Sivu 1/1

Jäsenlehti

Lähetetty: Ke Maalis 31, 2004 09:39
Kirjoittaja neko
Hellou!

Onko jäsenlehdestä ollut mitään puhetta kokouksissa (joihin allekirjoittanut ei ole aktiivisesti osallistunut)? Tein tuossa nimittäin erään kurssin harjoitustehtäväksi ”Tsukiain jäsenlehden” kannen ja tuli mieleeni, että tämähän olisi mukava olla oikeasti olemassa ^_^ En tiedä miten ajankohtainen tällainen lehti on, mutta ohessa muutamia ajatuksia vaikka sitten tulevaisuutta varten.

Tietysti jäsenlehti edellyttäisi jonkinlaista seuran pääomaa, mutta ei se varmaan erityisen kalliiksi tulisi esimerkiksi A5 koossa, yksivärisillä kansilla ja mustavalkoisilla sisäsivuilla. Lisäksi tarvittaisiin päätoimittaja, muutama toimittaja (voivat vaihdella numeroittain), graafikko (voin tarjoutua) ja taittaja (hallitsee esim. Adobe Pagemakerin tai QuarkExpressin). Listaan tähän ideoitani siitä, mitä lehdessä voisi olla:

-esim. 4 numeroa vuodessa 3kk välein
-uutisia
-Tsukiain ja Animeunionin tulevaa ohjelmistoa ja menneitä tapahtumia sanoin ja kuvin
-muita seuran toimintaan liittyviä asioita
-anime katsaus (esim. yksi anime elokuva/sarja per lehti)
-manga katsaus (esim. yksi sarjakuva per lehti)
-jäsenten piirustuksia ja strippejä/sarjakuvia
-japaninkielen alkeita ja ilmauksia ja manga –sanastoa
- … ja paljon muuta

Kertokaa ajatuksianne asian tiimoilta. Liitän oheen tuon kuvitteellisen lehden kansikuvan (Huom. kuva on aika iso).

Kuva

Lähetetty: Ke Maalis 31, 2004 19:02
Kirjoittaja simon80fi
Ei huono idea.

en vastustaisi tuota ollenkaan... sitä voisi varmaan rahoittaa pienellä maksulla esim 1-3 € tai jotain vastaavaa esim liittymisen yhteydessä tai jotain... *kunhan ideoin taas ihan omiani*

Tuo kansi näyttää todella mukavalta. :D

Otetaan vaikka esille ensi kokouksessa... ^_^

-JV-

Työryhmä

Lähetetty: Su Huhti 04, 2004 16:35
Kirjoittaja Drath
Ainut vaan että milläs me saadaan joku tekemään tätä? Ainainen ongelma on ollut saada ihmisiä mukaan mihinkään työryhmiin.
Tosin hyvä ideahan tuo. Ja varmasti jos asiaa ajaa tarpeeksi äänekkäästi niin varmaankin se työryhmä saadaan kasaan. Tai sitten käy taas niin että Titta tekee kaiken työn yksin :).

Lähetetty: Su Huhti 04, 2004 20:03
Kirjoittaja NybeKat
Onpas söpö kansikuvatus, mainiot kohteetkin siihen valittu. Tykkään väristä ^^

Lähetetty: Su Huhti 04, 2004 21:34
Kirjoittaja kyuu
En halua pilata iloa kun on hirveän paljon nähty vaivaa, mut muistakaa noissa virallisissa kuvissa sitten oikeiden copyright-tekstien käyttö.

Lähteenä nimeltä mainitsematon isohkon sanomalehden toimittaja, joka totesi että eipä noista ongelmia tule kunhan vaan on kuvan kyljessä (ei siis missään eri sivulla piilossa) sopivat copyright-tekstit niin tuskin kukaan pahastuu.

Sen sijaan, jos pyytelee sarjojen jenkkijulkaisijoilta kiltisti, yleensä heiltä saa painokelpoisena laatuna myös kuvia. Monesti ovat kovin halukkaita auttamaan koska se on heille tavallaan ilmaista mainosta.

Lähetetty: Ti Huhti 06, 2004 17:26
Kirjoittaja neko
Tämähän ei mikään virallinen lehti siis ole, vaan harjoitustyö.

Ihan turhan väittelyn vuoksi rohkenen silti olla eri mieltä kansikuvien copyright teksteistä. Mielestäni riittää että ne mainitaan esim. ensimmäisellä sivulla muitten lehden tietojen yhteydessä. Tämä ainakin näyttäisi olevan varsin yleinen käytäntö aikakausilehdissä (esim. Tieteen kuvalehti). Lehden sisäsivuilla olevien kuvien tiedot sen sijaan täytyy liittää kuvan yhteyteen.


<Sen sijaan, jos pyytelee sarjojen jenkkijulkaisijoilta kiltisti, yleensä heiltä saa painokelpoisena laatuna myös kuvia. Monesti ovat kovin halukkaita auttamaan koska se on heille tavallaan ilmaista mainosta.>

Kiitokset Kyuulle hyvästä vinkistä :)

Lähetetty: Ti Huhti 06, 2004 18:49
Kirjoittaja kyuu
Siis toki copyright-tekstit riittää muualle, esim. alkusivulle jos on pyydetty käyttöön lupa. Mutta jos nyt ihan extemporee jostain etsii tai ei saa sopivaa tahoa kiinni, sillon pitäisi olla kuvan kyljessä.

Meniköhän jo tarpeeksi sekavaksi...

Lähetetty: To Huhti 08, 2004 08:51
Kirjoittaja neko
Aa, nyt ymmärsin mitä hait takaa :)

Tekijänoikeuslaki on varmaan kiemuraisin ja epäselvin lainpykälä. Ainakin Suomessa ja suurimmassa osassa muista länsimaista.

Ja kiitokset NybeKatille kommenteista.

Lähetetty: Ma Touko 16, 2005 03:41
Kirjoittaja Hecatonchires
Vastaanpa tähän threadiin enkä aloita uutta. Jos jumalat (=moderaattorit) niin haluavat, he voivat siirtää tämän uuteen viestiketjuun.

Sunnuntaisessa kokouksessa heräteltiin henkiin wanhaa ideaa Tsukiain jäsenlehdestä. Kyseessä olisi kerran vuodessa ilmestyvä läpyskä jossa olisi kaikkea animeen ja mangaan liittyvää, artikkeleja, arvosteluja, kertausta Tsukiain menneen vuoden tapahtumista ja katsausta tulevaan.

Ongelma tässä on että lehti ei ilmesty itsestään vaan sille pitää löytää tekijöitä. Kun tarpeeksi isoa porukkaa potkitaan tarpeeksi kauan niin kyllä joku kirjoittelee joitain artikkeleja tai piirtelee kuvia, mikä sekin vie aikaa ja käy työstä, mutta tähän tarvitaan myös ihan omistautuneita henkilöitä jotka sitten pistävät tuon kaiken kasaan koherentiksi kokonaisuudeksi. Toimittajia, taittaja ja ketä muita lehdenteossa tärkeitä henkilöitä nyt onkaan.

Ollaan kaavailtu että jos saadaan lehdelle toimitus niin läpyskä ilmestyisi syksyllä loka-marraskuussa ja sitä myytäisiin jollain parilla eurolla kappale. Lehti olisi sellainen tyypillinen mustavalkoinen 'zine. Ideoita, ehdotuksia, mielipiteitä, vapaaehtoisia?

Lähetetty: Ma Touko 16, 2005 07:41
Kirjoittaja Ryokan
Ihan toteuttamiskelpoinen idea. Varmasti jäsenistön harmaista riveistä löytyy tarpeeksi osaavia ihmisiä, jotka suostuvat tekemään hieman työtä hyvän tarkoituksen eteen. Itse ainakin olen vapaaehtoinen kirjoittamaan arvosteluja yms., vaikka varsinaista kokemusta hommista ei ole. Toivottavasti projekti saa tuulta siipiensä alle!

EDIT: En tosin tunnu koskaan pääsevän käymään kokouksissa...mutta ehkä kesä tuo muutoksen siihenkin :P

Lähetetty: Ti Touko 17, 2005 22:03
Kirjoittaja Anima*
Minulla on jonkin verran kokemusta niinsanotusta toimitustyöstä, siis oikolukemisesta ja kaikenlaisten typojen korjaamisesta ("itseoikeutettu kielioppigestapo":lol:) ja tekstin siistimisestä kolmen vuoden ajalta, jolloin toimin nettilehti Painovirheen reportterina. Kirjoitan mielelläni myös arvosteluja ja vaikka sun mitä ja toimin jokapaikanhöylänä, kunhan koko homma ei kaadu kahden ihmisen niskaan.

Toivottavasti saadaan väki liikkeelle! ^^

Lähetetty: Ti Touko 17, 2005 22:27
Kirjoittaja Risuko
Osallistun toki, kertokaa mitä voin tehdä. XD

Kyllä ,kyllä!

Lähetetty: Ma Touko 23, 2005 16:08
Kirjoittaja Funbun
Tämän on pakko onnistua! ( tai sitten loppu tulos on sama kuin tsuki-mangan kanssa, mutta ei mietitä tätä)
Minä olen mukana, ulkona ja siellä! n,n
:D

Lähetetty: Ma Kesä 13, 2005 10:46
Kirjoittaja simon80fi
Haluaisin mukaan tähän lehti hommaan... jos kelpuutatte....
Ideoita löytyy vaikka muille jakaa mutta.. no ilmoittakaa sit pääsenkö mukaan...

Lähetetty: Ma Kesä 13, 2005 19:47
Kirjoittaja harusame
Lehden toimitus on jo kasassa, mutta lehden tekoon voi osallistua freelancerina. Kaikki, jotka haluaisivat lehteen jotain raapustaa, pistäkää postia toimituksen sähköpostiosoitteeseen tsukiai.toimitus@gmail.com ja kertokaa juttuideanne. Muitakin lehteen liittyviä ideoita ja kysymyksiä saa lähettää samaan osoitteeseen.

Artikkeleiden tulee olla asiallisia ja mielellään suhteellisen virheettömiä (niin kielen kuin sisällönkin osalta). Aiheena voi olla anime, manga tai jokin muu japanilaisen kulttuurin tai otakuismin piirre. Arvosteluja lehteen tulee vain muutama ja niistäkin suurimman osan kirjoittavat vakituiset toimittajamme, mutta jos on jokin anime tai manga, josta olette koko ikänne halunneet arvostelun rustata, ottakaa yhteyttä niin mietimme asiaa. Itse seuraan liittyvät jutut tulevat tällä tietoa yksinomaan toimitukseltamme.

Lehti olisi tarkoitus saada ihmisten hyppysiin loka-marraskuussa, joten olkaa hyvät ja lähettäkää juttunne syyskuun loppuun mennessä.


Toimituksen kokoonpano (pahoittelut, jos unohdin jonkun):

Päätoimittaja: Anna Rantasila
Kuvittaja: Petra Ojaniemi
Valokuvaaja: Jenni Lindqvist
Taittajat: Hanne Kunnela ja Mikko Holopainen
Toimittajat: Tuula Hjelt, Niko Korhonen ja Teemu Sandblom


Kerromme lehtityön edistymisestä sekä kokouksissa että täällä.