Sivu 1/1

Keskustelua numerosta 3/2011

Lähetetty: To Huhti 28, 2011 18:31
Kirjoittaja Tsubasa
Jälleen kerran on koittanut aika uuden Anime-lehden kolista postiluukusta! Ja jos ei tänään, niin viimeistään huomenna. Silloin lehteä pitäisi löytyä jo kaupastakin.

Järistykset ja tsunamit viivästyttivät Madoka-jutun seuraavaan numeroon, joten sen tilalle saimme runsain mitoin Bakemonogataria. Star Driver -settikin oli sen verran mielenkiintoinen, että sarja taisteli kansikuvapaikasta edellisen kanssa viimeiseen asti. Uusina kotimaisina julkaisuina arvostelussa ovat Chi's Sweet Home, Planetes ja Pom poko.

Isokanan ehdotuksesta koko alkava kevätkausi on nyt tungettu yhteen numeroon (joskin pari kausirajoja kunnioittamatonta kummajaista, kuten MoshiDora, tällä kertaa seuraavaan numeroon jäikin). Ja kuten pääkirjoituksessakin todetaan, näin tehden joka toiseen numeroon jää hieman enemmän tilaa klassikkosarjoista kertoville artikkeleille.

Miten arvelette tämän toimivan? Otamme palautetta vastaan!

Näytejuttu löytyy täältä.

Kuva

Re: Keskustelua numerosta 3/2011

Lähetetty: To Huhti 28, 2011 22:25
Kirjoittaja Fazi
Toivotaan, että myös kolahtaa luukkuun, tilattiin lehti varmaan yli kuukausi sitten : D Olisi hyvä saada jo lasku. *kommentoi ehkä lisää jos ja kun saa lehtensä*

Re: Keskustelua numerosta 3/2011

Lähetetty: Ma Touko 02, 2011 22:49
Kirjoittaja isokana
Miks mun ehdotuksia ei koskaan kuunn... öööö... tai ei siis mitään.

Vaikka itse sanonkin niin kyllähän tämä näin toimii paremmin. Esittelyistä saa juuri sopivasti infoa siitä, kannattaako sarjaa katsoa ja isommat paukut säästetään loppuanalyysiin ja klassikoihin. Jossain kohtia voisi kuitenkin välttää juonen pidempää käsittelyä: Kaijin kohdalla esimerkiksi ei ehkä tarvisi kertoa asioita, joita ei ole vielä tapahtunutkaan.

Loppulehden voisikin kuitata lyhyesti sanomalla: näin sitä pitää. Pidemmät jutut Bakemonogatarista ja Star Driverista maistuivat hyvältä. Vaikka en allekirjoitakaan Bakemonogatarin parhautta ja jäärämäisesti tuhahtelen, kun seuraava sukupolvi rakastaa sitä, niin oli kiva lukea pidempää pohdintaa siitä ja huomata, että samalla heräsi halua katsoa se uudestaan. Star Driveristakin avautui uusia uria Pikku Prinssien mukana. Vaikka juttuja molemmista on lukenut melko paljon netistä, asiat menevät ja jäävät mieleen paremmin painettuna luettaessa.

Mangaa jota et ole lukenut on hyvä palsta, sillä vaikka en esiteltyjä sarjoja välttämättä tulisi lukemaan, niin siitä tulee sellainen tajuntaa laajentava ja sivistynyt olo, kun taas kerran ymmärtää mitä kaikkea mangan joukosta löytyy.

Ja sitten odottamaan, miten Madoka revitään palasiksi (dekonstruktoi dekonstruktori?)

Re: Keskustelua numerosta 3/2011

Lähetetty: Ke Touko 04, 2011 15:01
Kirjoittaja Tsubasa
Alkuesittelyiden pituus on vähän kaksiteräinen miekka.

Nykyisellä pituudella lehden yleisilme menee helposti vähän tunkkaiseksi, kun yhdestä sarjasta ei välttämättä mahdu kuin yksi pieni kuva. Toisaalta kritiikkiä on tullut siitäkin, että mikäli juttuja yhtään lyhentäisi nykyisestään jotta kuville olisi enemmän tilaa jää tekstin määrä helposti minimaaliseksi tyngäksi, johon ei mahdu kuin vähän juonikuvausta. Ja journalistinen arvo jää sitten mitättömäksi, kun saman näkisi Wikipediasta.

Raskaasta luettavuudesta on muutenkin tullut vähän palautetta. Siinä että jokaista sivua ei ole ihan pakko täyttää asiasisällöllä olisi eittämättä vielä vähän henkistä harjoittelemista... Pitääpä katsoa jos tuleviin numeroihin saisi jo esimerkiksi toimituksen kuulumisia takaisin. Ja jossain välissä kenties sen lukijan palstankin. Ja kenties jopa sarjakuvaakin. Viimeisimmässä tosin tuntuu olevan se ongelma, että on niin vaikea löytää tekijää jolla olisi sekä ideoita, taitoa että aikaa samassa paketissa...

Re: Keskustelua numerosta 3/2011

Lähetetty: Su Touko 08, 2011 13:37
Kirjoittaja Kissansilmä
Hmmm, tässä numerossa ei ollut oikein mitään minua kiinnostavaa, mutta ei se mitään. Ehkä ensi numero olisi kiinnostavampi.