvi olla prinssitäydellisyys joka osaa kaiken ja on muutenkin ihana jäbä MUTTA päinvastainen ei myöskään oletusarvoisesti ole heti mahtava idea. Kyllähän hahmon täytyy lisäksi olla mielenkiintoinen tai muuten tarinan kannalta relevantti hahmo. Gantan ongelmahan on nimenomaan se, että se vaan patsastelee ja kun ei patsastele niin uikuttaa ja itkee - ei kuulosta kovin mielenkiintoiselta tyypiltä?

Tottahan sen olisi antanut anteeksi, jos jotain hahmonkehitystä olisi tapahtunut, mutta Ganta tosiaan ryhdistäytyi opittuaan täysin randomisti uuden ihkusuperin voiman jolla yhtäkkiä voittaa kaikki. Ryhdistäytymistä kesti sen puoli jaksoa mitä sarjaa oli siinä vaiheessa jäljellä. Vähemmästäkin jää huono maku suuhun.

Nämähän ovat siis sarjassa esitettyjä (tulkinnanvaraisia) faktoja - mielipideosuus oli oikeastaan vain siinä, että Ganta on perseestä.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa