Lapselle japanilainen nimi?

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Antaisitko lapsellesi japanilaisen nimen?

Voisin antaakin!
179
30%
En todellakaan
72
12%
Ehkä...
105
18%
Kissalle tai koiralle mieluummin
218
37%
Muu vastaus
15
3%
 
Ääniä yhteensä: 589

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » Pe Touko 11, 2007 18:16

En aijo hankkia lapsia, haha! :lol:
No ei, iha vitsil.
Jos nyt saisin lapsen, joskus ehkäpä, niin ei se mitään haittaisi vaikka antaisinkin japanilaisen nimen^^
Joku todella kaunis.
Siis jos se on tyttö, koska pojalle minä antaisin David<3

Amyna
Viestit: 33
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 12:18
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Amyna » Pe Touko 11, 2007 20:01

En halua lasta ainakaan biologista sellaista, mutta nimisuosikkeihini kuuluu kyllä nimi, joka on tietääkseni Japanilainen.

Saori. Aivan sanoin kuvaamattoman kaunis nimi, eikä kuulosta suomalaisnäkökulmastakaan omituiselta.

namida
Viestit: 225
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 18:15

Viesti Kirjoittaja namida » Pe Touko 11, 2007 20:02

Lemmikille saattaisin hyvinkin antaa japanilaisen nimen, mutta lapselle... öh, en. Itse en ainakaan haluaisi välttämättä olla mikään Akiko tai Hikaru tai Madoka. Oma nimeni on aivan tavallinen, mutta se on nimi myös Japanissa ja Koreassa. Nimestäni en tosin hirveästi pidä, se kun on vähän turhankin tavallinen.
Ihmettelen kyllä, onko suomalaisissa nimissä joku vika kun nykyään on kaikkia ihan ihme etunimiä ihmisillä. Ja kuulostaapa hienolta kun etunimi on kaikkea muuta kuin suomalainen, ja sitten sukunimenä Virtanen. Ei siis millään pahalla ketään kohtaan, tämä on minun mielipiteeni. Jos joskus (toivottavasti) saan lapsia, niin haluaisin antaa jotkin kauniit suomalaiset nimet, kuten Venla. Lemmikit ovat asia erikseen, voisin hyvin kuvitella nimeäväni jonkin eläimen vaikkapa Yukiksi tai Momoksi. ^.~

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Pe Touko 11, 2007 20:12

Vaalin suomalaisia sukujuuriani siinä määrin, että kovin vakavissani en mitään ulkomaalaisia nimiä harkitse - kuulostivatpa kuinka überkewleilta tahansa.

Inuyashat ja Narutot saattavat suomalaista viehättää eksotiikallaan, mutta kauasnäköisempi huomaa, että japaninkieliset nimet ovat kymmeniä kertoja yleisempiä kuin perinteikkäät ja vanhat suomalaisnimet. Oikeastaan lisääntyminen ylipäätään pitäisi kieltää ihmisiltä, jotka harkitsevat edes puolivakavissaan nimeävänsä lapsensa fiktiivisten popkulttuurin tuotosten mukaan. Siitä ei seuraa kuin vuosien kouluhelvetti ja tulevaisuudessa pakollinen nimenmuutos.

Lauri_P
Viestit: 15
Liittynyt: To Syys 21, 2006 14:06
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Lauri_P » La Touko 12, 2007 17:03

Lemmikille voisin japanilaisen nimen hyvinkin antaa. Mutta lapsen nimeämistä näin välttelen. Paitsi jos se kävisi suomalaisesta (Kuten Aki)

Avatar
Corvus
Viestit: 30
Liittynyt: La Heinä 17, 2004 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Corvus » La Touko 12, 2007 17:38

Aki on kyllä niitä nimiä, mitä välttäisin viimeiseen tippaan, yhdessä Mikan kanssa. Japanissa tytön, mutta Suomessa pojan nimiä.

Tosin tuo on huomattu tehokkaaksi jäänmurtajaksi keskustellessa japanilaisten kanssa: "Kyllä, se on oikeasti Suomessa pojan nimi."

Mutta asiakaspalveluissa eivät meinaa uskoa papereita oikeiksi, ennen kuin selittää niille saman.

Tietenkin jos vihaa lastaan syntymästä alkaen, voi antaa tytölle nimen Aki. Ja sitten naureskella itsekseen, kun se pikkuhiljaa hajoaa kiusaamiseen.

Avatar
Sulkasiipi
Viestit: 143
Liittynyt: La Elo 19, 2006 23:12
Paikkakunta: Kangasala

Viesti Kirjoittaja Sulkasiipi » La Touko 12, 2007 20:16

Laurel kirjoitti:Oikeastaan lisääntyminen ylipäätään pitäisi kieltää ihmisiltä, jotka harkitsevat edes puolivakavissaan nimeävänsä lapsensa fiktiivisten popkulttuurin tuotosten mukaan. Siitä ei seuraa kuin vuosien kouluhelvetti ja tulevaisuudessa pakollinen nimenmuutos.
Mutta ei tässä nyt ollutkaan kyse siitä että nimettäisiin lapsia sarjojen mukaan, esimerkiksi InuYashoiksi vaan ihan vain tavallisilla Japanilaisilla nimillä.
Reina Tanaka <3

Blogini: http://rosaland.wordpress.com

Shinba
Viestit: 31
Liittynyt: Su Heinä 23, 2006 20:29
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Shinba » La Touko 12, 2007 20:25

Japanissa on muutamia niin kauniita nimiä, että voisin antaakin lapselleni moisen nimen. Pidän yksinkertaisista, pelkistetyistä nimistä. Ja Suomessakin on kyllä muutamia nimiä, jotka menisivät japanilaisista nimistä, joten ei tarvitse lähteä kovin kaukaa etsimään, ellei nimenomaan halua jotain eksotiikkaa. Esim. Kari, Lauri, Sara, Mari, jne ovat jonkin verran japanilaistyylisiä nimiä, IMO. On niitä muitakin, mutta nyt ei tule kauheasti mieleen.

Avatar
Pomdidali
Viestit: 112
Liittynyt: Ti Helmi 07, 2006 13:07
Paikkakunta: Ouran High, 3rd Music Room

Viesti Kirjoittaja Pomdidali » Su Touko 13, 2007 17:28

Corvus kirjoitti:Aki on kyllä niitä nimiä, mitä välttäisin viimeiseen tippaan, yhdessä Mikan kanssa. Japanissa tytön, mutta Suomessa pojan nimiä.
Aki japanissa tytön nimi? Kuuluu sitten varmaan noihin nimiin, jotka voi antaa kummalle sukupuolelle tahansa, sillä japanin opettajani poika on nimeltään Aki, ja miksi japanilainen antaisi pojalleen tytön nimen? Lisäksi olen muutenkin törmännyt myös muihin japanilaisiin miespuolisiin henkilöihin, joiden nimi on Aki (IRL ja mangassa). :roll:
Viimeksi muokannut Pomdidali, Ke Touko 23, 2007 00:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

iamthefitness
Viestit: 3
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 16:48

Viesti Kirjoittaja iamthefitness » Su Touko 13, 2007 17:59

Sulkasiipi kirjoitti:
Laurel kirjoitti:Oikeastaan lisääntyminen ylipäätään pitäisi kieltää ihmisiltä, jotka harkitsevat edes puolivakavissaan nimeävänsä lapsensa fiktiivisten popkulttuurin tuotosten mukaan. Siitä ei seuraa kuin vuosien kouluhelvetti ja tulevaisuudessa pakollinen nimenmuutos.
Mutta ei tässä nyt ollutkaan kyse siitä että nimettäisiin lapsia sarjojen mukaan, esimerkiksi InuYashoiksi vaan ihan vain tavallisilla Japanilaisilla nimillä.
Oli tai ei, niin tämän popkulttuurin johdosta tulleen fanituksen myötä ihmiset tässä ketjussa miettivät tuota nimiasiaa. Ei se ainakaan minun mielestäni miltään lieventävältä asianhaaralta kuulosta - yhtä typerää jokatapauksessa.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Touko 13, 2007 18:07

Vaikkakin itse varmasti kannattaisin omille lapsilleni suomalaisille tutumpia nimiä ja varmaan etsisin ehdotuksiani suvun historiasta, ymmärrän tämän esillä olevan trendin. Ei ole vain tämän päivän juttu, että nimiä haetaan sieltä mikä juuri nyt on esillä, trendikästä ja "in". Jos mennään vähän reilummin taakkepäin, joskus ruotsalaisperäiset nimet olivat niitä millä saatiin kunnioitusta ja statusta.

Ongelma näissä trendien seuraamisessa on se, että trendit menevät ohi. Mattia ja Liisaa suomessa todennäköisesti on vielä kauan sen jälkeen kun Neot ovat unohtuneet.

On kuitenkin tunnustettava, että tunnen henkilöitä jotka ovat vanhemmiltaan saaneet varsin - sanoisinko sosiopoliittisesti kantaaottavat nimet matkaan ja ovat silti päätyneet varsin mukaviksi ja yhteiskunnalle hyödyllisiksi persooniksi. Tiedämme myös, että Suomessa on ollut ainakin pari Mattia joita ei täysin positiivisessa hengessä ajatella. Ei nimi miestä tai naista pahenna, vaa nluulisinpa että jos vanhempia halutaan kehua tai kritisoida, nimen antaminen ei ole oikea paikka lähteä liikkeelle. Kuittaan tämän asian ainakin tässä vaiheessa myrskyksi vesilasissa.

Avatar
Ringo-chan
Viestit: 80
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 14:23

Viesti Kirjoittaja Ringo-chan » Su Touko 13, 2007 19:13

Voisin antaa,riipuu ihan nimestä.Jotakin oikein japanilaiselta kuullostavaa nimeä en antaisi,mutta ehkä jonkun sellaisen joka saattaa jopa suomalaisen korvaan kuullostaa hyvältä.Haluaisin kyllä antaa tyttölapseni nimeksi Ayu. ^^

Avatar
Inuyasha-
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Loka 31, 2006 21:35
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Inuyasha- » Pe Touko 18, 2007 14:33

Ei, en minä antaisi. Haluan, että lapsellani olisi perinteinen, suomalainen nimi.
Koiralle tai kissalle voisi antaakkin.

Avatar
Hijiri
Viestit: 375
Liittynyt: Su Tammi 18, 2004 21:46
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Hijiri » Pe Touko 18, 2007 20:39

En ilmeisesti koskaan tule hankkimaan (ainakaan omaa) lasta. Olen kyllä miettinyt lapsen adoptoimista jostain päin Aasiaa, joten hänellä mitä ilmeisimmin tulisi olemaan vieraskielinen nimi. Sitäkin olen kyllä miettinyt että esimerkiksi yksi hyvin tuttu nimi, Yuki voisi olla hieno nimi lapselle, mutta kuten hyvin moni on jo todennut, se ei välttämättä Suomessa toimisi kovin hyvin. Puhuimme näistä nimiasioista pari päivää sitten uskonnontunnilla ja siitä, miten hankalaa Suomessa voikaan olla antaa lapselle ulkomaalainen nimi. Tietenkin sellaiset nimet kuin Aki, Mika yms. ovat asia erikseen.

Jos joskus tulen hankkimaan oman koiran tai muun lemmikin, tulen melko varmasti nimeämään sen japanilaisittain. Tällä hetkellä haaveilen Yukimura-nimisestä Japaninpystykorvasta. Punasilmäinen pupu tai muu pieni eläin puolestaan saisi nimekseen Kirihara (Prince of Tennis-fanaatikko kun olen.)
"Don't sweat it. It'll work out somehow." -Tatara Totsuka
Hijiri @ AnimePlanet
Hijiri @ MyAnimeList

TomodachiiChan
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 13:07

Viesti Kirjoittaja TomodachiiChan » Pe Touko 25, 2007 21:32

hmm, tämä on taas näitä erittäin kaksipiippuisia juttuja... monet japanilaiset nimet kuulostavat suomalaisen korvaan kummallisilta, täytyy myöntää etten haluaisi olla joku Naruto tai Chobits. mutta toisaalta: onhan Suomessakin muutama nimi joiden kantajat saavat saavat kuulla nimestään ehkä muutaman kerran elämänsä aikana, esim. Yrjö, Urpo, Ukko, Usko, Impi, Pirkka, Aatos ja nimihirviö Unelma Sirpa-Leena (anteeksi vain näiden nimien kantajille :wink: ).
Joten siis mieluummin nimeäisin lapseni vaikka Kagomeksi tai Tohruksi kuin Unelma Sirpa-Leenaksi... :D
fantsuhahmojen nimistä tulee kyllä erinomaisia lemmikkien nimiä, itselläni on Sela-niminen koira ja Purin-niminen kotilo 8)
lounatuuli tuo pienen laulun, kenelle tuuli kertoo sen?

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa