Keskustelua numerosta 3/2011

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Keskustelua numerosta 3/2011

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » To Huhti 28, 2011 18:31

Jälleen kerran on koittanut aika uuden Anime-lehden kolista postiluukusta! Ja jos ei tänään, niin viimeistään huomenna. Silloin lehteä pitäisi löytyä jo kaupastakin.

Järistykset ja tsunamit viivästyttivät Madoka-jutun seuraavaan numeroon, joten sen tilalle saimme runsain mitoin Bakemonogataria. Star Driver -settikin oli sen verran mielenkiintoinen, että sarja taisteli kansikuvapaikasta edellisen kanssa viimeiseen asti. Uusina kotimaisina julkaisuina arvostelussa ovat Chi's Sweet Home, Planetes ja Pom poko.

Isokanan ehdotuksesta koko alkava kevätkausi on nyt tungettu yhteen numeroon (joskin pari kausirajoja kunnioittamatonta kummajaista, kuten MoshiDora, tällä kertaa seuraavaan numeroon jäikin). Ja kuten pääkirjoituksessakin todetaan, näin tehden joka toiseen numeroon jää hieman enemmän tilaa klassikkosarjoista kertoville artikkeleille.

Miten arvelette tämän toimivan? Otamme palautetta vastaan!

Näytejuttu löytyy täältä.

Kuva

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Keskustelua numerosta 3/2011

Viesti Kirjoittaja Fazi » To Huhti 28, 2011 22:25

Toivotaan, että myös kolahtaa luukkuun, tilattiin lehti varmaan yli kuukausi sitten : D Olisi hyvä saada jo lasku. *kommentoi ehkä lisää jos ja kun saa lehtensä*
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Keskustelua numerosta 3/2011

Viesti Kirjoittaja isokana » Ma Touko 02, 2011 22:49

Miks mun ehdotuksia ei koskaan kuunn... öööö... tai ei siis mitään.

Vaikka itse sanonkin niin kyllähän tämä näin toimii paremmin. Esittelyistä saa juuri sopivasti infoa siitä, kannattaako sarjaa katsoa ja isommat paukut säästetään loppuanalyysiin ja klassikoihin. Jossain kohtia voisi kuitenkin välttää juonen pidempää käsittelyä: Kaijin kohdalla esimerkiksi ei ehkä tarvisi kertoa asioita, joita ei ole vielä tapahtunutkaan.

Loppulehden voisikin kuitata lyhyesti sanomalla: näin sitä pitää. Pidemmät jutut Bakemonogatarista ja Star Driverista maistuivat hyvältä. Vaikka en allekirjoitakaan Bakemonogatarin parhautta ja jäärämäisesti tuhahtelen, kun seuraava sukupolvi rakastaa sitä, niin oli kiva lukea pidempää pohdintaa siitä ja huomata, että samalla heräsi halua katsoa se uudestaan. Star Driveristakin avautui uusia uria Pikku Prinssien mukana. Vaikka juttuja molemmista on lukenut melko paljon netistä, asiat menevät ja jäävät mieleen paremmin painettuna luettaessa.

Mangaa jota et ole lukenut on hyvä palsta, sillä vaikka en esiteltyjä sarjoja välttämättä tulisi lukemaan, niin siitä tulee sellainen tajuntaa laajentava ja sivistynyt olo, kun taas kerran ymmärtää mitä kaikkea mangan joukosta löytyy.

Ja sitten odottamaan, miten Madoka revitään palasiksi (dekonstruktoi dekonstruktori?)
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Keskustelua numerosta 3/2011

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Touko 04, 2011 15:01

Alkuesittelyiden pituus on vähän kaksiteräinen miekka.

Nykyisellä pituudella lehden yleisilme menee helposti vähän tunkkaiseksi, kun yhdestä sarjasta ei välttämättä mahdu kuin yksi pieni kuva. Toisaalta kritiikkiä on tullut siitäkin, että mikäli juttuja yhtään lyhentäisi nykyisestään jotta kuville olisi enemmän tilaa jää tekstin määrä helposti minimaaliseksi tyngäksi, johon ei mahdu kuin vähän juonikuvausta. Ja journalistinen arvo jää sitten mitättömäksi, kun saman näkisi Wikipediasta.

Raskaasta luettavuudesta on muutenkin tullut vähän palautetta. Siinä että jokaista sivua ei ole ihan pakko täyttää asiasisällöllä olisi eittämättä vielä vähän henkistä harjoittelemista... Pitääpä katsoa jos tuleviin numeroihin saisi jo esimerkiksi toimituksen kuulumisia takaisin. Ja jossain välissä kenties sen lukijan palstankin. Ja kenties jopa sarjakuvaakin. Viimeisimmässä tosin tuntuu olevan se ongelma, että on niin vaikea löytää tekijää jolla olisi sekä ideoita, taitoa että aikaa samassa paketissa...

Avatar
Kissansilmä
Viestit: 200
Liittynyt: Ma Tammi 31, 2011 20:57

Re: Keskustelua numerosta 3/2011

Viesti Kirjoittaja Kissansilmä » Su Touko 08, 2011 13:37

Hmmm, tässä numerossa ei ollut oikein mitään minua kiinnostavaa, mutta ei se mitään. Ehkä ensi numero olisi kiinnostavampi.
He takes on the world all in a stride, and your wounds will be his scars
So won't you remember when the night comes
He will need your open arms
For to be invincible, he needs your love

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa