Paras suomalainen mangakustantaja

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Paras suomalainen mangakustantaja

Egmont
68
32%
Jalava
2
1%
Like
2
1%
Punainen jättiläinen
61
29%
Sangatsu Manga
80
38%
 
Ääniä yhteensä: 213

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Paras suomalainen mangakustantaja

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ma Huhti 03, 2006 18:43

Niin vain koitti sekin aika, kun Suomenmaalla aasialaisen sarjakuvan tarjonta on sen kun monipuolistunut ja julkaisut laadullisesti parantuneet. Nyt on syytä kustannusjättien (;)) ottaa toisistaan mittaa ja selvittää, kenelle kuuluu parhaan kotimaisen mangakustantajan titteli.

Oma ääneni menee Punaiselle jättiläiselle ja haluaisin nostaa baskeriani Minnalle ja Antille, jotka uskalsivat ottaa riskin ja lähteä vastustamaan muita suomen mediakonserneja. Ovatpa työssään vielä kiitettävästi onnistuneet, mikä näkyy julkaisujen sisällössä (käännöksessä nyt lähinnä) ja loppuun asti hiotussa ulkoasussa. Plussaa ehdottomasti julkaisujen alkuperäiskoon säilytyksestä ja muutenkin valtavirrasta poikkeavista sarjoista (se kustannusyhtiö valahtaa viemäristä alas, joka seuraavaksi uskaltaa julkaista Naruton)! Ei varmasti kovin moni muu jaksaisi nähdä yhtä paljon vaivaa meidän kiittämättömien otakujen eteen, kun harrastepohjalta mokomat kustannustoimiaan pyörittävät! Ja kuten Antti mainitsi, heidän tavoitteensa ei ole itse rikastua vaan päinvastoin rikastuttaa meitä muita julkaisuillaan. Kiitän ja kumarran.

Seuraavan sijan jakavat Egmont ja Sangatsu Manga. Molemmat ovat tasapaksuja melkein joka asian suhteen. Varman päälle on pelattu niin pokkarikoon, ulkoasun että sarjavalintojen suhteen. Ihan viisasta, mutta pidemmän päälle voi osoittautua kohtalokkaaksi, kun Punainen jättiläinen näyttää pian närhen munat. Erityistä kiitosta haluan molemmille kuitenkin jakaa. Egmontille Kyokon alkuperäisen julkaisuasun säilyttämisestä (unohtamatta sitä, että Egmont toi ensimmäisenä shoujon Suomeen!) ja Sangatsulle kiitosta ensimmäisistä yhden pokkarin julkaisuista. Näitä kaipaan enemmän. Vaikka karhun osa sekä Egmontin että Sangatsun sarjoista ovat nälkävuoden mittaisia, niin tätä ominaisuutta on käytetty hyvin hyväksi esim. Dragon Ballin ja Ranman lopussa olevilla kirjepalstoilla, fanipiirroksilla ym. joiden julkaisu lyhyempien sarjojen lopussa ei olisi mahdollista. Lopuksi vielä Egmontille sen verran risuja, että niiden kansien kanssa mokailun olisi syytä loppua. Olkoonkin kuinka inhimillisen erehtyväistä tahansa, niin se ei ole ollenkaan merkki ammattilaisuudesta tai osaamisesta. Ei kuitenkaan unohdeta ruusuja:
KIIIIIIIITOS Inuyashasta! :3

Jalavasta ja Likestä en osaa sanoa mitään, kun en ole heidän julkaisuihinsa perehtynyt. Kenties sitten Samuraiteloittajan myötä.. Ja jos Like uskaltaa kustantajatoveriensa myötä lähteä mangabuumiin mukaan ;)


Kaikille kustantajille yhteiseksi kiitokseksi kuitenkin kyky huomioida meidän tavallisten manganlukijoiden toiveet ja vaatimukset. Vaikkapa juuri esimerkiksi äänitehtosteiden käännön suhteen. Parannettavaa ja kehitettävää riitä vielä pitkälti, mutta suunta on oikea.


Edit: Ja kuten Kaneda oivalsikin, niin haluan minäkin antaa lisää propseja jätille täsmällisistä julkaisuaikatauluista. Egmontilla (muista en tiedä) tulee joskus kuukaudenkin mittaisia myöhästymisiä (hyi hyi!). Jätillä taasen päinvastoin tulee melkein kuukautta aikaisemmin (jos ei ihan, niin melkein ;))
Viimeksi muokannut Laurel, Ma Huhti 03, 2006 21:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Huhti 03, 2006 19:08

Mainittakoon tässä yhteydessä myös kertauksena Anime-lehden vuosiäänestyksen tulokset tältä osin. Vertailussa olivat kolme tutuinta ja pyöristetyt tulokset sanovat seuraavaa.

Sija 1 - jaettu tasan, Egmont ja Sangatsu 34,2 %
Sija 3 - Punainen Jättiläinen 22,2%
Tyhjä - 9,5%

Itse pyörittelen palloa Punaisen Jättiläisen ja Egmontin välillä. Ei Sangatsussa ole mitään vikaa, mutta mielestäni jotkut nimikkeet ovat olleet ehkäpä vähän epäyhteensopivia markkinan kanssa. Suunta on ainakin aiemmin ollut ehkä hieman haussa. Toisaalta - kehitysvauhti on ollut melkoisen huimaa viime aikoina.

Punainen Jättiläinen on yllättänyt monelta osin ja pystynyt näyttämään, ettei koolla ole väliä. Huolellisuus ja hulluus näkyvät positiivisesti.

Egmont taas saa pisteet vankan ammattitaidon käytöstä. Monessa asiassa aiemmin sarjakuvapuolella kerätty kokemus on osattu hyödyntää. Toiminnassa näkyy selkeä suunta.

Kukaan ei ole virheetön eikä näistä kolmesta huonoa löydä. Ainoastaan erilaisia.

Muiden osalta ei ole kommentteja. Tosin bonuspiste voisi mennä Otavalle tuosta Vesi oli Mustaa -operaatiosta, vaikkei mangakustannuksen piiriin menekään. Hauska ilmiö kuitenkin.

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Viesti Kirjoittaja Asagi » Ma Huhti 03, 2006 19:18

sanoin Punainen jättiläinen koska Les bijoux on aikoa suomijulkaisu mitä olen lukenut (ja mikä ylipäätään on kiinnostanut) :roll:

Avatar
Ree
Viestit: 695
Liittynyt: Ma Syys 26, 2005 19:58
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Paras suomalainen mangakustantaja

Viesti Kirjoittaja Ree » Ma Huhti 03, 2006 19:32

Punainen Jättiläinen saa pisteet! Yhdyn Laurelin ja Asagin sanoihin, ja lisään myös päälle, että on se nyt vaan niin helemetinvetin hyvä käännös mitä sieltä tuutista lykätään, ja hyväö että rantauttavat myös manhwaa Suomeen! ^^
Pörrölonkero.

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Paras suomalainen mangakustantaja

Viesti Kirjoittaja AM » Ma Huhti 03, 2006 19:40

Laurel kirjoitti:(se kustannusyhtiö valahtaa viemäristä alas, joka seuraavaksi uskaltaa julkaista Naruton)!
Bonnier Carlsenhan uhkaa jo tunkea sitä markkinoille ruotsissa, joten en yhtään yllättyisi jos Dragon Ballin loputtua Sangatsu pitäisi kyseisen marrkinalokeron hallussaan Naruton avulla. Taidankin viedä jo valmiiksi viedä ainoan omistamani Dragon Ball pokkarin polttouuin viereen.

Mutta asiaan... ääneni annoin Egmontille syynä hyvä, kattava valikoima ja laadukas lopputulos (muutaman Ranman alkupään osan unohtaen).
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
Roakel
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Syys 23, 2003 17:22

Viesti Kirjoittaja Roakel » Ma Huhti 03, 2006 19:58

Tämä menee nyt vähän asian vierestä, mutta olen jo pitkään ihmetellyt miksi kaikki tähän asti Ruotsissa julkaistut sarjat ovat olleet juuri ne sarjat mitä on hiukan myöhemmin tai julkaistu täällä? Ymmärsin yhtä animelehden artikkelia lukiessani, että Egmontilla ja Sangatsulla olisi ihan vapaat kädet sarjojen julkaisemisessa, mutta linja on siitä huolimatta lähes sama kuin Ruotsissa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta?

Avatar
Mimi_
Viestit: 155
Liittynyt: Su Helmi 12, 2006 10:04
Paikkakunta: Hollola

Viesti Kirjoittaja Mimi_ » Ma Huhti 03, 2006 20:51

Vastasin että egmont, koska sarjavalinnat ovat miellyttäneet (iiiso kiitos kyokosta ja ruusuja ranmastakin :D ). Egmontin valinnat on ollut sitä minkä tiedetään myyvän täällä kun kerran ruotsissakin. Toisavat nyt vaan sen fushigi Yuugin tänne kun ruotsissa se on jo, vieläpä egmontilla niin että ainakaan sen saamisessa ei mitään ongelmia pitäisi olla :?
Viimeksi muokannut Mimi_, To Huhti 06, 2006 17:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Ryo Hazuki
Viestit: 178
Liittynyt: Ke Kesä 15, 2005 22:50
Paikkakunta: Vantaa

Re: Paras suomalainen mangakustantaja

Viesti Kirjoittaja Ryo Hazuki » Ma Huhti 03, 2006 21:07

Laurel kirjoitti: Oma ääneni menee Punaiselle jättiläiselle ja haluaisin nostaa baskeriani Minnalle ja Antille, jotka uskalsivat ottaa riskin ja lähteä vastustamaan muita suomen mediakonserneja. Ovatpa työssään vielä kiitettävästi onnistuneet, mikä näkyy julkaisujen sisällössä (käännöksessä nyt lähinnä) ja loppuun asti hiotussa ulkoasussa. Plussaa ehdottomasti julkaisujen alkuperäiskoon säilytyksestä ja muutenkin valtavirrasta poikkeavista sarjoista (se kustannusyhtiö valahtaa viemäristä alas, joka seuraavaksi uskaltaa julkaista Naruton)!
Ainakin Ranma ½, Inuyasha, Time Stranger Kyoko ja One Piece on julkaistu Suomessa saman kokoisina ja värisinä kuin Japanissakin, tosin japsiversioiden mustavalkoisiksi painetutu värisivut on kai skannattu värisivujen pohjalta ja Suomessa ne on kopioitu mustavalkoisten pohjalta, mikä vaikuttanee kuvan laatuun ja japsipokkareissa on hieman ohuempi paperi. Dragon Ballista olen nähnyt isompikokoistakin japsijulkaisua, joka on osittain värillinen.

Oma lemppari suomalaisista manga-kustantajista Egmont Ranma ½:n ja Inuyashan vuoksi. Ranman julkaisun taso on mitä on mutta sitä myöhempiin sarjoihin on sentään panostettu enemmän.

Avatar
Kaneda
Viestit: 37
Liittynyt: Ma Tammi 12, 2004 19:50
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Kirjoittaja Kaneda » Ma Huhti 03, 2006 21:31

Paras suomalainen mangakustantaja?

Oma mielipiteeni on, että kyseessä on
Punainen jättiläinen
Ragnarök
Les Bijoux
K2 Kill me Kiss me
Princess Ai
+ Suomennos on hyvää
+ Julkaisuaikataulut ovat luotettavia
+ Julkaisujen ulkoasu on silmiäni miellyttänyt
+ Julkaisuvalinnat ovat olleet miellyttäviä lukukokemuksia niiden sarjojen kohdalla joihin olen tykästynyt

Hopeaa saa
Sangatsu Manga
Dragon Ball
One Piece
Tokyo Mew Mew
SandLand
Neon Genesis Evangelion
Piirrustusoppaat
+ Uskallettu tarttua kahden pitkän sarjan yhtäaikaiseen kustantamiseen
+ Suomennos on hyvää
+ Julkaisuaikataulut olleet luotettavia pääsääntöisesti
+ Julkaisuvalinnat ovat olleet miellyttäviä lukukokemuksia niiden sarjojen kohdalla joihin olen tykästynyt
- Katy Coopen tuotos olisi voinut jäädä julkaisematta kokonaan

ja myöskin
Egmont
Ranma ½
Salapoliisi Conan
Inuyasha
Time Stranger Kyoko
Kamikaze Kaitou Jeanne
Oh! My Goddess
+ Joidenkin nimikkeiden suomennos
+ Julkaisuvalinnat ovat olleet miellyttäviä lukukokemuksia niiden sarjojen kohdalla joihin olen tykästynyt
- Ihmeellisiä kämmäyksiä painatuksen kanssa
- Joidenkin nimikkeiden suomennoksissa on kohtia jotka aiheuttavat närästystä silmille pompatessaan
- OMG:n ilmoillesaanti härdelli

En oikein tiedä voiko näitä nyt varsinaisesti sanoa mangakustantamoiksi, mutta kommentoidaan silti.

Like
Akira
Liken toiminta ihmetyttää. Jotain on pahasti pielessä, jos yhden vaivaisen sarjan 12 osan julkaisemiseksi menee vuosikymmen ja ylikin eikä loppua vielä näy. Muuten kyllä arvostan Liken julkaisulinjaa, jossa on nimikkeitä joiden en uskoisi muuta kautta ilmestyvän Suomessa. Akira on loistosarja ja sen julkaisun aloittaminen ajalla, jolloin sarjakuvan julkaisu oli lähinnä lapsille ja lähtöisin amerikoista oli rohkea veto. Mutta mutta... Siis miten yhden sarjan julkaisemisen kanssa saa tuhrittua näin paljon aikaa?

Jalava
Hiroshiman poika
Samuraiteloittaja
Hiroshiman pojalla aloitettua tietä yritettiin jatkaa Samuraiteloittajalla vähemmän mairittelevalla tuloksella. Tästä ei pahemmin pinnoja ropise.

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Paras suomalainen mangakustantaja

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ma Huhti 03, 2006 21:34

Ryo Hazuki kirjoitti:Ainakin Ranma ½, Inuyasha, Time Stranger Kyoko ja One Piece on julkaistu Suomessa saman kokoisina ja värisinä kuin Japanissakin
Enhän niin sanonutkaan, etteikö sarjoja julkaistaisi alkuperäisessä koossaan (ja tästä asiasta en ole edes niin varma), mutta pääpointti oli siinä, että Punaisen jättiläisen suurempi pokkarikoko toimii paremmin (ja samalla se suurempi nyt sattui olemaan se alkuperäinen koko). Onhan jenkeissäkin (VIZ, DH, ADV) mangaa kustannettu suuremmassa koossa ja minä ainakin suosin niitä isompikokoisia (laatunsa - en hintansa puolesta).
En tiedä voisiko suomalaisen Ranmankin kohdalla suurempi pokkarikoko pelastaa tilannetta edes joltain osin. Ainakin taas uusimmassa Ranmassa osa sivuista on niin tummia, ettei niistä yksinkertaisesti saa yhtään mitään selvää. Exempli gratia sivu 172. Egmonthan on vedonnut siihen, etteivät he voi vaikuttaa saamiinsa kuviin ja niiden laatuun (?), mutta ei liene teknisesti mahdotonta kirkastaa kuvia ennen kuin ne lähetetään painoon. Kyse lienee ehkäpä siitä, ettei kukaan halua tehdä enemmän töitä kuin on yksinkertaisesti pakko. Pahoittelen, jos näin ei ole. Minulla ei ole tarkkaa käsitystä koko julkaisuprosessista, mutta voin helposti kuvitella kyseen olevan laiskuudesta ja saamattomuudesta kuin kyvyttömyydestä saada aikaan hyvänlaatuista painojälkeä.

Avatar
Kaneda
Viestit: 37
Liittynyt: Ma Tammi 12, 2004 19:50
Paikkakunta: Kouvola

Re: Paras suomalainen mangakustantaja

Viesti Kirjoittaja Kaneda » Ma Huhti 03, 2006 21:39

Laurel kirjoitti:En tiedä voisiko suomalaisen Ranmankin kohdalla suurempi pokkarikoko pelastaa tilannetta edes joltain osin. Ainakin taas uusimmassa Ranmassa osa sivuista on niin tummia, ettei niistä yksinkertaisesti saa yhtään mitään selvää.
Olen joitain Ranmoja Vizin isompana painoksena lukenut ja sanottava on, että ovat huomattavasti miellyttävämpiä lukukokemuksena. Ja kun kuitenkin Salapoliisi Conan, Inuyasha ja Time Stranger Kyoko olivat koostaan huolimatta lukukelpoisempia kuvan laadun kannalta niin mikä ihme siinä Ranman julkaisussa mättää? Juuri sekö ettei kukaan tosiaan viitsi tehdä enempää kuin on pakko?

Avatar
Annikin
Viestit: 62
Liittynyt: Ke Heinä 07, 2004 13:30
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Annikin » Ke Huhti 05, 2006 12:03

Äänestin Sangatsua melkeinmpä kokonaan One Piecen ansiosta. ^_^ Kyseinen julkaisu on mielestäni hyvin laadukas, kannet ja Odan palsta plussaa! Ja Tokyo Mew Mewkin näyttää loistavalta!

Punainen jättiläinen ei ole vielä iskenyt ainakaan minua, sillä valikoimassa ei ole vielä mitään mikä iskisi. Mutta hyvältä näyttää.

Ja Egmontille kylmää miinusta rumista kansista, sotkuisista kirjepalstoista ja muista möhläyksistä.

Avatar
immolatus_dead
Viestit: 522
Liittynyt: Ke Marras 23, 2005 17:13
Paikkakunta: Jokela+Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja immolatus_dead » To Huhti 06, 2006 13:31

Aika hankala päätös oli pakko myöntää, mutta kyllä se meni Sangatsulle Tokyo Mew Mewin, ja One Piecen ansiosta. Omasta mielestäni aivan mainioita valintoja :wink:
Katsotut animet.
Menossa mukana:
KUMA the bear maker.

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » To Huhti 06, 2006 15:03

Itse pidän Egmontista ja Punaisesta Jättiläisesta yhtä paljon,että pannaan ääni sille jättiläiselle :D
Egmontilta on ja tulee hyvää mangaa,samaa pätää myös punaisessa jättiläisessä^^

Avanta
Viestit: 152
Liittynyt: Ke Joulu 22, 2004 12:32

Viesti Kirjoittaja Avanta » To Huhti 06, 2006 15:34

Annoin ääneni Egmontille. Siltä on tullut hyviä julkaisuja; InuYasha, TSK ja Ranma 1/2.
Sangatsun julkaisuista en pahemmin välitä ja Punaisen jättiläisen julkaisuja en ole lukenut.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa