Enter the Jinsei - foorumi avattu (Lue minut!)

Keskustelua Porissa toimivan Anime- ja Mangaklubin, Jinsei ry:n toiminnasta

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Jinsein Kollektiivi

Avatar
UrsusCode
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 19:35
Paikkakunta: Pori

Enter the Jinsei - foorumi avattu (Lue minut!)

Viesti Kirjoittaja UrsusCode » Ke Tammi 07, 2004 21:07

Pitkän odotuksen jälkeen Jinsei sai oman alueensa Animeunionin foorumeilla!

Alueella sopii ja saakin puhua kaikesta Animeen, Mangaan ja Japaniin liittyvästä asiasta, ja vähän kaikesta muustakin. Tosin seuraavat puheenaiheet ja asiat ovat ei-toivottavien tapahtumien listalla:
 • Uskonto
  - Kokemus on osoittanut, että kaikenlaiset puheet eri uskonnoista ja niiden paremmuudesta muihin nähden, tai miksi sinun pitäisi kuulua johonkin uskonlahkoon muuttuvat hyvin nopeasti erittäin pahoiksi haukkumaviestien sarjoiksi, joten tästä aiheesta puhuminen on epätoivottavaa Jinsein foorumien alueella.
  - Poikkeus tähän sääntöön tulee siinä vaiheessa, jos kyseessä on keskustelu jonkin animen/mangan juonesta ja/tai ideologiasta. Esimerkiksi Neon Genesis Evangelion on eräs sarja, josta puhuessa kristillinen mytologia tulee väistämättä esille, joten tämä sallittakoot tässä tapauksessa.
 • Politiikka
  - Sama selitys kuin uskonnon kohdalla, eli ei puhuta tästä ellei se liity animen/mangan juonen tai ideologian keskusteluun.
 • Piratismi
  - Piratismi -eli kaikenlaisten asioiden ja esineiden laiton hankinta ja jakelu- on itsestäänselvyys, eli ei mitään viittausta piratismiin Jinsein alueella!
  - FANSUBIT JA SCANLATIONIT OVAT LAITTOMIA, ELI PIRATISMIA!
 • Hentai
  - Koska Jinsein jäseninä on alaikäisiä ihmisiä, ja foorumeita käyttävistä ihmisistä löytyy alaikäisiä, niin hentaista (piirretty pornografinen materiaali) puhuminen on ehdottomasti iso ei Jinsein alueella.
 • Flametus / Trollaus
  - Lyhyesti sanottuna flametus tarkoittaa toisen ihmisen tahallista herjaamista, ja trollaus taas jonkin asian herjaamista tarkoituksena saada aikaan sekasortoa ja vihamielisiä kommentteja foorumeille. Molemmat asiat ehdottoman kiellettyjä Jinsein alueella!
 • Myynti-/Osto-/Vaihtoilmoitukset, Arvostelut, Ostokokemukset ja -vinkit, Gallupit.
  - Näille on oma alueensa Animeunionin foorumeilla, joten tarkista josko viestisi sopisi paremmin johonkin näistä viestialueista.
 • Lyhyet, muutaman sanan viestit
  - Tämä kuulostaa varmasti oudolta, mutta muutaman kirjaimen/sanan vastaus viestiketjussa ei yleensä tuo mitään järkevää lisää jo käynnissä olevaan keskusteluun, joten kirjoita vähintään lauseen verran kun vastaat viesteihin. Myös pelkkä hymiöillä vastaaminen ei ole mitenkään hyvä idea, joten vältäthän myös tätä.
  - Kannattaa huomata että aivan kaikesta ei välttämättä kannata kirjoittaa Jinsein taikka Animeunionin foorumeille. Joten mieti kahteen kertaan, tarvitseeko foorumien ihmisten varmasti tietää mitä söit tänään aamiaiseksi taikka mitä ostit tänään kaupasta (ellei se ollut animea/mangaa) :wink:
 • Hymiöiden liikakäyttö
  - Hymiöistä sen verran, että vaikka niiden käyttö keventää ja piristää normaalia tekstiä, niin kohtuus silti kaikessa. Viesti joka koostuu 50% pelkistä hymiöistä piiiiitkässä rivissä peräjälkeen ei enää piristä viestiä, se vain pilaa viestin sanoman ja aiheuttaa päänsärkyä muille foorumien käyttäjille.
Muista myös että ylläoleva pätee myöskin Jinsein IRC-kanavalla!
Kannattaa myös lukea Animeunioni foorumeiden yleiset säännöt.

Viestejä muokataan ja poistetaan foorumien valvojien oman harkinnan mukaan, joten vaikka viestisi ei rikkonutkaan mitään ylläolevista säännöistä, niin sitä voidaan silti muokata/poistaa/siirtää pois Jinsein alueelta, jos jokin alueen valvojista näin parhaaksi näkee.

Muistathan että voit myös muokata omia viestejäsi jälkikäteen (huomaa Kuva nappi oikeassa alakulmassa). Jos tulee lisättävää mieleen, tämä on monesti parempi vaihtoehto kun vastaaminen omaan viestiin, näin teet keskustelun seuraamisen muille helpommaksi. Ja sitäpaitsi, täällä emme tunne postituksien määrän mukaisesti nousevaa arvonimikettä tai mitään muutakaan, joten ei siitä suuresta postimäärästä mitään statustakaan saa.

Itse klubiin kuuluvista asioista tiedotetaan aina ensin sähköpostin kautta, joten kaikkein ajantasaisimmat tiedot saat kun liityt sähköpostilistallemme. Myöskin klubin kotisivuilta löytyy lyhyt tiedotus tulevista tapahtumista, joten tämän alueen tarkoituksena onkin toimia lähinnä rentona keskustelupaikkana. Ja jos sinulla on jotain kysyttävää klubin toiminnasta, niin sähköpostilla on hyvä kiusata hallituksen jäseniä.

Mutta nyt riittää sääntöjen kertominen ja pelottelu, menkää ja pitäkää hauskaa :wink:
Viimeksi muokannut UrsusCode, Pe Syys 29, 2006 03:34. Yhteensä muokattu 10 kertaa.
Freak of nature, and proud of it... honest!

Avatar
UrsusCode
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 19:35
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja UrsusCode » Ke Kesä 02, 2004 21:01

Se tapahtui, vihdoin ja viimein...
Eli tänä päivänä (2.6.2004), Jinsein foorumit siirrettiin vihoviimein Animeunionin jäsenyhdistysten foorumien puolelle, joka samalla viimeistelee Jinsein liittymisen Animeunioniin.
Paperit ovat olleet tehtynä jo pitkän aikaa, ja olemmekin teoriassa olleet jäseniä jo 15.4.2004 alkaen, mutta tämä tapahtuma siis viimeisteli asian.

Oi onnen päivää! :D
Freak of nature, and proud of it... honest!

Avatar
UrsusCode
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 19:35
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja UrsusCode » Pe Heinä 30, 2004 01:50

Sitten vielä yksi lisämuistutus, joka on:
Jinsein foorumien sääntöjä viilataan, säädetään ja höylätään aina silloin tällöin, joten olisi hyvä jos käyt tutkimassa nämä säännöt vaikka noin parin kuukauden välein. Omatoiminen sääntöjen tarkistaminen on tärkeää myös siksi, että viestien muokkaus ei näy ulospäin foorumeilla .l. viestiketun merkki ei muuta väriä kertoakseen että viestiketjussa on tapahtunut muutoksia.

Viimeisin höyläys [22.11.2005]: Muokattiin linkkejä osoittamaan oikeisiin paikkoihin, ja tekstin ulkoasua viilattiin hieman. Lisättiin myös kommentti hymiöiden käytöstä.
Freak of nature, and proud of it... honest!

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Jinsei ry, Porin Anime- ja Mangaklubi”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa