Animecon VII - palautekeskustelu

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

alatopi
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 01:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja alatopi » Ti Heinä 14, 2009 14:25

Sanun kirjoitti: Merikaapelihallista tosin tulee suuria miinuksia. Istumapaikkojen vähyys oli suorastaan järjetöntä, ovathan cosplaykisat luultavasti conien suosituimpia ohjelmanumeroita. Vaikka kenestäkään ei ole kivaa seisoa kahta tuntia, kannattaisi myös huomioida kanssaihmisten kärsimys. Etummaiset seisojat olivat sijoittuneet kovin harvasti, jotkut jopa istuivat lattialla leveästi vieden tilaa. Edestä sitä ei varmaan huomannut, mutta takana oltiin kuin sillit purkissa eikä juuri kukaan nähnyt saatika kuullu mitään niin kaukaa. Sopu sijaa antaa, aina voi vähän tiivistää. Miksei ihmisiä muuten päästetty parvelle juuri yhtään?
Merikaapelihalli on valitettavasti tosiaan liian pieni isoimpien ohjelmiemme tarpeisiin. Isot salit Helsingissä maksavat hunajaa ja maltaita.

Merikaapelin parvelle saa paloturvallisuussäännösten mukaan ottaa vain 370 ihmistä. Tässä rajoituksessa ei ole kyse tilojen pinta-alasta vaan poistumisteiden leveydestä. Onnettomuuksien sattuessa kaikkien ihmisten on kyettävä poistumaan tilasta tarpeeksi nopeasti, eikä parvelta johda alas kovin monia portaita.


Topi

jkemppi
Viestit: 47
Liittynyt: To Tammi 30, 2003 22:46
Paikkakunta: Oulu

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja jkemppi » Ti Heinä 14, 2009 15:23

Punainen jättiläinen kirjoitti: Yaoi-paneeli alkoi mennä ihan oikeaan suuntaan, paitsi jossakin kohtaa meni melkoiseksi seksuaalivalistusluennoksi. Jospa me vielä joku kerta saadaan homma järjestymään. Pyysin Kemppiä pitämään akateemisen Yaoi-paneelin Mangapäivä 2009:ssä (12.9. Lasipalatsissa), joten eiköhän asiaa ala tulla kansan tietoisuuteen.
Ensimmäinen kerta kun kuulin tästä. :) Varmasti kyllä lupauduin luennoimaan tunnin verran mangapäivänä Yaoista, sen historiasta, mieskuvista ja tärkeimmistä stereotyypeistä esimerkkisarjan kautta mutta en kyllä lupautunut pitämään mitään paneelia aiheesta...

Ensi vuoden tiekarttakin alkaa hahmottua ja ideoita tuli kerättyä kesän coneista jonkin verran.

Tulevaisuuden sotaluennon aikana tuli mieleen ettei niistä kysymyksistä tuntunut tulevan alkuunsakaan loppua, joten ensi vuonna Finnconissa on sitten tiedossa jatkoa. Kamppailen tällä hetkellä olisiko aiheena joko 1960-luvun aikainen ennustus tai sitten nyt kehittelyn alla oleva FCS järjestelmä (ja Land Warrior) tai sitten puhua kaikista näistä aiheista useamman luennon verran. Ropepuolta voisi käsitellä ropeconissa ensiksi politiikan käyttämisestä roolipeleissä ja toisena animen käyttämisestä roolipeleissä.

Mamoru Oshii olisi mielenkiintoinen herra luennoinnin aiheeksi, joskin vaatii paljon taustatyötä. Muita ensi vuoden mietinnässä olevia luentoja olisi tosimaailman Yakuza. Pari kirjaa on luettu ja myyttien ja oikean historian käsittely olisi oikein kivaa. Nuorison moottoripyöräjengit kiinnostivat mutta oikeaa tietoa löytyi toistaiseksi vähän, joten se pitää jättää jonnekin kauas tulevaisuuteen. Ehkä jotain mangan piirtotekniikkaa ja ruutujakoa koskevaa voisi kanssa tehdä pitkästä aikaa.

Avatar
MisaAi
Viestit: 14
Liittynyt: Su Kesä 14, 2009 15:19

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja MisaAi » Ti Heinä 14, 2009 15:45

Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia mahtavas coni tunnelmasta ja etenkin kanssajuontajia eli Edwardia, Envyä ja Rizaa sekä meikien pomoja. Te olitte ihania! Kerta kaikkiaan mua harmittu, kun en pystynyt jäämään deitin jälkeen teidän kaa.. mut korjataan se asia jossai joskus.

Yleisesti tämä animeconi oli ihana.. oli yllättävän paljon tilaa, vaikka se tuntuikin paikoitellen ahtaalta suosituimmissa paikoissa. Hyvät ilmat oli mieleen eikä kastumista tarvinnut pelätä ,vaikka vähän ripautteli lauantaina. Yöllä sade pesi tunkkaisuuden pois. Minulla ei varmaan koskaan ole ollut näin kivaa missään conissa... ja tämähän oli vasta neljännes.

Perjantaina: Hengailin hyvän ystäväni kanssa ja auttelin kavereita löytämään toisensa. Ihmisiä tuli halutta ja tuli tavattua Luffykin joka lupasi olla alusvaatteissa sunnuntaina. Perjantaina ostin valtaosan kaikesta, sillä seuraavina päivinä en olisi enään kerennyt ostamaan.

Lauantaina: Olin ilmoittaunut yksilö -cosplayhin jota en eläissäni edes ollut katsoneet. Mutta onneksi iki ihana A cosplaymammani auttoi ja neuvoi ja pitää myöntää jännitti kyllä rutosti. Tutustuin hyvin moneen ihmiseen ja mainittakoon ihan kiusaksi luffy hänellä oli tällöin byjama. X'''D

Sunnuntaina: Aamulla näin jonossa Luffyn joka oli luvannut laittaa alkkarit päälleen.. mutta ei hänellä ollutkaan.. ja siitä kuuli moni, kun kiiruhdin hänen luokseen sanoen: "sulla ei olle alusvaatteita" Oli se kyllä onni ,että hänellä oli ihan normaalti vaatteet luffyle..(olen varmaan tuon kirjoittanut tuhat kertaa jo väärin) Sitten alkoi jännitys lisääntyä, mutta ystäväni ja minä ilmottauduimme yleisö juryyn ja sain onneksi muutamaksi tunniksi paineet pois.. mutta tämän jälkeen luppo aikaa oli noin tunti tai pari ja hermoilin kunnolla deitti. Kaikki meni lopulta hyvin ja Ed pelasti päivän... sanotaanko näin.

Itse nautin erittäin paljon animeconista ja ikävä on erittäin paljon, mutta kieltämättä se vei voimia... en varmaan muuta ole tehnyt kuin nukkunut... X''D Ja uusien ystävien kanssa jutellut.

Kiitos kaikille. <333

T. Roy Mustang

Avatar
Teh_Rei
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 21:54

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Teh_Rei » Ti Heinä 14, 2009 16:11

Huhhuh... Pääsin sitten vihdoin kotiutuman conireissulta ja jotain palauteentynkää seuraa:

Ohjelmista tuli lähinnä tällä kertaa tsiigattua Finnconin puolta. Paatuneena Alastair Reynold FaNgUrLina piti kattoa kaikki herran ohjelmat ja pyytää vielä nimmareitakin kirjoihini. Hitsi sitä fanitytötyksen määrää kun pääs lempparikirjailijansa kanssa juttelemmaan. Melkein ei edes osannut englantia puhua kun oli niin ihQdaa-fiilikset. Jotenkin siinä nimmarijonossa oli semmonen 'kuka ei kuulu joukkoon' -fiilis, kun muut oli niitä mustapaitasia perusnörttejä ja mä tällanen ernu lolimekossa. Eivät mokomat nörät meinanneet ottaa vakavasti edes. :D

Animeconin puolella ohjelmat tuntuivat olevan sitä samaa kun aina. CandyLoven / ne muutamat paneelit animefandomin historiasta olis voinu käydä tsekkaamassa, mut aikataulu ei oikeen tätä sallinut. Mikäs tässä on... Olenkos itse kalkkistumassa pahanlaatuisesti kun nämä Animecon-ohjelmat eivät enää tunnu tarjoavan paljoakaan tällaiselle aikuiselle animelapselle!?! :D ...vai onko tämä taas joku YLEn salaliitto!

Ai niin, salaliitoista puheenollen:
Sunnuntaina oltiin tyttiksen kanssa juomassa muutama kalja viereisessä puistossa, jutellen henkieviä skifistä&animusta ja kattellen hienoja cosseja kun joku JV tuli valittamaan: "Suomen lain mukaan julkisella paikalla alkoholin juominen on kielletty". Tähän minä totesin, että "ei ole kielletty, häiritsevä käyttäytyminen on kielletty, eikä me tässä olla häiriöksi. Edes Helsingin kaupungin järjestyssääntö ei kiellä oluen juomista julkisessa puistossa ja tämä puistohan ei ymmärtääkseni enää ole tapahtuma-aluetta, jossa ei tietenkään tapahtuman järjestyssääntöjen mukaan saa käyttää päihteitä..." Nooh, JV siihen, "että heitä nyt on ohjeistettu tällä tavalla..." Tyttikseni kanssa ei haluttu tehdä asiasta ongelmaa ja siirryttiin sitten suosiolla syrjemmälle juomaan oluemme loppuun.

Mutta kysyisin järjestäviltä tahoilta miksi moinen direktiivi? Onkos asia niin, että tämmönen aikuinen scifiernu ei saa puistossa kaljaa juoda ettei vaan animulasten vanhemmat järkyty ja luule tapahtumaa vaikkapa sikifitapaamiseksi, jossa kaljatuopin ääressä väännetään juttua Heinleinistä tai Reynoldsista? Olisinko saanut juoda olueni rauhassa jos olisin mustapaitainen perusnörä enkä tällanen raitasukkaernu?

Mutta Scifitapahtumiin kuuluu kalja, krrrpele!:D Kysykää keltä tahansa skifistiltä... Tuntuu että animufandomiin on jostain putkahtanut tällaisia 'kirjoittamattomia sääntöjä', että miten animea tulee tai ei tule harrastaa.

Jotenkin tuntuu, että Finncon ja Animecon ovat todellakin kasvamassa erilleen... Itsehän tykkään sekä scifistä että animesta (kuten varmaan moni muukin vanhempi nörä), mutta animecon tuntuu nykyään olevan sille suurimmalle yleisölle kohdennettu (ja täten maksavien vahempiensa intressien mukainen).

Kai sitten Desuconissa löytämäni propagandavivahteinen JapanPop -mainos oli enne?!?

Mut nyt foliopipo nurkkaan ja jatketaan ihkutusmerkeissä:
Hetalia-cosseja tuntui olevan paljon ja eihän siinä sitten tämmöinen ernu voi olla kirkumatta ja homoutta ihkuttamatta. Mulla näin fanityttönä on eittämättä oikeus parittaa kaikkia sarjoja epäkanonisestikin! (ja BTW; Hetalia on ihQhomoa, jos muuta väittää on yksinkertaisesti väärässä :D :P )... Ne uniformut siinä sarjassa on muuten kivoja.

Asepuvuista tulikin mieleen: Omoin pöydältä tuli tehtyä varsinainen löytö. Jotain MilitaryOtakuFäpeksintäFiguja (en muista sarjaa, jostain model-lehdestä varmaan) vaan 5 egee zibis! JesJesJes! Asetakit ja merkit tosin olivat noissa enemmän tai vähemmän fiktiivisiä, mutta housuja noilla tytöillä ei tietenkään ollut!!!11!1

Hienoja cosseja oli paljon. Erityisen hyvin jäivät meileen ne kaksi 'zentaiufoa' (Dick ja Chuck), joilta sain kukankin ja iltabileiden SS-upseeri sekä Batman & Robin perinteikkäissä spandexeissaan. Hatsune Mikuja näytti kanssa olevan paljon, hienoa sekin...

Hitsi kun sitä Leeloota en kerennyt nähdä. Alas cosplayfasismi ja pukusyrjintä! Eikös aika iso osa animehahmojen, etenkin naispuolisten, vaatteista ole aikas paljastavia? Eroottisviritteisiä jopa, jos asian tuolta kantilta haluaa nähdä?!?

Sitten vielä Pakoliset Plussat ja Miinukset
+ Puiston LimaRingit ja KuivaNainnit
+ Kaapeli oli conitilana parempi kun odotin
+ Finncon iltabileet
+ Paljon hyviä myyntipöytiä
+ Uudet ja vanhat ystävät

- Puristavat lolikengät lauantaina >__<
- Myyntipöydillä taas kerran mahdoton ryysis tilanpuutteen takia
- Kauhea kiire
- Inbou da!
REILUKERHO - Hurray for YURI!

Avatar
Echramath
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 19:34
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Echramath » Ti Heinä 14, 2009 17:54

Teh_Rei kirjoitti: Sunnuntaina oltiin tyttiksen kanssa juomassa muutama kalja viereisessä puistossa, jutellen henkieviä skifistä&animusta ja kattellen hienoja cosseja, kun joku JV tuli valittamaan: "Suomen lain mukaan julkisella paikalla alkoholin juominen on kielletty". Tähän minä totesin, että "ei ole kielletty, häiritsevä käyttäytyminen on kielletty, eikä me tässä olla häiriöksi. Edes Helsingin kaupungin järjestyssääntö ei kiellä oluen juomista julkisessa puistossa ja tämä puistohan ei ymmärtääkseni enää ole tapahtuma-aluetta, jossa ei tietenkään tapahtuman järjestyssääntöjen mukaan saa käyttää päihteitä..." Nooh, JV siihen, "että heitä nyt on ohjeistettu tällä tavalla..." Tyttikseni kanssa ei haluttu tehdä asiasta ongelmaa ja siirryttiin sitten suosiolla syrjemmälle juomaan oluemme loppuun.
Järjestyssääntöjä muuten ei enää edes ole (siis laki ei salli kunnanvaltuustojen tehdä omia sääntöjä, vaan järjestyslaki pätee samoin ehdoin kaikkialla) ja siellä erikseen mainitaan, että mikäli ei häiritse elämää, puistossa saa juoda olutta. Toisaalla tapahtumapaikalla se voidaan kieltää, mutta puisto ei ilmeisestikään ole tapahtumapaikkaa (jos olisi, eikös se pitäisi selkeästi aidata sellaiseksi?). Joka tapauksessa, ikävää säätöä ensinnäkin siksi, että jos järjestysmies huseeraa järjestysmiehenä alueen ulkopuolella ja homma menee käsin vääntämiseksi, seuraa juridinen sotku, jossa kellään ei ole erityisen kivaa, toisekseen sen takia, että suuren yleisön silmissä puistossa oleva ihmispaljous on joka tapauksessa osa tapahtumaa ja jos se käyttäytyy huonosti, se vaikuttaa asenteisiin.

Että sillä tavalla kiva, että näin isossa tapahtumassa ei ole käytännössä mitään oikeita järjestyshäiriöitä. Eräältä selkeämmin scifiharrastajaksi laskettavalta henkilöltä jouduttiin kuulemma takavarikoimaan huomattavan suuri alkoholiannos, mutta milloinkas muutamaan tuhanteen ihmiseen ei mahtuisi kaikenlaisia yksittäistapauksia.

Joko olen tottunut, tai sitten animenuoriso oli sivistynyt jossain vaiheessa – oma teoriani on, ettei väkeä ole enää suunnattomia määriä tullut lisää viime vuosina, ja ne olemassa olevat ovat yllättäen ottaneet ja vähän vanhentuneet välissä. En ainakaan nähnyt suurta määrää mitään havaittavia mauttomuuksia.

Tai sitten vain seurasin massaa liikaa vain conzinetornin olympolaisesta näkökulmasta.

No niin, en sano ohjelmasta mitään, koska en nähnyt käytännössä lainkaan animehenkistä ohjelmaa. Liennytyksen nimessä olisin kyllä ehdottomasti halunnut nähdä Kekko-sedän Omaxi-luennon, mutta sitten ilmestyi Iivari ja oli sitä mieltä, että "te oranssiasuinen herra siinä, te myytte nyt naisten alusvaatteita."

Ai niin! Pari audiovisuaalista juttua todellakin. Mikkiin pitää todellakin puhua selkeästi ja kuuluvasti ja läheltä (miksaajasetä kuvaili tätä tekniikkaa saunassa varsin seksuaalisesti värittäen, joten en toista ohjeita tässä). Yleisökysymyksiä varsinkaan ei tosiaan useinkaan kuulla, ja oikeastaan paneelin vetäjän pitäisi toistaa ne. Samoin seksuaalisuuspaneelissa aiheutti kyllä jo liikaa hämminkiä se, etteivät panelistit saaneet kahden yrittämän jälkeen mitään selvää puheenjohtajan kysymyksestä. (oletan, ettei yleisön käyttäytymisellä viitattu meihin yleisökysymyksiä tehneisiin vaan erääseen teini-ikäiseen humoristiin)

Niin ja sitten: jos jotakuta kuvataan videokameralla ja hän puhuu siihen ja olette sattumalta vieressä, älkää seuratko tätä niin kuin normaalia keskustelua. Tällöin nimittäin päädytte tuijottamaan sitä kamera melko hypnotisoituina, ja se, se näyttää typerältä. Tyyppiesimerkki

Avatar
Ze Shoopuf
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Syys 19, 2003 13:55

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Ze Shoopuf » Ti Heinä 14, 2009 18:24

Kai sitä voisi tännekin jotain raapustella.

Saavuin Helsinkiin perjantaina hieman kahdentoista jälkeen ja tapasin sen päivän cosplay-ryhmäni kanssa - itse olin Nana Osaki (se raitapaitainen ja mustahameinen) ja sain perjantaiksi mukaani Yasun, Shinin, Renin, Reiran ja Hachin. Minusta myös pyydettiin yllättävän paljon kuvia, myös myöhemmin conin aikana yksin, ei vain ryhmän kanssa. Jännää.

Perjantai kului lähinnä Nana-ryhmän ja muutaman muun kaverin kanssa hengatessa, mitä nyt kävin kuuntelemassa kunniavieraiden pitämän On Writing -tapahtuman (Martin-fanityttövaihde: ON). Seitsemältä menin sitten aloittamaan työurani Conzinen toimituksessa. Ensimmäisen lehden taittoa en vielä hoitanut, kirjoitin siihen vain jutun. Kun lehti oli valmis, menin Meritähteen yhdelle ja sitten takaisin conialueelle lattiamajoitukseen. Olin unohtanut makuupussin ja -alustan joten nukuin sitten pelkän pyyhkeen kanssa ensimmäisen yöni - ei mikään mukavin nukkumistapa kyllä. Heräsin moneen otteeseen joko kylmyyteen tai huonoon asentoon ja vain rukoilin aamua.

Lauantaina sitten oli kiireistä ohjelman seuraamisen, Conpassin taittamisen ja juttujen kirjoittamisen kanssa. Hyörin siellä täällä ja kävin ostamassa pari julistettakin. Kävipä Kyuu minua haastattelemassakin Conzinesta juuri, kun olin saanut toisen numeron taitettua. On se ihanaa kuulla itsensä puhuvan videolla, ah. Onneksi aikaa oli myös kavereiden näkemiseen. Iltabileissä Nosturissa oli myös oikein hauskaa - mitä nyt Nosturin politiikka oli hieman ärsyttävää - ulkona ei saanut käydä (ei pääsisi takaisin) ja narikkakäynneistä veloitettiin aina euro. Tämän takia minun piti sitten yrittää selittää kaverille, miten sinne Nosturille oikein pääsee, kun en voinut käydä hakemassa kaveria metroasemalta.

Lauantaina pääsin yhden aikaan yöllä nukkumaan - täksi yöksi kävin hakemassa narikasta nahkatakkini, joten nukuin nahkatakki alustana ja pyyhe peittona, yay! - ja jäljellä oli sitten enää sunnuntai. Aamupäivä kului Conpassia tehdessä, loppupäivä ohjelmia seuratessa. Pääsin juttelemaan George R. R. Martinin kanssa kaffeeklatschiin, sain herralta nimmarin ja valokuviakin!

Yleisesti ottaen olin erittäin tyytyväinen coniin. Kunniavieraat olivat hyviä (etenkin herra Martin, sillä olen Song of Ice and Fire -sarjan suuri fani) ja meno mukavaa. En nähnyt pusupiirejä tai panorinkejä, kukaan ei tullut vittuilemaan ja cossit olivat suht laadukkaita - mitä nyt en ymmärtänyt suurinta osaa ryhmäcossikilpailun esityksistä. Toisin sanoen: onko sitä yaoi-sävytteistä juttua pakko aina tehdä, vaikka sarja olisi niin epä-yaoi kuin olla voi?

Plussaa:
+ kunniavieraat
+ ohjelmalehtinen
+ vänkäreiden Gopher Hole ja runsas kokistarjonta - huonosti nukuttujen öiden jälkeen Coca-Cola oli suuri pelastus, kun en kahvia juo
+ yleisesti mukavat ihmiset
+ Nosturin iltabileet

Miinusta:
- myyntipöytien ahtaus (tosin asialle nyt ei oikein voi mitään, kun tilat ovat mitä ovat)
- kuvauspisteen aukioloaikojen tiedotus - menin paikan päälle todetakseni seinällä olevasta lapusta, että se oli sulkeutunut kaksi minuuttia sitten, tämä olisi ollut kiva lukea ohjelmalehtisestä

Random mietteitä:
* Lattialla ei ole kiva nukkua ilman alustaa ja/tai makuupussia
* Piilareita ei ole kiva laittaa väsyneisiin silmiin
* Kokis on pelastus
* Ilmainen ruoka on myös aika jees
* Lyhyen, kapean hameen kanssa on pelottavaa istua ja kävellä portaita
* Öäööörrrr
* MARTINMARTINMARTIN
* Coneissa helpoin tapa tutustua ihmisiin on cosplayryhmän kautta

En nyt jaksa mitään muuta vääntää. Tykkäsin. Kuvia tuli otettua paljon, lähinnä ohjelmanumeroista ja yleisestä meiningistä lehteä varten.

Niin ja jos joku sattui ottamaan raitapaitaisesta Nana Osakista (musta tukka, musta lyhyt hame, raskaat saappaat, valkoharmaa raitapaita, musta t-paita, punainen huulipuna) kuvaa, niin olisin erittäin kiitollinen jos kuvia voisi heittää minulle. Tietenkin mainitsen aina lähteen/kuvaajan, jos kuvaa esim. dA:han tai Cosplay.comiin laitan.

Kuvia laittanen lähiaikoina kuvaketjuun.
Viimeksi muokannut Ze Shoopuf, Ti Heinä 14, 2009 18:30. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Me be Mighty Tyger! Me eat all!

Avatar
sinivalas23
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 00:37

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja sinivalas23 » Ti Heinä 14, 2009 18:29

jkemppi kirjoitti:
Punainen jättiläinen kirjoitti: Yaoi-paneeli alkoi mennä ihan oikeaan suuntaan, paitsi jossakin kohtaa meni melkoiseksi seksuaalivalistusluennoksi. Jospa me vielä joku kerta saadaan homma järjestymään. Pyysin Kemppiä pitämään akateemisen Yaoi-paneelin Mangapäivä 2009:ssä (12.9. Lasipalatsissa), joten eiköhän asiaa ala tulla kansan tietoisuuteen.
Ensimmäinen kerta kun kuulin tästä. :) Varmasti kyllä lupauduin luennoimaan tunnin verran mangapäivänä Yaoista, sen historiasta, mieskuvista ja tärkeimmistä stereotyypeistä esimerkkisarjan kautta mutta en kyllä lupautunut pitämään mitään paneelia aiheesta...
Itsekin istuin tuolla yaoi-paneelissa, joskaan sisältö ei ehkä ollut ihan sitä mitä saattoi odottaa, niin en sitten tiedä oliko se täysin turhaakaan kun keski-ikä paikan päällä oli kuitenkin suht matala ja sisältö oli ihan asiallista. Ei noita juttuja hirveästi varmaan tule oma-aloitteisesti kyseltyäkään, varsinkaan koulussa, olettaen että valistuksen keskitaso on yhä samalla levelillä kuin muinaisessa nuoruudessani eli vaivaantuneita ET-opettajia (tai vielä parempaa, uskonnonopettajia) ja heikkolaatuista yleisöä (valitettavasti joskus myös itseni mukaanlukien).

Mutta akateemisen yaoi-luentoonkin on tosiaan kiinnostusta, ainakin sitä akateemista yuri-luentoa odotellessa. Aitoja gei komi -näytteitä saa myös mielellään esitellä.

Noin muutoin Kaapelitehtaasta on erinäisissä tapahtumissa ollut vaihtelevia kokemuksia, mutta kuten on jo monesti todettu, nyt se toimi hyvin ja huomattavasti yli odotusten. Voisi melkein jopa todeta että "hyvä lopetus", mutta onhan se Turku vielä putkessa.

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Ti Heinä 14, 2009 19:26

tomd kirjoitti:–Liikaa muutoksia aikatauluihin oppaan painoon menon jälkeen. Etenkin lauantaina tuntui ettei koko läpyskästä ole mitään apua.
Ohjelmamuutoksia valitettavasti tuli sen jälkeen, kun ohjelmalehti oli tullut painosta. Onneksi ne olivat pääasiassa lisäyksiä. Muutoksista kuitenkin tiedotettiin esim. tulostetuilla ohjelmakartoilla, joita oli conin seinillä. Lisäksi muutokset löytyivät nettisivuilta sekä helposti puhelimella tarkasteltavasta mobiiliohjelmasta.
Who Dares Wins!

tulhu
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Loka 24, 2006 22:19

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja tulhu » Ti Heinä 14, 2009 19:35

Ai niin, salaliitoista puheenollen:
Sunnuntaina oltiin tyttiksen kanssa juomassa muutama kalja viereisessä puistossa, jutellen henkieviä skifistä&animusta ja kattellen hienoja cosseja kun joku JV tuli valittamaan: "Suomen lain mukaan julkisella paikalla alkoholin juominen on kielletty". Tähän minä totesin, että "ei ole kielletty, häiritsevä käyttäytyminen on kielletty, eikä me tässä olla häiriöksi. Edes Helsingin kaupungin järjestyssääntö ei kiellä oluen juomista julkisessa puistossa ja tämä puistohan ei ymmärtääkseni enää ole tapahtuma-aluetta, jossa ei tietenkään tapahtuman järjestyssääntöjen mukaan saa käyttää päihteitä..." Nooh, JV siihen, "että heitä nyt on ohjeistettu tällä tavalla..." Tyttikseni kanssa ei haluttu tehdä asiasta ongelmaa ja siirryttiin sitten suosiolla syrjemmälle juomaan oluemme loppuun.

Mutta kysyisin järjestäviltä tahoilta miksi moinen direktiivi? Onkos asia niin, että tämmönen aikuinen scifiernu ei saa puistossa kaljaa juoda ettei vaan animulasten vanhemmat järkyty ja luule tapahtumaa vaikkapa sikifitapaamiseksi, jossa kaljatuopin ääressä väännetään juttua Heinleinistä tai Reynoldsista? Olisinko saanut juoda olueni rauhassa jos olisin mustapaitainen perusnörä enkä tällanen raitasukkaernu?

Totta, että lain mukaan julkisella paikalla alkoholin nauttiminen ei ole kiellettyä, kunhan se ei häiritse muita. Tässä tapauksessa järjestyksenvalvoja on vedonnut väärään syyhyn kaljan juonnin kieltämiseksi.

Kyseinen puisto kuitenkin laskettiin tapahtuma-alueeseen ja sen välittömään läheisyyteen, joten tapahtuman järjestyssäännöt koskivat sitä ja ne kielsivät alkoholin nauttimisen. Järjestyksenvalvoja toimi siis aivan oikein, mutta vetosi väärään syyhyn.

Joonas Selin
Finncon/Animecon 2009 turvallisuusvastaava

Bihviz
Viestit: 5
Liittynyt: Su Touko 03, 2009 11:01
Paikkakunta: Kouvola

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Bihviz » Ti Heinä 14, 2009 20:21

Täälläkun on näitä hyviä kokemuksia conista niin taidanpa kirjoittaa omasta ERITTÄIN HUONOSTA kokemuksesta conista. Kuten aikasemmassa kommentissani kerroin niin tunsin itseni ulkopuoliseksi. Syy siihen luultavasti on ja onkin se että kaverini lähti mukaan (aluksi sen ei pitäny lähtee mut kysyin torstaina uusiks ja halusikin lähteä mukaan). Nyt jälkeenpäin ajateltuna, ei olisi IKINÄ pitäny kysyä sitä mukaan. Saavuttuamme conipaikalle, kaverini rupesi valittamaan melkein koko ajan ettei jaksa seistä tai kävellä enää. Ensimmäinen ja ehkä myöskin viimeinen conini muuttuikin yhtäkkiä eläväksi HELVETIKSI, kiitos kaverini jatkuvan valittamisen. Conista ei jäänyt oikeastaan mitään käteen paitsi erittäin iso lovi lompakkoon. :(
Anteeksi nyt sitten vaan että tuli rankkaa tekstiä!

Avatar
Riri
Viestit: 10
Liittynyt: La Joulu 20, 2008 12:05

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Riri » Ti Heinä 14, 2009 20:39

Ja kyllä siellä monet muutkin joivat puistossa, eikä se ainakaan minua, random conittajaa häirinnyt mitenkään. Mutta tietenkin jos käsketään juoda jossain muualla, on ihan fiksua totella, ettei tule enempää hankaluuksia.

Listaanpa plussat ja vähäiset miinukset.

+ Tapahtumapaikka. Yllätti iloisesti. Luulin paljon ahtaammaksi paikaksi.
+ Myyntipöydät. Laaja tarjonta.
+ Iltabileet. Mukava jatko conipäivälle.
+ Tunnelma. Tarvitseeko tämä selitystä?
+ Ryhmäcosplay. Paljon tasokkaita esityksiä.
+ Miitit. Oli hauskaa ja sain paljon uusia kavereita.
+ Lähellä olevat ruokapaikat. Kerrankin conissa ei ollut kauhea nälkä/jano.

- Ryhmäcosplayn ihmeellinen täyttöjärjestelmä (mahtaakohan olla edes sana?). Näytti vähän siltä, että pitkään jonottaneet joutuivat taakse huonoille paikoille ja vähemmän aikaa ventanneet pääsivät ihan eteen.
- Epäystävälliset finnconilaiset. Se, että lukee mangaa, ei aina välttämättä tarkoita sitä, etteikö saisi lukea myös fantasia/scifikirjallisuutta. Hieman suvaitsevaisuutta kiitos!

Siinäpä ne nyt taisivat olla. :3 Kiitos. Toivottavasti ensi conissa taas nähdään.
Ja videoitahan löytyy Youtubesta, en rupea niitä nyt linkittelemään.

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ti Heinä 14, 2009 21:33

Dodiin.

+ Lost&Found toimii! Kiitän suuresti kaikkia niitä, joiden ansiosta lompakkoni (rahoineen!) löysi takaisin luokseni jälleen yhdeltä seikkailultaan.
+ Kekko. Ei varmaan tullut koko viikonloppuna edes yhteensä hirnuttua niin paljon kuin Animea Omaxi -paneelissa (jonka olisin toivonut olevan pidempi - artikkeli oli myös vallan mainio).
+ Näinkin ihmisvetoiselle tapahtumalle oli löydetty vallan järkevät tilat.
+ RUOKAA tapahtuma-alueelta saatavilla! (Itsehän en siis näitä conikojuja hyödyntänyt, vaan kävin läheisessä kiinalaisessa syömässä, mutta idea on vallan kannatettava noin jatkoakin ajatellen)
+ Isommat ja pienemmätkin firmat hyvin edustettuina tapahtuman myyntisalissa

- Keski-ikä alkoi uhkaavasti tippua sinne yläasteikäisten suuntaan. Meno oli välillä sen mukaista. Sci-fi-puolella (se yksi nurkka, jonne kaikki vanhan koulukunnan jäsenet oli ajettu) meno oli vähän "normaalimpaa".
-
Riri kirjoitti:- Epäystävälliset finnconilaiset. Se, että lukee mangaa, ei aina välttämättä tarkoita sitä, etteikö saisi lukea myös fantasia/scifikirjallisuutta. Hieman suvaitsevaisuutta kiitos!
Minä sain osakseni aikamoisen epäkiitollista tuijottelua, kun kehtasin pukeutua normaalisti/tavallisesti/tylsästi/epäjännästi (ilmeisesti minut sekoitettiin näihin tylsämielisiin "finnconilaisiin"?) Ainakaan muuta syytä en keksi aivoimelle (lähes) halveksuvalle tuijottamiselle - ellei oma paranoidisuuteni.
- Tekniikka kusi kaikissa paneeleissa, niin animu- että finncon-puolella, joihin osallistuin. Verkkopelien historiassa en saanut taakse asti miltein mitään selvää toisen luennoitsijan puheesta. Kun puhutte suuremmalle (> 5) yleisölle ilman äänenvahvistinlaitteita, käyttäkää sitä ÄÄNTÄ.
- Törkeän kallista. Ostin vain yhden mangan. Ja kun eräs Egmontin setä vielä minulle sanoi, että mangat kannattaa ostaa conista, josta ne saa halvalla. Sanon vaan, että HAH ja tuhlaan kaksieuroiseni mielummin Huudossa myytävään mangaan.
- Liikaa yaoita. Törmäsin vallan ilahtuneena hervottomaan kasaan doujinshia. Keräilijänä aloin innokkaasti kaivaa pinoa läpi kunnes mieleni täyttyi epäilystä. Kysyin myyjältä, oliko heillä yhtään EI-YAOI-doujinshia myynnissä. Vastaus oli epäsuora "ei". Näin meitä heterorakkauden nimeen vannovia taas syrjitään! :'<


Animecon in a nutshell - ainoa kieroutunut paikka maailmassa, jossa tunnet olosi friikiksi hylkiöksi, jos olet huomiota herättämättömästi pukeutuva hetero.

Joka conin jälkeen tuntuu aina, että kyllä ne conit on nyt minun osaltani nähty. Ensi vuonna täytyy oikeasti jättää menemättä tai keksiä joku "jännä" cosplay-puku, jotta välttyisin näiltä "kuin halpaa makkaraa" -tuijotuksilta. Joku nänniteippauslolicossi lienisi moraalisesti hyväksytympi vaihtoehto kuin kulahtanut t-paita. Toinen hyvä vaihtoehto voisi olla vetäytyminen jätesäkkiin - ainakin erottuisin vähemmän joukosta.

Avatar
Dr. Nick
Viestit: 308
Liittynyt: La Helmi 05, 2005 16:56
Paikkakunta: Joensuu

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Dr. Nick » Ti Heinä 14, 2009 21:59

Laurel kirjoitti:Minä sain osakseni aikamoisen epäkiitollista tuijottelua, kun kehtasin pukeutua normaalisti/tavallisesti/tylsästi/epäjännästi (ilmeisesti minut sekoitettiin näihin tylsämielisiin "finnconilaisiin"?)
Minä en pukeutunut pelkästään tavanomaisesti vaan suorastaan banaalisti, enkä yhtään huomannut, että kukaan olisi asusteilleni mitenkään nyrpistellyt. Paljonhan siellä oli ihan tavallista porukkaakin, heti kun oviaukosta astui vaikkapa tekijänoikeuspaneeliin, niin siinä oli semmoinen warp zone, jonka läpi ei ilmeisesti yksikään kossipuku voinut kulkea.
Hey, what does "phallic" mean?

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ke Heinä 15, 2009 01:04

Leeloo-cossin kieltämisestä muutama sananen. Tosiaankin minulle JV-radiolla raportoitiin tällaisesta tapauksesta: "Merikaapelihallin parvella bongattu nuori tyttö pukeutuneena pelkkiin pikkuhousuihin ja rinnat teipattuna", käsittääkseni Leeloo asuun kuuluu kuitenkin em. kuvausta hieman peittävämpi asuste (joskaan ei paljoa). Tällaisen tapauksen käsittelystä annoin radioon selvän ohjeen pukea vaatetta päälle, mutten todellakaan varsinaisia Leeloo-pukuilijoita joita bongasin pari kolme myöhemmin conialueelta käskenyt vaatetta päälleen pukemaan.

Tämä on sinänsä ihan mielenkiintoinen keskustelun avaus ja haluan ihan ensiksi huomauttaa kuinka mukavaa on olla JV-päällikkö maailmassa, jossa koskaan ei voi miellyttää ketään. Jos olen sitä mieltä että Leeloo puvut on ok niin Mannerheimin lastensuojelijat julistavat minut pedobeariksi ja se oli hei hei JV-uralle. Jos linjaan Leeloon epäsiveelliseksi niin sitten tytöt itkevät minulle foorumeilla ja olen paha natsi. Jee! Jos sen sijaan linjaan asioita oman pääni mukaan niin paitsi että Mannerheimin lastensuojelijat syövät minut elävältä niin saan joissain piireissä hienon "sovinistisika" badgen. Even moar JEE!

Lisäksi järjestyksenvalvojan on oltava linjauksissaan systemaattinen, johdonmukainen ja tasapuolinen ja tämä aiheuttaa jotakin sellaista mitä on muutamissa coneissa saanut todistaa. Ajatellaanpa vaikka että linjaisimme että täysin ihoa myötäilevät kokovartalolateksipuvut (eli käytännössä sulaa lateksia ihon päälle joka on kovettunut) olisivat sallittuja. Kyllähän nämä varmasti ovat oikein viehättäviä joidenkin ihmisten päällä, mutta voin vakuuttaa kokemuksen karvaalla rintaäänellä että kun silmien eteen astelee parisataa kiloinen lateksivalas niin siinä pääsee itku isoltakin mieheltä.

Tasa-arvo ja -puolisuus taas pakottavat JV:n joko hyväksymään tai kieltämään kyseisen puvun saman periaatteen mukaan ihan kaikilta sukupuoleen tai vartaloon katsomatta. Tätä samaa ajattelua voi soveltaa tuohon Leeloo-pukuun, nyt saattoi näyttää hyvältä ja varmasti oli huolehdittu strategisten alueiden suojaamisesta... mutta jonakin päivänä tulee con ja tähdet ovatkin oikeassa asennossa ja suuret muinaiset heräävät. Ja siinä ei sitten olekaan enää mitään kaunista.

- Sandi, joka on tehnyt aika paljon työtä tehdäkseen hyvän conin mahdollisimman monelle
- Sandi / sandi ät iki piste fi

Avatar
Echramath
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 19:34
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Echramath » Ke Heinä 15, 2009 01:08

RS kirjoitti: + Mustanaamio kyberavaruudessa -luento tarjosi parhaat naurut. Kuvamateriaalia oli tarpeeksi paljon ja luennoitsija eläytyi hyvin tarinan kulkuun.
Tämä ei liity enää mitenkään Japaniin, mutta mikäli piditte tästä, tulette rakastamaan P.A. Mannisen sarjakuvandramatisointiesityksiä. Niitä on nähty tähän asti jokaisessa Tampere Kupliissa, ja ehkä nähdään vastakin. Tarkkailkaa ohjelmaa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa