Keskustelua numerosta 37/2009

Anime-lehden virallinen keskustelualue. Keskustele tällä alueella Anime-lehdestä - sisällöstä, ehdotuksista ja muusta lehtiin liittyvästä. Asiakaspalveluasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä H-Town Oy:n asiakaspalveluun. Yhteystiedot web-sivuilla http://www.animelehti.fi/

Valvojat: Tsubasa, Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Waksu
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 11:45
Paikkakunta: Turku / Helsinki
Viesti:

Keskustelua numerosta 37/2009

Viesti Kirjoittaja Waksu » Pe Elo 07, 2009 13:21

Moikka kaikille,

ja uusin Anime-lehti on saatu toimistolle. Toivottavasti myös monet tilaajistamme ovat jo löytäneet painotuoreen lehden omasta postilaatikostaan! Virallisesti numero 37 tulee myyntiin tänään perjantaina, 7. elokuuta, 2009.

Tällä kertaa lehdestä löytyy arvostelu Hayao Miyazakin ja Ghibli-studion uudesta elokuvasta Ponyo rantakalliolla. Lisäksi tartumme muun muassa sellaisiin sarjoihin, kuten The Gentlemen's Alliance Cross, SGT. Frog ja Ouran High School Host Club. Arvostelussa on myös konsolipeli Pokémon Rangers: Shadows of Almia.

Välitämme tietysti tunnelmia Helsingin Kaapelitehtaalla pidetystä Animecon-tapahtumasta ja siinä samalla pohdimme, että miltä tämän Suomen suurimman manga- ja animeharrastajien tapahtuman tulevaisuus oikein näyttää. Toimittajamme Juhana puolestaan esittelee meille Osakan otakumekkaa Nipponbashia eli lempinimeltään Den Den Townia.

Laitetaan palautekeskustelu rullaamaan. Tulkaa kaikki siis mukaan keskustelemaan yhdessä!

Terveisin,
Juha
päätoimittaja
.:the mirror which flatters not:.

Avatar
Arakat
Viestit: 154
Liittynyt: La Loka 22, 2005 19:19
Paikkakunta: Tampere

Re: Keskustelua numerosta 37/2009

Viesti Kirjoittaja Arakat » La Elo 08, 2009 23:59

Tämä ei nyt varsinaisesti liity aiheeseen mitenkään, mutta ajattelinpa nyt kuitenkin tuoda esiin tämän seikan, joka on jo muuallakin pistänyt silmään. Bedefiili muistelee -kolumnista nimittäin välittyi sellainen kuva, että kristinusko = katolinen kirkko = paavin mielipiteet. Asiahan ei todellakaan ole niin, sillä kaikki kristityt eivät ole katolisia, ja paavi on vain katolisen kirkon johtaja. Protestanteille (paitsi sille uskonnonopettajalle, joka liimasi paavin kuvia seinille :roll: ) on aivan sama, mitä se vanhus siellä omassa pikku valtiossaan höpisee. Eivätkä monet katolisetkaan usko kaikkea, mitä paavi suustaan päästää (ja hyvä niin). Kaikki kristityt eivät ole myöskään niitä pöhköjä konservatiiveja, jotka tosissaan luulevat, että yksi kontekstistaan erotettu Raamatun lause riittää perusteluksi heidän omille ennakkoluuloilleen.

Päätin avautua tästä ihan henkilökohtaisista syistä. Se nimittäin tuntuu jo jonkinlaiselta loukkaukselta, että kun kerron olevani kristitty, minua pidetään automaattisesti jonain ihme hihhulina, joka ryntää polttamaan Harry Pottereita ja kondomeita roviolla, kun paavi niin käskee. Pitäkää minua harhaisena, tyhmänä tai minä tahansa muuna, mutta älkää lyökö sitä suvaitsemattoman kiihkoilijan leimaa otsaani, kiitos.

Uskontoihin liittyy paljon ongelmia ja liian innostuneet uskovaiset ovat aiheuttaneet paljon kärsimystä, se on täysin totta. "Kaikki uskonnot on tyhmiä ja ne pitäisi lopettaa heti" -tyylinen argumetointi on kuitenkin aika lapsellista. Uskontoja on ollut koko ihmisen olemassaolon ajan, ja nykyhetken valtauskonnot ovat olleet olemassa tuhansia vuosia. Historian saatossa on huomattu että aatteilla, jotka yllyttävät kannattajiaan täysin järjettömiin tekoihin, on aika lyhyt elinikä. Miksi uskonnot kuitenkin porskuttavat edelleen?

Manga Messiaasta olen kyllä täysin samaa mieltä Bedefiilin kanssa. Jos meidän riparilla olisi esitelty "siis niinku tosi khuuli ja jännä magmasarjis, jossa tällane tosi pähee jäbä seikkailee", olisin juossut pakoon lujaa ja kääntynyt ensimmäisen saatananpalvojalahkon puoleen.
Sentimental na aoi sora wo

Mada mada no mada dane!

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Keskustelua numerosta 37/2009

Viesti Kirjoittaja yukito » Ma Elo 10, 2009 21:43

Silmiini osui erittäin pahaenteinen kohta tämänkertaisen lehden kilpailusta. Palkinnoiksi luvataan Suzumiya Haruhi ja Asahina Mikuru Nendoroidit, jotka sinällään olisivat erittäin houkuttelevia palkintoja Valitettavasti figuurien lahjoittajaksi mainitaan Blippo, joka taas myy tunnetusti pääasiassa piraattitavaraa ja varsinkin piraatti-Nendoroideja. Onko toimituksella siis jotain takuita palkintojen aitoudesta? Tuntuisi ainakin minusta aika nololta jakaa palkintona väärennettyä tavaraa.
Jos haluatte tarkistaa figuurien aitoutta toimituksessa, niin Good Smile Company (Nendoroidien valmistaja) tarjoaa ohjeita piraattinendoroidin tunnistukseen mm. Mikurun kohdalla täällä.

Vastailin vielä Arakatin viestiinkin, mutta koska keskustelu lipsui jo niin paljon tämän foorumin aihepiirin ulkopuolelle, niin päätin pistää sen spoiler-tageihin:
Spoiler:
Arakat kirjoitti:Bedefiili muistelee -kolumnista nimittäin välittyi sellainen kuva, että kristinusko = katolinen kirkko = paavin mielipiteet. Asiahan ei todellakaan ole niin, sillä kaikki kristityt eivät ole katolisia, ja paavi on vain katolisen kirkon johtaja. Protestanteille (paitsi sille uskonnonopettajalle, joka liimasi paavin kuvia seinille :roll: ) on aivan sama, mitä se vanhus siellä omassa pikku valtiossaan höpisee. Eivätkä monet katolisetkaan usko kaikkea, mitä paavi suustaan päästää (ja hyvä niin).
Katolinen kirkko on kuitenkin suurin kristinuskon kirkoista ja paavi on ehdottomasti katolisen kirkon, ja samalla myös kristinuskon vaikutusvaltaisin henkilö. Kolumnissa ei mainittu missään vaiheessa kristinuskon olevan pelkästään katolinen kirkko, vaan paremminkin päiviteltiin (sivulauseessa) miten absurdia on, että jeesusmyytti on edelleen niin hyvin voimissaan. Katolinen kirkko ja paavi sattuvat olemaan tästä hyviä esimerkkejä.
Arakat kirjoitti:Se nimittäin tuntuu jo jonkinlaiselta loukkaukselta, että kun kerron olevani kristitty, minua pidetään automaattisesti jonain ihme hihhulina, joka ryntää polttamaan Harry Pottereita ja kondomeita roviolla, kun paavi niin käskee. Pitäkää minua harhaisena, tyhmänä tai minä tahansa muuna, mutta älkää lyökö sitä suvaitsemattoman kiihkoilijan leimaa otsaani, kiitos.
Tämä ei minusta liity enää mitenkään alkuperäiseen aiheeseen. Jutussa ei missään vaiheessa mainittu kaikkien uskonnonharjoittajien olevan suvaitsemattomia tai kiihkoilijoita.
Arakat kirjoitti:Uskontoihin liittyy paljon ongelmia ja liian innostuneet uskovaiset ovat aiheuttaneet paljon kärsimystä, se on täysin totta. "Kaikki uskonnot on tyhmiä ja ne pitäisi lopettaa heti" -tyylinen argumetointi on kuitenkin aika lapsellista.
Itsemurhapommittajat ja uskonnon nimissä toteutetut kansanmurhat ovat vain se jäävuoren huippu, joka on helpoiten havaittavissa. Arkipäiväisempää vahinkoa uskonnot tuottavat esimerkiksi opettamalla lapsille virheellistä tietoa ja vahingollisia ajatusmalleja (esim. usko > kriittinen ajattelu), jotka taas johtavat niihin ongelmiin siellä vuoren huipulla.
Arakat kirjoitti:Uskontoja on ollut koko ihmisen olemassaolon ajan, ja nykyhetken valtauskonnot ovat olleet olemassa tuhansia vuosia. Historian saatossa on huomattu että aatteilla, jotka yllyttävät kannattajiaan täysin järjettömiin tekoihin, on aika lyhyt elinikä...
Mitään asiaa ei voi oikeuttaa vain sanomalla, että sitä on tehty ennenkin. Orjuus on ollut osa ihmiskunnan historiaa tuhansia vuosia, mutta se ei silti tee siitä hyväksyttävää. Perinteiden kyseenalaistaminen on kehitystä. Järjettömiin tekoihin yllyttävät aatteet taas eivät missään nimessä ole ole itseisarvoisesti lyhytikäisiä. Uskonnot ovat tästä hyvä esimerkki.
Arakat kirjoitti:...Miksi uskonnot kuitenkin porskuttavat edelleen?
Uskonnot antavat helppoja vastauksia vaikeisiin kysymyksiin ja ihmisluonto suosii helppoja vastauksia. Uskonnot saattavat olla myös jonkun meille hyödyllisen ominaisuuden sivutuote. Evoluutiobiologi Richard Dawkins käyttää esimerkkinä hyönteisiä, jotka lentävät kohti kynttilän liekkiä, vaikka se onkin niille vahingollista. Ne osaavat suunnistaa öisen taivaan valoja kohti, mutta ihmisen luomat keinotekoiset valot sekoittavat tämän suunnistusjärjestelmän ja ne eksyvät reitiltään, mahdollisesti kynttilän liekkiin tai katuvaloon.

