Vuoden 2007 paras anime-elokuva

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Vuoden 2007 paras animeleffa

Paprika
14
23%
Gedo Senki
12
20%
Toki wo Kakeru Shoujo
8
13%
Tekkon Kinkreet
7
12%
Byousoku 5 Centimeter
5
8%
Rebuild of Evangelion
7
12%
Muu (tarkenna viestissä)
7
12%
 
Ääniä yhteensä: 60

Avatar
AM
Viestit: 435
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Vuoden 2007 paras anime-elokuva

Viesti Kirjoittaja AM » To Joulu 06, 2007 17:05

Aika laittaa vuoden 2007 animeleffat järjestykseen. Eli mikä oli kuluneen vuoden aikana audiovisuaalisesti, juonellisesti tai muuten vain onnistunein elokuva.
Suomen elokuvajulkaisujen jälkijättöisyydestä johtuen olen huolinut sekaan myös elokuvia joiden Japanin ensi-ilta on ollut niin kaukana kuin kesällä 2006, mutta joista on tullut Suomalainen/länsimainen julkaisu tämän vuoden puolella.

Paprika
Satoshi Ko ottaa jälleen ohjaajan paikan ja näyttää kuinka unien logiikka toimii. Onko Unissa logiikkaa?
Hyvältä näyttävä ja kuulostava elokuva vyöryttää katsojan tajuntaan kaikkea kävelevistä postilaatikoista vaaleanpunaisiin elefantteihin. Audiovisuaalisen ilotulituksen lomassa pohditaan niitä tavanomaisia perustotuuksia kuten mies vastaan nainen, hyvä vastaan paha ja kannattaako ostaa shibuyasta yksiö kulta-ammeella vai pinkki helikopteri.

Gedo Senki
Hayao Miyazakin pojan Goro Miyazakin ensiohjaus on Maameren tarinat kirjasarjan kolmanteen osaan löyhästi perustuva Gedo Senki. Normaalisti hyvän vastaanoton saaneet Studio Ghiblin tuotokset tekevät mahalaskun kyseinen elokuva saadessa Japanissa vuoden huonoimman elokuvan tittelin. Pojasta polvi paranee sanotaan, mutta onko se oikeasti niin huono.

Toki wo kakeru shoujo
Jos huomaisit eräänä päivä omaavasi kyvyn hypätä ajassa taaksepäin. Käyttäisitkö kykyäsi muiden auttamiseen vai häpeilemättä omaksi eduksesi, kuten estääksesi siskoasi syömästä vanukkaasi tai laulaaksesi 10 tuntia karaokea putkeen? Makoto huomaa omaavansa kyseisen kyvyn ja joutuukin pian myös huomaavan, että menneisyyden muuttelu aiheuttaa melkoisen lumipalloefektin jolla on vakavat seuraukset.

Tekkon Kinkreet
Kuro ja Shiro ovat orpoja katulapsia, joiden päivärutiineihin kuuluu huijaaminen, varastaminen seä katujengien ja yakuzoiden kanssa taistelu kaupungin katujen omistusoikeudesta. Kun kaupungin syrjäkujat päätetään uudelleenrakentaa huvipuistoksi saa Kuro ja Shiro vastaansa jotain joka on paljon vaarallisempi kuin katujengi tai yakuzat.
Vuosikymmenen takaiseen Black & White mangaan perustuva anime on poikkeuksellinen, sillä vaikka se on tehty japanissa se näyttää Italialaiselta, sillä on Amerikkalainen ohjaaja ja loppu on psykedeelinen kuin Puolalaisessa taideleffassa.

Byousoku 5 Centimeter
Kolmesta erillisestä osasta koostuva kokonaisuus on Makoto Shinkain tuotantoa. Eli luvassa on draamaa paperinohuita hahmoja ja käsittämättömän hienoja taustoja.
Osa 1 oukashou:
Takaki ja Akari entiset luokkatoverit pitävät yhteyttä kirjeitse Akarin muutettua pois Tokyosta. Takaki lähtee tapaamaan häntä ja tunteiden palo saa viilennystä junan juututtua lumeen.
Osa 2 Cosmonautti:
Takaki on valmistumaisillaan lukiosta ja käyttää aikaansa tuijottaen tyhjyyteen tai viereiseen avaruustukikohtaan. Samalla luokalla oleva Kanae kiinostuu tuosta haaveilijasta, mutta huomaa, että Takaki etsii jotain suurempa mitä hän voi tarjota.
Osa 3 Byousoku 5 Centimeter:
Viimeinen osa tuo katsojalle kolmen päähenkilön elämäntilanteen vuosia aikaisempien tapahtumien jälkeen kun Takaki huomaa junaradan vastapuolella tutut kasvot...
Mestarillinen elokuva, joka kuvaa realistitsta henkilöiden välistä draamaa vai hienoilla taustoilla varustettua tyhjänpäiväistä taidemasturbaatiota, jonka juoni etenee 5 cm minuutissa.

Rebuild of Evangelion
Vanha kunnon mechamättö, joka vaihtoi aivottoman räiskinnän psykologiseen pohdintaan, on jakanut mielipiteitä jo reilun vuosikymmenen. Jos luulit, että alkaa olla aika siirtyä eteenpäin, luulit väärin. Gainax tyrkkää teattereihin fanien iloksi ja muiden kauhuksi täysin uudelleen kirjoitetun ja animoidun version Neon Genesis Evangelionista. Tai siis ensimmäisen niistä neljästä...
Viimeinkin versio josta saa selvää ja ei aiheuta vuosikausia kestävää jälkianalyysia vai häpeämätöntä rahastusta.

Muita huomionarvoisia elokuvia kuluneelta vuodelta:
Appleseed Saga Ex Machina
Shakugan no Shana Movie
Clannad Movie
Aquarion Movie
Highlander: Vengeance
Piano no Mori
Tetsujin 28 Gou Hakuchuu No Zangetsu

Sekä lisäksi tavanomaiset sarjoista pilkotut tai ylipitkiä animejaksoja muistuttavat Pokemon leffa X, Bleach leffa Y ja Precure leffa Z jne...
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » To Joulu 06, 2007 17:17

En ole noista nähnyt kuin kolme: Maameren Tarinat, Tokikaken ja 5cm/s, mutta noista ääneni nappaa Byousoku 5 cm. Uskoisin, että syvällisellä perehtymisellä Tokikakesta saisi enemmän irti, koska se oli todellakin juonellisesti paljon voimakkaampi, mutta näin ihan vaan yhden katselukerran perustella 5cm/s oli täysin tajunnan räjäyttävää materiaalia, joskin nyt enimmäkseen vaan visuaalisesti. Äärimmäisen hienoa settiä joka tapauksessa.

Yksi merkittävä teos sinulta unohtui, nimittäin TYPE-MOONin Kara no Kyoukai, seitesenosainen elokuvasaaga jonka ensimmäinen kappale pyörähti ruuduille kuusi päivää sitten, ja toinenkin osa ilmestyy vielä tämän vuoden puolella. Toisaalta, tulee varmaan kestämään aika kauan, kunnes me länsimaiset animefanit pääsemme nauttimaan noista pätkistä, joten tuskinpa se olisi mikään ääniharava ollut.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » To Joulu 06, 2007 17:46

Gedo Senki oli tajuton pettymys, joten Paprikan ja Toki Wo Kakeru Shoujon väliltä pitäisi valita...

Argh, en osaa päättää. Taidan lykätä äänestämistäni ja katson vaikka pari leffaa lisää, jos se auttaisi.

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rontti » To Joulu 06, 2007 22:10

Vastasin Byousoku 5 Centimeter,koska se oli yksinkertaisesti mykistävä visuaalisesti ja tunnelmaltaan mukavan talvinen ja melankolinen.
Evan Rebuildin jonkinsorttista julkaisua odotellessa tuo on kyllä tähän mennessä paras 2007-leffoista.
Myöskin uusi Appleseedi olisi kiva nähdä

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Joulu 06, 2007 22:41

Paprika oli erittäin tyylikäs, mutta siitä ei hirveän paljon jäänyt kuitenkaan käteen.

Gedo Senki oli juonellisesti epäonnistunut käännös, mutta näin sen kuitenkin ohjaajan taidonnäytteenä ja siten olin valmis pistämään kärkeen. Siinä oli sen verran moni perinne kyseenalaistettu ja tehty vähän omalla tyylillä, joten pelinavauksesta moraalinen lisäpiste.

Keskimäärin animeleffat kyllä jättivät melko kylmäksi tänä vuonna.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » Pe Joulu 07, 2007 19:45

Gedo Senki oli kehno.

Paprika oli äärimmäisen hieno, mutta vähän jäin jotain kaipaamaan.

Byousoku 5 Centimeter oli vielä hienompi, visuaalinen puoli häikäisevän hieno itse asiassa, mutta ei tämäkään aivan tarpeeksi kovaa iskenyt.

Joten voittajaksi nousee Toki Wo Kakeru Shoujo, joka ei ollut sekään täydellinen, mutta kokonaisuutena tyydytti minua eniten.

Kyuun kanssa samaa mieltä, ei ollut hääppöinen vuosi.

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Pe Joulu 07, 2007 20:56

Oma mielipiteeni kallistui "Jokin muu" -vaihtoehdon suuntaan. Tämä johtuu ihan siitä, että mikään noista luetelluista ei iskenyt. Osa karsiutui jo etukäteistietojen perusteella, osa taas meni pikakelauksella katsottuna hieman yli puoleen väliin. Yhtäkään niistä en päässyt loppuun.

Eli omalta osaltani "Vuoden paras elokuva" -ääni jää jakamatta.

Cir
Viestit: 526
Liittynyt: To Loka 23, 2003 10:31
Paikkakunta: Helsinki (Ikaalisissakin näkee.. tosin aika harvakseltaan nykyään)

Viesti Kirjoittaja Cir » Ke Joulu 12, 2007 13:56

Itse valitsin Paprikan, joka oli erinomaisen mukaansatempaava tarina erinomaisella animaation laadulla. Ohjaajansa paras tuotos se ei kuitenkaan valitettavasti ole, vaan jäin kaipaamaan erityisesti hieman syvällisempää tarinaan ja hahmoihin paneutumista. Toisaalta, juonen tietty suoraviivaisuus teki tästä varsinkin ensikatsomalta jopa nautittavamman kuin ohjaajan aiemmat työt. Eri asia sitten, miten hyvin tämä kestää toistuvaa katsomista.

Täpäräksi kakkoseksi tuli sitten Tekkon Kinkreet. Myös tässä tapauksessa visuaalinen ilme on erinomaisesti toteutettu ja hahmoihin on saatu yllättävästikin särmää. Sen sijaan vaikka tarina olikin hyvä, niin jotenkin se ei vain temmannut mukaansa kuten Paprikassa. Mahdollisesti lievä tempoilun, turhan ohuesti käsiteltyjen juonenkäänteiden ja erityisesti "liian monen mausteen maku" häiritsivät katsomiskokemusta. Jäi sellainen tunne, että olisi kannattanut joko karsia elementtejä, tai sitten turvautua (jotenkin) rauhallisempaan, yksityiskohtaisempaan kerrontaan. Toisaalta, myös sellainen tunne jäi, että tämä voi hyvinkin toimia erinomaisesti mangana.

Katsomieni anime-elokuvien joukossa Gedo Senki oli valitettavasti vuoden pettymys. Visuaalinen ilme on pätevää perus-Ghibliä, muttei yllä oikeastaan missään välissä siihen tasoon, mihin studion tietää pystyvän, ja pahimmillaan sortuu melkein halvan oloisiin ratkaisuihin. Tarina taas ei tunnu pysyvän kasassa, ja varsinkin kirjasarjaa tuntevalle käsikirjoituksessa otetut vapaudet tuottavat pahoja riitasointuja. Ottaen huomioon, että kyseessä on tuoreen ohjaajan esikoinen, voinee monia puutteita katsoa läpi sormien, mutta sekään ei muuta sitä tosiseikkaa, että elokuvalta odotettiin paljon enemmän. Toisaalta, sen verran tämä vakuutti, että odotan mielenkiinnolla miten ohjaaja kehittyy tästä.


Ja ja... oliko siinä tosiaan kaikki anime-elokuvat jotka olen vuoden aikana nähnyt?!? No voihan.. Täytyypä äkkiä katsoa löytäisikö edes Toki wo kakeru shoujoa tai Rebuild of Evangelionia jostain katsottavaksi ennenkuin vuosi vaihtuu..
Sarjassamme "fansubien klassikoita":
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?" (AnimeJunkies / GitS:SAC)

Avatar
Temari-San
Viestit: 155
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 15:02
Paikkakunta: Raasepori

Viesti Kirjoittaja Temari-San » Su Joulu 30, 2007 21:54

sanoisin Gedo senki.
On hassua nähdä,miten studio Chiblin elokuvat pysyvät saman tasoisina,eli kattoa hipovien tulosten voitto putkessa (paitsi kissojen valtakunta :? )

Gedo senki on mahtavaa kerrontaa ja visuaalisuutta,joten ääni menee sinnemmäs.
"I call it... the giggolo beam!" - Kurz Weber

Avatar
Summoner
Viestit: 135
Liittynyt: Su Syys 04, 2005 18:40
Paikkakunta: JKL

Viesti Kirjoittaja Summoner » Ma Joulu 31, 2007 00:02

Ehdottomasti Toki wo kakeru shojo. Se laittoi ajattelemaan mitä tekisi samassa tilanteessa, ja kukapa ei olisi joskus leikitellyt ajatuksella ajassa matkustamisesta. Vaikka toisaalta olihan se aika teinimeininkiä jossain kohdissa ihmissuhteiden kannalta, mutta ehkä se puri ex-teinin sydämeeni nostalgiallaan. Jotenkin vaan samaistuin päähenkilöön kaikessa yksinkertaisuudessaan, ja eräät kohtaukset olivat harvinaisen repiviä. Sniff..
Visuaalisestikin ihan ok.

Paprikasta jäi päähän vaan sen friikin unikulkueen biisi.

Gedo Senki oli niin suuri pettymys minulle sekä Ghiblin että kirjojen fanina, että ei puhuta siitä.

Muita en ole nähnytkään.
'There are many worlds, but they all share the same sky. One sky, one destiny.'
http://www.animewatcher.net/users/1212/anime

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Vuoden 2007 paras anime-elokuva

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » Ma Heinä 14, 2008 13:04

Rebuild of Evangelion ehdottomasti, vaikka pidin kyllä Maameren tarinoistakin.
RoEssa on kuitenkin niin häikäisevän hienot krafiikat, ihanat musiikit ja ennen kaikkea: päivitys versio NGE jaksoista, jotka ovat omastakin mielestäni vähän no.. Sitä mitä ne nyt ovat.
On hienoa, että tämä päätettiin tehdä. Ja hemmetti! Kyllä onnistuivatkin!
*aploodeja RoElle*
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa