Animecon VII - palautekeskustelu

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Shoteharu
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Helmi 02, 2009 17:46

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Shoteharu » Ke Heinä 15, 2009 01:30

Jos minäkin nyt palautteen verran aktivoituisin täällä...

Kuten moni on maininnut, olin todella skeptinen tiloista etukäteen. Kaapelitehdas ei oman hataran muistikuvani mukaan ollut turhan iso, saati sitten conikäyttöön sopiva ja ikuisille hengailijoille oli tarjolla parkkipaikka. Noh, minulla ei selkeästi ole norsun muistia. Paikka toimi loistavasti, ilma pääsi kiertämään suhteellisen hyvin ja sisällä ei ollut omassa kevyessä varustuksessani ainakaan liian tuskaisaa. Puualue toimi lojumisessa hyvin, se veti nätisti väkeä ja kulkuväylien ajoittainen tukkeutuminenkaan ei aiheuttanut liian pahoja ongelma. Myös vessat toimivat yllättävän hyvin. Paperia oli ja jonot täysin inhimillisiä. Pääovien vieressä olevan vessan lakattomuus oli hienoa idea, hengittääkin saattoi.

Sen sijaan tilaa käyttävät ihmiset. Monet olivat oikein kivasti ja ottivat huomioon muut ihmiset ja käyttivät yleistä järkeä. Sitten taas oli porukkaa, jotka taisivat jättää aivosolunsa narikkaan. Etenkin perjantaina roskikset olivat täysiä ja tavaraa sijoiteltiin jo niiden ympäristöön. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ne voi levittää, tai jättää lojumaan ympäri maita. Jonain vuonna se voit olla sinä, joka niitä noukkii. Myöhempinä päivinä huomasin (jos olivat aiemmin, olen sokea) isompia roskiksia, joita joko tyhjennettiin tai vain vetivät hyvin. Hienoa toimintaa. Toiseksi, sille aidalle/lankulle ei tarvitse tunkea kaveriporukan kanssa, mikäli se on jo muutenkin notkollaan. Ihan perusfysiikkaa ja järkeä, se katkeaa. Kiljuminen ja ryntäily eteensä katsomatta voi olla kivaa, mutta olkaa kiltit, jättäkää se vähemmälle. Muut eivät ole ihan yhtä innoissaan. Ja cosseja ei tarvitse tökkiä ja sorkkia. Halaaminen on toki kivaa, mutta kysykää ja tehkää se puku huomioiden, ne voivat mennä rikki tai vaikkapa värjätä.

Suurin osa oli kuitenkin mukavia ja upeita cosseja näkyi. Olen ollut mukana vasta vähän aikaa, mutta taso tuntuu silti korkeammalta. Sarjojen kirjo oli aika kattava, Narutoja ja Kingdom heartseja toki pyörii edelleen runsaasti. Uusi nouseva tähti näyttäisi olevan Hetalia. Oli kuitenkin upea nähdä harvinaisempiakin hahmoja ja todellista vaivannäköä. Erityinen kiitos omalle porukalleni, joka tuskin koskaan tätä ranttia lukee. Ja tietenkin järjestäjille ja muulle henkilökunnalle. Te todella teette conista toimivan, jonain päivänä vielä liityn teihin.

Ohjelmistossa odotti iloinen yllätys. Perus cosplay-kisan lisäksi oli luvassa muutakin aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Itse olen kiinnostunut enimmäkseen cosplaysta, anime ja manga ovat siinä sivussa. Coniporukkani kanssa olemmekin puhuneet, kuinka mukavia olivat esimerkiksi peruukkeja, kenkiä ja etenkin proppeja käsittelevät luennot. Ilmeisesti näitä on jonkintasoisena ollutkin, aikaa ennen minun conittamistani ja vahingossa missattuna.

Cosplaypukua ja kankaita käsittelevä paneeli oli itselleni jokseenkin turha. Teknisten ongelmien takia koko juttu viivästyi rutkasti ja läpi käytiin lähinnä perusasiat. Tärkeitähän ne ovat tietenkin, mutta yleisö näytti koostuvan lähinnä hieman edistyneemmistä cosplayereista, jotka tuntevat jo koko sisällön. Peruspakettina juttu toimi suhteellisen hyvin, vaikka muutamia tapauskohtaisia asioita tunnuttiin paisuttelevat (tai olen vainoharhainen, your pick).

Toinen cosplay-paneeli oli mielenkiintoinen, mutta sekin pitkälti aika tuttua kauraa. Suomen cosplayn tasosta on ollut juttua oman porukan ja muiden conilaisten kesken, sekä foorumilla, mutta oli siihen mukava kuulla lisää mielipiteitä. Mukana tulleet lisätiedot esimerkiksi kilpailuista ja WCS:sta oli mukava kuulla. Olen itse mietiskelyt, josko joskus osallistuisin kilpailuun / näytöseen ihan Suomessa, tämä avasi lisää ajatuksia. Juttu kilpailun ja näytöksen suosioista oli muuten itselleni uutta. Kai se kilpailun merkitys sitten on niin vahva.

Ohimennen tuli vilkuiltua myös cosplay-deittiä ja ryhmäkilpailua ja tungoksen takia siirryttyä eteenpäin. Yleisenä vinkkinä porukalle. Isossa tilassa kaikuu ja akustiikka on kovilla. Jos luulette puhuvanne hitaasti, hidastakaa. Hidas ja äänekäs puhe on erottuvaa. Liian korkeat vikinät tai matala mutina taas kantautuu juuri eturivin taakse. Ryhmäkisa ei liiemmin sytyttänyt minua, olen ilkeä ihminen joka vaatii kauheasti esityksiltä ja katsoo sarjan/pelin sisäisiä vitsejä vinoon. Ikuinen tanssiminen ei oikein iskenyt ja taakse ei kuullut puheesta hirveästi, joten se siitä. Ilkeä arvostelija on puhunut.

Kaikenkaikkiaan, hieno con. Kiitos järjestäjille, kanssacossareille, kuvaajille ja etenkin omille porukoilleni, teitä näkee harvoin. Ja kiitos vielä teille, jotka olen unohtanut mainita typerällä muistillani. Shote kiittää, kuittaa ja editoi, kun saa yöllä väläyksen puuttuvista maininnoista ja huomaa kirijotusvihreet.

Avatar
Kiosa
Viestit: 20
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 16:55
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Kiosa » Ke Heinä 15, 2009 02:12

Animeconissa oli ihan kivaa, sain uusia kavereita ja meiän ryhmä sijoittu hyvin ryhmäkisassa >8D

Lauantaina hilluin Axelina ja satuin eksymään eräiden organisaatio XIII cossareiden seuraan. Olitte loistotyyppejä. Lauantaina myös FFFightasin aluksi yksin ja sitten organisaation kanssa. Minun Chakramista vaan katkes piikki jälkimmäisessä ja piti mennä etsimään infoa et saisin liimaa. Lopulta sain korjattua chakramini kuumaliimalla jossain työpajalla. Yksi ärsyttävä juttu kyllä kävi lauantaina: Meidän Sepirothin miekka käskettiin viedä asenarikkaan, vaikka se oli sen kanssa vain pihalla. Olisihan se muuten ymmärrettävää, jos kaikki muutkin isot propit olisivat saaneet saman kohtelun, mutta muutamat samankokoiset ja isommatkin propit saivat jäädä omistajilleen ulos. Jos olen oikein ymmärtänyt niin isojen proppejen kanssa saa liikkua ja poseerata ulkona, mutta sisätiloihin mennessä ne pitää viedä asenarikkaan? Tai sitten järjestyksenvalvoja oli niin kateellinen Sepin miekalle, ettei kestänyt nähdä sitä... Meidän täytyi hankkia lauantaina uusi Marluxia meidän esitykseen, koska aiemmin esitykseen lupautuneella ei ollut peruukkia. Saimme sitten kuitenkin viime tingassa Marluxian ja harjoittelimme lauantaina muutaman kerran.

Sunnuntaina joudun heräämään viideltä koska piti päästä ajoissa junaan ja olla ennen yhdeksää kaapelitehtaalla. Miekastani katkesi siipi, kun en voinut kantaa sitä kunnolla painavan laukkuni takia. Angstasin koko junamatkan ja kun olimme ruoholahden metroasemalla en jaksanut enään kantaa laukkuani ja jäin istumaan ja odottamaan että joku meidän ryhmäläisistä tulisi auttamaan laukun kantamisessa. Odotettiin jotain tunti ja sitten meidän ryhmän Namine tuli paikalle ja kantoi laukkuni. Conpaikalla sain cosplaymammalta miekkaani kontaktiliimaa, joka pelasti sen. Yritimme harjoitella ennen esitystä, mutta harjoittelu jäi aina puoliväliin, emmekä päässeet kertaakaan lavalle harjoittelemaan. Meidän Marluxia sai peruukin vasta hieman ennen kuin yleisö päästettiin sisään. Oman esitysvuoron odottaminen oli ihan kauheaa, jännitettiin kaikki ihan hirveästi. Ja backstagelta ei nähnyt muiden esityksiä, mikä oli harmi D8 Esitys sujui meidän osaltamme paremmin kuin olimme odottaneet, oli mukavaa kun ihmiset nauroivat meille. Ja erityisen mukavaa oli huomata että meidän vastustajammekin pitivät esityksestämme. Ja tissini(appelsiinit) tuli syötyä oman ryhmän, ainakin yhden hetalialaisen ja nortikkalaisten toimesta :´D Oli kyllä mahtava tunne silloin kun julkistettiin äänestysten tulokset... Etenkin kun oltiin tullu sinne paikalle asenteella "ei me kuiteskaan voiteta mitään, mut kuhan vaan saadaan esittää tää". Olin siis esityksen Riku ja myöhemmin sunnuntaina hilluin kh kakkosen Rikuna Way to the dawnin kanssa. Kiitos ihmisille jotka kehuivat miekkaani :´D Vaikka se olikin hieman kärsinyt... Kun con oli jo loppunut, pyörimme vielä muutaman tyypin kanssa conalueen pihalla ja kun conin järjestäjät rupesivat häätämään ihmisiä puistosta, menimme kaapelitehtaan takana olevaan satamaan. Olimme siellä melkein yhdeksään ja lähdimme metroasemalle ja metrossa erkanin ystäväni kanssa muista seurassamme pyörineistä ihmisistä. Olimme piheinä ihmisinä päättäneet lähteä junalla, joka lähti joskus pariakymmentä minuuttia vaille yksitoista, koska se tuli halvemmaksi. Conpäivä venyi tämän takia hieman pitkäksi :´D Saavuimme kaverini luokse joskus puoli yhden jälkeen. Joo, kaikkia kiinnostaa tiedän :´D

Avatar
Paleltuma
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2003 12:17
Paikkakunta: Lahti

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Paleltuma » Ke Heinä 15, 2009 02:32

Hieno marttyyriasenne, Sandi. "Älkää mua syyttäkö kun parhaani yritän vaan ja silti mikään ei koskaan kelpaa, nyyh". Tosi rakentavaa. *peukku*
Tasa-arvo ja -puolisuus taas pakottavat JV:n joko hyväksymään tai kieltämään kyseisen puvun saman periaatteen mukaan ihan kaikilta sukupuoleen tai vartaloon katsomatta.
Jos näin kerran on, niin miksei paljasrintaisia miescossaajia - Kamina ja Pyramid Head näin esimerkkejä mainitakseni - käsketty myös pukemaan paitaa päälleen? Tai Yokoa ja Rikkua, joiden molempien paitavarustukset koostuivat niinkin suurista vaatekappaleista kuin nauhabikineistä?
Tätä samaa ajattelua voi soveltaa tuohon Leeloo-pukuun, nyt saattoi näyttää hyvältä ja varmasti oli huolehdittu strategisten alueiden suojaamisesta... mutta jonakin päivänä tulee con ja tähdet ovatkin oikeassa asennossa ja suuret muinaiset heräävät. Ja siinä ei sitten olekaan enää mitään kaunista.
Mitä jos siihen ongelmaan puututtaisiin sitten kuin on sen aika sen sijaan että pilataan erään cossaajan koko con (ja kuka tahansa cossausta harrastava voi taata että en liioittele yhtään) torjumalla ennenaikaisesti ongelmaa jota ei edes ollut? Miksi tämän kyseisen cossaajan täytyy kärsiä siitä että joskus hamassa tulevaisuudessa joltain Leeloo-cossaajalta saattavat ihoteipit pettää? Kannattaisi ehkä siltä varalta tosiaan kieltää kaikki vähäpukeiset Yokot ja Rikkut, jos vaikka joku kerta bikinien nauhat katkeavat kesken kaiken. Senhän saattaisi nähdä vaikka joku pieni lapsi.

ETA: FTR, allekirjoittanut ei ollut kyseinen Leeloo, vaan eräs joka muun muassa auttoi varmistamaan että kaikki paikat tosiaan olivat hyvin kiinni teipatut, sekä sai seurata hyvin läheltä sitä kuinka pilalle tämän cossaajan mukava con-viikonloppu tosiaan meni. Vain koska Leeloon vaateparsi ei ole runsaudella pilattu, niin se ei tarkoita etteikö asuun olisi mennyt paljon aikaa ja vaivaa.

Avatar
Teh_Rei
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 21:54

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Teh_Rei » Ke Heinä 15, 2009 07:31

Sandi kirjoitti:...mutta voin vakuuttaa kokemuksen karvaalla rintaäänellä että kun silmien eteen astelee parisataa kiloinen lateksivalas niin siinä pääsee itku isoltakin mieheltä.
Eipä ole kovin kivasti sanottu. Joku voi jopa kokea moisen loukkaavana. :evil: :evil: Minua kun nyt ainakin loukkaa suuresti ihmisten ulkonäön arvostelu.

Ei mielestäni kovin sopivaa puhetta tapahtumajärjestäjältä. En tue tuollasta meininkiä yhtään! Mielestäni tuollainen asenne ei sovi järjestyksenvalvojalle ja on kaukana siitä mainitsemastasi tasapuolisuudesta. Toisaalta puhut siitä, kuinka pukuilijoihin pitää soveltaa samoja periaatteita vartaloon katsomatta ja toisaalla nimittelet ihmisiä 'valaiksi' ?!?

Ja BTW, MLL-kortti on niiin 2003... Oikea syy taitaa nyt olla muualla (jäljet johtaa sylttytehtaalle)?

Jos kerran 'rumat tai vääränkroppaiset' ihmiset eivät saa cossata tai tiettyjä pukuja ei suvaita, niin voisitte julkaista ennen tapahtumaa 'cosplay-kriteerit' joita tapahtumassanne tulee noudattaa. Laki ei tässä paljoa auta, koska 'sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen' on jokseenkin tulkinnanvarainen asia. Mutta sen sijaan ulkonäköön perustuva syrjintä saattaa jopa täyttää rikoksen tunnusmerkit!?! Kurkkaa huviksesi vaikkapa rikoslain 11 §.

Kun noin paksua tekstiä järjestäviltä tahoilta kuulee, suututtaa kovin, niin pakko jatkaa juttua järjestyssäännöistä ja niiden 'vapaasta' soveltamisesta:
tulhu kirjoitti:Kyseinen puisto kuitenkin laskettiin tapahtuma-alueeseen ja sen välittömään läheisyyteen, joten tapahtuman järjestyssäännöt koskivat sitä ja ne kielsivät alkoholin nauttimisen. Järjestyksenvalvoja toimi siis aivan oikein, mutta vetosi väärään syyhyn.
Ah. Pahoittelen virhettäni. Ennen conia asiaa tutkiessani tuli vastaan seuraava tieto, josta tein oletuksen ettei puisto ole conialuetta tai sen välitöntä läheisyyttä:

viewtopic.php?f=18&t=8450&p=161717#p161717
Hachiroku kirjoitti:Tapahtuma-alue päättyy siihen, missä Kaapelitehdas ja piha loppuvat. Esimerkiksi vieressä sijaitseva aukio ei kuulu enää tapahtuma-alueeseen, joten järjestyksenvalvojien toimivalta ei ylety sinne asti. Tyhmyyksiin ei tosin sielläkään kannata ryhtyä. Kaapelitehtaan sisäpihalla sen sijaan ei saa retkeillä eikä järjestää pusupiirejä tai letkajenkkoja. Kaikessa toiminnassa kannattaa ottaa huomioon muut ihmiset.
Olin siis ilmeisen misinformoitu? Vai muuttuivatko säännöt kesken kaiken?
REILUKERHO - Hurray for YURI!

tomd
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 01:34

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja tomd » Ke Heinä 15, 2009 09:08

Sandi kirjoitti:Leeloo-cossin kieltämisestä muutama sananen. Tosiaankin minulle JV-radiolla raportoitiin tällaisesta tapauksesta: "Merikaapelihallin parvella bongattu nuori tyttö pukeutuneena pelkkiin pikkuhousuihin ja rinnat teipattuna"
Tapaus johon ainakin minun aiempi kommenttini liittyi tapahtui ulkona sisäpihalla ja kyseessä oli ihan täysi Leeloo-puku (huonoja kuvia löytyy). Myönnän etten kyllä seurannut tilannetta loppuun asti, eli jos se siinä mukana ollut Leeloo sai JV:n puhuttelusta huolimatta jatkaa cossaamistaan niin otan omalta osaltani sanani takaisin.

Mitä pedobear-syytöksiin tulee niin itsehän yritin samalla ajatuksella jo kaksi vuotta sitten kyseenalaistaa lapsipornodoujinshien myynnin coneissa, mutta kun siitä tuli silloin lähinnä vittuilua niin en nyt ihan jaksa ymmärtää miten pieni underboobin vilahtaminen olisi pahempi ongelma... Eipä toisaalta ole minun pää joka siinä olisi vadilla, eli päättäkää järjestäjät toki itse minne vedätte linjanne — kunhan vain coneissa käyvätkin tietävät missä ne menevät ettei mene koko viikonloppu piloille turhaan.
-----
Muuta viime postauksen jälkeen mieleen tullutta:

-itseprintattaviksi tarkoitettuihin aikatauluihin ei ekoconissa tarvitsisi tunkea niin paljoa turhia varjostuksia ja paksuja mustia reunoja.
-cosplay-yksilökisan valaistus: ISO 3200 + F/5.6 + EV-½ = 1/45 s—1/60 s :( Onneksi oli kuvanvakaaja niin edes osa kuvista onnistui jotenkin.

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ke Heinä 15, 2009 09:26

Se on ikävää että loukkaannutaan tällaisista asioista, sillä sitä rakentavaa keskustelua ei välttämättä saada koskaan aikaan jos ensimmäisenä otetaan omat ideologiat peliin. Se on tietysti sitten teidän asianne että halusitteko alun alkaenkaan keskustella asiasta rakentavasti vai purkaa omaa pahaa oloanne.

MLL-kortin käyttäminen on kärjistystä, jonka tarkoitus on selventää että toisin toimimalla kävisin nyt tätä samaa keskustelua jonkun vihaisen äidin kanssa, jota loukkaisi suuresti se kun en ajattele lapsia. Se että JV:t eivät linjauksillaan voi miellyttää kaikkia on vain fakta ja minusta on ikävää että osa jengistä ei ota tätä huomioon ja pyrkii vielä henkilöimään ongelmaa. Siellä tapahtumassa on ne vajaat 30 JV:tä tekemässä viikonlopun vapaaehtoistyötä jotta con voitaisiin viranomaisten puolesta järjestää. Ei varsinaisesti siksi että järjestäjät haluavat olla ilkeitä.

Mitä tulee kenenkään nimittelyyn, niin olen käsittääkseni puhunut täysin hypoteettisesta tilanteesta, jota en ole kohdistanut kehenkään henkilöön tai henkilöryhmään erityisesti. Joillekin voi olla ihanne puhua kaikista ihmisistä kauniina - itse pyrin olemaan tässäkin asiassa realisti. Tämän otin esille, koska halusin huomauttaa että on aivan turha elää pilvilinnoissa ja kuvitella ettei kulttuurisidonnaisilla kauneusihanteilla ole asian kanssa tekemistä - kyllä niillä on, se vain tuntuu taas olevan tabu sanoa asiaa ääneen. Tästä ei tarvitse suuttua, tästä voi yrittää keskustella.

Ja kyllä asettelu on nimenomaan niin kuin totesin: Joko sallitaan kaikille tai kielletään kaikilta. Näin juurikin siksi että ulkonäköön perustuva syrjintä on nimenomaisesti lailla rangaistavaa. Yksittäisiä cossihahmoja taas ei nyt kukaan järkevä rupea kieltämään etukäteen, vaan järjestäjien on pakko luottaa jokaisen omaan maalaisjärkeen riittävän varustuksen päälle pukemisessa. Kun tuo maalaisjärki pettää, asiasta joudutaan huomauttamaan.

Mitä tulee taas sitten miesten yläosien verhoiluun niin tiivistän asian näin: :-)

Ja mitä tulee Hachirokun tiedotuksiin niin enpä taas tiedä mistä nämä on revitty. Järjestyslain mukaan JV:n on taattava yleisön turvallisuus ja tapahtuman järjestyssääntöjen noudattaminen tapahtuma-alueella sekä sen välittömässä läheisyydessä. Puisto oli jo selvästi tapahtuma-alueen välitöntä läheisyyttä, jonka lisäksi sen jälkeen kun ko. puistoon stormasi 42% tapahtuman kävijäkunnasta tuli siitä efektiivisesti myös osa itse tapahtuma-aluetta. Joten kyllä, teitä oli väärin informoitu.
- Sandi / sandi ät iki piste fi

Avatar
Teh_Rei
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 21:54

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Teh_Rei » Ke Heinä 15, 2009 10:10

Sandi kirjoitti: Mitä tulee kenenkään nimittelyyn, niin olen käsittääkseni puhunut täysin hypoteettisesta tilanteesta, jota en ole kohdistanut kehenkään henkilöön tai henkilöryhmään erityisesti. Joillekin voi olla ihanne puhua kaikista ihmisistä kauniina - itse pyrin olemaan tässäkin asiassa realisti. Tämän otin esille, koska halusin huomauttaa että on aivan turha elää pilvilinnoissa ja kuvitella ettei kulttuurisidonnaisilla kauneusihanteilla ole asian kanssa tekemistä - kyllä niillä on, se vain tuntuu taas olevan tabu sanoa asiaa ääneen. Tästä ei tarvitse suuttua, tästä voi yrittää keskustella.
Siis kulttuurisidonnaisilla kauneusihanteilla on mielestäsi asian kanssa tekemistä? Siis coneissa cossaamisen kanssa? Leeloo-tapauksen kanssa? Siitähän tässä nyt keskusteltiin. Ymmärsinkö nyt oikein; asetat ulkonäkökriteerejä kossaamiselle? Hypoteettisesti tai konkreettisesti, se lienee aivan sama koska sääntöjä sovelletaan konkreettisesti.

Siis ymmärsinkö nyt tosiaan pointtisi oikein: mielestäsi kaunilla on oikeus cossata ja rumilla ei niinkään?

Ja kyllä. Otan oman ideologiani peliin. Kuten ilmeisesti otit omasi ulkonäköasian keskusteluun tuodessasi. Mielestäni ulkonäön perusteella ihmisten arvostelu ei vaan ole ns. 'hyvä juttu' tai rakentavaa käytöstä. Saahan sitä mielipiteitä olla; vaikka kaveriporukassa sanoa mitä vaan, mutta moiset jutut julkisella palstalla (ja tapahtuman järjestyksenvalvojan ominaisuudessa) osoittavat lähinnä suurta typeryyttä.
REILUKERHO - Hurray for YURI!

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ke Heinä 15, 2009 10:26

Teh_Rei kirjoitti: Siis kulttuurisidonnaisilla kauneusihanteilla on mielestäsi asian kanssa tekemistä? Siis coneissa cossaamisen kanssa? Leeloo-tapauksen kanssa? Siitähän tässä nyt keskusteltiin. Ymmärsinkö nyt oikein; asetat ulkonäkökriteerejä kossaamiselle?
Ymmärsit väärin. Pointtini oli se että kauneuskäsitteet vaikuttavat siihen mitä pidetään hyväksyttävänä ja mitä ei. Käsitys ns. siveellisyydestäkin juontaa lopulta näihin juurensa. Se että JV joutuu tekemään työssään linjauksia näihin asioihin johtuu lopulta siitä että tällaisia käsitteitä ylipäätänsä sosiaalisessa yhteiskunnassamme on ja ihmisten normistot näiden suhteen saattavat poiketa jyrkästikin.

Kun järjestyksenvalvoja joutuu tekemään työssään linjanvedon on se aina joltakin pois jonkun toisen asian vuoksi. Ongelma on siinä että se mikä on kielletty joltakin pitää geneerisesti päteä myös kaikkiin muihinkin.
Siis ymmärsinkö nyt tosiaan pointtisi oikein: mielestäsi kaunilla on oikeus cossata ja rumilla ei niinkään?
Jos oikein irrotat yksittäiset lauseeni ja sanani asiayhteydestään, käännät 180 astetta ja vielä oikein vähän taivutat niin en epäile etteikö tätä kuvaa tuosta saisi.

Sinänsä hieno keskustelu, tästä saa varmasti hyvän paneelin aiheen johonkin coniin. Minua vaan harmittaa puhua vakavasti asiasta pomppivan röllipeikon kanssa. Rouva Mikkosen kanssakin keskustelu tuntuu helpolta.
- Sandi / sandi ät iki piste fi

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja jtn » Ke Heinä 15, 2009 10:31

tomd kirjoitti:
Sandi kirjoitti:Leeloo-cossin kieltämisestä muutama sananen. Tosiaankin minulle JV-radiolla raportoitiin tällaisesta tapauksesta: "Merikaapelihallin parvella bongattu nuori tyttö pukeutuneena pelkkiin pikkuhousuihin ja rinnat teipattuna"
Tapaus johon ainakin minun aiempi kommenttini liittyi tapahtui ulkona sisäpihalla ja kyseessä oli ihan täysi Leeloo-puku (huonoja kuvia löytyy). Myönnän etten kyllä seurannut tilannetta loppuun asti, eli jos se siinä mukana ollut Leeloo sai JV:n puhuttelusta huolimatta jatkaa cossaamistaan niin otan omalta osaltani sanani takaisin.
Niin, no. Keskustelua seuranneena alan olla vähitellen sitä mieltä, että tässäkin se perimmäinen syy koko härdelliin taitaa olla aika suurelta osin rikkinäinen puhelin. Joku on nähnyt jotakin ja sanonut siitä jotakin jonka joku muu on ymmärtänyt jotenkin muuten ja tehnyt jotain aivan muuta kysyttyään neuvoa kolmannelta joka on ymmärtänyt koko tilanteen ihan muuten. Kommunikaatio epäonnistuu, paitsi vahingossa, ja sen mukana välillä toimitaan vähän hölmösti. Lisäksi tässä on kyseessä yksittäistapaus, joten kauheasti niitä palkokasveja tuskin kannattaa nenään tunkea. Kukaan ei ymmärtääkseni ole kategorisesti kieltämässä mitään, ja asuhan coneissa on aina ollut vapaa mutta pakollinen.

On ikävää, että jonkun con meni mönkään JV:n toiminnan takia, mutta näin isossa tapahtumassa valitettavasti moista tapahtuu. Kun paikalla on 5000+ ihmistä ja JV:tä on jotain 30, mahtuu mukaan jos jonkinmoista kaduntallaajaa. Välillä mielipiteet menevät ristiin, ja maalaisjärki pettää joltakulta. Välillä conkävijältä, ja joskus myös JV:ltä.

Ja sitten joskun oikeusmurhia tapahtuu, niin ainakin allekirjoittanut marssisi tuolloin infoon ja pyytäisi turvallisuusvastaavaa/päävastaavaa/muuta vastuuhenkilöä paikalle selvittämään asiaa. Parempi hoitaa homma pois päiväjärjestyksestä heti, eikä hautoa sitä conin yli ja sitten avautua netissä.
- Jussi Nikander

Avatar
Teh_Rei
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 21:54

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Teh_Rei » Ke Heinä 15, 2009 10:44

Sandi kirjoitti:Ymmärsit väärin. Pointtini oli se että kauneuskäsitteet vaikuttavat siihen mitä pidetään hyväksyttävänä ja mitä ei. Käsitys ns. siveellisyydestäkin juontaa lopulta näihin juurensa.
Onhan tuossa pointtia, että maailma ei ole täydellinen ja ulkonäkö sanelee monessa yhteydessä valitettavan paljon. Mutta pointtinani oli, että itse en näe mitään syytä tuoda tuota meininkiä animetapahtumiiin, joissa ideana tietääkseni on olla oma itsensä rennossa ilmapiirissä ilman toisten arvostelua.
Sinänsä hieno keskustelu, tästä saa varmasti hyvän paneelin aiheen johonkin coniin. Minua vaan harmittaa puhua vakavasti asiasta pomppivan röllipeikon kanssa. Rouva Mikkosen kanssakin keskustelu tuntuu helpolta.
LoL @ ad hominem. Pomppiva röllipeikko onkin ihan kiva titteli. Rölli kun on varsin sympaattinen (ja oikeudenmukainen) persoona! ;)

Aiheesta yleisesti:
Siis mielensä pahoittaneen vanhemman mielipide painaa vaakakupissa enemmän kun mielensä pahoittaneen cossaajan? Ketä varten näitä tapahtumia järjestetäänkään? Harrastajien vanhempia vai harrastajia varten?
REILUKERHO - Hurray for YURI!

Grendel
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Marras 06, 2006 20:52

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Grendel » Ke Heinä 15, 2009 11:30

Teh_Rei kirjoitti: Aiheesta yleisesti:
Siis mielensä pahoittaneen vanhemman mielipide painaa vaakakupissa enemmän kun mielensä pahoittaneen cossaajan? Ketä varten näitä tapahtumia järjestetäänkään? Harrastajien vanhempia vai harrastajia varten?
Siinä vaiheessa kun mielensä pahoittanut vanhempi tai muu tiukkapipoinen sivustakatsoja on vienyt asian lastensuojelujärjestöille, nostanut sen lehtien etusivuille ja aiheuttanut räikeän mediakohun, jonka seurauksena tapahtuman mm. tukijat kaikkoavat ja järjestävät istuvat kuulusteluissa, niin seuraavaa tapahtumaa ei sitten enää järjestetäkään ja koko harrastus on saanut päälleen vastenmielisen ällöleiman. Sittenpä eivät nuoremmat harrastajatkaan saa enää lupaa lähteä ja sarjakuvaroviot palavat koko Suomenmaassa.

tomd
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 01:34

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja tomd » Ke Heinä 15, 2009 11:55

Toisaalta en haluaisi animeconin olevan tapahtuma josta manfaye bannattaisiin, toisaalta en oikein tiedä miksi animeconin automaattisesti pitäisi olla joku exhibitionistien itseilmaisun kanava. Lähinnä pääasia kai olisi että ne rajat, missä ne ikinä menevätkin, olisivat kaikille selvät. Ei meikäläisen "maalaisjärki" ainakaan sano miksei tissit saisi olla vaikka kokonaan paljaana jos sää sen sallii — ei suomalaisten lasten ainakaan luulisi saavan siitä mitään traumoja. Jonkinlaisten pöksyjen pakollisuuden voi vielä perustella hygieniasyihin vedoten, mutta mikä ihmeen ongelma ne tissit nyt ovat. Näkeehän niitä vaikka uimarannallakin ja on sielläkin lapsia. Joku järki niihin kärjistyksiinkin.

Avatar
Antenakki
Viestit: 48
Liittynyt: Pe Kesä 18, 2004 18:22
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Antenakki » Ke Heinä 15, 2009 12:28

Pientä offtopicia: (Ainakin) Suomessa on mielenkiintoisia suhtautumisia vähäpukeisuuteen. Bikinien ja alusvaatteiden ero esimerkiksi on hyvin selvä: bikineissä saa olla julkisesti, alusvaatteissa ei, vaikka naisten rintaliivit+pantsusetti on aika täysin samanmuotoinen bikineihin nähden (joskus jopa peittävämpi). Bikineissäkin saa olla lähinnä siellä uimarannalla, jos beachailun lomassa menee käymään lähikaupassa tai torilla niin voi saada pahojakin mulkaisuja. Erot muodostuvat pitkälti käyttötarkoituksesta, vaikka peittävyysaste olisi sama. Alusvaatteita on tarkoitus pitää vaatteiden alla, siispä on kiellettyä näyttäytyä pelkästään niissä. Tissiteippailussa usein pyritään näennäiseen yläosattomuuteen (varsinkin ihonväristä teippiä käytettäessä), joten mielikuvat "tavallaan yläosattomuudesta paitsi että käytännössä kuitenkaan just ja just ei" luonnollisesti muodostavat eriäviä mielipiteitä kunkin siveellisyyskäsityksien mukaan.
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!

Avatar
Korru
Viestit: 15
Liittynyt: Ti Joulu 11, 2007 23:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Korru » Ke Heinä 15, 2009 13:40

Jospa sitä nytten jo vihdoin kirjoittelisi jotain raporttia animecon matkasta.

Ensimmäinen conipäivä oli siis perjantai, joka alkoikin sitten vasta kahden maissa vaikka aluksi oltiin luultu sen alkavan noin kymmeneltä, no ei se mitään... Sai nukkua pitempään. Kamina tatuointien piirtämisessä, maalaamisessa ja puuteroimisessa meni Yokon arvion mukaan noin kolmetuntia ( On se muuten kiva kun on tälläisiä avustajia :D Kiitoksia kovasti joka aamu minut maalanneelle Yokolle <3 )

Veljen luota kun sitten vihdoin päästiin lähtemään vielä ihan normivaatteissa cossivaatteet mukana Simon ( Kaisa ) tädin luokse bussilla, jäimme aivan liian aikaisten kun helsingin KADUT ovat näköjään monta kymmentä kilsaa pitkiä ja jäimme ekalla pysäkillä hetikun huomasimme kadun nimen, mikä lie katu nyt olikaan. Siellä sitten soittelimme ja tuskailimme ja mietimme kaikki yhdessä puhelimen kautta että missähän sitä nyt ollaan.

Lopulta meidät löydettiin, ja pääsimme jatkamaan matkaa Kaisan tädin luokse, tässä härdellissä meni varmaan noin 1,5 tuntia. Cossien pukemiseen sun muuhun meni myös hyvin paljon aikaa erinäisten sähläilyn kanssa ( Ja tietenkin kahvia juodessa ) joten saavuimme loppujen lopuksi conipaikalle kaksi tuntia myöhässä.

Perjantai oli näistä kolmesta päivästä hiljaisin, luultavasti missasin montakin hyvää paneelia ( en tosin tiedä, en tarkistanut ) kun koko päivänä ei tupsahtanut mieleenkään että "Hetkinen, infostahan saa ohjelmalappuja". Perjantai on silti hyvin mieleenpainuva päivä kun sain vihdoinkin ostettua viime vuonna kuolaamani Rei Ayanami figuurin ^^ ( Ei sillä tavalla kuolaamani, lopettakaa se kaksimielinen ajattelu ) Ainiin ja oli kiva perjantaina huomata että taas cossaavani hahmo sentään tunnistetaan, hyvä niin, kaikkien pitäisi nähdä Tengen Toppa Gurren Lagann muutenkin.

No perjantaina kumminkin tapasi mukavia ihmisiä, ja myös on pakko kiittää kuvaajia hienoista kuvista mitä on netistä löytynyt, esim. Wixxin kuvista pidin erityisen paljon unohtamatta tietenkään muita kuvaajia, ehkä siksi että siinä on minusta ainut kunnollinen Yoko x Kamina kuva

Lauantaina ostin elämänäni ensimmäisen hentai mangan, oli ihan pakko, elkää tappako :D Oli kumminkin suhteellisen kesyä tavaraa, ja halpa hinta paksuksi teokseksi. Siitä nyt ei enempää, mutta taas jälleen tuli tavattua paljon kivoja ihmisiä, ja väenpaljous conissa oli lisääntynyt huomattavasti, muita plussia ja miinuksia tulee yhteenvetona lopussa.

Lauantaina jäi kanssa paneelit väliin, joka tosin oli ihan puhdas vahinko. Lähtiessämme tosin törmäsimme Yokon kanssa huvittavaan Kiinalaisten vähän yli keski-ikäisten sakkiin joka halusi ottaa yksittäin kanssamme kuvan, se oli hauska kokemus :D Hymyilytti pitkään jälkeenki, ja aikana :D Ne oli nii innostuneita ja ihania, awww <3 Ainiin ja se mummo joka puristi mua perseestä siinä kuvan aikana oli yks asia minkä varmaan aina muistan :D

Sunnuntaina olikin sitten jo ryhmäcosplay kilpailun aika, jännityksen kourissa vietetty aamu oli aika rankka, herätys oli erittäin aikaisin koska olimme ryhmämme kanssa sopineet olevamme paikanpäällä jo kahdeksalta. Lopulta tosin vain minä ja Yoko olimme paikanpäällä siihen aikoihin, mutta eipä tuo mitään haitannut. Backstagella oli aika huono olo, siteet kiristi enemmän kuin minäkään muuna päivänä sopivasti mahan kohalta, en ollut syönyt mitään, ja muinakin päivinä aika vähän, lisää tähän jännityksen niin johan on huono olo. Mutta esitys meni silti loistavasti, pari pientä virhettä toki löytyy mutta niinhän niitä aina... Ei saa sentään liian perfektionistiksi alkaa :D Turha mitään kyllä virheistä valittaakkaan itselleen kun voittokin siitä sitten tuli, jes! Hyvä me :) Voin myös sanoa että esitysten laatu tuntui ainakin backstagelta katsottuna ja kuunneltuna nousseen huimasti, toivottavasti niitä pääsee katsomaan kohta juupituubista tai anikin media-arkistosta, onko tämmöistä tiedossa?

Hyvin odottamaton juttu oli kyllä tuo, oulussa ajattelin että jos esitykset pitäisi pistää järjestykseen, sijoittuisimme jonnekkin puoleenväliin :D Semmosta sattuu...
Sunnuntaina lisää kivoja ihmisiä, vähemmän yllättäen ^^ Vähän kyllä harmitti että oli pitänyt jättää iltabileet väliin kun oli tiedossa aikainen herätys ryhmäcosplaytä varten, mutta noh, onhan niitä muitakin coneja, ja animeconkin'11. Sunnuntaina eksyimme vihdoinkin paneeliin joka oli Vakavaa keskustelua cosplaystä. Paneeli oli hyvä ja mielenkiintoinen, oli kiva kuulla edistyneempien ja kokeneempien mielipiteitä eri asioista, vaikka en ihan jokaisesta samaa mieltä ollutkaan... Luonnollista tämäkin.

Sunnuntai iltana ryhmämme sitten lähti vihdoinkin bilettämään iltabileiden puuttuessa, päätimme olla lähtemättä baariin, vaan animeconin vieressä olleeseen kivipuistoon joka oli aika paljolti tyhjä lukuunottamatta järjestäjiä jotka olivat menossa omiin pirskeisiinsä, joihin emme sitten edes jaksaneet yrittää pummilla. Istuimme yksin koko sunnuntai illan, tosin hauskaa juttua ja jännää keskustelua silti oli, soitettuamme parille tyypille varmistuimme siitä että muut animeihmiset olivat jo bileensä bilettäneet, ja sunnuntaina ei niin tee kukaan. Tästä hieman masentuneena aloin miettimään että eikö kaikkein parhaimmat pirskeet pitäisi juuri olla tapahtuman jälkeen? Ns. nostalgiabileet? Jos conin jälkeen biletätte ihmiset, niin missä? Kiinnostaisi tietää kun meidän seurueemme on aina suunnistanut "coni-alueelle".

Kiitos reissusta kaikille conissa olijoille, sekä tietysti omalle porukalle! Nähdään muissa coneissa.

Yhteenveto:

+Ihmiset
+Rei figuuri
+Tunnelma
+Tilat
+Myyntipöydät mielenkiintoisia, ja niiden ympärillä tilaa kulkea katsomassa
+Cosplayaajat
+Halaajat ( itsehän en kyllä juuri koskaan mene ketään halaamaan, jotenkin tuntuu oudolta mennä halaamaan ventovieraita, cossatkaa joku reitä tai lainia niin tuun halaamaan vaikka pari kertaa päivässä )
+Vakavaa keskustelua cosplaystä paneeli
+ Vihdoinkin vähän viileämpi, pimeämpi, ja mukavampi hengauspaikkakin ( Pannukellari )
+ Viriili kiinalainen mummo joka puristi perseestä :D ( Muuki kiinalaisseurue oli kyllä kiva )
+ Ensimmäinen ostettu hentai manga :D
+ Seksikäs ja avulias Yoko ;)
+ Ihmiset jotka tulivat puhumaan

-Ihmeellinen cosplaykielto hässäkkä
-pari conialueen ulkopuolella ollutta kusipäätä
-Sunnuntaina puisto illasta aivantäysin tyhjä
-Kasvomaali ( Joka tosin enemmällä puuterilla sitten toimi paremmin )
-Perjantain kaulushässäkkä ( Joka jotenkuten korjattiin muiksi päiviksi )
-Se että missasin taas tekijänoikeus paneelin, saatana joka kerta.
Reality exists beyond your
sight, the dream exists in
our reality, and the truth
is in our heart.

Avatar
Monako
Viestit: 40
Liittynyt: Pe Maalis 13, 2009 15:07

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Monako » Ke Heinä 15, 2009 13:53

Kyseinen con oli vasta kolmas conini, mutta minulle jäi tästä kyllä todella hyvä maku suuhun. Oli myös ensimmäinen con johon jaksoin väsätä puvun, vaikka se olikin vain yksinkertainen sailor fuku..
Iso kiitos järjestäjille ja kaikille jotka suostuivat tämän koulutytön kuvattaviksi^^.

+Upeita pukuja
+tila toimi kohtalaisen hyvin
+ihmiset osasivat liikkua tönimättä toisiaan
+kivaa tavaraa ja tarjous mangaa
+Nappasin vihonviimeisen gentleman's alliancen
+sää oli hyvä

-Vessat olivat aivan hirveät...
-älä tupakoi kyltit tuntuivat houkuttelevan tupakoitsijoita-.-
-pihalla ei ollut nurmikkoa
-roskikset olivat täynnä

Kaiken kaikkiaan silti onnistunut con! Kiitos kaikille!
Älä anna vastoinkäymisten masentaa sinua enempää! Elämä on jo tarpeeksi masentavaa!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa