Ostatko suomen kielistä mangaa?

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Ostatko suomi-julkaisuja?

Tottahan toki :).
824
81%
En osta.
196
19%
 
Ääniä yhteensä: 1020

Avatar
Saeron
Viestit: 2
Liittynyt: Su Elo 17, 2014 12:26

Re: Ostatko suomen kielistä mangaa?

Viesti Kirjoittaja Saeron » Ti Loka 13, 2015 02:23

Suomenkielisinä mielummin mutta enkunkieliset menevät myös! olen aloittanut mangan lukemisen suomenkielisinä mangoilla niin olen siihen tottunut.

Mutta jos enkuksi aioastaan löytyy joku kiinostava sarja nii ehdottomasti siinä tapauksessa nappaan ettei se mikään este ole!

Avatar
Phantas
Viestit: 18
Liittynyt: To Elo 06, 2015 20:58
Paikkakunta: Lappi

Re: Ostatko suomen kielistä mangaa?

Viesti Kirjoittaja Phantas » Pe Loka 23, 2015 12:02

Ite aikoinaan ostanu tuhansien eurojen edestä veljien kanssa mutta kaikki jääny kun netistä pystyy lukemaan kaiken ilmaiseksi.

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Ostatko suomen kielistä mangaa?

Viesti Kirjoittaja Gintoki » Ti Loka 27, 2015 11:50

Edellisestä viestistä 5 vuotta aikaa ja kovasti on noussut suomeksi käännetyn mangavalkimoiman taso. Mutta edelleen n. 85-90 prosenttia ostetusta mangasta on englanniksi, koska suosikkisarjat.

Ohelle on myös kielitaidon kartuttua noussut japani, oka tosin vaatii furiganat tuekseen, koska en ole jaksanut opiskella kanjeja. Tämän myötä olen vain törmännyt pieneen ongelmaan... En uskonut koskaan Vizin kääntävän Jump-suosikkejani englanniksi, koska sisältö tai liikatarjonta genrestä tjms, joten Japania reissaavilta kavereiltani pyyteli parin vuoden ajana aina kakskymppistä vastaan nipun Jump-nimikkeitä. No nyt on kuitenkin hyllyssä seisovista nimekkeistä englanniksi käännetty kahta sarjaa(One Punch Man, Assassination Classroom) ja kaksi muuta(Haikyuu ja KuroBasu) on hiiljattain julkistettu käännettäväksi. En kai mä nyt enää enkuksi noita alota kun on jo itellä japaniksi?!

Mutta... suomimangaan palaten... ostin Titaanien Sodan alkupään osat suomeksi ja Valkoisen Noidan ja All you Need is Killin ja muutaman muun, mutta olen edelleen laiska kyttäämään kioskeila pokkareita ja coneissa ei tule käytyä enää. Tonari no Sekiä voisin hyvinkin kokeilla, mutta harrastan enemmän enkkupokkareidenkin kohalla sitä että ostan vain ekan osan sarjasta..
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

Avatar
Myoko
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2006 21:52
Paikkakunta: Maailma

Re: Ostatko suomen kielistä mangaa?

Viesti Kirjoittaja Myoko » Su Marras 08, 2015 01:03

En ollenkaan enää. Tuntuu että vuosien varrella olen käynyt niin nirsoksi mangan suhteen että löydän etsimäni helpommin muilla keinoin kuin kaupan hyllyltä suomennettuna. Sinänsä harmittaa, sillä ennen olin suomimangan suurkuluttaja mutta kun koulu/työ/muu elämä alkoi viedä yhä enemmän aikaa jostain piti karsia ja mangat sai jäädä. Sekä suomeksi että muilla kielillä. Nyt olen yrittänyt (kaikkien näiden vuosien jälkeen) saada raivatuksi edes hieman tilaa tälle harrastukselle ja alkaa tutkailemaan mitä uusia tuulia täällä oikein puhalteleekaan. Mutta ennen tosiaan hyllyissä komeili suomeksi käännetyt Inuyashat, Ranmat, Oh! My Goddessit.
Omnem crede diem tibi diluxisse supremum.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 56 vierailijaa