Mikä on kohderyhmäsi mangassa ja animessa?

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Minkä kohderyhmän mangaa/animea kulutat eniten?

Kodomo (lapset)
4
1%
Shounen (pojat)
212
46%
Shoujo (tytöt)
158
34%
Seinen (miehet)
71
15%
Josei (naiset)
16
3%
 
Ääniä yhteensä: 461

Ryo Hazuki
Viestit: 178
Liittynyt: Ke Kesä 15, 2005 22:50
Paikkakunta: Vantaa

Mikä on kohderyhmäsi mangassa ja animessa?

Viesti Kirjoittaja Ryo Hazuki » La Touko 06, 2006 15:00

Ainakaan haulla en löytänyt äänestystä, jossa kysyttäisiin lempikohderyhmää.

Ympäripyöreästi ja tylsästi voisin vastata, että mikä tahansa käy, kunhan se on hyvää mutta oikeasti suurin osa mangastani on shonenia. Tähän vaikuttaa ainakin se, suurin osa suomennetusta mangasta on shounenia ja Dragon Ballia lukuunottamatta niitä on tultu ostettua. Toisaalta yksi lempipiirtäjistäni, Osamu Tezuka teki isoksi osaksi -vaikkei pelkästään- poikien sarjakuvia. Mecha- ja 70-luvun avaruusoopperat ovat myös suureksi osaksi shounenia ja molemmat kiinnostavat kovin samoin hyvä mättö.

Seinen tulee toiseksi käytännössä Kazuo Koiken ja Goseki Kojiman ansiosta. Lone Wolf & Cub ja Samurai Executioner ovat antaneet syyn luottaa kyseisten herrojen taitoihin ja ilmeikäs mutta realistinen tyyli vetoaa muutenkin seinenissä erittäin paljon vaikka onhan realistisesti piirrettyä shouneniakin ja epärealistisesti piirrettyä seineiniä. Plussaa siitä, että ainakin tällä hetkellä suurin osa jidaigeki(=aikakausdraama)-mangasta on seineniä ja kyseinen genre kiinnostaa kovasti. Ja ainoat omistamani ihmissuhde-manga-pokkarit taitavat olla seineniä (Maison Ikkoku 1 ja 2).

Shoujoa taitaa tulla kolmanneksi. Mangasta on tähän mennessä varsinaiseti iskenyt vain Peach Girl, joka ei näytä liian stereottyyppimäiseltä ja jossa huumoria ei ainakaan kahdessa lukemassani pokkarissa ollut liikaa. Tenjou no Niji on hyvin piirretty mutta, koska omistamani pokkari japanin kielinen en ymmärrä siitä oikein mitään

Time Stranger Kyoko olisi huomattavasti parempi, jos kuvakerronta olisi ollut selkeämpää ja henkilöt hieman tunnistettavampia. Oikeastaan henkilöiden hankala tunnistettavuus on se syy, miksi en ole uskaltanut kunnolla tutustua shoujoon. Candy Candy-, Lady Oscar- ja Sailor Moon-anime-sarjoista kyllä pidän.

Varsinaista lasten mangaa en ole lukenut mutta osa niistä sarjoista, joita tuli lapsena katseltua (Maija Mehiläinen, Muumit ja Peukaloisen retket) toimii jossain määrin nykyäänkin ihan hyvin tai jopa erinomaisesti. Koska lasten animesta ei olla kuitenkaan tehty kovinkaan kummoisia dvd-julkaisuja ei sitä ole tultu Panda kopandan lisäksi ostettua paitsi jos Miyazakit lasketaan mukaan ja niistä Porco Rosso on tosin herran itsensä mukaan hänen ainoa aikuisten leffa.

Joseista en osaa taas sanoa yhtään mitään, kun en ole tutustunut.

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 469
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » La Touko 06, 2006 17:38

Vastasin shoujo. Olen jostain syystä muuttunut hirveän kriittiseksi sen suhteen, mitä pidän katsomisen/lukemisen arvoisena. Oli kyseessä sitten millainen laatusarja tahansa, aina löydän jotain ärsyttävää ja lopetan sitten seuraamisen siihen.

Ainoa, mitä pystyn enää täysillä katsomaan ovat vuosikymmeniä vanhat shoujo-sarjat, kuten Candy Candy tai Sandybell. Niissä on ihana piirrostyyli enkä varmaan koskaan saa tarpeekseni siitä tuhansia kertoja käytetystä "tyttö menettää äitinsä/perheensä ja joutuu kokemaan kovia mutta viattomuutensa ja iloisuutensa avulla selviää" -juonesta.

Uudempi shoujo ei iske, sillä piirtotyyli ei oikein sovi minulle enkä voi sanoin kuvailla sitä inhoa, jota tunnen ärsyttäviä kesken kaiken ilmestyviä chibejä kohtaan. Jos joku tietää jotain uudempaa tuotantoa, joka muistuttaisi menneiden vuosien sarjoja, niin otan mielelläni ehdotuksia vastaan.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Noein 7/24]
Anime- ja mangablogini

Ryo Hazuki
Viestit: 178
Liittynyt: Ke Kesä 15, 2005 22:50
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Ryo Hazuki » La Touko 06, 2006 18:35

VampireNaomi kirjoitti: Uudempi shoujo ei iske, sillä piirtotyyli ei oikein sovi minulle enkä voi sanoin kuvailla sitä inhoa, jota tunnen ärsyttäviä kesken kaiken ilmestyviä chibejä kohtaan. Jos joku tietää jotain uudempaa tuotantoa, joka muistuttaisi menneiden vuosien sarjoja, niin otan mielelläni ehdotuksia vastaan.
Tämä tuskin auttaa paljon mutta omistamassani Flowers-lehden numerossani missään sarjassa ei ole chibejä ja muutenkin pelleily on vähissä. Shoujoa olettaisin niiden kuitenkin olevan piirrostyylistä. Oikeastaan viestin varsinainen pointti on se, että chibitöntä shoujo-mangaa tehdään edelleen.

Muistaakseni Peach girlissä ei ollut varmaan on muutakin käännettyä shoujoa, jossa näin on.

Avatar
immolatus_dead
Viestit: 522
Liittynyt: Ke Marras 23, 2005 17:13
Paikkakunta: Jokela+Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja immolatus_dead » La Touko 06, 2006 18:47

Shounenia eniten katsottu, mutta kyllä Shoujo miellyttää ihan yhtäpaljon kuin Shounenkin (mahdollisesti jopa enemmän) mutta ei vain ole samoilla määrillä tullut vastaan kuin shounen sarjoja.
Katsotut animet.
Menossa mukana:
KUMA the bear maker.

Avatar
Miyavi-
Viestit: 62
Liittynyt: Pe Maalis 24, 2006 18:58
Paikkakunta: jyväskylä

luen

Viesti Kirjoittaja Miyavi- » La Touko 06, 2006 18:49

mä ainakin luen eniten poikien mangoja vaikka oon tyttö :D mä luen hellsingii,ranmaa,inuyashaa ja
toikio mew mewii <-Shoujo :?

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Viesti Kirjoittaja Asagi » La Touko 06, 2006 22:20

kyllä se suurin osa varmaan sinne shounenin puolelle menee. Tykkään katsella sarjoja missä on actionia. Ei kylläkään mitään järjetöntä verimättöä.. Toisena lajina on AIR, Shinigami no ballad ja Hanbun no tsuki ga noboru sora -tyyliset "riipaisevat" sarjat.. Jostain näin että kaksi viimeistä olisi seineniä, mutta tiedä häntä.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Su Touko 07, 2006 02:36

Shounenia ehkäpä menee eniten, mutta paljon myös näitä slice of life -tyylin sekamelskoja, joista ei tiedä mihin luokkaan kuuluvat. Oikeastaan meneepä muuten jonkin verran kyllä shoujoakin, syystä tai toisesta, mutta eipä siitä muuta. Hm, Ojamajo Doremi taitaa kuulua kodomo-ryhmään, eikös ? Katsonpahan kyllä sitäkin...
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

namida
Viestit: 225
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 18:15

Viesti Kirjoittaja namida » Su Touko 07, 2006 09:33

Sohjon suurkuluttaja ilmoittautuu. Mutta kyllä shouneniakin tulee luettua ja katseltua, ei tosin lähellekään niin paljon kuin shoujoa.

Avatar
zenisu
Viestit: 178
Liittynyt: Ke Kesä 01, 2005 10:29
Paikkakunta: Hollola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja zenisu » Su Touko 07, 2006 14:14

Shonenia ja sohjoa kumpaakin, mutta kyllä se taitaa kallistua shonenin puolelle. Shojoa menee vähemmän, söpöilyä kun ei aina kestä.

Avatar
Southpaw
Viestit: 114
Liittynyt: Ke Elo 10, 2005 10:23
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Southpaw » Su Touko 07, 2006 16:02

Luen sekä shonenia, että shoujoa, mutta kyllä mine pidän enemmän shonenista. Ainakaan, en itse joskus kestä sitä söpöilyä, mitä Tokyo Mew Mewissä näkee, vaikka sarjaa silloin tällöin katselenkin.

Avatar
NERV
Viestit: 104
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2005 21:03
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja NERV » Su Touko 07, 2006 17:18

No tuota
vaikea sanoa mikä on lempikohderyhmä, mutta huolestuttavan paljon Shoujoa tulee ostettua, mies kun olen.
Lempisarjoja on I"S, Kare Kano, Ai yori aoshi, Love Hina, Onegai Teacher ja GTO.

Pääosin tykkään sarjoista joissa on romantiikka, draamaa ja komediaa. En sitten tiedä mihin sarjaan teokset kuten Love Hina, I"S ja Ai yori aoshi kuuluu, mutta luulisin miehille tarkotettua olevan (ainakin pantsu huumorin perusteella), jotenka Shounenin kuluttaja taidan enimmäkseen olla. Tosin Shoujokin käy, kuten aikaisemmin mainitsin. Ainakin Fullmoon wo sagashite on erittäin hyvä Shoujo sarja.

ei tässä muuta, Jeba kiittää ja kuittaa!!
R.I.P Eddie Guerrero

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Su Touko 07, 2006 17:33

NERV kirjoitti:No tuota
vaikea sanoa mikä on lempikohderyhmä, mutta huolestuttavan paljon Shoujoa tulee ostettua, mies kun olen.
Lempisarjoja on I"S, Kare Kano, Ai yori aoshi, Love Hina, Onegai Teacher ja GTO.
I''s, Ai yori aoshi, Love Hina ja Onegai Teacher ainakin ovat laskettavissa seineniin.

Jäin miettimään itsekin hetkeksi, että olisiko se nyt seinen vai shoojo, jota eniten tulee luettua, mutta pikainen vilkaisu kirjahyllyyn kertoo totuuden. N. 2/3 mangoistani on sohjoa :P Sohjosta taas mammutinosa Yu Watasea ja CLAMP:ia (CLAMP:illa toki seinen-sarjojakin, joista tunnetun/suosituin lienee Chobits).

Shoonen ei kiinnosta taistelupainotteisuudensa takia. Ja jos tekee mieli fanservicea (*lecherious grin*) niin sitten siirryn suosiolla seineniin.

edit: tietysti jos ajattelee Onizukan ikää, niin kai GTO:kin menee seinenin puolelle - muutoin on minun paha mitään sanoa, kun en ole mangaa tai animea katsonut, mutta live actionia kyllä, joka oli todella hulvaton.
Vanha totuus on kai se, että sarjan kohderyhmän ikä ja sukupuoli ovat samat kuin päähenkilön itsensä. Itseäni ainakin kiinnostavat tällä hetkellä eniten nuorista aikuisista kertovat sarjat - NANA näin esimerkkinä yhdestä uusimmista kiinnostuksen kohteistani.

Avatar
NERV
Viestit: 104
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2005 21:03
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja NERV » Su Touko 07, 2006 17:43

Laurel kirjoitti:Shoonen ei kiinnosta taistelupainotteisuudensa takia. Ja jos tekee mieli fanservicea (*lecherious grin*) niin sitten siirryn suosiolla seineniin.
juup, itekkään en oikeen taistelupainotteisista sarjoista pidä, mutta toi pantsuilu (jota myös fancerviseks kutsutaan?) uppoo myös meikäläiseen, kunhan siinä on sitten romantiikkaa pelissä mukana..
R.I.P Eddie Guerrero

Avatar
Ukyo
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 16:59
Paikkakunta: HKI

Viesti Kirjoittaja Ukyo » Ma Touko 08, 2006 17:09

Luen lähinnä shounenia, vaikka olenkin tyttö. Kyllä shoujokin menee, mutta sitä en ole pahemmin lueskellut. Ei siinä mitään vikaa ole, ei ole vain tullut luettua. Mutta aina järjettömän suuret silmät ja ihkutus ei iske. Enimmäkseen luen Inuyashaa ja Ranma 1/2:ta. Olen kyllä aikeissa aloittaa tuon Kyokon lukemisen, että tulee tuo shoujopuolikin tutuksi.

Avatar
Miyavi-
Viestit: 62
Liittynyt: Pe Maalis 24, 2006 18:58
Paikkakunta: jyväskylä

:D

Viesti Kirjoittaja Miyavi- » Ma Touko 08, 2006 18:29

täytyy myöntää että olen lukenut myös Gravitationiakin se on homo manga :mrgreen: mutta hyvää se on (oon tyttö)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa