Yleistä keskustelua Omakesta

Tämä alue sisältää Oulun Manga- ja Animekerhon Omake ry:n toimintaan liittyvää keskustelua.

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Omake / Hallitus

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Yleistä keskustelua Omakesta

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Loka 02, 2003 17:51

Lisäreferenssiä: Meillä noita pikkuiltoja on järjestetty mm:
- allekirjoittaneen firman toimistolla, <10 henkeä
- ihmisten kotona, 5-15 henkeä
- sponsorifirman neuvotteluhuoneissa, jopa 100 henkeä, tosin yleensä väkeä ollut 10-20

Alimman tilan pointti meillä on, että sen saa ilmaiseksi(harvinaista) ja varaus yleensä onnistuu aika helposti. Pienempi järjestelyvaiva -> järjestää pientä tilaisuuttakin mielummin. Kun taas ei ole kiinteää vuokraa niinkuin pääosassa tiloja, ei tarvitse saada tiettyä väkimäärää välttämättä.

Avatar
M-Arkku
Viestit: 278
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja M-Arkku » To Loka 02, 2003 20:52

Juuh, ttuo maksuttomuus on noissa tiloissa se iso plussa täällä Oulussa. Siinä vaiheessa kun Omakelle kertyy varallisuuttaa voidaan alkaa harkitsemaan sellaisia paikkoja jotka maksaa rahaa. Mutta se on sitten "joskusjoskus", tuskin ennen ensi kevättä.
Markku Mulari
Oulun SuurSensei

"When I dream, I want a pony."
- The Acts of Gord: The Book of Chronicles, Chapter XXI -

Avatar
Kakusenai_namida
Viestit: 140
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2004 14:12
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Ööm juu...

Viesti Kirjoittaja Kakusenai_namida » Ti Touko 04, 2004 14:31

Mä oisin kesällä muuttamassa Oulun lieppeille ja haluan kysyä miten tonne voi liittyä. Olen vasta 11, haittaako???
FABULOUS~

Avatar
Magetsu
Viestit: 89
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:27
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Magetsu » Ti Touko 04, 2004 14:46

Moi,

Ikä ei haittaa OMAKE:n liittymistä tosin huoltajan
allekirjoitus pitää olla liittymislomakkeessa.

OMAKE:n voi liittyä täyttämällä liittynmislomakkeen
http://omake.animeunioni.org/liittymislomake.pdf
ja palauttamalla sen täytettynä hallituksen jäsenelle
tai sitten tulemalla OMAKE:n jäsentapaamiseen.

Alla on lisää informaatiota OMAKE:n toiminnasta:
http://omake.animeunioni.org/ukk.html#kys3

Marko Niemelä.
OMAKE:n varapuheenjohtaja

Avatar
Kakusenai_namida
Viestit: 140
Liittynyt: Ti Helmi 03, 2004 14:12
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Ööm juu...

Viesti Kirjoittaja Kakusenai_namida » Ti Touko 04, 2004 14:55

Kiitti!!!
FABULOUS~

Avatar
Boardi
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Tammi 27, 2003 23:32
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

OEKn teemasenimaari: Scifi animessa (suuret robotit etc)

Viesti Kirjoittaja Boardi » Ke Touko 05, 2004 18:16

Kuten varmaan kaikki Omakelaiset tiesivät, pidettiin keväällä (31.3.2004 tarkemmin sanottuna) OEKn mainiossa luentosarjassa myös animeaiheinen esitys. Ihan kivasti porukkaa paikalle osui ja esityskin tuli pidettyä. Allekirjoittanut ja toisena esiintyjänä ollut Markku (nickki M-Arkku) saivat puolitoistatuntisen esityksen pidettyä urheasti loppuun saakka.

Ajatuksena oli tunkea esitelmän teksti jonnekin verkkoon ja nyt kun pahin tenttirupeama on takanapäin jäi aikaa siirtää teksti html-muotoon (käsityönä tietty ^^). Oma osuuteni on luettavissa osoitteessa:

http://cc.oulu.fi/~lma/anime/esitys.html

Markun versio ilmestynee myös joskus luettavaksi.


-Lasse/Boardi

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Ke Touko 05, 2004 20:37

Mainiota tekstiä ja kuvatkin ovat kohdallaan.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
M-Arkku
Viestit: 278
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja M-Arkku » To Kesä 10, 2004 12:36

Huomaan ylläolevassa kaaviossa etusormen osoittavan grillausta. Asiaa tuumitaan.
Markku Mulari
Oulun SuurSensei

"When I dream, I want a pony."
- The Acts of Gord: The Book of Chronicles, Chapter XXI -

Avatar
M-Arkku
Viestit: 278
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Animecon III - jälkitunnelmia

Viesti Kirjoittaja M-Arkku » Ma Heinä 12, 2004 22:18

Yhden otakutaistelijan raportti:


Perjantai

Loikkasin klo 07.10 junaan Oulusta noin puolentusinan omakelaisen kera ja aikanaan perille Jyväskylään. Päivä meni omalla painollaa, kunnes siirryin Sohwille aloittajaisbileisiin.

Illan kohokohdaksi (ja suureksi pettymykseksi oululaiselle kiekkokansalle) osoittautui pöytälätkäturnaus, jossa hävisin heti ensimmäisellä kierroksella Toni Jerrmanille äärimmäisen jännittävän jatkoajan jälkeen. Tärkeä päänahka jäi siis saamatta.

Pian tämän jälkeen siirryinkin hotellille nukkumaan, jossa yritin muka valmistautua seuraavan päivän ohjelmaan, mutta se jäi yritykseksi unen viedessä voiton.


Lauantai

Aamulla aikaisin ylös ja aamupalalle. Puoli kymmeneksi 'conalueelle ja ensimmäinen tunti menikin julisteita levitellessä. Jos näitte mainoksen, jossa samurai huitoo naginatalla, niin tiedätte syyllisen.

Seuraava tunti sitten taas olikin jotain käsittämätöntä. Akateemiseen kissatyttöpaneelin tuumailin joskus kevättalvella, että "kai sinne joku kymmenen ihmistä tulee. On siellä parempaa katsottavaa samaan aikaan." Hämmästys oli suuri, kun sali oli tupaten täynnä. Toivotavasti ihmisillä oli hauskaa. Ennen paneelia onnistuin pelottelemaan muutaman KAMY:n (Kuopiolaisten animeseura) jäsenen perinpohjin nakitusyrityksillä.

Tämän jälkeen olin varannut itselleni ostostunnin, mutta myyntipöytien anti oli minulle huomattavasti heikompi verrattuna viime vuoteen. Kassiin tarttui vain Egmontin Ranmat ja Animecon III-paita.

Tämän jälkeen pitikin mennä Kristinusko animessa-paneeliin, mutta siellä ehdin vain istua hetken tuijotellen vielä toistaiseksi tyhjähköä salia, kunnes totesin etten pysty vain istumaan ja kuuntelemaan tuntia. Syy tähän oli selvä: Samurai japanilaisessa animaatiossa ja sarjakuvassa-luentoni. Harvoin on olo ollut yhtä hermostunut. Makasinkin takapihalla tunnin tuijotellen muistiinpanoja ja jupisin itsekseni mihin olinkaan lupautunut. Luento oli ja meni ja unohdin myöskin esitellä itseni. Ihmiset kai tykkäsi.

Tämän jälkeen meninkin syömään ja sitten yoshitoshi ABen kaffeklatchiin AMV-kilpailun sijaan. Omasta mielestä tein oikean valinnan, sillä ABe osoittautui mainioksi henkilöksi, joka kertoi mielellään töistään ja siitä miten onnistui pääsemään töihin animaatioteollisuuteen. ABe on myös hyvin nöyrä faniensa edessä ja kaikki diivailu puuttuu, mitä monet länsimaiset supertähdet harrastavat. Sanon supertähti, sillä mitä muuta hän on animeharrastajien keskuudessa?

Jutustelutuokin jälkeen yritin myös päästä katsomaan AMV-kisan loppupuolta, mutta se osoittautui mahdottomaksi, koska jopa jokainen ovensuukin oli muurautunut umpeen ihmispaljoudesta. Kisa oli ilmiselvästi menestys ja tuollaista voitaneen järjestää lisääkin Suomessa.

Ohjelman seuraaminen jäi siis lauantaina osalta lähestulkoon nollaan.

Tästä matka jatkuikin sitten lopulta hotellin kautta iltabileisiin, jossa ensimmäisenä sisäänastuessani tuli vastaan piiskausesitys, joka ilmeisesti oli alakerran bileiden järjestäjien eli Jyväskylän SETA:n käsialaa. Yläkerrassa sitten etsiydyinkin eturiviin katsomaan animemusiikkivideoesitystä. Hampsterdance aiheutti ensimmäisellä kerralla jonkinmoisen järkytyksen. Toisella kertaa muutaman oluen jälkeen valtavan hepulin.

Pukukisa oli taas kerran vallan mainio ja omiksi suosikeiksi nousi Addams Familyn Uncle Fester ja Vampira. Vampira voittikin kyseisen kilpailun.

Iltabileet alkoivat kuitenkin väsyttää ja poistuin hyvin pian puolenyön jälkeen nukkumaan.


Sunnuntai

Ylös. Suihkuun. Aamiainen. Con-alueelle.

Heti kymmeneltä alkoi keijukaisluento, joka oli mielenkiintoinen vaikkakin jäi anniltaan hyvin ohueksi, mutta sen ymärtää. Aihe on laaja ja aikaa vähän. Onneksi luennoitsijalta ilmestyy syyskuussa kirja, jonka voisi hommata luettavaksi.

Yhdeltätoista alkavaan Nuorison tuho-paneliin olisin halunnut mennä, mutta täyteen pakattu C4 ei innostanut, joten lähinnä hengailin ja kulutin aikaa. Kunnes kello löi 12 ja yoshitoshi ABen kunniavieraspuhe alkoi. Puhe oli mielenkiintoinen ja näytetty Haibane Renmei-videonäyte isolta kankaalta vaikuttava. Harmittelen kyllä, ettei hän ehtinyt esittelemään tulevia projektejaan.

Puheen jälkeen vuorosa oli ABen nimmaritilaisuus ja kuin ihmeen kaupalla onnistuin raivaamaan tieni vauhkon otakulauman läpi ja härskisti narikan läpi oikaisemalla pääsin jonoon, jossa kulutin aikaa vaivaiset 20 minuuuttia. Tämän jälkeen kävin ihmettelemässä jonoa ulkona, joka parhaimmillaan oli lähemmäs 100m pitkä. Huhujen mukaan ABe kirjoittelikin nimikirjoituksiaan yhden tunnin ja neljäkymmentäviisi minuuttia. Mies on kone. Varsinkin, kun hän jaksoi piirtää jokaiselle jotain nimmarin oheen.

Sitten vuoroosa olikin Jonathan Clementsin puhe. Viime vuodelta Turusta tiesin, että kaveri on hyvä tässä ja en pettynyt tälläkään kertaa. Momotaro and Divine Sea Warriors oli mainio ja Gunbuster sai uutta ulottuvuutta. Nyt mustavalkoisuus ja pitkät still-kuvat ei enää selity pelkällä rahanpuutteella.

Clementsin jälkeen vuorossa oli cosplay-kisa, joka valitettavasti oli ohi aivan liian pian. Kritiikkinä sen verran, että kilpailijat olisivat voineet seisoa hieman pitempään lavalla. Mutta toisaalta osalla näkyi ilmiselvä hermostuneisuus seisomisessa tuhatpäisen yleisön edessä, joten ainakin osalla tämä selittyi noin.

Seuraavan tunnin ohjelma jäi myös väliin ja lopetuseremonioiden jälkeen siirtyminen syömään ja tämän jälken Dead Dog-bileisiin, jossa saunomisen lisäksi kähmittiin yhtä ja toista. Saunassa puhuttiin valitettavasti myös lonkeroista.

Nyt

Olo on haikea. Se oli ohi aivan liian pian ja seuraavaan on aivan liikaa aikaa. Niisk.

Koko viikonloppu oli molemmilta osapuolilta onnistunut mahtavasti. Finnconin ja Animeconin järjestäjät saavat olla ylpeitä itsestään. Itsekin olen jopa hieman, koska paneelista pidettiin ja luento ei mennyt aivan puihin. Kai. Palautetta toivoisin molemmista, jotta voin hajota niihin.

Ohjelmaa oli hyvin ja riittävästi ja sen mitä itse ehdin näkemään se oli laadukasta.


Näemmä Animecon IV:ssä oli se sitten oli se sitten milloin tahansa. Aika näyttää,

Kommentointia tähän aiheeseen Animceon-alla olevaan ketjun eli http://forums.animeunioni.org/viewtopic.php?t=1289
Markku Mulari
Oulun SuurSensei

"When I dream, I want a pony."
- The Acts of Gord: The Book of Chronicles, Chapter XXI -

Avatar
Talim
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Maalis 22, 2004 22:38

Re: Animecon III - jälkitunnelmia

Viesti Kirjoittaja Talim » Ti Heinä 13, 2004 12:06

M-Arkku kirjoitti:Yhden otakutaistelijan raportti:

Ennen paneelia onnistuin pelottelemaan muutaman KAMY:n (Kuopiolaisten animeseura) jäsenen perinpohjin nakitusyrityksillä.
Hahaha, no kyllä sitä vähemmästäkin peljästyy kun joku outo ja pelottava setä tulee ja alkaa ehdottelemaan kaikenlaista xD

Avatar
M-Arkku
Viestit: 278
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Omake T-paidat

Viesti Kirjoittaja M-Arkku » To Elo 05, 2004 21:36

T-paidat ovat siis työn alla ja tilauksia voi tehdä lähiaikoina. Kysymys kuitenkin kuuluu kuinka moni on valmis tilaamaan T-paida, jos kuva ja hinta on oikea.

Kuvia tulee siis kaksi. Yksi eteen vasempaan rintapieleen ja toinen taakse koko selnä peittäväksi. Rintapielen kuva on tuttu ja mukava Omake-hamsteri, joka löytyy mm. Omaken kotisivuilta. Selän kuva on vielä työn alla. Hinnaksi tulee alle 13-15e, jos tilaajia on vähintään 10.
Markku Mulari
Oulun SuurSensei

"When I dream, I want a pony."
- The Acts of Gord: The Book of Chronicles, Chapter XXI -

Avatar
Inspire^
Viestit: 3
Liittynyt: La Kesä 21, 2003 22:58
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Inspire^ » To Elo 05, 2004 21:39

Luotan T-paitaosaston laaduntarkkailuun niin paljon, että voin sanoa tilaavani sen!
En keksi mitään järkevää allekirjoitukseksi, ja usein vain kerron etten keksi mitään järkevää allekirjoitukseksi. Niin kävi tälläkin kertaa...

Avatar
Shampoo
Viestit: 36
Liittynyt: La Maalis 08, 2003 15:43
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja Shampoo » To Elo 05, 2004 22:21

Jesh! Ilman muuta tilaan paidan. Kuvalla ja hinnalla ei väliä, rahat menee hyvään tarkoitukseen. :D

18is9
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Helmi 02, 2004 09:29
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 18is9 » Pe Elo 06, 2004 09:41

Kyllähän tuollaisen paidan voisi tilata, hamsterilogo on ihan jees. Harkitkaa paidan väriksi jotain muuta kuin mustaa, valkoista taikka pinkkiä!

Avatar
Morical
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Morical » Su Elo 08, 2004 22:01

Jes. mikä jottei paidan vois tilata. Eiköhän siitä tule ihan siisti kuitenkin. Musta on kyllä ihan hyvä väri :)

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Oulun Manga- ja Animekerho Omake ry”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa