Wannabe Otakut...

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Mitä mieltä wannabe Otakuista ?

Turhia
331
32%
Olen itse...
79
8%
ei kiinnosta
496
49%
Hyvä juttu
113
11%
 
Ääniä yhteensä: 1019

Avatar
pöllödemoni
Viestit: 190
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 21:17
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja pöllödemoni » Su Heinä 05, 2009 17:05

Ei kai sellaisia ole olemassakaan? Joko tykkää tai ei tykkää :|
"En jaksa enää kävellä!"
"Ettekö jaksa enää kävellä?"

Avatar
Berrycake
Viestit: 10
Liittynyt: To Tammi 11, 2007 21:55
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Berrycake » Pe Heinä 24, 2009 00:37

Vai että wannabe-otakuja... mielenkiintoista. Kun rupesin ketjua selaamaan en oikein edes käsittänyt mitä tuolla nimityksellä mahdetaan ajaa takaa. Sanasta sanaan en jokaista postia lukenut, mutta joka tapauksessa wnb- käsitteen määritelmäksi näyttäisivät muodostuneen seuraavat tekijät: harrastajan nuoruus, harrastusajan lyhyt kesto (so far), itsensä (ja fanituksensa kohteen) ilmaisun innokkuus ja jopa se, millä kielellä mangojaan kerää/lukee. Näinollen esim. 14 vuotias tyttönen, joka on löytänyt vuoden sisällä uuden hauskan mielenkiinnonkohteen Naruton suomenkielisestä mangaversiosta ja joka pukeutuu kissankorviin tervehtien kavereitaan koulussa sanalla "nyaaaa~" olisi wannabe? Eihän tuossa nyt ole mitään järkeä.

Jostakin jokainen on joskus aloittanut ja jokainen on jossakin vaiheessa ollut vasta lyhyen ajan harrastaja. :) Nuoruuden vimma ja uutuuden viehätys ajaa monia ihmisiä elämään uutta kokemustaan täysillä, sitä omaa ihanaa juttua halutaan esitellä muillekin mm. pukeutumisella, elehdinnällä yms. sellaisella. Olkoonkin, että välillä kiljuminen esim. coneissa ja ylitsepursuava innokkuus hitusen myötänolostuttaa tällaista vanhaa eukkoa, mutta omapa on jokaisen asia ja kaikki OK niin kauan, kunhan kukaan ei loukkaannu tai kukaan ei koske ruokiini. Itseä lopulta lähinnä lämmittää uusi, nuori ja innokas harrastajapolvi jonka ansiosta omakin harrastaminen on helpottunut niin kamalan paljon. Kun kiinnostuneiden ihmisten määrä kasvaa, sarjojen kysyntä kasvaa - ja koska kysyntä ja tarjonta tuppaavat aina kohtaamaan, myös tarjonta kasvaa. Ja siinä tilanteessa se on pelkkä win-win kaikkien kannalta. Ei enää tarvitse tilata ulkomailta saakka sarjoja, vaan niitä voi ostella ihan kotikonnuilta löytyvistä liikkeistä ja vaikka joka peräkylän kulmaärrältä! :) Tää on hieno juttu.
Clacier kirjoitti:Tosin kirkuminen ja huutaminen ei enää edes liity mitenkään kielenkäyttöön vaan äänenkäyttöön. Jos joku häiritsee äänenkäytöllään muita julkisella paikalla, niin silloin pitäisi siitä volyymistä huomauttaa eikä siitä mitä kieltä toinen puhuu. Tulee nimittäin vielä enemmän vastaan julkisilla paikoilla ihan perussuomalaisia örveltäviä nuoria jotka supisuomellaan huutavat ja kiljuvat ja häiritsevät, mutta kukaan ei kiellä heitä puhumasta suomea.
Komppaan! ... Ja ihan on the side: moi vaan tälläkin foorumilla~! :D

Sitäpaitsi "japani ihQtus" on kaikessa kirjavuudessaan nuorelle ihmiselle paljon terveempi jä järkevämpi harrastus kuin esim. heilua reppu kilisten "ihan sikalärveis" siellä rantsun puskissa esitellen pojille niit ihQuseXyi stringei<3

Enemmän miusta tuntuu, että nuoret, vähemmän aikaa harrastaneet ihmiset ovat kärkkäämpiä haukkumaan/arvostelemaan toisia mistä nyt milloinkin ja leimailemaan wannabeiksi sun muiksi~ Vanhat käävät hykertelevät lähinnä tyytyväisyydestä kun nyt harrastus ei enää ole pelkkää kummajaisten hommaa ja kun etenkin se materiaalin saatavuus on helpottunut huomattavasti. Tai no okei, tiedän toki itsekin muutaman jotka nyrpistelevät nokkaansa kun animuilu ei olekaan enää semmoista salaseuratoimintaa~ mutta ei niistä pidä välittää. Ajat muuttuu ja elämä siirtyy eteenpäin, jokainen fiksu ihminen ymmärtää tämän.

Ja mitä tulee sarjakuvan kielikysymykseen, niin mitään väliähän sillä ei loppujen lopuksi ole, niin kauan kunhan asiasisältö pysyy alkuperäisenä. Toki kaikkein katu-uskottavinta olisi lukaista kaikki volumensa japaniksi, mutta yllättävän moni joutuu tyytymään käännöksiin. Ja ihan yhtälailla ne englanninkielisetkin on käännöksiä alkuperäisestä siinä missä suomalaisetkin.

Aloituspostin kysymykseen...
Goodman kirjoitti:Eli mitä mieltä olette näistä wannabee otakuista jotka lisääntyvät Jakautumalla.... Niitä on alkanut ilmestymään hirveästi sen jälkeen kun manga on POP...
Voisin vastata näin: olen sitä mieltä, että hyvä juttu vaan! Mitäs muuta kuin uusia harrastajia saisimme kiittää tämän alakulttuurin kasvamisesta ja siitä, että animu ja manga ovat tulleet tunnetummiksi kautta maan. Uudet harrastajat ovat elinehto minkä tahansa harrastuksen kasvulle ja kehitykselle. ^^

Juu mitähän tässä lopuksi nyt sanoisi... hmm... että eipä muuta kuin kaikki halukkaat vaan mukaan joukkoon koreaan. Katsomatta ikään, kokoon, taikka karvojen määrään. :)

//Niin juu, ja siinäkin tapauksessa jos wannabellä haetaan henkilöä joka harrastaa animuilua/J-hössötystä pelkän "erilaisuuden vuoksi" niin ei liene syytä hätäillä. Jos sydän ja aito mielenkiinto ei ole hommassa mukana (pätee mihin tahansa harrastukseen) niin into ei jaksa kauaa kestää. Tällaiset tyypit tippuvat kelkasta omia aikojaan ja se ei ole keneltäkään pois, vaikka kyydissä hetken kävivätkin. Ylipäätään en usko tällaisia erilaisuuden tavoittelijoita joukosta löytyvänkään kuin ehkä sen saman marginaalimäärän, kuin löytyy muistakin harrastuspiireistä.
"Just going to the kitchen to get some food,
then I'm going to tell you a story that will make your balls shrink to the size of raisins"


Deviantart-galleria~

Avatar
Minna
Viestit: 22
Liittynyt: To Helmi 15, 2007 21:47
Viesti:

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja Minna » To Elo 06, 2009 15:01

En minä sitä kenellekkään päin naamaa kehtaisi sanoa, mutta kyllä termejä ihan päin seinää käyttävät ja niin perussohjoa ihkuttavat uudet harrastajat välillä ärsyttävät. Esimerkkinä tuttu koulusta, joka kertoi muille katsoneensa saksaksi dubattua mangaa. (sinänsähän tuo voisi olla noinkin, mutta luulen että hän ei tarkoittanut kuvia mangasta joiden tekstit joku lukee ääneen)(kyllä, pikkujutut häiritsevät eniten) Ärsyttää mutta pidän tiedon itselläni. Kaikki aloittavat joskus, tuosta ne menevät joko asiallisempaan suuntaan tai kiinnostus lopahtaa pian. (hitsi kun kuulostan näsäviisaalta. Pitäisi olla vanhempi että saisin minkäänlaista uskottavuutta.)
"Q. The title of the game is Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean. HOW DO YOU LOSE AN OCEAN?!? HOW?!?
A: It falls out of your pocket."

hessurules
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 18:21
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja hessurules » La Elo 08, 2009 00:34

Ihan hyvä, mie en edes tienny mikä otaku on ennenkuin selasin tätä keskustelua :D. Oon vain nauttinut hyvästä animesta ja satunnaisista mangoista ehkä noin 5 vuoden aikana. Mie jopa melkein suoritin 1 kurssin kansalaisopistossa Japanin kielen alkeita. Ai miksikö? Ihan mielenkiinnosta oppia jotain uutta ihan itselleni ja kieli itsessään kuulostaa kauniilta. Ihailenko jotain Japanilaista kulttuuria, en tosiaankaan!!, mutta toki oon siitä kiinnostunut. Nautin vaan sieltä ja muualta aasiasta tulevista tuotoksista leffat jne... Eiköhän tää miun kohdalla ole jäänyt jäädäkseen omaan elämään.

En äänestänyt mitenkään omalta kohdaltani kun mie en näe itseäni wannabe otakuksi tai edes otakuksi.

Avatar
RecluseGAY
Viestit: 120
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 14:43
Paikkakunta: Hamina

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja RecluseGAY » Ma Elo 24, 2009 17:27

Täälläpäin on pari sellaista Wannabee otakua.. '' Ahh , eikö Tokyo mew mew ookki ihana !11! KAWAIIII <333 '' Tuota tyyliä.
En kyllä pahemmin niistä välitä , enkä tule välittämään. Lisää vielä näistä wannabee otakuista . Mielestäni jokaisella on tietenkin oikeus olla ihQU kawaii heebo jos siltä tuntuu , se on jokaisen oma asia mikä on . Muut ympärillä voivat tietenkin olla toista mieltä. Kaikkia nykyään arvostellaan samalla tavalla .
galleria & netlog : RecluseGAY
Lafiff & Last.fm : Pervo-erakko

Stalkitkaa! 8)

Avatar
iidv
Viestit: 109
Liittynyt: Ma Heinä 20, 2009 12:52
Paikkakunta: Sastamala

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja iidv » To Syys 03, 2009 18:58

Juu, meidän koulussa on sellaisia vaikka kuinka monta! Esim. ne lainaa kirjastosta jtn. Love hina animee ja sit ne ei kato sitä, mujtta silti ne menee muille "määpäs katoin eilen Love hinaa!" Ja vaikka mitä muuta... mua ärsyttää... sit ne on silleen jokaseen lauseeseen pitää lisätä jotain neko-kawaii, JEEE!!
KÖYHÄÄ

Avatar
RecluseGAY
Viestit: 120
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 14:43
Paikkakunta: Hamina

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja RecluseGAY » To Syys 03, 2009 20:05

Mmm,niinhän ne tahtoo kyllä lisätä. Kuulostaa näköjään niin KAWAIILTA tuo ihkutus.
Mutta minkä asialle voi. Ei niitä wnd-otakuja voi muuksi muuttaa.
galleria & netlog : RecluseGAY
Lafiff & Last.fm : Pervo-erakko

Stalkitkaa! 8)

Avatar
Tiituli83
Viestit: 36
Liittynyt: Su Tammi 25, 2009 01:09

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja Tiituli83 » To Syys 03, 2009 22:17

Judoka kirjoitti:Täälläpäin on pari sellaista Wannabee otakua.. '' Ahh , eikö Tokyo mew mew ookki ihana !11! KAWAIIII <333 '' Tuota tyyliä.
kappas, ihan kun puhuisit musta ja mun kavereista :roll: no tuskin puhut kuitenkaan ^^
siis mullahan ei ole näitä ihmisiä vastaa yhtikäs mitään, ehkä itsekkin jo siihen suuntaan :?: mitäpä tähän nyt sitten mitään sanomaan, meijän koulussa "kaikki"* nyt on nyt jo kääntyny meitä vastaan, että mitäpä väliä sillä enää ainakaan on mitä tekee, vaikka kiljuis kawaii:ta pitkin käytäviä
(*meijän vanha luokka oli siis todella jakautunut, nyt ylä-asteella onneks luokat hajotettiin, ja nyt yks näistä "paremmista" väittää et koko koulu juoruu meistä.. mistä lähin 10 oppilaan porukka on ollu 900 oppilaan koulu? (meistä = mun kaveripiiri eli 3hlö. ^^'))

Avatar
-Dist
Viestit: 716
Liittynyt: Su Kesä 22, 2008 16:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja -Dist » To Syys 03, 2009 22:22

No sitten voitkin Tiituli ystävällisesti kertoa miksi helvetissä pitää kawaii desua ja sugoita tunkea SUOMEN KIELEEN. Ei kahta kieltä edes kuulu puhua samanaikaisesti yhdisteltynä toisiinsa. Onko pakko sanoa kawaiiksi jotain, jos yhtä hyvin voisit sanoa söpö ?

Anikiin on eksynyt joku joka tunnustaa olevansa wndbe otaku joka kiljuu ja ihQutetaan kaikkea japanista tullutta.. sekin tietysti suomennettua roskaa. Luette suomennettua mangaa mutta kuitenkin suomen kieleen täytyy tunkea japanin kieltä.. /facepalm
The joys of a universe made and unmade, friends across time, shall be your ray of light.

Avatar
RecluseGAY
Viestit: 120
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 14:43
Paikkakunta: Hamina

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja RecluseGAY » To Syys 03, 2009 22:35

Tiituli83, en tarkoittanut sinua : D
En ymmärrä näitä wnb otakuja,mitä iloa ne itse asiassa saa?
Onkai varmaan siistiä olla ''ernu/otaku'' Mutta silti. Ei sitä silti ihkuttaa tarvitse.
galleria & netlog : RecluseGAY
Lafiff & Last.fm : Pervo-erakko

Stalkitkaa! 8)

Avatar
pöllödemoni
Viestit: 190
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 21:17
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja pöllödemoni » Pe Syys 04, 2009 18:59

-Dist kirjoitti:Anikiin on eksynyt joku joka tunnustaa olevansa wndbe otaku joka kiljuu ja ihQutetaan kaikkea japanista tullutta.. sekin tietysti suomennettua roskaa. Luette suomennettua mangaa mutta kuitenkin suomen kieleen täytyy tunkea japanin kieltä.. /facepalm
Ja itse luet englanniksi käännettyä roskaa?
"En jaksa enää kävellä!"
"Ettekö jaksa enää kävellä?"

Avatar
Hoothoot
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Elo 18, 2004 21:11
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja Hoothoot » Pe Syys 04, 2009 19:26

Joo, nyt riittää tämä keskustelu. Jokainen saa lukea mangaa ihan millä tahansa kielellä haluaa. Se joka seuraavaksi leimaa suomi-/enkku-/saksa-/ranska-/ruotsi-/swahilimangan lukijat, saa tuta allekirjoittaneen ikuisen raivon.

Kiitos huomiostanne ja ollaanpas kiltisti!
Cosplay on tapa elää, koska ilman sitä ei ole elämää.

Orange and fuzzy is FOE!

Avatar
-Dist
Viestit: 716
Liittynyt: Su Kesä 22, 2008 16:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja -Dist » La Syys 05, 2009 02:03

Niin, mutta pointtini oli se että minä en ihQuta japania kuten wnb otakut. Ja jos ihQutetaan japania, ja tungetaan japanin kieltä suomeen sekaisin, miksi sitten kuitenkin luetaan suomennettua mangaa ? Ei vaan mahdu järkeen :/. Vaikka se manga onkin tullut japanista niin jos siinä ei ole sanaakaan japania, miksi sitten ihkutus on tyylistä '' Ahh , eikö Tokyo mew mew ookki ihana !11! KAWAIIII <333 ''.

Ja siis vaikka esim. Tiituli ei lukisi suomimangaa / katsoisi dupattua animea, niin halusin silti häneltä kysyä miksi pitää olla kuten ylläolevassa esimerkissä. Ei ihme että teistä juorutaan, onhan tuo ärsyttävää ja todella typerää.

Toivottavasti Hoothootin silmissä tämä viesti ei leimaa suomimangan lukijoita, koska kaikki tietävät kuitenkin mitä mieltä olen, kirjoitin sitä tähän tai en.
The joys of a universe made and unmade, friends across time, shall be your ray of light.

Avatar
Teh_Rei
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 21:54

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja Teh_Rei » La Syys 05, 2009 21:18

Huoh taas tän keskustelun tasoa... >__<'
Niin, mutta pointtini oli se että minä en ihQuta japania kuten wnb otakut.
Entäs sitten vaikka joku ihkuttaisikin? Elä ja anna toisten elää! Haittaakos se sitten sinua ja vaikeuttaako elämääsi kauheastikin "kun noi wnb:t pilaa mun japaniharrastuksen ihkutuksellaan"?

Japanijutut näyttää näemmä olevan eräille aika hiton vakavaa bisnestä...
. Ei ihme että teistä juorutaan, onhan tuo ärsyttävää ja todella typerää.
NO U!
Typerää ja ärsyttävää on juoruilu ja asiaton toisten arvostelu. Jos joku vetää herneen nenään toisten olemuksesta / tekemisistä, niin se on se kuuluisa henk.koht. kyynel ja peiliinkattomisen paikka.

Jos joku omasta mielestään harrastaa japanijuttuja jotenkin "aidomin&paremmin" kun joku toinen, niin saa toki olla ylpeä itsestään, mutta mielestäni voi pitää asian ihan omana tietonaan.Tässä keskustelussa esiintyvän "elitismin" (vai egotismin?) voisi tulkita parhaimmillaan aika keskenkasvuiseksi lähestymistavaksi meille kaikille niin rakkaaseen harrastukseen ja kanssaihmisiin: "mun tapa harrastaa japania on parempi kun sun tapa", jne...

Jokainen tyylillään ja ollaan kaikki kavereita, eiks je? :) ;)
REILUKERHO - Hurray for YURI!

Avatar
Tiituli83
Viestit: 36
Liittynyt: Su Tammi 25, 2009 01:09

Re: Wannabe Otakut...

Viesti Kirjoittaja Tiituli83 » Su Syys 06, 2009 17:17

oho O__O minustahan tuli suosittu esimerkki :wink:
No minäpä valaisen teitä hyvä -Dist omalta kantiltani, vaikka aika hyvinhän Teh_Rei asian ilmaisi ^^

Ylipäätään en nyt pidä mitään kamalan söpönä, enkä ainakaan mielestäni ole koskaan "julkisilla paikoilla" sanonut mitään "kawaiiiii":ksi, japani-suomi sekoitus on paljon hauskempaa kuunneltavaa kuin suomi, mitä nyt on kuunnellut yli 10 vuotta, toki sillä suomella pärjää ja selviää, enkä haluaisi ikinä puhua pelkkää japania, mutta jos kaveripiirissä välillä puhutaan suomi-japani sekametelisoppaa, häiritseekö se sitä, joka ei ole tämän kaveripiirin kanssa missään tekemisissä ikinä koskaan milloinkaan tms.
Japanijutut näyttää näemmä olevan eräille aika hiton vakavaa bisnestä...

Typerää ja ärsyttävää on juoruilu ja asiaton toisten arvostelu. Jos joku vetää herneen nenään toisten olemuksesta / tekemisistä, niin se on se kuuluisa henk.koht. kyynel ja peiliinkattomisen paikka.
harvinaisen hyvin sanottu 8)
Ei kahta kieltä edes kuulu puhua samanaikaisesti yhdisteltynä toisiinsa.
Ruotsi-englantia on harvinaisen hauska puhua kaveri piirissä 8D joten en ihmettelisi lainkaan muutamaa japanin kielistä sanaa normaalin puheen joukossa, jos se tulee "luonnostaan"
Anikiin on eksynyt joku joka tunnustaa olevansa wndbe otaku joka kiljuu ja ihQutetaan kaikkea japanista tullutta.. sekin tietysti suomennettua roskaa. Luette suomennettua mangaa mutta kuitenkin suomen kieleen täytyy tunkea japanin kieltä..
periaatteessahan voisin puhua japania / opiskella sitä ihan ilman yhtään mangaa jossa on "suomenkielinen käännös, joka on täysin surkea jne." sama asia kuin joku englanti, ruotsi, ranska tai vaikka saksa ja italia.
Kuinka niin "eksynyt" :) löytänyt tieni paremminkin :P ja kuka on sanonut että IhQutan joka liikenneympyrää ja kerrostaloa japanissa? Japanista tullutta.. no EN! siinähän menis ikä ja terveys..

Tottakai "japanifaneilla", "wannabe otakuilla", ja näillä ns. "normaaleilla IhQdaa pissiksillä ja sitten ihan oikeasti normaaleilla ihmisillä on eri puheenaiheet välitunnilla, kotona, mesessä, kaupungilla jne. mutta uskokaa tai älkää, jos näistä "otaku ihmisistä" puhutaan moskaa selän takana, niin arvatkaa mitä me tehdään -.- samaa moskaa me puhutaan sen japani ihkutuksen välissä... :roll: ainakaan meijän porukkaa ei kannata aliarvioida (jokainen porukka tietty erilainen)!

Ihan eka juttu joka kaikkien kannattais tehä tulee tässä: oppia arvostamaan erilaisia ihmisiä, suvaitsemaan erilaisuutta, olemaan omaitsensä (esim. ei pukeudu aina viimesen muodin mukaan -.-), ja ennen kaikkea, oppia sanomaan asiat suoraan päin naamaa! mitä * hyötyä on juoruta seläntakana, jos ei koskaan saa turpaansa auki -.- anteenks täs tää kielenkäyttö, mut oikeesti ihmiset, ajatelkaa itteenne, ja miettikää mitä muut ajattelee teistä.. kiitokset niille jotka on jaksanu tän lukee....

Edit: ja sitten tämä vielä
Niin juu, ja siinäkin tapauksessa jos wannabellä haetaan henkilöä joka harrastaa animuilua/J-hössötystä pelkän "erilaisuuden vuoksi" niin ei liene syytä hätäillä. Jos sydän ja aito mielenkiinto ei ole hommassa mukana (pätee mihin tahansa harrastukseen) niin into ei jaksa kauaa kestää. Tällaiset tyypit tippuvat kelkasta omia aikojaan ja se ei ole keneltäkään pois, vaikka kyydissä hetken kävivätkin. Ylipäätään en usko tällaisia erilaisuuden tavoittelijoita joukosta löytyvänkään kuin ehkä sen saman marginaalimäärän, kuin löytyy muistakin harrastuspiireistä.
mahtavaa ^^ asia on vaikee sanoo, mutta tää oli hyvin sanottu! Kiitos! :)

Edit2: ja sitten hoothoot, anteeks jos on jotain marmattamista tästä viestistä.. ^^'

Hootti kommentoi: Ei ole valittamista, ihan asiallinen viesti.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa