Pidätkö urheiluanimesta?

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Pidätkö urheiluanimesta?

Paljon,suurin osa animeista joita katson on niitä!
6
4%
Joo,mutta en seuraa kuin paria sarjaa.
51
36%
En todellakaan,roviolle tennismailat ja jalkapallot!
34
24%
Joku muu vastaus.
21
15%
Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hirveää roskaa.
28
20%
 
Ääniä yhteensä: 140

Avatar
Ringo-chan
Viestit: 80
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 14:23

Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Ringo-chan » Su Maalis 02, 2008 22:06

Mitäs anikilaiset on mieltä urheiluanimesta?Sauraatteko paljonkin vai ettekö voi sietää niitä?

Itse tykkään yhdestä urheiluanimesta,nimittäin Ookiku Furikabuttesta mutta en ole seurannut muita koska en ole löytänyt muita minua kiinnostavia.Katsoin ekan jakson Majorista mutta ei se innostanut yhtään,vaikka liittyikin baseballiin.Touchia voisin yrittää. ^^ Myöskin olen kattonut pari jaksoa Prince of Tennistä,mutta ärsyttävä päähenkilö sai minut kaikkoamaan sarjan läheltä...

Ja voidaan laskea tähän sarjaan myös lautapeleihin liittyvät animet,koska monia niitä sanotaan urheiluanimeksi. :> Jos jollakin on valitettavaa tästä niin saa sanoa.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Su Maalis 02, 2008 22:14

Periaatteessa konseptista en, mutta valitettvasti (?) muutamien sarjojen kohdalla toteutus vaan on niin hyvä että niitä on kiva katsoa.

Suurinpiirtein jokainen urheilusarjahan toistaa sitä samaa formaattia - asiasta x mitään tietämätön sankari heitetään mukaan asiaan x syystä tai toisesta, ja paljastuukin että hän on luonnonlahjakkuus lajissaan, ja hetken aikaa nokittaa kaikki vastaantulijat kunnes vastaan tuleekin jotain todella vaikeaa. Tästäkin kuitenkin selvitään ahkeralla treenillä ja ystävien kannustuksella, ja mikäli loppu jossain vaiheessa tulee vastaan (yleensä ei), se on onnellinen.

Erinäiset faktorit kuitenkin aiheuttavat sen, että vaikka asiat onkin noin ja kaikki on ennalta-arvattavaa, sarjan seuraaminen pysyy mielenkiintoisena. Kun katson Initial D:tä, en mieti "Voittaakohan Takumi tällä kertaa", tietenkin se voittaa koska se on Takumi (oh noes, spoilasin koko sarjan. antakaa anteeksi) mutta kisoja on kiva katsoa koska driftaaminen vaan on niin siistiä ja eurobiitti kuulostaa kivalta. Sama toistuu vaikkapa Akagissa - tietenkin se voittaa koska se on Akagi (on noes, spoilasin koko sarjan. antakaa anteeksi), mutta pelejä on kiva katsoa koska Akagi vaan on niin siisti ja pitkät nenät ja litroittain hikeä on cool ja awesome. Sarjat myös onnistuvat olemaan erittäin mukaansavetäviä - vaikka en nyrkkeilystä pahemmin välitäkään, kyllä Ippoa oli ihan kiva katsoa.

En kuitenkaan mitenkään aktiivisesti fanita urheilusarjoja, ja periaatteesta pyrin pysymään niistä aika kaukana ellei laji ole lähellä sydäntä, ja tällaisia lajeja ei ole montaa koska pyrin välttämään kaikkea urheiluun vähänkään liittyvää kuin ruttoa.

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Su Maalis 02, 2008 23:10

Urheilua syvästi vihaavana ihmisenä olen yllättävän hyvin koukuttunut moneen urheilusarjaan.

Hajime no Ippo (nyrkkeilyä), One Pound Gospel (nyrkkeily), Ace o Nerae! (tennistä), Ping Pong Club (no öh), Umisho (kilpauinti), Kaleido Star (telinevoimistelu/voimistelu), Hikari no Densetsu (rytminen voimistelu) ja Initial D (autourheilu). (Taistelulajeihin keskittyviä/sivuavia sarjoja en edes jaksa listata.

Prince of Tennistä meinasin alkaa katsoa, mutta kun kaikki päähenkilöt olivat söpöjä poikia, niin shounen-ain käry oli aivan liian vahva. Pass.

Noista vahvimmin sydämen sai sykkimään Hajime no Ippo, jonka sohjoon mieltyneelle on tyyliltään aika karu, mutta visuaalisia puutteita korvaavat mahtavat hahmot. Edesmenneessä "Mr Aniversum" -ketjussa totesin näin:

Mamoru Takamura. Todistusaineisto puhukoot puolestaan:
Exhibit A. Exhibit B.

Ja tietysti, Takamura "Mahtisonni" Mamoru pitää luonnollisesti itse itseään universumin mahtavimpana könsikkäänä. Ja kenen käy edes kieltäminen?

Jos joku uskaltaa olla eri mieltä, eriävät mielipiteet voi suunnata Takamuralle itselleen (tässä kohtaan haluan viitata jälleen kuviin A ja B).

Mikään ei kihelmöi selkärangassa samalla tavalla kuin fiktiivinen ääni, joka lähtee, kun adrenaliinieuforian hurmeessa hehkuva nyrkkeilijä täräyttää täydellä teholla oikean suoran, jonka seurauksena kanveesiin tippuu yli 70 kiloa hikistä, timmiä sekä hyvin ruskettunutta lihaa verisuihkun saattelemana (saattaa siellä lentää välillä muutkin eritteet..).


Kaleido Star olisi voinut olla SE urheilusarja minulle (upean visuaalinen, juoni, hahmot ja kaikki natsasivat), mutta se loi valheellisia odotuksia romantiikan suhteen. Odotin romanttista kliimaksia, jota en koskaan saanut (tarinaan jäi ammottava aukko muutaman hahmon lopullisten suhteiden kanssa), joten sarjan pisteet tippuivat silmissäni.

Ping Pong Club on loistavaa aivojen nollaukseen tarkoitettua kakkapippelihuumoria urheiluelementillä tai urheilua kakkapippelielementillä.

Hikari no Densetsu vaikutti hyvinkin lupaavalta ihmissuhdedraamaurheilusarjalta, mutta valitettavasti en ole saanut tilasuutta nähdä muutamaa jaksoa pidemmälle.


Edit: Ostetaan ei-harittavat silmät.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ma Maalis 03, 2008 00:10

Jaa-a, Suzuka oli mangana aivan tajuttoman hyvä, mutta ei kyllä urheiluteemansa vuoksi. Hajime No Ippo ja Bamboo Blade on kuulemma rautaa ja aionkin ne jossain vaiheessa katsastaa. Uskon tosin, etteivät nekään itse urheilun vuoksi loista. Ja jos lautapelitkin lasketaan niin kai siihen katsottavien listalle voi Hikaru No Go:n ja Shion No Oh:n.

Sanoisin, että roviolle tennismailat ja jalkapallot.

Missä vaihtoehto "Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hirveää roskaa."? Kakkosvaihtoehto on selvästi puolueellinen, sillä jos sen valitsee myöntää, että tykkää itse urheiluaspektista.

Avatar
Ringo-chan
Viestit: 80
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 14:23

Viesti Kirjoittaja Ringo-chan » Ma Maalis 03, 2008 01:41

Pavez kirjoitti:Missä vaihtoehto "Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hirveää roskaa."? Kakkosvaihtoehto on selvästi puolueellinen, sillä jos sen valitsee myöntää, että tykkää itse urheiluaspektista.
Voisin muuttaa muuten,mutta muokkaus nappulasta kun painaa niin en voi lisätä mitään.Jos joku mode voisi laittaa tuollaisen vaihtoehdon niin domo arigato! :>

mode-editto: Lisäilty. - Furinji

Avatar
Ryo Asuka
Viestit: 171
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 17:35
Paikkakunta: Jupiter ja äärettömän tuolla puolen

Re: Pidätkö urheiluanimesta?

Viesti Kirjoittaja Ryo Asuka » Ma Maalis 03, 2008 16:53

Ringo-chan kirjoitti:Touchia voisin yrittää.
Suosittelen lämpimästi yrittämään. Harvasta sarjasta käyttäisin sanaa "ihana", mutta Touchiin se sopii täydellisesti. Niin, urheilusarjat ovat kyllä mieleen, vaikken itse mikään urheilullinen olekaan. Touch oli ensimmäinen urheilusarja, jota aloin seurata ja sen katsottuani piti saada toinen tilalle, ja se toinen sattui olemaan Prince of Tennis, johon siihenkin ihastuin. PoT on jo lähes katsottu (muutama hassu jakso ja sitten vielä OVA:t) ja sen jälkeen olen ainakin Hajime no Ippoon ajatellut tutustua.
- What makes you think she's a witch?
- Well, she turned me into a newt!
- A newt?
- [hetken hiljaisuuden jälkeen] ... I got better.

Avatar
bakteeri
Viestit: 107
Liittynyt: La Maalis 01, 2008 20:29

Viesti Kirjoittaja bakteeri » Ma Maalis 03, 2008 17:03

En oikeastaan pidä urheiluanimesta, mutta jos Akagi lasketaan, niin se on sitten kai ainoa. Siinä kun pelataan mahjongia. Mutta muuten en tykkää, kun pidän urheilusarjoja tylsinä ja vihaan urheilua oikeassakin elämässä. Ja sitten PoT ja nämä tuppaavat vielä olemaan pitkiä ja minä kun en pidä pitkästä animesta. Mutta siis, Akagi on tähän mennessä ainoa hyvä näkemäni.

Avatar
Chiharu
Viestit: 243
Liittynyt: Su Helmi 17, 2008 18:26
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Chiharu » Ma Maalis 03, 2008 17:07

Urheiluanimea en ole katsonut, mutta epäilisin pitäväni jos alkaisin katsoa... Urheilumangoja en ole ainakaan huonoja löytänyt ^^"

Välillä jotain muutakin kuin fantasiakakkaa (no ei sillä ettenkö pitäisi kyseisestä "fantasiakakasta" :'D)

Avatar
Marsipaani
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2006 15:22
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Marsipaani » Ke Maalis 05, 2008 00:30

Sanotaanko nyt, etten oikein seuraa mitään tällaista. Kyllä jotkut urheilumangat/animet saattaisivat jopa kiinnostaa? :roll: Ei ole osunut sellaista sopivaa sarjaa eteen, jota voisi alkaa jopa keräillä!
Muff'n~

Avatar
Beldarius
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Touko 06, 2008 10:29

Viesti Kirjoittaja Beldarius » Ti Touko 06, 2008 14:22

Yleensä en urheiluanimesta oikein välitä ja Prince of Tennis tuntuikin tylsältä ensimmäisen jakson aikana... sitten vaihdoin mangaan, luin monta chapteria päivässä ja koukutuin. Sen jälkeen olenkin katsonut sarjan loppuun asti Zenkoku Taikai Heniä lukuun ottamatta.

Hahmot ovat aivan loistavia, eikä lempi-seiyuuideni läsnäolo auta yhtään...
"We have just witnessed a classic example of what I like to call 'misdirected rage'. I believe the technical term is 'being an ass'."
- Shigure, Fruits Basket

Avatar
J
Viestit: 258
Liittynyt: Ke Syys 21, 2005 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja J » Ti Touko 06, 2008 15:44

Itellä on kans jotain näissä urheiluanimeissa jonka takia eivät vain maistu itelle. Onhan sitä tullu yritettyä kattoa näitäkin sarjoja neutraalista näkökulmasta, mutta ei itellä oikein jaksa kiinnostus pysyä.

Voipi olla omalla kohalla tuo lack of sports hobbies minkä takia ei tule paljoa kateltua sporttimangaa/animea.
Pitkäaikainen stalkkeri

Avatar
hide X
Viestit: 41
Liittynyt: Ti Huhti 22, 2008 04:15
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja hide X » Ti Touko 06, 2008 20:53

Vastasin 'Joku muu vastaus', joten perustelen. Ei varsinaisesti tule seurattua urheiluanimea, mutta on tullut katsottua Hajime no Ippo, joka on ehkäpä yksi parhaimmista sarjoista ikinä. Mikään ei ole tiukempaa kuin Ippo kehässä ja tiukassa paikassa, sitten alkaa soimaan Inner Light ja Ippo tekee temppunsa. Jos juuri eritoten urheiluanime kolahtaa, kannattaa ehdottomasti tsekata Ippo. Kovaa matskua.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Touko 06, 2008 21:33

hide X kirjoitti:Mikään ei ole tiukempaa kuin Ippo kehässä ja tiukassa paikassa, sitten alkaa soimaan Inner Light ja Ippo tekee temppunsa
Kuva

Se joku tokavika jakso tai jotain missä oli se Lallapaloozan vika matsi ja taustalla vaan vetää koko jälkimmäisen jaksonpuolikkaan kestävä kitarasoolo on kanssa jotain aivan liian hienoa. Mahtava soundtrack kyllä siinä sarjassa. Pitäisi saada se Champion Road vielä joskus katsottua.

Avatar
hide X
Viestit: 41
Liittynyt: Ti Huhti 22, 2008 04:15
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja hide X » Ke Touko 07, 2008 04:23

madu kirjoitti:nipsnaps
Erittäin osuva kuvavalinta. Älä myöskään unohda Mashiba vs. Kimura -OVAa. Todella tiukka OVA vaikka Ippo jätetäänkin taka-alalle ja keskitytään enemmän Kimuran paineisiin, se on silti Ippo-faneille ihan ehdotonta settiä.

moderaattorin editoima: Tarpeettoman suuri lainaus typistetty reippaalla kädellä.

Avatar
LoneDragon
Viestit: 11
Liittynyt: Ke Touko 07, 2008 01:11
Paikkakunta: Sekigahara
Viesti:

Viesti Kirjoittaja LoneDragon » Ke Touko 07, 2008 16:49

itsellä on ollut määrätön kokemus urheilu-animeista ja just sellainen anime saikin minut animemaailmaan.
Sarjan nimi oli(ja on) Captain Tsubasa ja sitä näin 5-vuotiaana. Rakastan ko. sarjaa edelleenkin.

Urheilu-genre on ollut aina lähellä sydäntä. Ehkä sen takia, kun itse rakastan kaikenlaista liikuntaa. Se tuo aina lämpeä sydämeen ja kuin englantilaset sanoo: "it lits a fire under my arse."
Sitä ei ehkä moni huomaa jos ne ei imeydy sellaisen sarjan maailmaan, mutta lähes jokaisessa urheilu-animessa on se draama puoli. Mitä voimakkaampi se draama puoli sarjassa on, sitä enemmän sarja tulee onnistumaan, joten urheilu-genren ehdoton genrepari on draama.
Voisin sanoa, että urheiluanimeiden esi-isiä ovat Ashita no Joe(nyrkkeily), Captain Tsubasa(jalkapallo), Ace wo Nerae(lentopallo), Touch(baseball) ja kaikienaikojen paras urheiluanime, Slam Dunk!.
Nämä kaikki loivat edeltäjilleen uusia ideoita ja inspiraatioita.

Mutta urheilu-animen/mangan luominen on vaikeimpia tehtäviä mangakalle, jos itse ei ole oman alansa friikki.

esimerkkinä voi ottaa tunnetuimpia mangakoja, Inoue Takehikoa. Hän on ollut koripallon tiukka seuraaja jo 23v. Itse oli oman koulunsa koripallo joukkueessa kunnes loukkaantui pahasti. Hänen sivusta(jota olen seurannut) saa hyvin paljolti koripallo uutisia. Maailmanmestaruus kamppailusta NBA liigaan.

tai sitten Takahashi Youichi. Captain Tsubasan luoja. Hän on ollut jalkapallofanaatikko kymmeniä vuosia. Hänen toinen teos Hungry Heart ~ Wild Striker sai mut itkemään moneen otteeseen. Se paljastaa, että Youchi on Hollannin maajoukkueen fani ja Masashi Nakayama(entinen japanin maajoukkueen hyökkääjä):n läheinen ystävä. Sama henkilö esiintyy siinä sarjassa ääninäyttelijänä.

Lopuksi voi ottaa Adachi Mitsuru:n. Hän on melko legenda japanissa ja aina, kun hänen nimeä mainitaan, baseball tulee mieleen. Hänellä on oma Baseball joukkue nimeltä Vitamin A. Tehnyt kolme aikansa superhitti baseball mangaa(Touch, H2, Hiatari Ryoukou) ja yksi softball mangaa(Slow Step).
Adachilla on tullut myös muutama nyrkkeilymangaa tehtynä.
Hänen työnsä on lähes kaikki sisältänyt urheilugenrettä. ^^
______________________________________________________________

nyky ajan urheiluanimeista puhe olleen, niitä ei juurikaan ole enää.
viime vuonna tuli yksi uusi sarja nimeltä Over Drive(pyöräily), joka näytti hyvältä(minusta ^^) ja seuraan tiukasti Majoria, kun Goro yrittää päästää MLB(Major League Baseball) liigaan. ^^

oho...tuli vähän pitkä kommentti :D...lisää juttuja oli mut kai tämä riittää tällä kertaa :p
I am The Wind, and The Wind...You can't kill

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa