Tsukiain välinen keskustelu, päätöstenteko ja irc.

Jyväskylän Anime- ja mangaseura Tsukiain keskustelualue

Valvojat: Animeunionin Foorumiaktiivit, Tsukiai-aktiivit

Avatar
Risuko
Viestit: 28
Liittynyt: Ti Loka 14, 2003 20:23
Paikkakunta: Jyväkylä (~*3*)~

Tsukiain välinen keskustelu, päätöstenteko ja irc.

Viesti Kirjoittaja Risuko » Su Touko 15, 2005 17:56

Täällä on tehty monia erinäisiä topiceja ja postauksia, koska osa asioista ei ole tullut selville. Kokoanpa tähän yhden SUUREN topicin, toivottavasti jaksatte lukea.
manganarchy 22.9.2003 kirjoitti:Olen tässä miettinyt, että mikä olisi paras ja helpoin sekä kaikille sopiva paikka ja tapa käydä keskustelua.
Itse vastustan asioista sopimista irc:ssä, koska silloin keskusteluun ei ole kaikkien mahdollista osallistua (esim. niiden, joilla ei ole omaa konetta).
Näen sähköpostilistan hyvänä paikkana asioiden sopimiseen, mutten päätöksen tekoon ja suurempien linjojen luomiseen. Sähköpostilista ilmeisesti aiotaan pitää vain tiedotuslistana, mutta kannatan kuitenkin sitä että kaikilla listalle kuuluvilla olisi mahdollisuus lähettää viestejä. Tällä hetkellä kuitenkin, jos jollain muulla kuin ylläpitäjällä on jotain sanottavaa, täytyy hänen toimittaa tieto ylläpitäjälle, joka toimittaa sen sähköpostilistalle. Näen tämän turhana ja hankalana ja lisäksi se tekee ylläpitästä jotenkin "muita ylemmän".
Kokoukset on minusta hyviä paikkoja tehdä päätöksiä ja sopia linjauksista. Kuitenkin on oltava paikka, jossa sovitaan kokouksista ja suunnitellaan jonkinlaista esityslistaa.
Mielestäni puhelinrinki- meininki on erittäin huono ja epäreilu kuten myös se, että henkilöt sopivat yhdistykseen liittyvistä asioista keskenään. Nämä karsivat pois ihmisiä,jotka ovat kiinnostuneet olemaan mukana suunnittelussa ja yhdistystä koskevassa keskustelussa.

Miten muut näkevät asiat?
Tsukiaita koskevat päätökset, varsinkin ne tärkeimmät, tehdään kokouksissa, eli ne joita kiinnostaa, voivat aina ilmaantua paikalle (ajankohdat löydät nettisivuilta). Asioista ilmoitetaan myös myöhemmin postituslistalla niille, jotka eivät päässeet kokoukseen ja jos oma mielipide taistelee kovin päätöstä vastaan, voi sen toki esittää. Ylin päätösvalta on kuitenkin hallituksella, eli jos on pikaisesti päätettävä jotain, he voivat hallituksen jäsenten kesken pitää esim. hätäkokouksen.
Ircissä päätöksenteko koskee lähinnä piknikeitä ja pikkutoimintaa, josta Tsukiai ilmoittaa täällä foorumeilla ja postituslistalla + kokouksissa ja piirrustusilloissa.

IRC
Tämä niin monia vaivannut asia~
Eli siis, Tsukiailla on tällä hetkellä kaksi vakiintunutta irc-kanavaa:
#tsukiai @ b2irc (/server irc.b2irc.net)
#jkl-anime @ IRCnet (esim /server irc.saunalahti.fi, irc.jyu.fi jne.)
Kummallekkin saa joinia aivan vapaasti, kunhan turhaa häiriköintiä ei synny.
B2irc on siitä mutkikas, että kaikilla muilla anime- ja mangaseuroillahan on siellä kanava, mutta #jkl-anime ircnetin puolella on vakiintunut suuremman populaation käyttöön, eivätkä ihmiset oikein ole olleet innokkaita siirtymään toiselle serverille.
Ja jos joskus nyt tuppaa tulemaan ongelmaa jos yrität webchatista jkl-animelle, niin privaa minulle (/msg Sosuli *insert asiasi*), sillä ainakin vähän aikaa sitten jouduttiin bannimaan webchatit häiriköinnin takia.

Muuta infoa löytyy Tsukiain nettisivuilta http://tsukiai.animeunioni.org

Jos jäi jotain kysyttävää asioista KIRJOITA ASIASI TÄHÄN TOPICIIN, äläkä luo uusia.
Kuva

Avatar
Risuko
Viestit: 28
Liittynyt: Ti Loka 14, 2003 20:23
Paikkakunta: Jyväkylä (~*3*)~

Viesti Kirjoittaja Risuko » Ma Touko 23, 2005 13:51

Mikä irc?
Suoraan ryöstettynä, englanniksi:
IRC stands for "Internet Relay Chat". It was originally written by Jarkko Oikarinen in 1988. Since starting in Finland, it has been used in over 60 countries around the world. IRC is a multi-user chat system, where people meet on "channels" (rooms, virtual places, usually with a certain topic of conversation) to talk in groups, or privately. There is no restriction to the number of people that can participate in a given discussion, or the number of channels that can be formed on IRC.

Irkkaamiseen voi nykyään käyttää myös webchattia, joka toimii sillä periaatteella, että syötät nickin ja kanavan = helppoa. :>
Ei vaadi itse ohjelman lataamista, mutta rajoittaa jonkin verran.

Webchat laiskemmille: http://webchat.xs4all.nl/cgi-bin/ircnet/irc.cgi
Lataa mIRC: http://www.mirc.com/
(myös kaikki FAQt jne, sieltä ne löytyy hyvät ihmiset _o//)
Kuva

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Touko 23, 2005 17:09

Varmaan lienee hyödykästä wihjata tuo B2IRC:n webbipääsy myös.

Vie suoraan Tsukiain kanavalle - http://www.irc.b2irc.net/channels.php?channel=tsukiai
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
Jfer
Viestit: 313
Liittynyt: Ke Loka 15, 2003 12:10
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jfer » Ti Touko 24, 2005 14:20

Hyvä vihje, Kyuu, mutta kun ei meidän porukat vaan suostu tulemaan #tsukiaille. ;__; Ei, vaikka #jkl-anime oli alkuvuodest viikon "nurin". Ehkä silti voisin lisätä linkin webchattiin sivuillemme. Hmm.
Jfer aka Jenni Lindqvist, Tsukiain sihteeri ja nettivastaava
Jennin.Ikioma.Org | POLOinen | Cosplaylab profile

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tsukiai, Jyväskylä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa