Pidätkö urheiluanimesta?

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Pidätkö urheiluanimesta?

Paljon,suurin osa animeista joita katson on niitä!
6
4%
Joo,mutta en seuraa kuin paria sarjaa.
51
36%
En todellakaan,roviolle tennismailat ja jalkapallot!
34
24%
Joku muu vastaus.
21
15%
Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hirveää roskaa.
28
20%
 
Ääniä yhteensä: 140

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja escape_rope » To Kesä 26, 2008 14:42

Oikeastaan en. Syy siinä, että urheiluanimet ovat pituudeltaan yleensä kilometrien mittaisia, ja sellaista shounenmättöä (vähän nyt yleistän, muttah). Joihinkin sarjoihin on vielä kaiken lisäksi laitettu höystönä vähän (tai vähän enemmän) yliluonnollisuutta, mikä voi toisista toki tuoda sarjaan vähän vivahdetta, mutta itse en koe tätä mitenkään ahniinihanana lisänä.
Hirveästi en voi kuitenkaan mennä sanomaan puolesta tai vastaan, sillä en yksinkertaisesti ole tutustunut kuin muutamaan urheilusarjaan ja sitä vähemmän vielä katsonut siitä jaksoja saatikka katsonut jonkin sarjan kokonaan läpi.

Prince of Tennis -sarjasta en jaksanut katsoa kuin vain ensimmäisen jakson. Sarja eikä sen pituus oikein innostanut. Sitä vastoin Ookiku Furikabuten olen jaksanut katsoa jo parisen kertaa läpi. Pituus on sopiva, tykkään animoinnista, hahmoista, juonesta ja oikeastaan kaikesta! Kun tämä oli katsottu sitä vain alkoi toivoa, että enemmänkin olisi nähtävää. Noh, ehkä sitten mangana tästä eteenpäin.
Joku tässä mainitsi Suzukan. Itse luen tätä, mutten ole katsonut animena. Urheilu ei tosin tässä ehkä aivan suurimpana teemana ole, mutta siinä sivussa se menee. Ja menee vielä oikein hyvin itseasiassa.

Avatar
xyakaix
Viestit: 62
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2008 13:44
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja xyakaix » To Kesä 26, 2008 16:35

Koska harrastan itsekin aktiivisesti liikuntaa, urheiluanimet (varsinkin ne urheiluanimet jotka käsittelevät jotakin lajiani) tuntuvat läheisemmältä. Pidin todella paljon Suzuka-animesta, osittain juuri sen urheilu aspektin takia. Valitsin vaihto-ehdon 2: vaikken kovin montaa urheilu-animea ole vielä katsonut, tulen taatusti lähiaikoina katsomaan...

Avatar
Veji
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Heinä 30, 2008 09:40

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Veji » Ke Heinä 30, 2008 17:03

Hmm, ainoa urheiluanim- ... urheilumanga mitä seuraan on Eyeshield21 (Am.jalkapallo). Muita en ole seurannut, ehkä jotain vilauksia joistain olen katsonut, muttei ikinä ole oikein napannut mikään.

Avatar
zany
Viestit: 339
Liittynyt: La Heinä 22, 2006 11:56

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja zany » Ke Heinä 30, 2008 18:21

En oikestaan.. En oikeastaan välitä urheilu aiheisista animeista/mangoista. Ja eipä ole vastaanikaan tullut muuta kuin pari urheilu animea ja niistä en ole pitänyt, enkä ole sitten viittinyt muita sarjoja katsellakkaan. Mielestäni ei urheilu ole hyvä aihe mangassa tai animessa.. Ainakaan yleesä ^^'
Forever love, Forever dream
afureru omoi dake ga
hageshiku setsunaku jikan wo umetsukusu
Oh! Tell me why
All I see is blue in my heartDA || Animewatcher

Avatar
annikka
Viestit: 117
Liittynyt: La Marras 03, 2007 01:43
Paikkakunta: Oulu

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja annikka » Ma Helmi 02, 2009 00:12

Yllättäen oma historia urheiluanimeiden kanssa alkoi Prince of Tennisistä johon piti tutustua suuren fanityttömäärän takia. Ja jäin koukkuun, animea rakastin, mangaa inhoan piirustustyylin takia ja kyseiseen perustuvat musikaalit ovat soundtrackeineen kovassa kulutuksessa. Ookiku Furikabutte miellytti henkilöiden kemioiden takia myös, tosin samanlaista innostusta ei omalla kohdallani noussut kuin PoT:n kohdalla.
Eyeshield 21 oli ensimmäinen urheilusarja johon tutustuin urheiluasenteella enkä hautonut mitään taka-ajatuksia mahdollisista parituksista. Itse laji ei kiinnosta mutta hahmokaarti ja huumori saivat rakastumaan.

Ja no, miinuksena on todellakin mainittava tuo jo esille noussut pituus joka on melko yleistä oman kokemukseni mukaan shounen-maailmassa. Useat sarjat jatkuvat useammille kausille, mutta yksi niin sanotusti poikkeus on One Outs toistaiseksi vain yhdellä kaudella. Lajina japanilaisille rakas baseball psykologisella otteella.
aka pottums.
myanimelist || last.fm

Pege
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 21:55
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Pege » Ma Helmi 02, 2009 09:46

Ainoa edes urheilua sivuava anime, mikä tuli katsottua kokonaan oli Initial D. Itseasiassa oon tainnut katsella pariinkin kertaan tuon. Initial D oli pitkä sarja, mutta tällaiselle autourheilusta ja autoista kiinnostuneelle upposi aivan täysillä. Toinen mikä herätti mielenkiinnon, oli sarjan musiikit. Musiikkityyliksi oli valittu 90-luvun europop, mitä tuli joskus nuorempana kuunneltua.

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » Ma Helmi 02, 2009 15:54

Eyeshield 21 on ehdottomasti nostanut sydämeeni urheiluanimen liekin. Vielä ei kovinkaan montaa sarjaa ole takana päin, mutta Eyeshield toimi eräänlaisena "silmän avaajana". Kaverin velipoika nimittäin sitä suositteli ja olin ensin ajatuksella "nääh, oudon näköistä, ei edes yhtään bishejä..." mutta luojalle kiitos katsoin pari ensimmäistä jaksoa ja koukussa oltiin.

Eli siis kyllä, pidän urheiluanimeista, koska pidän nykyään animesta yleensä ottaenkin, genreen katsomatta. Mutta Eyeshieldistä vielä sen verran että Steelers voitti ansaitusti Super Bowlin eilen 5:15. Ja toisen nejänneksen viimesekunttien uskomaton interception numeron 92 toimesta ja kyseisen linen uskomaton 100 jaardin juoksu ja touchdown oli kyllä plin kohokohtia.

Amefuto \,,/
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Konno
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Helmi 10, 2009 17:27

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Konno » To Helmi 12, 2009 00:12

Voi kyllä. Prince of Tennis taisi ensimmäisenä saada minut tajuamaan, että pidän genrestä. Kyseinen sarja muuten kuuluu niihin ihanuuksiin, joihin harva kuitenkaan ihastuu ensimmäisten jaksojen aikana. ^^'
No mitäs näitä nyt sitten on, suosikkeja... Slam Dunk, Eyeshield 21, Ookiku Furikabutte, Whistle! ja kai myös Initial D:n voi laskea mukaan auto-urheiluna.

Urheiluanimet on hauskoja ja täynnä toinen toistaan rakastettavampia hahmoja. Kaikilla omat hyvät ja huonot puolet, oudot tavat ja ongelmat. Harva vain koskaan antaa näille sarjoille mahdollisuutta, enkä minäkään olisi aikoinaan alkanut Prince of Tennista katsomaan jos en olisi tekemisen puutteessa aloittanut sarjoja randomisti. Ymmärrän kyllä hyvin, että urheiluanime- ja mangasarjat vaikuttaa monelle pitkiltä ja tylsiltä, mutta on niissä intohimoa ja edelleen mainostan huumoria ja maailman parhaita henkilöhahmoja. Nämä myös edellyttävät sitä pituutta. Whistle! on varmaan lyhimpiä, mutta hahmoihin ei saakaan yhtään syvyyttä ja kunnon päähenkilöitä ei ole kokonaista jalkapallojoukkuellista, vaan ehkä kolme. Ja minusta ainoa tosi hyvä tyyppi siinä oli Fuwa, josta ei sitten ollut tarpeeksi. Mutta sitten on rakastettu klassikko Slam Dunk ja uudempi, suosiota keräävä erikoisempi ES21, molemmissa saa nauraa kippurassa. Ookiku Furikabutte tuli yhtäkkiä tunnetummaksi (kenties yaoipiireissä) niihin aikoihin kun sitä minulle suositeltiin. Ne vanhimmat urheilumangat on erilaisia, mutta nykyään se on kyllä mielestäni ehdottomasti huumori joka tämän genren sarjoissa puree ja toimii kunkin sarjan valttikorttina. ...Kun ei useinkaan ole mitään maailmaa mullistavaa juonta.

Avatar
kuripuck
Viestit: 22
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:55
Paikkakunta: Vantaa

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja kuripuck » Pe Helmi 13, 2009 13:15

Juuu...Eyeshield 21 tähän mennessä. Sekä animena että mangana :3 niin huimaa menoa että alkaa naurattaa.
LUKIHÄIRIÖINEN, ENTÄS SITTEN >W<

Avatar
Yamasukka
Viestit: 222
Liittynyt: Pe Elo 17, 2007 14:16
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Yamasukka » Ke Helmi 18, 2009 19:33

Pidän todella paljon urheilu animeista. Mutta enimiten seuraan Ookiku Furikabuttea. Katson myös jonkun verran Eyeshield 21:stä ja The Prince of Tennistä.
Urheiluanimeissa on mukava tunnelma ja pitää katsojan vauhdissa. Itse huutelen ja hypin "NY OSU OSU!" "WUHUUUUU!"

Avatar
Kaneli
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Loka 13, 2008 18:43

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Kaneli » To Helmi 19, 2009 13:42

Joo siis on ne ihan mukavia, kunnes sitten alkaa toistamaan itteään. Just toi Eyeshield 21, luin sitä parin ottelun verran netissä, koska alko vain kiinnostamaan yks päivä, ja sit alko vähä tympiin toi sarjan määrä, ja sitten meninkin lukemaan viimeisimmät osat, ja oli muuttunut hieman, kaikki olivat ammattilaisia ja huumoria ei ollut sarjassa enää yhtään mukana... Ehkä nyt yksi vitsi per ottelu. Mutta oli kyllä hauska kuinka päähenkilö taas yllätti kaikki nopeammalla nopeimmalla nopeudellaan, huom. taas kerran.
En ole minkään sanomani takana, mielipiteeni vaihtelee noin viikottain.

Avatar
crayonsun
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Touko 25, 2009 00:50
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja crayonsun » Ma Touko 25, 2009 07:34

Seuraan vain paria sarjaa, eli Prince of Tennistä ja Ookiku Furikabuttea... PoTiin jäin pahasti koukkuun muutama vuosi sitten ihan vahingossa ja OF on sitten vähän uudempi tuttavuus.

Avatar
Nanacchi
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Touko 05, 2008 08:23
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Nanacchi » Ma Touko 25, 2009 10:23

Joku muu vastaus.. En ole pahemmin katsonut urheiluanimea.. Olen kyllä törmännyt prince of tennis nimeen, mutten koskaan vaivautunut katsomaan sitä.. En ole mitenkään erityisesti kiinnostunut urheilusta ^^''
Nya nya?

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ti Touko 26, 2009 23:14

En tykkää sitten ollenkaan. Noissa ei ole yhtään hyvää sarjaa enkä muutenkaan välitä urheilusta animen tai mangan aiheena.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Koji
Viestit: 153
Liittynyt: To Huhti 23, 2009 19:14
Paikkakunta: Hamina

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Koji » Pe Touko 29, 2009 17:14

Urheiluanimet. Hmm... Nääh, eivät ole minun juttuni mitenkään. Eivät vain oikein iske yhtään koko aihe. Ehkä saattaisin katsoa, jos löytyisi joku erikoinen, jossa on hyvä juoni - ja joku urheilulaji mistä pidän itse. Muuten ei kiinnosta.
My Anime List || DeviantArt || Klik
Tracon V: Shun Kazami (Bakugan) & Beyond Birthday (Death Note)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa