Animecon VII - palautekeskustelu

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Iivis
Viestit: 26
Liittynyt: Pe Marras 23, 2007 03:40
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Heinä 13, 2009 14:14

Paitojen jälkitilauksesta tulee kaikille sähköpostina tietoa heti kun aikataulut yhtään selviävät. Paitojen jälkitilauksen suosio yllätti positiivisesti (vaikka olin toivonutkin sitä) joten toimitusaikaa saattaa paitapaljouden takia vähän venähtää sekä tehtaan että käsittelyn takia, mutta kaikki tehdään niin nopeasti kuin vain näillä resursseilla pystytään. Suhteellisen järkevä alustava arvio on pari viikkoa. Mutta kaikille paita tulee varmasti, ja niitä kannattaa kyllä odottaa - sen verran komeita paitoja olivat.

Taivaansinistä Finncon-rataspaitaa ja Animecon-pantsuja (valkoiset alushousut mustalla Animeconin matkatyttölogolla ja -tekstillä) voi tilata minulta vielä postitse, niissä on molemmissa kokoja mukavasti jäljellä.
Olen niitä tapahtumia
joita ei käsitellä perinteisillä luukuilla.

Pekka Kejonen

Avatar
RS
Viestit: 150
Liittynyt: To Touko 12, 2005 21:05
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja RS » Ma Heinä 13, 2009 14:52

Vaikka onnistuinkin saamaan juuri coniviikonlopuksi melko ärhäkän nuhan ja osa ajasta meni tokkuraisena haahuilemiseen, olen kuitenkin todella tyytyväinen tämänvuotiseen A-coniin. Aivan täysipäiväiseen conitukseen eivät voimani riittäneet, mutta pääsin kuitenkin seuraamaan melkein kaikkia ohjelmia, jotka eniten kiinnostivat. :) Tässäpä risuja ja ruusuja:
Spoiler:
+ Animemusiikkiluento oli todella mielenkiintoinen! Vaikka luennoitsija olikin ensikertalainen, hän oli selvästi innostunut asiastaan ja kuunnellut näytekappaleensa hyvin ennakkoon. Lisäplussaa pitäjän veikeistä ilmeistä ja elekielestä (ja yleisesti hyvästä huumorintajusta) sekä lopun Totoro-kohtausesimerkistä. Muutenkin luento oli todella avartava kokemus - aivan kaikki animemusiikki ei olekaan sekundapoppia!
+ Aleksi Kuution pelit ja vehkeet osa 1 herätti paljon ajatuksia pelien mahdollisuuksista. "Tennispelit ovat aina ensimmäisiä" pitää yllättävän hyvin kutinsa.
+ Oma alue myyntipöydille. Näin ei tarvinnut kulkea väentungoksen läpi hirveässä kiireessä luennoille.
+ Mustanaamio kyberavaruudessa -luento tarjosi parhaat naurut. Kuvamateriaalia oli tarpeeksi paljon ja luennoitsija eläytyi hyvin tarinan kulkuun.
+ Jälleen kerran paljon hienoja asusteita ihailtaviksi. Bongasin peräti kaksi erilaista Raichu-pukua.
+ Ruokakojuja kahvilan lisäksi.
+ Ihmismassa liikkui (ilmeisesti) ongelmitta, kiitos järjestysmiehille ja -naisille!
+ Miyazaki kierrättää -luennon samalle kasetille peräkkäin leikatut esimerkkipätkät, joista erotti hyvin yhtäläisyydet Lupinissa ja Saapasjalkakissassa.
+ Todella kiinnostava mangakustantajien kyselytunti, jossa käytiin sopivasti sekä etukäteen valittuja että katsomosta heitettyjä kysymyksiä. Lisää tällaista, kiitos!
+ Helpot kulkuyhteydet conialueelle metrolla.
+ Avuliaat ja joustavat infotiskiläiset.
+ Ohjelmakartta esitteen keskiaukeamalla. Nopeutti löytämistä todella.
+ Etuoven luona olevat penkit ja pöydät eväiden syömiseen.
+ Hyvä sää ennusteista huolimatta. Liian kuumakaan ei ollut.
+ Myös käytettyä mangaa myynnissä. Suuria säästöjä tuli tehtyä.
+ Kättä paiskaava Mario animeloungessa sai hymyilemään. :)
+ Tapahtuma näkyi hyvin Helsingin katukuvassa. Mahtoi siinä olla paikallisilla ei-otakuilla ihmettelemistä.
+ Paljon hienoja töitä taidekujalla.
+ Mukava coniseurue, jonka kanssa oli ilo reissata.
+ Ylimalkaan todella hauska tunnelma etenkin Kaapelin pihalla.

- Suurimmasta osasta yleisökysymyksiä ei saanut mitään selvää. Langattoman mikin kanssa juokseva vänkäri Tampere kupliin tapaan olisi ollut hyvä idea.
- Kehno ilma myyntipöytähallissa yhdistettynä flunssaan = huono olo.
- Opastus kellarinarikkaan olisi voinut olla selkeämpi.
- Asenarikan vänkärin "emmätiiäeikäkiinnosta"-asenne.
- Myyntipöydissä ei voinut maksaa kuin käteisellä.
- Paunan jääminen pois mangakustantajien hiillostustuokiosta. Kyseiselle yritykselle olisi varmasti ollut monella sanansa sanottavana...
- Taidekuja auki vasta iltapäivällä, mihin toki täysin ymmärrettävät syyt (taiteilijat olisivat muuten olleet koko päivän sidottuina myyntipaikkaansa)
Echramath kirjoitti: Tämä ei liity enää mitenkään Japaniin, mutta mikäli piditte tästä, tulette rakastamaan P.A. Mannisen sarjakuvandramatisointiesityksiä. Niitä on nähty tähän asti jokaisessa Tampere Kupliissa, ja ehkä nähdään vastakin. Tarkkailkaa ohjelmaa.
Ooh, myös ensi vuoden Tampere kupliissa näyttää sitten tulevan armoton valinnanvaikeus. :O Kiitos vinkistä, täytyy käydä seuraamassa jos ne ovat vähintäänkin yhtä viihdyttäviä kuin Jerrmanin esitys!
Viimeksi muokannut RS, Ke Heinä 15, 2009 11:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Heinä 13, 2009 15:07

nukkelapsi kirjoitti:Pukukopit järkyttivät syvästi, kun tajusin niiden olevan tarkoitetut molempien sukupuolten edustajille. Ja vaikka ihmisiä ohjeistettiin jakautumaan tyyliin "miehet ensimmäiseen ja naiset perimmäiseen huoneeseen", koko homma oli kuin yksi sillisalaatti. Plussat kuitenkin peilien runsaudesta, ja silitysraudasta- ja laudasta, joita kaverini kipeästi tarvitsi Venäjä- cossinsa takin siloittamiseen.
Tämän havaitsin itsekin - pukuhuoneita sovellettiin ajoittain vähän turhankin luovasti. Ohjeethan siellä todellakin olivat jaottelusta ja sermit oli lisäksi laitettu suoja-avuksi. Kenties ohjeita olisi pitänyt olla vielä laajemmaltikin. En kuitenkaan katsonut sopivaksi ideaksi pyytää vänkäreitä katsomaan asiaa kahdesta syystä. Ensinkään, en nähnyt asiaa niin kriittisenä / pukuhuoneita niin täyteen buukattuna ja toisekseen en katsonut, että pukuhuoneet ovat semmoisia tiloja joissa on tarpeen harjoittaa minkäänlaista valvovaa silmää ilman hätätilannetta.

Kenties pukuhuonevastaavakin olisi syytä olla jatkossa isoimmissa coneissa.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Heinä 13, 2009 16:05

Noni, con ohi ja palautetta pyydetään. Vaikka olinkin coninsuunnittelun alkuvaiheessa mukana coniteassa, voisin moista antaa. Eli katsotaanpas.

Olin hiukan skeptinen kaapelitehtaan suhteen ennen tapahtumaa. Paikan päällä tila osoittautui kuitenkin erinomaiseksi. Vaikka väkeä oli kuin pipoa pystyi kaikkialle menemään jopa lastenvaunujen kanssa, eikä milloinkaan jäänyt väkijoukkoon jumiin. Aikaisemmin ei moisesta luksuksesta ole voinut nauttia. Ainoa huono puoli oli päälavan istumapaikkojen pieni määrä, mutta se oli taas niitä juttuja, joille ei oikein voinut mitään. Ellei sitten halua tehdä päälavasta korkeampaa rakennelmaa ja luopua kokonaan istumapaikoista. Catwalkin onnistuminen oli myös tosi hienoa. Jos joku hullu vielä jatkossa haluaa PK-seudulle järjestää suuren animetapahtuman, kannattaa ehdottomasti harkita kaapelitehtaan käyttöä. Kaikki vaihtoehdot ovat joko pienempiä tai järkyttävän kalliita.

Olen varmaan ainoa tämän foorumin aktiivi, jota moinen kiinnostaa, mutta perhetila pelasti kyllä meidän perheen conin. Kun jälkikasvu saattoi aina välillä päästä vaunuista pois purkamaan energiaa, oli mahdollista jäädä coniin huomattavasti pidemmäksi aikaa kuin muuten.

Isot kiitokset myös salivänkäreille. Kummassakin omassa ohjelmanumerossani salivänkärit toimivat ripeästi, asiantuntevasti, hyvin ja saivat myös lopetettua ohjelmanumerot silloin kuin piti. Jopa silloin kun salin tietokone päätti mennä unten maille kesken fandomhistorialuennon, ei salivänkäreillä mennyt sormi suuhun. Tilanne saatiin korjattua melkein heti. Erinomaista toimintaa moinen ja vastaavaa vänkäritoimintaa jatkossa mahdollisimman moneen tapahtumaan.

Ainoa omiin ohjelmiin liittynyt risu ohjelmasuunnittelijoiden suuntaan oli kustantajien kyselytunnin päällekäisyys cosplayn kanssa, minkä takia Egmontin Janne oli kyselytunnilla noin 5 minuuttia. Kolmen kustantajan edustajan kyselytunti supistuikin sitten kahteen. Onneksi Anteilla riitti juttua. No, tekevälle sattuu ja moinen ei onneksi kauheasti tuntunut menoa haittaavan. Se, että Jari Pauna ei paikalle saapunut, ei muuten ollut minulle yllätys. Sen sijaan olin HYVIN yllättynyt, kun yhdessä vaiheessa näytti siltä että hän saattaisi olla tulossa. Onneksi Pauna ei pettänyt tälläkään kertaa. :-)

Jos kustantajien edustajilla ei ole mitään moista vastaan, niin kyselytunteja kannattaa varmaan järjestää joskus toistekin. Ainakin tällä kertaa aika loppui kesken, joten juttua varmaan vielä riittää ainakin yhteen encoreen.

Mitäs muuten. Ruokakojut olivat hieno idea. Conin oman kahvila/kioskin olisi voinut toteuttaa paremmin. Sen myyntitiski vaikutti lähes tyhjältä (jolloin kukaan ei halua ostaa mitään), sitä ei oltu mainostettu riittävän näyttävästi (tai sitten olin taas selektiivisesti sokea), ja Fantasiapelien hylly vielä kauniisti motitti sen kulmaan täysin huomaamattomaksi.

Ohjelma oli hienoa, niin anime kuin scifipuolellakin, ja näytti myös kiinnostavan yleisöä. Olisi kiva tietää oliko yaoi-paneeli sitä, mitä aikaisempia paneeleja kritisoineet halusivat. Minulla kuitenkin oli kohtuullisen suuri rooli paneelin toteuttamisessa. Myönnän myös nauraneeni megalomaanisesti kun Petri Hiltusen osallistuminen varmistui. ;-)

Kaiken kaikkiaan tapahtumasta jäi erittäin hyvä maku suuhun. Conissa oli kiva olla.
- Jussi Nikander

netaku
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Kesä 02, 2009 15:32
Paikkakunta: Petäjävesi

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja netaku » Ma Heinä 13, 2009 16:12

Oli kyllä mahtava con! Perjantai-yönä tein omaa cossiani (Itachin Akatsuki-kaapua) viiteen asti, nukuin noin puoli tuntia ja kuudelta istuttiinkin sitten autossa, jossa sain nukuttua ehkä tunnin. Mutta onneksi päivällä ei väsyttänytkään niin paljoa (mitä kyllä ihmettelen). Lauantaina cossini oli Death Noten L, ja hengasin osan ajasta puistossa kaverieni Pikku-Raiton, Ryukin ja Remin kanssa. Rem, Ryuk ja Raito(Light) cossaajia ei ollutkaan kuin muutama, mikä voi selittää sen että kameroilta ei päässyt pakoon, ja posettamassa oltiin koko ajan. Jos jollakulla on kuvia tästä porukasta tai vain L:stä, jolla on mustat tennarit ja musta olkalaukku L-pinssillä, niin yksäriä voi lähettää. (:

Koko conissa ainoat ohjelmanumerot joita kävin katsomassa olivat Tuhoa Turha Tuote (joka oli kyllä mahtava, vaikka parvelta ei selvästi nähnyt/kuullut) ja cosplay yksilökisa (jota vain vilkuilin ihmismassojen takaa). Mutta aika kului nopeasti myyntipöytiä kiertämällä, cosseja ihailemalla ja kuvaamalla, hukkuneita kavereita etsimällä ja vain hengaamalla. Conista mukaan tarttui kolme numeroa Death Notea (1-5 puuttuivat itseltäni, sain ostettua vain 1, 4 ja 5, koska 2 ja 3 olivat loppuneet), ilmainen JapanPop:in pinssi, Genrewearin pinssi, Akatsuki-olkihattu (josta lähti irti sairaan paljon langanpätkiä), Manga Cafen hassu melonijuoman (Ramune) pullo, Blippon ranneke ja kasa kaikenlaisia lappusia ja esitteitä. Lauantaina illalla (jalkapohjat kipeinä koko päivän seisomisesta) suunnistimme hotellille, ja mahtavaan hotellihuoneeseen, jonka silitysrauta oli kovassa käytössä kun kiinnitin Akatsuki kaapuuni pilven reunoja yli puolen yön...

Nukuin hyvin ja sunnuntaina heräsin aikaisin kiinnittämään loput pilvet kaapuun, ja trimmaamaan peruukin sopivaksi. Tuli kiire lähteä hotellilta, ja kaapuun ei ehditty kiinnittää neppareita, joten suljin sen hakaneuloilla. Sunnuntai oli yhtä hauska päivä kuin lauantai, vaikka taas vain oleskeltiin pihalla ja räpsittiin kuvia. Jossain vaiheessa lakkasin varpaan kynsiäni puistossa ja kuivasin niitä kaverin pinkillä pitsiviuhkalla. ;DJa jos jollakulla on kuvia Itachista, Akatsuki hatun ja sen saman olkalaukun kanssa, yksärillä voi ilmoitella.

Conin plussia ja miinuksia en jaksa listata (miinuksia ei tulisi paljoakaan), mutta haluan kiittää kaikkia cossaajia, järjestäjiä, myyjiä, kavereita ja muuten vaan conissa olleita ihanasta con-kokemuksesta! (: Ja terveiseni sille minut siepanneelle Orochimarulle. (;

//Juu, anteeksi, Manga Cafehan se oli eikä Tokyokan. (;
Viimeksi muokannut netaku, Ma Heinä 13, 2009 19:46. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
tt
Manga Café
Viestit: 67
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2009 19:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja tt » Ma Heinä 13, 2009 16:38

netaku kirjoitti:... Tokyokanin hassu melonijuoman pullo ...
Jos meinasit sitä pientä pöytää siellä animeconissa, niin se oli kyllä Manga Cafén.
Juomat olivat japanissa suosittuja Ramunea.
Taisi jäädä meidän isoin saavutus saavuttamatta, jos asiakkaat eivät edes muista meitä :/
Uutena yrityksenä olemme koitimme saada lisää näkyvyyttä harrastajien parissa.

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Ma Heinä 13, 2009 16:39

jtn kirjoitti:Ainoa omiin ohjelmiin liittynyt risu ohjelmasuunnittelijoiden suuntaan oli kustantajien kyselytunnin päällekäisyys cosplayn kanssa, minkä takia Egmontin Janne oli kyselytunnilla noin 5 minuuttia.
Asia ei oikeastaan liittynyt ohjelmasuunnitteluun, tai ainakaan ohjelmasuunnittelijoihin. Janne Suomista oli kysytty kyselytunnille ja osallistumisesta sovittu. Minulle selvisi vasta kyselytunnin alussa, että Suominen olikin tuomaroimassa cosplay-kilpailua.
jtn kirjoitti: Se, että Jari Pauna ei paikalle saapunut, ei muuten ollut minulle yllätys. Sen sijaan olin HYVIN yllättynyt, kun yhdessä vaiheessa näytti siltä että hän saattaisi olla tulossa. Onneksi Pauna ei pettänyt tälläkään kertaa. :-)
Se, että Pauna ei saapuisi paikalle, oli toki jo aikaisemmin tiedossa ja ilmeni myös ohjelmakartasta.
Who Dares Wins!

Avatar
neo-shaman
Viestit: 136
Liittynyt: La Kesä 07, 2008 15:01
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja neo-shaman » Ma Heinä 13, 2009 16:50

Pääasiassa onnistunut con minun näkökulmastani.

Kaapelitehdas yllätti positiivisesti. Olen ennen käynyt Kaapelilla pääasiassa keikoilla, ja siitä on jäänyt ahdas vaikutelma - Merikaapelihalli ei ole paras mahdollinen keikkapaikka, mutta conille tilat sopivat aika hyvin, vaikka varsinaisia saleja oli aika vähän. Kaapelin ympäristö yllätti myös - löytyihän sitä hengailutilaa, vaikka puistoalue olisi toki ollut viihtyisämpi. Myyntipöytien sijoittelu oli tänä vuonna parempi ja väljempi kuin vaikka viime vuonna Tamperetalolla, plussat siitä. Proppinarikan sijainti oli hieman hankala ainakin oman cosplayni takia [ryhmäcosplay xxxHOLiC/Tsubasa: Mokona, Modoki, Yûko], mutta onneksi hissit pelastivat. Proppinarikan väki oli todella ymmärtäväistä ja ystävällistä! Ilmaiset ja runsaat vesipisteet olivat oiva juttu.

Ohjelmaa ei tullut hirveästi seurattua jo cosplayasun takia, mutta mitään erityisen kiinnostavaakaan ei ollut tarjolla... mutta mitäpä minä siitä valittamaan, enpä mitään ehdotellutkaan esim. täällä Anikissa. Cosplayn taso oli kyllä huima, yleisesti sekä kisassa [kävin katsomassa vain yksilökisan, mutta ryhmäkisakin oli taatusti aivan yhtä upea].

Erityisen mukavaa oli mielestäni useat järkkärit, jotka auttoivat hissien ja muiden kanssa. Ihmiset myös pääasiassa olivat mukavia, mutta hieman silti ihmetyttää mikä saa jotkut ihmiset ajattelemaan, että cosplay-asuun pukeutunutta ihmistä saa kouria takamuksista. KIITOS EI. Myös jotkut päällehyppijät ärsyttivät, enimmäkseen sen takia että cosplayasua ei ole tarkoitettu tallattavaksi.

Kisa
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Heinä 13, 2009 15:15

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Kisa » Ma Heinä 13, 2009 17:05

Itselleni tämä oli ensimmäinen con, johon olen osallistunut, vaikka anime ja manga ovat olleet harrastuksena jo n. 6 vuotta.
Ensiksi haluan sanoa, että suuret kiitokset järjestäjille ja kaikille jotka saivat tapahtuman kulkemaan yllättävän jouhevasti. Tämän kokoisen tapahtuman järjestäminen ei vamasti ole aivan helppoa.

Heti paikalle tullessani alkoi se paljon kuultu 'con-fiilis' nousta pintaan kaikkien hienojen cosplay pukujen sun muiden joukossa. Täytyy sanoa, että taso oli aivan huimaa jo ihan ulkona pyörineiden joukossa, toki myös kisassa. Myös suloiset 'Free Hugs' - lapuin varustetut henkilöt saivat väkisinkin hymyn huulilleni. Puistoalueella olevat cossaajat nostivat tunnelmaa huomattavasti, kiitoksia heille kaikille.

Kaapelitehdas paikkana yllätti positiivisesti ja vaikutti varsin toimivalta.
Odotin suuria jonoja, mahdotonta liikkumista ja tuskaisen kuumaa ilmaa, mutta ainakin sunnuntaina myyntialue pysyi kohtalaisen viileänä ja eteenpäinkin pääsi. Mukaan tarttuikin kaiken laista ja oli mukava löytää yrityksiä, joista en ennen ollut kuullutkaan.
Ruokaa ja juotavaa oli myöskin ihan mukavasti saatavilla, ulkona ollut myyntikoju oli myös suurta plussaa.

Ohjelmaa oli myöskin järjestetty hyvin ja monia kävinkin seuraamassa, vaikka paikat olivat aikas täynnä. Ainoa huono puoli oli se, että juontajien äänet eivät ainakaan cosplay-deitissä kuuluneet kovinkaan hyvin. Muuten järjestelyt pelasivat mielestäni ihan hyvin.

Eipä muuta tällä kertaa. Vielä kerran hatun nosto kaikille teille, jotka teitte elämäni ensimmäisestä conista ikimuistoisen tapahtuman! Tulen varmasti käymään jatkossakin :).

Avatar
Paha sotaherra
Viestit: 602
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 16:09
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Paha sotaherra » Ma Heinä 13, 2009 17:48

Puuh. Vihdoinkin pääsin kotiin. Nyt tulee sitä tekstiä.

Kerrassaan mahtava con. Paljon parempi kuin viime vuoden Animecon. Olin paikalla kaikkina kolmena päivänä ja minulla oli äärettömän hauskaa. Huhupuheet aiemman Helsingissä järjestetyn Animeconin tuskaruuhkista ja hirvittävistä jonoista olivat saaneet minut pelkäämään samanlaisia Kaapelitehtaalle, mutta onneksi pelkoni osoittautui turhaksi. Olihan niitä jonoja ja tungoksia, mutta eteenpäin pääsi enkä pyörtynyt keskelle ihmismassaa niin kuin olin pelännyt. Hienoa. Myyntipöytäsalissa oli ruuhkaista, mutta koskapa ei olisi ollut (paitsi Desuconissa X3).

Toisin kuin aiemmin, en osallistunut kisoihin enkä seurannut yhtään ohjelmaa alusta loppuun asti. Minun osaltani tämä Acon kului suurimmaksi osaksi hengailun, valokuvaamisen ja miittailun merkeissä. Deittiohjelmaan sentään osallistuin (olin shoujo-ai-kierroksen neiti D, se joka valittiin =D) ja olen iloinen siitä. Kokemukseni tästä ohjelmasta olivat niin positiivisia, että ehkä osallistun uudestaan jonakin vuonna. Tuhoa Turha Tuote -ohjelmanumeroa kävin vilkaisemassa, mutta yleisöjoukon takaa näki niin kehnosti että jätin senkin sikseen. Olisin kyllä niin halunnut nähdä sen Death Note -figuurin pirstaloituvan, mutta joku kävikin pelastamassa sen. ;< Nyyhkis.

Säät suosivat, toisin kuin Desuconissa. Ennen conia olin hermorauniona, sillä viikonlopuksi oli kuulemma luvattu sadetta. Onneksi sääennuste meni pieleen! Oli niin ihanaa istua aurinkoisessa Kaapelipuistossa ilman pelkoa siitä, että se satoja euroja niellyt cossipuku kastuu litimäräksi. Superia. Ulkona viihdyin muutenkin tosi hyvin, vaikka nurmialueet olivatkin kortilla. Onneksi otin viltin mukaan. Sisällä oli tukahduttavan kuuma, mutta niinhän se ihmismassojen keskellä on. Plussat monista vesipisteistä sekä vessoista, tulivat tarpeeseen.

Ruusut:

- Hetalia-cossaajien paljous
- cosplay-deitin huippuhauska juonto
- vessat ja vesipisteet
- Kaapelipuisto
- sää

Risut:

- nurmialueiden vähyys (toisaalta ilman näitäkin tuli kyllä toimeen)
- cosplay-deitin aikana puhe ei kuulunut takariviin asti
- ohjelmassa ei juuri mitään (minua) kiinnostavaa
- en löytänyt sitä kaipaamaani Kaito-nendroidia, vaikka etsin kaikkina kolmena päivänä ;<
- oma ujouteni ja asenteeni "No ehtiihän siitä X-cossaajasta ottaa myöhemminkin kuvan..." DX Jäi pari kuvaa ja halia pyytämättä...

Special thanks to:

- One Piece -photoshootin ihmiset: Oli mahtava shootti (vaikka itse sen perustinkin, köh). Etenkin molemmat Shanksimme olivat huippuja. Otettiin hauskoja kuvia. =D Ehkäpä joskus uudestaan? Vivi kiittää.
- Kuroshitsuji-ryhmiksen ihmiset: Grellit valtaavat maailman! Minulla oli huippuhauskaa. Sääli ettei keretty näyttelemään tai leikkimään London Bridge Is Falling Downia. :< Silti kiva ryhmis. Kivaa, että saatiin kaksi naishahmoakin mukaan. Pääsin Grell Juniorin Pikachun kummiksi. <3 Ainoa "musta" Grell kiittää.
- kaverini joiden kanssa hengasin (etenkin Kämy; tiedetään, jään paljosta velkaa >w<).
- deittiohjelman järkkääjät: todella ystävällistä porukkaa! Kiitos.
- deittiohjelman juontajat: repeilin jatkuvasti etenkin peukkuja nostavalle everstille. X'D Paras juonto minkä olen koskaan nähnyt!
- deittiohjelman Amerikka: kanssasi oli kiva odottaa ja jännittää! Valitettavasti en ehtinyt näkemään random-kierrosta loppuun asti. ;<
- kaikki ne jotka halasivat minua ja/tai ottivat minusta kuvan: Tulin oikein iloiseksi, kiitos teidän! Pääsin jopa halaamaan yhtä Ranska-cossaajaa ja leijuin pilvissä sen jälkeen. *w*
- uudet tuttavuudet (ainakin perjantain DBF-Nami jonka kanssa hengasin, lauantain Ciel joka tarjosi solmiotaan jotta voisin hirttäytyä siihen, sekä taas cossideitin Amerikka)

PS: Niin, ja jos joku huomaa ottaneensa minusta kuvan, voisitko laittaa linkkiä yksärillä? Cossasin perjantaina ja sunnuntaina Nefertari Viviä sekä lauantaina hovimestari-Grelliä.
Viimeksi muokannut Paha sotaherra, Ma Heinä 13, 2009 20:29. Yhteensä muokattu 5 kertaa.
Sisko: "Mitä sä teet?"
Minä: "Yritän tässä näyttää ruotsalaiselta kreiviltä."

Cosplayshogunaatti eli lyhyemmin Naatti

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Ma Heinä 13, 2009 18:03

Allekirjoittaneen ei tosiaan ollut edes tarkoitus tänä vuonna tulla koko coniin kun ei jaksanut stressata matkustus- ja yöpymissäätämisten kanssa. Sitten ketunkorviini kantautui että joku olisi pitämässä Strike Witches-aiheista luentoa ja saanut vielä terveisviestin nipponista yhdeltä sarjan väsääjistä.. lisäboonuksena mahdollisuus lähettää viestiä takaisinkin. Tästä sitten aiheutui se että kettusetä matkusti kiltisti (vain) lauantaiksi paikanpäälle coniin.
Oli vaihteeksi taas mukavaa olla täysin turistina. Tekemisenpuute kuitenkin hämmensi hieman kun oon tottunut ravaamaan mielenkiintoisesta luennosta toiseen ja nyt ei ihan ollut sellaista tarjolla.. ja ne mitkä oli niin missasin omaa huolimattomuuttani kun istuin jossain toisaalla tuttujen kanssa jauhamassa jostain ihan muusta.
Conin päätapahtuma sitten oli tämä Strike Witches-esitelmä josta pyydettiin palautetta. Selkeä ja sisällöllisesti ok. Parannettavaa on lähinnä se että vaikka aihepiiri onkin niin mielenkiintoinen että papereitakin aivan varmasti kiinnostaa, niin meitä yleisöä kiinnostaisi vielä enemmän ja meille saa puhua myös. Muutenkin meitä uskaltaa kyllä vilkuilla välillä, vaikka ymmärrän näin itsekkin esiintymistä kammoavana, että itse raapustettu paperi tuo suuremman turvallisuudentunteen kuin se kettusetä siellä kolmosrivillä joka vähän väliä heiluttaa kättä että voisi korjata ja lisätä faktoja :wink:
Vielä kertaalleen voisitte lähettää kiitokseni nipponin yhteyshenkilölle ja kertoa että minä todella arvostin sitä mahdollisuutta lähettää viestin yhdelle tekijöistä.

Yleisesti conissa ällistytti tilan määrä. Väkeä näkyi olevan paikalla ihan helevetisti, mutta silti ei tuntunut siltä että olisi ollut ahdasta. *boggle*
Toinen mikä pisti silmään oli se että vänkäreitä oli ajettu pihalle roskapussien kanssa keräämään roskia ja vaihtamaan roskapusseja roskiksista. Iso hatunnosto teille kaikille jotka sitä hommaa teitte.. tietäkää että joku arvostaa sitä että siivositte apinalauman jälkiä kesken conin. Kolmas positiivinen ylläri oli se kioski keskellä conialuetta. Siirtyminen Strike Witches-luentoon hankaloitui hieman kun paistetun makkaran aromi lehahti sieraimiin. Luennon jälkeen sainkin sieltä makkaran nälkääni <3 RopeConissa näihin on totuttu mutta viimein tätä luksusta on myös animuconissa.

Pitäähän sitä jotain negatiivistakin sanoa ja se mikä pisti silmään oli tekniset ongelmat. Se että luento alkaa sillä että luennoitsija kysyy "onko yleisössä joku joka hallitsee videotykit?" ei ole hyvä merkki.
Tosin.. jos näkee conin ilman mitään ongelmia niin se tarkoittaa sitä että kohta soi herätyskello ja on aika nousta hieman krapulaiseen maanantaiaamuun jossa kuumemittari näyttää about 38.5c.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Manga Cafe
Manga Café
Viestit: 43
Liittynyt: Ke Maalis 25, 2009 21:07
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Manga Cafe » Ma Heinä 13, 2009 18:16

tt kirjoitti:
netaku kirjoitti:... Tokyokanin hassu melonijuoman pullo ...
Jos meinasit sitä pientä pöytää siellä animeconissa, niin se oli kyllä Manga Cafén.
Juomat olivat japanissa suosittuja Ramunea.
Taisi jäädä meidän isoin saavutus saavuttamatta, jos asiakkaat eivät edes muista meitä :/
Uutena yrityksenä olemme koitimme saada lisää näkyvyyttä harrastajien parissa.
Niin tosiaan, hassua melonijuomaa, eli ramunea oli myynnissä Manga Cafèn kojulla :). Meillähän ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Tokyokanin kanssa.

Itse olin kyllä todella tyytyväinen järjestelyihin! Harmitti vain, että en hirveästi ehtinyt mihinkään paneeleihin yms mennä, mutta tunnelma oli muuten hyvin tarttuva! Kaikilla meillä oli todella hauskaa ja hommat toimi! Ainoa vaan, että kaapelitehtaan vessoihin olisi voinut toimittaa käsipaperia :P. Kiitoksia vielä kaikille vänkäreille ja muille jotka pitivät homman kasassa!

Avatar
Mary Leathert
Viestit: 189
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:45
Paikkakunta: Pori/Tampere

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Mary Leathert » Ma Heinä 13, 2009 18:29

Jäi jotenkin ristiriitainen olo conista. Minun ja kavereideni majapaikka oli yhden meistä luona (ilmainen majoitus on aina kiva asia) ja sijaitsi tästä syystä ihan eri puolella Helsinkiä kuin conipaikka (itäkeskuksen suunnalla). Onneksi metro kulki hyvin ja oli paikallinen kaveri auttamassa. Huono puoli oli vaan se, että matkoihin kului aikaa ja kun syötiin aina kotiruokaa, conialueella tuli hilluttua varsin vähän.

Perjantaina odoteltiin Bitenshin kanssa kaksistaan pari tuntia siinä puistoalueella ennen kuin coni alkoi (muu porukka kävi Temperassa sillä väliin, emmekä jaksaneet raahautua mukaan). Olihan se hauska bongata cossaajia. Mietin olisiko pitänyt tarjoutua kantoavuksi, mutten viitsinyt jättää cossaavaa kaveriani yksin. Silloin oli sentään vielä penkeillä tilaa. Omituisesti se jono pääoville vaan takkusi, sisään pääsi vasta joskus vartin yli kaksi. Joku järkkäri siinä huutelikin, että miksei ihmisiä päästetä sisälle. Siellä olikin heti myyntipöytäalue, pitihän siinä kierrellä. Koko conista mukaani tarttui vain kaksi rintamerkkiä (hamstraan niitä joka conista vähintään yhden) ja Fantsusta varaamani Order of the Stick 2 (niitäkin ostan coneista, niin ei rahat kulu liian nopeasti). Jotenkin tuntuu, että myyntipöytäalueet eivät ole kovin kiinnostavia, kun oheistuotteet eivät ikinä ole erityisemmin houkutelleet (paitsi ehkä julisteet, mutta en jaksa käyttää niihinkään paljoa rahaa). Sen parempi, niin conissa tarvinnut siellä ahdistua kauaa.
Kierreltyäni lopunkin conialueen läpi, bongasin kaverini uudestaan. Ehkä perjantain ohjelma ei vaan niin kovin iskenyt, sillä lähdimmekin loppupäiväksi Korkeasaareen. Ja olivat hiukan kipeinä sitten illalla, onneksi eivät enää seuraavana aamuna.

Raahauduttuani lauantaina vihdoin conipaikalle (seurueemme nuorempi osa teki useampaa tuntia ennen kuin me vanhempi) en taaskaan saanut mitään oikein aikaan. Hiukan kävin lautapelaamassa, mutta sitten lähdettiinkin taas syömään (kesken toisen Dominion-erän, sori Greed ja muut) ja ei jaksanut tulla takaisin. Tuhoa Turhan Tuotteen olisin halunnut nähdä, mutta just ennen sitä lähdettiin.

Sunnuntaina lähdin aiemmin paikalla ihan vaan jotta olisin ajoissa, kun olin järjestämässä Cosplay-deittiä (se Tailmon-gijinka, joka johdatti kysyjiä lavalle). Luulin, että Kustantajien kyselytunti olisi alkanut jo yhdeltätoista, niin sekin jäi väliin. Sen siitä saa, kun unohtaa ohjelmalehtisensä kämpille joka aamu, eikä kehtaa hakea enää uutta.
Deitti meni hyvin alkukankeuden jälkeen. Aika pitkä tekninen säätö siinä oli. Jos emme olisi saaneet puolta tuntia lisäaikaa (sali olisi ollut sen ajan tyhjä, niin homma onnistui), olisimme joutuneet säätämään aika rankasti saadaksemme kaikki kierrokset mahtumaan mukaan. Mikä niissä mikeissä oikein oli? Myös se vähän häiritsi, että parvella oli samaan aikaan Parapara-harkat, musiikki kun yllättäen kuului myös alas. Ei niille olisi muuta paikkaa ollut? (Toki on loogista, että kiinnostuneet saivat siirtyä Parapara-esityksestä suoraan harkkoihin ihan lähelle, mutta...) Sekin jäi vähän häiritsemään, että meille ohjelmanjärjestäjille ei oltu etukäteen kerrottu, että jonkinmoinen backstage on olemassa. Emme olisi edes tienneet mokomasta, ellen olisi sitä sattumalta perjantaina huomannut. Ja kun kysyimme infosta, siellä ei osattu antaa suoraa vastausta oliko kyseinen bäkkäri tarkoitettu myös meidän käyttöömme. Ilmeisesti oli, kun kukaan ei meitä sieltä poiskaan häätänyt.
Ja täytyy ihmetellä, että jonkun mielestä Merikaapelihallissa olisi ollut kuuma. Deitin aikana oli melkeinpä kylmä, ainakin yksi kyjistämme ja yksi vastaajistamme hytisivät vuorojaan odotellessaan.
Deitin jälkeen sitten livahdettiinkin taas syömään. Con oli melkeinpä vaan tekosyy saada kaveriporukka kasaan, jossei tätä Deitin järjestämistä lasketa. Se söi minulta vieläpä vähän vähemmän aikaa kuin muilta, kun en esiintynyt. Mutta kiitti kaikille osallistuneille, olitte hienoja, vaikken ihan kaikkea kuullutkaan sinne bäkkärin paikkeille. (Ensi keralla ääntä lisää. Paitsi Biitti.)

Kaapelitehtaasta conipaikkana en oikein osaa sanoa, mutta tuntui oudolta ratkaisulta, että virallisesti sallittu paikka valokuvata oli kellarissa. Siellä näytti aika synkeältä, mitä nopsaan vilkaisin.
"I saw so many things/but like a dream/always losing me/in a cloud" "Heaven's Not Enough", Yoko Kanno

leathert.tumblr.com Random reblogging.

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Biitti » Ma Heinä 13, 2009 18:36

KUKA ON NIIN VÄSYNYT ETTEI JAKSA OTTAA CAPSIA POIS PÄÄLTÄÄÄÄ?!?!?

...MOI. Cosplaydeitin punaisempi osapuoli täällä hei. A-con oli jälleen kerran ihan mieletön kokemus, kiitos niille kaikille ihmisille jotka kehuivat juontoa ja halailivat ja kuvasivat. Anteeksi hirveästi kun emme ehtineet Envyn kanssa pysähtymään jokaiselle pyynnölle, mutta kun oma porukkani oli juuri lähdössä vetämään conipaikalta Deitin jälkeen ja allekirjoittanut oli kyllä itsekin henkisesti erittäin kulutettu. 8''D

Mitäsmitäs. A-con tuli ja meni ja kivaa oli. Itse olin erittäin epäilevä conin toimivuuden suhteen, mutta kyllähän se loppujen lopuksi pelasi. Tosin on pakko myöntää, että en ohjelmaa juuri seurannut tai edes käynyt pahemmin conirakennuksen sisällä. Perjantain ja lauantain cossaukset saivat vain hengaamaan ja ottamaan kuvia niin järjettömän kivojen ihmisten kanssa, ettei mitään rajaa.

Perjantain tosiaan vietin Katekyô Hitman Rebornin Yamamotona (TYL!puku) Gokuderani kanssa ja molempien puolesta on kyllä pakko sanoa kiitos muille Reborn porukoille. Erityisesti photoshoottia kanssamme ottaneet Mukuro, Hibari, toinen Gokudera ja Byakuran. Myös kiitokset epävirallisena kuvaajana toimineelle Renolle. <3 Kaikki muutkin KHR!cossaajat conista ansaitsevat yli-ison kiitoksen, varsinkin mansikkakakusta (onnittelut vielä kerran Gokkunille) ja ylipäätään ylimahtavasta seurasta. Voin sanoa että se Gokuderan heittämä boksi aristaa vieläkin kulmaa, kiitos rakkauden osoituksesta. 8''D
Lauantain vietin sitten D.Gray-manin Allen Walkerina siinä kasuaalimmassa puvussa. (jos näitte läpsyssä surkeasti häviävän Allenin, allekirjoittanut ilmoittautuu) Kaikki muut D.Gray-man cossaajat olivat hyvää seuraa. Oli erityisen mukavaa saada puhuttua Reggyn kanssa vähän livenäkin. Thanks mate. Vaikka taidankin saada sanktioita niistä saippuakuplista joskus tulevaisuudessa.
Sunnuntain sitten vietin Edward puvussa. Suurkiitokset koko deittiporukalle, me tehtiin se taas! Wämppi, tule ens kerralla ajoissa paikalle, Unita voi todistaa että allekirjoittanut veti jo paniikkia kun "minun wämpylääääh DDD'''8" oli kateissa. Oot mun pelastusrengas. Kiitokset myös arvon Everstille ja Rizalle, ilman teitä ei oltaisi päästy näihin eeppisyyslukemiin. Kiroan vaan kun kaikki lähti niin pian, ei saatu ryhmäkuvia aikaiseksi.

Luultavasti parhaat ja pahimmat ruusut ja risut tulevatkin Deitistä. Kiitos kaikille osaanottajille ja katsojille, sekä niille jotka tulivat jälkeenpäin meille näkyvimmie osapuolille kehumaan suoritustamme.
Pakko kuitenkin sanoa, että Merikaapelihalli ei valitettavasti ollut mikään paras tila Deitille. Äänentoisto oli hallin akustiikkaan yhdistettynä melkein nolla ("Biitti, sä kuuluit jopa ilman mikkiä, joka kerta. 8D" "...en tiiä pitäiskö toi ottaa kehuna vai ei.") Palautetta on kuulunut niin akustiikasta kuin näkyvyydestäkin, mikä sinäänsä on harmittanut kun me emme näille asioille voineet oikein mitään. Sermi oli kuulema liian jykevä, eivätkä toisessa päässä istuneet nähneet toisen puolen kysyjää/vastaajia yhtään. No, sillä toimitaan mitä on ja niinhän me tehtiin. SUURET pahoittelut yliajalle menosta, mutta alussa oli melkoista mikki- ja lavasäätöä meneillään ja "kokeilunhalu" osoittautui osittain huonoksi ideaksi. Kisaajia ja kierroksia oli yhteensä liikaa, tästä erityispahoittelut sille kuka olikaan seuraavana vuorossa ohjelman pidossa. Ensi kerralla on selkeämmät suunnitelmat ja toivottavasti säätöön ei mene yhtä paljon aikaa.
On myös pakko sanoa, että Parapara työpajan asettaminen parvelle Deitin ajaksi oli mielestäni äärettömän huono idea. Huono akustiikka paheni entisestään musiikin kuuluessa parvelta erittäin selkesti alas.
Yksinkertaistettuna: järjestäjä porukkana tuli hiukan sählättyä ja panikoitua, mutta jokainen osallistujamme oli kyllä kultaa. Kiitos kaikille, te kuitenkin loppujen lopuksi teette Deitin. Kiitos myös eläytyvälle yleisölle. Merikaapelihalli ei ollut maailman paras paikka pitää Deittiä, mutta toivottavasti katsojilla oli yhtä hauskaa kuin minulla.

Avatar
Vivilan
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Joulu 09, 2008 19:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Vivilan » Ma Heinä 13, 2009 19:12

Kaapeli todella teki conista ihan erilaisen tunnelmaltaan. Paljon väljempi kuin muut tähänastiset missä olen ollut. Tämä varmaan siitä, kun kaikki olivat vallanneet läheisen puiston. xD Mikä on ihan hyvää vaihtelua, ei tungos sentään niin kivaa ole.
Ja ei ole ennen ollut sellaista tuntemusta cosplay-kisassa kuin tänä vuonna. Minulla oli viileä olo kananlihalle asti. :D Ihan hyvä vaan, kun ottaa huomioon sen väenpaljouden, joka siihenkin ohjelmanumeroon tuli. Minkä takia osallistujilta ei muuten tänä vuonna kysytty mitään? Ei edes puvun tekoon liittyen. No, aina ei voi voittaa.

Kustantajien kyselytuntia oli kiva seurata, samoin Cosplay-puku - mitä se on syönyt. Jälkimmäinen ei sinänsä mitään järin uutta tuonut, PAITSI toppauksien yms. korostuksen. Pitää tosiaan muistaa tulevien cossien kanssa alakerraston suunnittelu.
Cosplay- yksilökisaan pääsin vallan mainiolle paikalle, kun saavuin oman aikatauluni mukaan myöhässä, mutta ohjelmakarttaan verraten vallan ajoissa (9:30). Päätin jo alussa luopua kuvausaikeestani, kun osallistujat pyyhälsivät catwalk-osuuden kameraani verraten nopeasti. Silent Hillin Nurse-cossista ihmettelin pitkin päivää miten kyseinen cossaaja jaksoi vielä kisan jälkeenkin kävellä 'vinksallaan'. Hatun nostoa sinnepäin.

Vänkkäröinnin takia lauantaina ja sunnuntaina muiden ohjelmien seuraaminen jäi sitten hieman vähälle. Pakko kyllä sanoa, että työntekijänä olosta oli todella paljon apua mitä tilojen haltuun ottoon tulee. Olen normistikin ihan hyvä karttojen kanssa, mutta perjantain infotilaisuus ja kiertokävely oli suuri apu (varsinkin kun kaverit olivat hieman hukassa pariin otteeseen tilojen kanssa). Jäi muutenkin touhusta hyvä maku, toivottavasti paria hieman tutummaksi tullutta vänkkäriä näkee muissakin coneissa. Asenarikka oli itselleni oikeastaan loistosijoitus. Pääsin proppeja hakiessa ja viedessä hieman tutustumaan tarkemmin niihin. Taisin vain lauantaina aiheuttaa pientä friikki-ihmettelyä tylsyyden tappamis tavallani (on niitä lappuja kiva järjestellä).

Kuvauspalvelun nopea loppuminen sunnuntaina hieman harmitti, kun en ehtinyt kuvauttaa asujani. Täytyy toivoa, että tällä kertaa löydän jostain netin syövereistä sunnuntain albiino-pukuni kuvia (joka eroaa Neareista pystykauluksellaan ja hihansa silmä-kuvalla).
Ja kuvista tosiaan. Laitan tässä lähipäivinä omat conikuvani Irc-Galleriaan. Mikäli haluaa omansa pois/ lähetän teille tai lisään, tarkennan, korjaan tietoja, niin viestiä vaan sitten siinä kohtaa. Ja jos joku niistä muutamasta sunnuntain albiino-hahmoni kuvaajista näkee tämän, niin olisin todella iloinen kuvista. Samoin, kuin perjantain Kuzco –cossini kuvista. Pari olen jo löytänyt. ;)

Kiitokset kaikille, seuraavaan kertaan! n_n

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa