[Äänestys] Videopäivien ohjelmistomäärä

Kuopioon perustetun anime- ja mangayhdistyksen keskustelualue. Aiheena pääosin itse seura, anime ja manga sekä muu näihin asioihin liittyvä.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Kamy / aktiivit

Tulisiko videopäivien ohjelmistomäärää muuttaa?

Kyllä, vähemmän sarjoja ja enemmän jaksoja.
3
20%
Ei, homma toimii hyvin näin.
5
33%
Katsotaan toistaiseksi vähemmän sarjoja ja enemmän jaksoja, kunnes nykyiset sarjat loppuvat ja palataan sitten useampaan sarjaan.
7
47%
 
Ääniä yhteensä: 15

Avatar
LAV [Kitsune]
Viestit: 41
Liittynyt: To Joulu 18, 2003 20:54
Paikkakunta: Kuopio

[Äänestys] Videopäivien ohjelmistomäärä

Viesti Kirjoittaja LAV [Kitsune] » Ti Maalis 16, 2010 22:51

Tällä hetkellä ja kamyn alusta asti videopäivissä on esitetty yleensä kolmea tai neljää sarjaa kerralla. Viime videopäivässä kyselimme ohjelmistomäärästä jonka seurauksena nyt pidämmekin täällä pienen äänestyksen ohjelmien määrästä. Ajatus olisi siis pudottaa eri sarjojen määrä per videopäivä kahteen ja katsoa kyseisiä sarjoja enemmän.

Kahta sarjaa katsomalla sarjaan voisi keskittyä enemmän ja sarjojen loppuun saattaminen sujuisi helpommin. Juoni ei myöskään kerkeäisi hävitä mielestä ja sarjasta pysyisi muutenkin paremmin perillä kun jaksojen välissä ei olisi niin pitkää aikaa. Ohjelmistoa olisi helpompi suunnitella ja tapahtumia olisi huomattavasti helpompi toteuttaa, kun voitaisi katsoa esimerkiksi levy kerrallaan eikä levyjä tarvitsisi hakea niin monelta jäseneltä. Haittapuolena mainittakoon, että jos erilaisia sarjoja olisi per videopäivä vähemmän, joten tarjontaa olisi vähemmän, ja jos missaa yhden videopäivän voi pudota jo pahasti sarjan juonesta pois. Tätä voisi kuitenkin kompensoida hiukan näyttämällä edellisiä osia vaikka ennen varsinaisen ohjelmiston aloittamista.

Useampaa sarjaa katsomalla ohjelmisto olisi kattavampi, mutta sarjoja ja tapahtumia on hivenen hankalampi järjestää ja koska tarvitaan useita sarjoja sieltä sun täältä. Haittana on myös se, että osa sarjoista voi unohtua lähes kokonaan pitkien katseluvälien vuoksi. Suurempi tarjonta voi taas tuoda tapahtumiin hiukan enemmän kävijöitä, jotka haluavat nähdä jotain tiettyä sarjaa ja moni sarja mahdollistaa helpommin uusiin mielenkiintoisiin sarjoihin törmäämisen. Elikäs nyt siis demokratiaa ja keskustelua aiheesta niin nähdään muuttuuko mikään.

Avatar
jubuttib
Viestit: 9
Liittynyt: Su Tammi 18, 2004 16:11
Paikkakunta: Rautalampi

Re: [Äänestys] Videopäivien ohjelmistomäärä

Viesti Kirjoittaja jubuttib » Pe Maalis 19, 2010 13:36

Kaksipiippuinen juttu. Sarjaa on kyllä helpompi seurata, mutta toisaalta se myös tarkoittaa sitä, että jos ei kerran pääse paikalle, niin sarjaa menee niin paljon eteenpäin ettei ole mitään toivoa päästä takaisin kärryille, jos sarjassa on kantava juoni (Azumangaa ja vastaavia ei haittaisi).
Ajatus on liian nopea tajuttavaksi.

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: [Äänestys] Videopäivien ohjelmistomäärä

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ti Maalis 23, 2010 11:34

Itselläni ääni meni kolmannelle vaihtoehdolle. En ole kovin yhteenkään videopäivään itse päässyt ja osasyynä lähtömotivaatioon on ollut se, että lähes kaikki katsottavat sarjat ovat olleet 26-osaisia, joissa mennään jaksossa 12-20. Tosin työkiireet ja sohva on ollut se isompi motivaatiovaje.

Yleisesti ottaen lyhyempien erien katsominen sarjoissa on parempi vaihtoehto, sillä siinä ei tipu niin helposti kärryiltä. Tässä on kuitenkin se, että sarjat pitäisi tällöin katsoa loppuun putkessa, ettei tule älyttömän pitkiä taukoja sarjan katsomisessa.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “KAMY, Kuopion Anime- ja Mangayhdistys ry”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa