Miten säilytätte pokkareitanne?

Tälle alueelle voit tehdä äänestyksiä, alueella toimivat muuten samat perussäännöt kuin Yleinen Keskustelu -alueella.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Miten säilytät mangapokkareitasi?

Tavallisessa kirjahyllyssä.
29
74%
Sikin sokin lattialla, laatikoissa ymym...
3
8%
Kaapissa.
4
10%
Niitä varten tehdyssä tai tilatussa (oikean kokoisessa) hyllykössä.
1
3%
Omaperäisempi ratkaisu (kerrokerro!).
2
5%
 
Ääniä yhteensä: 39

Avatar
Mioo
Viestit: 135
Liittynyt: To Kesä 28, 2012 21:03

Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja Mioo » Ke Touko 07, 2014 10:33

Eli minua kiinnostaisi tietää, miten ihmiset ovat ratkaisseet kasvavan kokoelman säilyttämisen ongelman. Kun kirjamäärä kasvaa tietyn rajan yli, alkaa sen säilyttäminen siistinnäköisesti olla haasteellista (riippuu tietysti siitä, kuinka paljon tilaa käytössä ;) ). Olen ihaillut japanilaisia pokkareille mitoitettuja hyllykköjä, mutta toistaiseksi en ole edes haaveillut sellaisen tilaamisesta koska 1. postikulut ja toimitus - what a pain 2. kaikkien maiden pokkarit eivät ehkä sopisi niihin. Minulla pokkarit siis asustavat tavallisessa kirjahyllyssä, sängynaluslaatikossa + kaapissa. Jotain joutuu pian siivoamaan pois, että saa hyllyt pidettyä siistin näköisenä... Kun en Weasleyn tilaihme-telttaakaan omista.

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja Gintoki » Ke Touko 07, 2014 14:28

Nähtyäni useamman kuin muutaman tusinaa Lundia-hylllyä elämäni aikana, en ala fuskaamaan että omat viritelmäni ansaitsisi kirjahyllyn arvonimeä, vaikka ihan hyvin ovatkin hommansa hoitaneet. Suurin osa mangoista on kiikkerässä ja kapeahkossa hyllyssä, jonka takalevy on Ikean-tyylistä lastulevyp***aa ja yhteen hyllyyn mahtuu n. 21 pokkaria ja näitä rivejä mahtuu 2 syvyys-suunnassa eli n. 42-43 pokkaria per taso.

Loput pokkareistani on isommassa hyllyssäni muun median ja kirjallisuuden kera, mutta tämäkin hylly on loppujen lopuksi wanha eteisemme vaatelipasto, jonka päälle on vain nostettu jokin osa jostain kirja(?)hyllystä. Vetolaatikot on kuitenkin täynnä omaa roinaani pipojen ja kaulaliinojen sijaan. Näihin hyllyihin mahtuu yhteen riviin 44 pokkaria ja kolme riviä syvyys-suunnassa.

Tällä hetkellä tilaa on vielä n. 45-48 pokkarille. Hätätilanteessa dumppaan vetolaatioiden roinat huithiiteen ja sijoitan sinne esim. vähät suomenkieliset mangani(alle 30 niitä on....27?). Jossain vaiheessa olisi kai aikomus myös pudottaa kymmenisen pokkaria kirjaston sekalaisia poistomangoja, kun sattuvat olemaan japaniksi jtn Flame of Reccan osia 27, 29 jne...
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

Avatar
Kuruwin
Viestit: 35
Liittynyt: Pe Heinä 05, 2013 16:44
Paikkakunta: Kitee

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja Kuruwin » Ti Elo 12, 2014 21:31

Vielä omat mangat mahtuvat yhteen pienehköön perus kirjahyllyyn mutta pikku hiljaa se on alkamassa käydä ahtaaksi. Paremmassa tilanteessa olessa pitää investoida johonkin massiiviisen hyllyyn että ei tarvitse pelejä ja mangoja mihinkään laatikkoihin tunkea.

Tosin sitäkin mahdollisuutta olen miettinyt että pitäisi kokeilla itse joku hylly vässätä. Varmaan käy halvemmaksi ostaa pari lautaa kun ostaa valmiiksi kasattu hylly.

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja TLein » Ti Elo 12, 2014 23:04

Oma, ~2500 pokkarin yms mangan kirjastoni istuu yllättävän mukavasti Ikean BILLY-hyllyköihin. Niitä tosin onkin sitten olohuoneessa sellainen 8-9 kappaletta.

Aivan täydellistä hyllyjakoa ei saa, mutta toisaalta omassa kokoelmassani, ja varmasti kaikilla pidempään keräävillä, eteen tulee tilanne, etteivät kaikki enää ole 'standardipokkarikokoa', vaan tavaraa löytyy ain A4 ja yli kokoisiin julkaisuihin asti.

Billyjen etu on se, että ne ovat suhteellisen edullisia, saatavuus on hyvä (kunhan välttää erikoisemmat värisävyt/leveydet) ja hyllyt kestävät ullättävänkin hyvin painoa.

Lundian hyllyt ovat kyllä hyviä, mutta hinta onkin sitten jo ihan eri planeetalta.
-Setä_Gin
Don't drink and derive, because Alcohol and Calculus don't mix!

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 469
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » Ke Elo 13, 2014 15:38

Tällä hetkellä pokkarini ovat joko hujan hajan hyllyssä, vaatekaapissa tai pakattuna pahvilaatikoihin sänkyni alle. Suuri unelmani on kuitenkin pian toteutumassa, sillä ostin pari viikkoa sitten kolmion, jossa yksi huone tulee kokonaan kirjastokäyttöön. Olen tilannut viisi kappaletta Black-merkkisiä vitriiniovillisia kirjahyllyjä, joista jokaiseen mahtuu syvyyssuunnassa kahdessa rivissä 80cm kirjoja viiden hyllylevyn verran, eli yhteensä kai jotain 40 metriä pokkareita. Omistan vasta jotain 800 pokkaria, mutta koska tarkoitus on asustella tässä hamaan tulevaisuuteen, päätin järjestää jo pitkäksi aikaa tilaa tulevilla hankinnoille.

Mietin vähän aikaa, olisiko kannattanut ottaa hyllyt ilman ovia, mutta ajattelin tämän vähentävän sitä tarvetta, että pokkareita pitäisi pölyttää niin usein. Myös umpinaiset ovet kävivät mielessä auringonvalon takia, mutta sitten palasin maanpinnalle ja tajusin, että kuka minut sitten joskus periikin varmaan heittää kokoelmani suoraan roskiin, joten ei ole mitään syytä, miksi pokkareiden pitäisi kestää ikuisesti.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Noein 7/24]
Anime- ja mangablogini

Avatar
Ewi
Viestit: 28
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 23:24
Paikkakunta: Yaoiland (Vantaa)

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja Ewi » To Elo 14, 2014 02:10

TLein kirjoitti:Oma, ~2500 pokkarin yms mangan kirjastoni istuu yllättävän mukavasti Ikean BILLY-hyllyköihin. Niitä tosin onkin sitten olohuoneessa sellainen 8-9 kappaletta.

Aivan täydellistä hyllyjakoa ei saa, mutta toisaalta omassa kokoelmassani, ja varmasti kaikilla pidempään keräävillä, eteen tulee tilanne, etteivät kaikki enää ole 'standardipokkarikokoa', vaan tavaraa löytyy ain A4 ja yli kokoisiin julkaisuihin asti.

Billyjen etu on se, että ne ovat suhteellisen edullisia, saatavuus on hyvä (kunhan välttää erikoisemmat värisävyt/leveydet) ja hyllyt kestävät ullättävänkin hyvin painoa.

Lundian hyllyt ovat kyllä hyviä, mutta hinta onkin sitten jo ihan eri planeetalta.
Itselläni "vain" 1400 pokkaria ja niiltä löytyy myös koti BILLY- hyllyistä. (3 täyttä hyllyllistä..)

Samaa mieltä olen että ovat varsin oiva ratkaisu. Suomi ja enkku julkaisut menevät kahteen peräkkäiseen riviin näpsäkästi.

Itselleni aikoinaan hankittu kirsikkapuunvärisenä ja niitähän ei enää valmisteta. Onneksi tosin löysin kirpparilta samaa väriä, mutta siinä vaiheessa kun kokoelma vielä kasvaa taitaa tulla ongelma eteen. :cry: Lisälevyjäkään en onnistunut ostamaan juuri sen takia että väriä ei enää tehdä. :x

Mutta suosittelen kyllä kyseistä hyllysarjaa muille.
Yaoi is my religion.
http://myanimelist.net/profile/Ewi

Ewi-chan the Professional Pervert I'm the King of Perverts and the Queen of Yaoi

Fujoshi Mama the Mother of over 2000 babies. ♥♥♥

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja Mecha » Ma Elo 18, 2014 11:59

Ihan kirjahyllyssä nuo pidän. Siinä on useampi hylly täynnä noita.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ma Elo 18, 2014 23:26

iPadilla. No, vanhempien luona on pari kirjahyllyllistä sarjakuvia mut nykyään ei vaan mitenkään voi hommata enempää fyysistä tavaraa kun ei vaan mahtuisi minnekään + eipä niiden omistamisesta hirveästi ole hyötyä.

Avatar
Saeron
Viestit: 2
Liittynyt: Su Elo 17, 2014 12:26

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja Saeron » Ke Elo 27, 2014 23:17

Tuollainen pieni kirjahylly yläpuolella on pelit ja alimpana on sitten rutkasti mangoja (huh huh on noita kertyny sitten paljon) :shock:

Avatar
ChiyoChan
Viestit: 15
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 15:38
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja ChiyoChan » Ti Syys 02, 2014 15:58

Osa pokkareistani on kirjahyllyssä ja loput on ängetty kahteen isoon laatikkoon, joita säilytän sänkyni alla. Noita on kertynyt vuosien varrella niin järjetön määrä, ettei kaikki mitenkään mahdu samaan paikkaan :lol: .

Avatar
Foxxysan
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2014 16:22
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Miten säilytätte pokkareitanne?

Viesti Kirjoittaja Foxxysan » La Joulu 20, 2014 17:49

Kirjahyllyssä ovat. Yhteen hyllyyn/lokerikkoon mahtuu noin 18 mangapokkaria kahteen tai ehkä kolmeen peräkkäiseen riiin, jos tulee ahdasta. Kirjahyllyni on kyllä niin täynnä mangaa ja ihan perus kirjoja, että varmaan pitäisi tosiaan alkaa karsimaan niitä pois. Kohta ei oikeasta mahdu enää mitään tuohon kirjahyllyyn ja muutama kokelmani vain sen kun kasvaa ja kasvaa :'D

Unelmani olisi saada jostain sitten kun lähden opiskelemaan kunnollinen asunto, johon saisin sitten tehtyä kunnollisen kirjastohuoneen, jonne tulisi sellainen ihana löhötuoli/sohva ja kaikki kirjani/mangani kunnollisessa järjestyksessä. Nyt kun nuo kaikki kirjani ovat hyllyssä melko lailla sikinsokin :'D
Something once you lost will never return~

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Gallupit ja kyselyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 43 vierailijaa