Suosittelen tutustumista vaikka evoluutiopsykologiseen uskontotutkimukseen tai vaikka meemiteoriaan.

Avatar
-Dist
Viestit: 716
Liittynyt: Su Kesä 22, 2008 16:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Keskustelua numerosta 37/2009

Viesti Kirjoittaja -Dist » Ti Elo 11, 2009 02:46

Itse en animelehteä ole edes vielä lukenut mutta Yukiton kommenttiin viitaten :

Anime-lehden taso on mennyt kyllä oikein ala-arvoiseksi jos nyt palkintoina kilpailuista aletaan jakaa piraattitavaraa. Mikäli Blipolta tiedustelette asiaa, he kieltävät ja sanovat tuotteita aidoksi joten tämä ei hyödytä yhtään mitään. Kannattaa siis etsiä netistä oikeasti se aito figuuri ja verrata Blipon rihkamaan. ( Minun mielestä koko kauppa tulisi sulkea kun kehtaavat piraatteja myydä, ja tyhmät wnbeotakut menevät innoissaan rahat tuhlaamaan kun Blippo vakuuttaa tavaran olevan aitoa. )

En myöskään ymmärrä miksi ANIME-lehdessä tuli pseudo-mangasta juliste ? Saadaanko seuraavaksi juliste jostain piirretystä sarjasta, ei siis japanilaisesta animaatiosta tai mangasta ?
The joys of a universe made and unmade, friends across time, shall be your ray of light.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Keskustelua numerosta 37/2009

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ti Elo 11, 2009 03:07

-Dist kirjoitti:Anime-lehden taso on mennyt kyllä oikein ala-arvoiseksi jos nyt palkintoina kilpailuista aletaan jakaa piraattitavaraa. Mikäli Blipolta tiedustelette asiaa, he kieltävät ja sanovat tuotteita aidoksi joten tämä ei hyödytä yhtään mitään. Kannattaa siis etsiä netistä oikeasti se aito figuuri ja verrata Blipon rihkamaan.
Vaikka piraattikama onkin häpeällinen palkinto, on se kuitenkin lahjoituksena tullut, rahanarvoinen tuote. Tuskin ilmasen kaman kohdalla paljoa ruvetaan valittelemaan. Voihan sitä tietysti vähän miettiä, mutta varsinaisena piraattitavaran tukemisena tapausta tuskin voidaan pitää.
-Dist kirjoitti: En myöskään ymmärrä miksi ANIME-lehdessä tuli pseudo-mangasta juliste ? Saadaanko seuraavaksi juliste jostain piirretystä sarjasta, ei siis japanilaisesta animaatiosta tai mangasta ?
Eiköhän hommaa ole ajateltu saatavuuden ja kohderyhmän kautta ennemminkin. Todennäkösesti pseudomangajuliste kiinnostaa useampia Anime-lehden lukijoita, kuin esimerkiksi juliste jostain täysin tuntemattomasta, mutta japanilaista alkuperää olevasta sarjasta.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Avatar
Waksu
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 11:45
Paikkakunta: Turku / Helsinki
Viesti:

Re: Keskustelua numerosta 37/2009

Viesti Kirjoittaja Waksu » Ti Elo 11, 2009 08:25

yukito: Kiitos vinkistä ja Good Smile Companyn omasta tarkistuslinkistä. Meillä ei palkintoja ole vielä toimistolla, mutta tarkistamme ehdottomasti figuurien aitouden ennen niiden lähettämistä palkintojen voittajille. Mikäli emme pysty aitoutta varmistamaan, korvaamme palkinnon jollakin toisella (ja toivottavasti) vastaavanlaisella tuotteella.
-Dist kirjoitti:Itse en animelehteä ole edes vielä lukenut mutta Yukiton kommenttiin viitaten :

Anime-lehden taso on mennyt kyllä oikein ala-arvoiseksi jos nyt palkintoina kilpailuista aletaan jakaa piraattitavaraa. Mikäli Blipolta tiedustelette asiaa, he kieltävät ja sanovat tuotteita aidoksi joten tämä ei hyödytä yhtään mitään. Kannattaa siis etsiä netistä oikeasti se aito figuuri ja verrata Blipon rihkamaan. ( Minun mielestä koko kauppa tulisi sulkea kun kehtaavat piraatteja myydä, ja tyhmät wnbeotakut menevät innoissaan rahat tuhlaamaan kun Blippo vakuuttaa tavaran olevan aitoa. )
Kuten tässä keskusteluketjussa jo aiemmin arveltiinkin, kyse on meille lahjoitetusta palkintotavarasta. Figuureja ei ole vielä toimistolla, joten emme pysty niiden aitoutta tällä hetkellä vielä tarkistamaan. Anime-lehti ei todellakaan aio jakaa kilpailujensa palkintoina piraattitavaraa, vaan asia tullaan tarkistamaan heti kun saamme tavaran käsiimme. Ei kuitenkaan hutkita ennen kuin tutkitaan.
-Dist kirjoitti:En myöskään ymmärrä miksi ANIME-lehdessä tuli pseudo-mangasta juliste ? Saadaanko seuraavaksi juliste jostain piirretystä sarjasta, ei siis japanilaisesta animaatiosta tai mangasta ?
Anime-lehdessä on kautta sen historian käsitelty pseudomangaa ja esimerkiksi Suomessa tehtyä, "mangatyyliin piirrettyä" sarjakuvaa. Eikö näistä siis sitten saisi myös tarjota julisteita lehden lukijoille? Julisteen suhteen kyse on kuitenkin sarjasta, joka on lehdessä jo arvosteltu ja lukijoiden kannalta kiinnostava (ja tämän lisäksi tätä nimenomaista julistetta on sarjan julkaisemisen jälkeen myös kyselty), joten mielestäni on yksinomaan vain mukava saada se lehteen mukaan. Mikäli pseudomanga on rajattu Anime-lehden aiheiden ulkopuolelle, tarkoittaako tämä sitä, että emme myöskään voi kirjoittaa japanilaisista peleistä, j-rockista ja koto-musiikista? Tai tarjota lukijoillemme julisteita näistä aiheista? Nimestään huolimatta lehtemme ei ole vielä koskaan rajannut itseään vain animeen (ja mangaan), ja tästä periaatteessa haluamme pitää kiinni edelleen.

Ystävällisin terveisin,
Juha
päätoimittaja
.:the mirror which flatters not:.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Keskustelua numerosta 37/2009

Viesti Kirjoittaja yukito » Ti Elo 11, 2009 09:19

Tounis kirjoitti:Vaikka piraattikama onkin häpeällinen palkinto, on se kuitenkin lahjoituksena tullut, rahanarvoinen tuote. Tuskin ilmasen kaman kohdalla paljoa ruvetaan valittelemaan. Voihan sitä tietysti vähän miettiä, mutta varsinaisena piraattitavaran tukemisena tapausta tuskin voidaan pitää.
Väärennetyn Nendoroidin todellinen arvo on niin mitätön (viitteenä: Aitojen Nendoroidien hinta pyörii siinä 20e-35e välillä.), että se tuskin korvaa lehdelle mahdollisia suuttuneita lukijoita ja huonoa mainetta.
Waksu kirjoitti:yukito: Kiitos vinkistä ja Good Smile Companyn omasta tarkistuslinkistä. Meillä ei palkintoja ole vielä toimistolla, mutta tarkistamme ehdottomasti figuurien aitouden ennen niiden lähettämistä palkintojen voittajille. Mikäli emme pysty aitoutta varmistamaan, korvaamme palkinnon jollakin toisella (ja toivottavasti) vastaavanlaisella tuotteella.
Hienoa. Odotan innolla tämän tapauksen loppuratkaisua. :)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Anime-lehti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa