Alennusta Fantasiapeleistä?

Jyväskylän Anime- ja mangaseura Tsukiain keskustelualue

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Tsukiai-aktiivit

Avatar
manganarchy
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Syys 03, 2003 16:17
Paikkakunta: Muurame
Viesti:

Alennusta Fantasiapeleistä?

Viesti Kirjoittaja manganarchy » Ma Loka 06, 2003 11:11

Vieraillessani Fantasiapeleissä myyjä esitti miellyttävän ehdotuksen. Meillä voisi olla mahdollisuus saada alennusta Fantasiapeleistä, jos me saadaa kunnollinen yhdistys aikaan. En tiedä tarkoittiko tämä sitä, että meidän pitäisi olla rekisteröitynyt yhdistys, mutta ilmeisesti meillä pitäisi ainakin olla joku jäsenrekisteri. Olisiko joku innostunut selvittämään asiaa?

-kiireinen pieni koulutyttö, joka aikoo hankkia loputkin Chobitsit (ja mieluiten halvemmalla)

Avatar
Furari
Viestit: 27
Liittynyt: Su Elo 31, 2003 11:28
Paikkakunta: Yubasukyura
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Furari » Ma Loka 06, 2003 15:12

Käsittelittekö te aihetta yleiskokouksessa?

Anyway. Yhdistyksen tuskin tarvitsee olla rekisteröitynyt, säännölliset kokoukset, rehti toiminta ja kunnollinen hallitus *equals* Yhdistys.

http://www.prh.fi
[Patentti- ja rekisterihallitus]

Tulostelin ja lueskelin noita noin kuukausi sitten, sieltä pitäisi löytyä yhdistyksiin liittyvät lakipykälätkin. En usko että tarvitsemme rekisteröintiä ennen kuin alamme (jos alamme) keräämään rahaa yhteiselle tilille tms.

Mutta voimmehan toimia kuitenkin yhdistyslain mukaan. :)

Yhdistyksen rekisteröinnin hyvä puoli: Kukaan ei varasta yhdistyksemme nimeä. (Lopusta sitten en tiedä.) Ja hienohan se "ry" siellä lopussa toki on, mutta... tarvitsemmeko me tätä?

Joku muu saa tutustua prh.fi:ihin.

Ja jos tämä onnistuu, voisi kysyä tätä samaa Videodivaristakin, ne?
Matkakohteena Siperia.
Hoyheniä taivaalta

Avatar
Rashkul
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Syys 02, 2003 21:54
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Rashkul » Ma Loka 06, 2003 16:08

Juu, sitähän tuo Fantasiapelien setä lupaili jotta saadaan 5%:n alennus ainakin mangasta joka tosin edellyttää että meillä on jäsenlista ja jäsenkortit. Liekö sekin edellytys että yhdistys on rekisteröity... en usko.

Avatar
Ixion
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Syys 02, 2003 22:54
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Ixion » Ma Loka 06, 2003 18:54

Yay \o/ kaikki alennus on hyvästä köyhille animenystäväopiskelijahentailonkeromonstereille :lol:
1.Mathematics is the language of nature.
2.Everything around us can be represented and understood through numbers.
3.If you graft the numbers of any system, patterns emerge.
4.Therefore, there are patterns everywhere in nature.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Loka 06, 2003 19:59

Rashkul kirjoitti:Juu, sitähän tuo Fantasiapelien setä lupaili jotta saadaan 5%:n alennus ainakin mangasta joka tosin edellyttää että meillä on jäsenlista ja jäsenkortit. Liekö sekin edellytys että yhdistys on rekisteröity... en usko.
Harvemmin edellyttää tällaista, koska rekisteröitymisestä ei ole mitään hyötyä ko. yritykselle.

Muistakaapa tuo henkilörekisterilaki sitten tämän kanssa. Tuskinpa kukaan tarkkailee, mutta on aika helppoa tehdä homma kerralla oikein.

Avatar
Noirre
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Touko 21, 2003 12:18
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Noirre » Ke Loka 08, 2003 12:32

Haa. Tähän aiheeseen tulikin tutustuttua pari kuukautta takaperin kun piti ottaa asioista selvää mahdollisen Avuton Ankka yhdistyksen rekistreöimisen takia.

Miksi ette samantien rekisteröisi yhdistystä? Käsittääkseni se ei maksa mitään, ja jos fantasiapelit lupaavat tämän tapahtuessa alennusta, en usko että kukaan olisipientä yhdistysrekisteröintimaksua vastaan. Saahan sen sitten myöhemmin takaisin mangaostosten alennuksina :) Ja nimelle tosiaan tulee turva. Lisäksi jäsenmaksuja sun muita kerätessä homma on laillista eikä iso paha verottaja voi iskeä kenenkään yhdistyksen rahoja jemmaavan kimppuun. Muuten saattaa tulla varsinkin finanssipuolella kaikenlaista ongelmaa. Suosittelisin harkitsemaan asiaa vakavassti, rekisteröiminen ei loppujen lopuksi ole kauhean vaivalloista ja ainoa velvoite yhdistyksen rekisterissä pitämiselle on se, että pidätte yhden (vai oliko se kaksi?) kokousta vuodessa ja teette niistä pöytäkirjat.
Jos et pääse esteestä yli, ali etkä ympäri, käänny 180 astetta ja jatka jälleen eteenpäin.

Avatar
Jericho
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Loka 08, 2003 19:35
Paikkakunta: B-däjä-wesi

Viesti Kirjoittaja Jericho » Ke Loka 08, 2003 19:48

Furari kirjoitti: Ja jos tämä onnistuu, voisi kysyä tätä samaa Videodivaristakin, ne?
Tuo Videodivarialennus kyllä houkuttelisi minua enemmän kuin Fantasiapelin alennus, tosin olisihan mun ostettava Blade of the Immortal loppuun.

Rekistöröimään vaan... kyllä minä voin jäsenmaksun maksaa kunhan se ei maksa liikoja.
Pröö tööt, varokee varokee!

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Loka 08, 2003 21:45

Noirre kirjoitti:Miksi ette samantien rekisteröisi yhdistystä? Käsittääkseni se ei maksa mitään, ja jos fantasiapelit lupaavat tämän tapahtuessa alennusta, en usko että kukaan olisipientä yhdistysrekisteröintimaksua vastaan. Saahan sen sitten myöhemmin takaisin mangaostosten alennuksina :) Ja nimelle tosiaan tulee turva. Lisäksi jäsenmaksuja sun muita kerätessä homma on laillista eikä iso paha verottaja voi iskeä kenenkään yhdistyksen rahoja jemmaavan kimppuun. Muuten saattaa tulla varsinkin finanssipuolella kaikenlaista ongelmaa. Suosittelisin harkitsemaan asiaa vakavassti, rekisteröiminen ei loppujen lopuksi ole kauhean vaivalloista ja ainoa velvoite yhdistyksen rekisterissä pitämiselle on se, että pidätte yhden (vai oliko se kaksi?) kokousta vuodessa ja teette niistä pöytäkirjat.
Yhdistyksen rekisteröinti maksaa 60 euroa. Toinen pointti on, että rahaa menee kankkulan kaivoon, jos säännöt eivät mene tarkastuksesta läpi. Tämä puolestaan tarkoittaa, että paperisotaan menee kohtuullinen määrä aikaa ja puhelinsoittoja PRH:n juristeille. Sääntöjen kirjoittelu ei ole mahdoton laji millään muotoa, mutta aikaa siihen kuluu. Toki tähän päälle vielä se, että sääntöjen pitää olla sellaiset jotka sopivat kaikille - tai ainakin enemmistölle.

Kaikki tämä on toki tehtävissä, mutta se on monelle yhdistykselle liian suuri pala heti alkuun. Se ei kuitenkaan ole minkään sortin edellytys Animeunionissa toiminnalle, eikä sen puoleen alennuksien hommaamiselle tai jäsenkirjan pitämisellekään. Sitäpaitsi - säännöt löytävät yleensä parhaiten muotonsa vasta, kun toimintaa on jonkin aikaa tapahtunut.

Periaatteessa nuo pari kokousta vuodessa kyllä riittävät, käytännössä jos yhdistyksellä on jäseniä ja toimintaa enemmän, puhutaan säännöllisistä hallituksen kokouksista ja tarpeen tullen muista kokouksista. Että yhdistys olisi sääntöjen mukainen, on noudatettava tiettyjä lakeja tarkkaan. Mikään näistä ei ole yksin huomattava vaiva, mutta nämä ovat asioita jotka tulee kuitenkin ottaa huomioon.

Mitä taas jäsenmaksuun tulee, se on asia jonka voi vuosikokous päättää vapaasti. Vaikka pyöreät 0 euroa. Sitä ei siis tarvitse kerätä, jos ei sille tarvetta ole.

On itse tullut toimittua sekä pienoisessa(muutaman hengen) että isommassa(Hidoi, 50-100 henkeä) yhdistyksessä. Kaiken arvailun perusteella Jyväskylän Anime/Mangayhdistyksestä tulisi helposti useamman kymmenen hengen yhdistys.

Jos kuitenkin haluatte paperitöihin ruveta, hatunnosto kovasta yrityksestä. Symbolisen eleen lisäksi mm. Hidoin säännöt ovat käytettävissä pohjana ja uskoisinpa että muut Animeunionin rekisteröidyt jäsenyhdistykset ovat halukkaita auttamaan vastaavalla tavalla.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
Hecatonchires
Viestit: 38
Liittynyt: La Loka 11, 2003 20:36
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Hecatonchires » La Loka 18, 2003 16:20

Tänään kävin kyselemässä Fantasiapeleissä tarkemmin tästä alennuksesta ja se todellakin tulee olemaan tuo 5%. Edellytyksenä on, että meillä on jonkinnäköiset jäsenkortit joita ei pysty helposti kopioimaan. Jäsenlistaa ei kuulemma tarvitse olla, mutta eihän se mitään haittaisi...

Videodivarissa ei ollut omistaja paikalla eikä myyjä uskaltanut mitään luvata, mutta yritän tässä tulevalla viikolla päästä sielläkin jonkinlaiseen sopimukseen alennuksesta. Mitään en lupaa, mutta myyjä ainakin vaikutti kiinnostuneelta. Todennäköisesti sielläkin tulevat tivaamaan ainakin jäsenkorttia. Rekisteröitymisestä ei ole ollut mitään puhetta joten se tuskin on tarpeellista.
Animecon V:n päävastaava ja Tsukiain sihteeri jo neljättä vuotta
--------------------------------
Alcohol and calculus don't mix; don't drink and derive.

Avatar
Furari
Viestit: 27
Liittynyt: Su Elo 31, 2003 11:28
Paikkakunta: Yubasukyura
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Furari » La Loka 18, 2003 16:26

Jäsenkortista vielä sen verran, että siinä voisi olla nimen lisäksi 3-6 numeroinen numerosarja, joka olisi sitten jäsenlistassa nimen kanssa.
Matkakohteena Siperia.
Hoyheniä taivaalta

Avatar
muff
Viestit: 2
Liittynyt: To Loka 16, 2003 13:02
Paikkakunta: Yubasukyura

Viesti Kirjoittaja muff » Su Loka 19, 2003 03:03

Nuista säännöistä vielä sen verran että apua voi löytyä ainakin omasta perheestä (isä on ollut mukana monen yhdistyksen perustamisessa). Ei varmaan olisi mahdoton idea tulevaisuudessa parin hallituksen kokouksen johdolla keksiä sopivia sääntöjä, vakuuttaa jäsenet niistä ja hoitaa rekisteröintiä.

Avatar
simon80fi
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Loka 08, 2003 01:46
Paikkakunta: Yubasukyura
Viesti:

Divari

Viesti Kirjoittaja simon80fi » Su Loka 19, 2003 03:18

Itse olen menossa käymään DIvarilla kysymässä tuosta alennus asiasta Maanantaina... jos omistaja ei taaskaan ole paikalla niin käytkö sinä 'Hecatonchires' myöhemmin viikolla? On paljon muutakin tehtävää tässä enimmäkseen netissä että en varmaan muulloin sitten ehdikään kaupunkiin muuta kuin omille asioille.
Kuva

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Loka 19, 2003 22:25

Jäsenkortissa kannattaa myös tehdä CODE128 tuosta jäsennumerosta, jolloin sitä voi käyttää myös eri kaupoissa jotka haluavat pitää kirjaa tästä.

Avatar
simon80fi
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Loka 08, 2003 01:46
Paikkakunta: Yubasukyura
Viesti:

Divarin alennukset

Viesti Kirjoittaja simon80fi » Ma Loka 20, 2003 16:37

Alustavasti tietoa on että Videodivarista tulaan KUVALLISTA jäsenkorttia vastaan saamaan 5% alennuksia.

Tämä on vielä alustavaa tietoa. Lopullisista luvuista sitten kun ollaan asioista virallisesti sopinee.
Kuva

Avatar
Furari
Viestit: 27
Liittynyt: Su Elo 31, 2003 11:28
Paikkakunta: Yubasukyura
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Furari » Ma Loka 20, 2003 19:15

Alustavasti tietoa on että Videodivarista tulaan KUVALLISTA jäsenkorttia vastaan saamaan 5% alennuksia.
[idea]Otetaan jäsenistä kuvat digikameralla, vaikka Siperialla ja kädessä pidetään sellaista kylttiä yms - sellaista mitä vankilakuvissakin on. ^^;
Ehkä hieman ajatus, mutta ajatus se kuitenkin on. Se kyltti olisi taas yksi aitoustodistus.[/idea]
Matkakohteena Siperia.
Hoyheniä taivaalta

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tsukiai, Jyväskylä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa