Animecon VII - palautekeskustelu

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » La Heinä 11, 2009 01:12

Ensimmäinen päivä on takana ja kaksi edessä. Tässä keskustelussa voit antaa palautetta tapahtumasta ja sen järjestelyistä sekä keskustella kokemuksista.
Who Dares Wins!

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja madu » La Heinä 11, 2009 22:58

Oho, ehdinköhän ensimmäisenä. Pistetääs nyt sitten tiukkaa kritiikkiä sekä kulissien takaa että niiden edestä.

Pyörähdin perjantaina conissa lähinnä kiertämässä myyntipöydät ja mukaan tarttuikin koko Gunnm Punaiselta Jättiläiseltä conihintaan, hurraa siitä. Muuten nähtävää ei pahemmin ollut, mutta myyntipöytäsali oli varsin hyvin toteutettu koska olin kuvitellut paljon enemmän tungosta. Ohjelmalehteä selatessani olin hyvin pettynyt kun huomasin että omaa ohjelmanumeroani ei löytynyt ohjelmakartasta ollenkaan, mutta pelot yleisön vähyydestä olivat näköjään kuitenkin aiheettomia kun kuuntelijoita sitten saapui enemmän kuin saliin edes mahtui. Mutta siitä lisää seuraavassa!

Lauantaina saavuin paikalle aikaisin koska matkaseurani vänkäröi cosplaykisaajia. Alun järjestelyt olivat hieman hatarat, mutta kunhan oikea ovi löytyi päästiin toimeen, ja sainpa syystä tai toisesta munkin ilmaiseksi kauppakojusta - suurkiitokset siitä! Itse cossikisa oli sitten melkoista liukuhihnajuoksua, mutta puvuissa kuitenkin riitti katsottavaa. Mutta voisko pliis kun tuomareilla kestää kuitenkin aina pitkä aika miettiä palkittavat hajottaa väen kilpailijoiden läpijuoksun jälkeen ja paljastaa tulokset joskus muutaman ohjelmanumeron jälkeen? Pakotettua ajantappoa ei ole koskaan kovin viihdyttävä seurata.

Cossikisan jälkeen kävin katsomassa Shockyn Comiket+muita juttuja-luennon. Shocky oli jo Desuconissa osoittautunut hyväksi puhujaksi animepelit/pelianimet-luennolla, eikä Animeconinkaan luento tuottanut pettymystä vaan oli samalla erittäin informatiivinen että myös viihdyttävä. Tuon jälkeen oli sitten vuorossa hurja stressaaminen ja panikointi kun oma ohjelmanumero lähestyi uhkaavaa vauhtia.

Väkeä ainakin ilmestyi paikalle erittäin kiitettävä määrä, ilmeisesti kaikki eivät edes mahtuneet saliin sisään. Sinänsä positiivista, kun neitsytluentoani Desuconissa tuli kuuntelemaan ~10 ihmistä :> Tekniikan kanssa oli aluksi pientä säätöä mikä viivästytti ovien avausta, mutta sekin puoli saatiin hoidettua kiitos nopeasti toimivien vänkärien/teknikkojen. Itse luento meni ainakin omasta ja kanssaluennoitsijan mielestä varsin hyvin, aikaa meni just sen verran kun oltiin suunniteltu (muoks: terveiset hra/nti/rva varjoelitistille), paniikki ei toivottavasti näkynyt päälle päin turhan pahasti ja yleisökin toivottavasti viihtyi! Palautetta luennosta olisi tosiaan kiva kuulla, joko ihan ketjussa julkisesti tai sitten vaikka yksärillä.

Luennon jälkeen olikin sitten kiire KCS ry:n kokoukseen, mutta lauantaipäivästä jäi erittäin hyvä maku suuhun. Tekemistä oli jatkuvasti, en löytänyt yhdenkään ernun varpaita suustani vaan tilaa riitti koko ajan enkä myöskään ainakaan henkilökohtaisesti kärsinyt mistään ilmaistapahtuman mahdollisesti aiheuttamista järjestyshäiriöistä!

Pienet naurut sain tosin tuosta scifiloungesta missä "animehengaus" oli ehdottomasti kielletty. Ihan kokeeksi heitin kauluspaidan napit kiinni ettei Churuya-teepaitani näkynyt alta ja koitin cossata skifittäjää mahdollisimman uskottavasti, ja taisi peräti mennä läpi kun kirjoja selaillessani joku tyyppi tuli heittämään läppää Lost Worldistä. Ei siinä mitään, FINNCON - SIELLÄ ANIMEHARRASTAJAT MATKUSTAVAT BUSSIN TAKAOSASSA. No ei, olihan animekekeille sitten varattu kutsuva ja veikeältä haiseva kellari sentään.

Huominen näyttää ohjelman puolesta hieman vähemmän lupaavalta, mutta eiköhän sieltäkin kaikennäköistä katsottavaa löydy, tuota kustantajien kyselytuntia ainakin odotan innolla.

Avatar
alkimohap
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 14:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja alkimohap » La Heinä 11, 2009 23:16

Itse tuli ravattua vänkärinä paikasta toiseen eilen ja tänään. Hyvä meininki, osallistumisen kokee toden totta voimakkaammin. Gopher holessa oli vegeruokaa ja puisia kertakäyttölusikoita. \o/ Kiitos hipit!

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Su Heinä 12, 2009 00:46

madu kirjoitti:Ohjelmalehteä selatessani olin hyvin pettynyt kun huomasin että omaa ohjelmanumeroani ei löytynyt ohjelmakartasta ollenkaan, mutta pelot yleisön vähyydestä olivat näköjään kuitenkin aiheettomia kun kuuntelijoita sitten saapui enemmän kuin saliin edes mahtui.
Syy ohjelman puuttumiseen lehdestä on se, että lehti oli jo tullut painosta kun teidän luentonne lisättiin ohjelmaan. Kaikissa muissa ohjelmakartoissa se kuitenkin oli, ja veti todellakin hyvin yleisöä. Kiitos molemmille!
alkimohap kirjoitti:Gopher holessa oli vegeruokaa ja puisia kertakäyttölusikoita. \o/ Kiitos hipit!
Näin jääkaapissa oudon hamppumakkaran.
Who Dares Wins!

anonymous9
Viestit: 2
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 00:43

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja anonymous9 » Su Heinä 12, 2009 01:16

madu kirjoitti: Väkeä ainakin ilmestyi paikalle erittäin kiitettävä määrä, ilmeisesti kaikki eivät edes mahtuneet saliin sisään. Sinänsä positiivista, kun neitsytluentoani Desuconissa tuli kuuntelemaan ~10 ihmistä :> Tekniikan kanssa oli aluksi pientä säätöä mikä viivästytti ovien avausta, mutta sekin puoli saatiin hoidettua kiitos nopeasti toimivien vänkärien/teknikkojen. Itse luento meni ainakin omasta ja kanssaluennoitsijan mielestä varsin hyvin, aikaa meni just sen verran kun oltiin suunniteltu (muoks: terveiset hra/nti/rva varjoelitistille), paniikki ei toivottavasti näkynyt päälle päin turhan pahasti ja yleisökin toivottavasti viihtyi! Palautetta luennosta olisi tosiaan kiva kuulla, joko ihan ketjussa julkisesti tai sitten vaikka yksärillä.
Luento oli hyvä.


Ai pitäisikö kirjoittaa enemmänkin? Kävin tarkistamassa paikan etukäteen ja se ei näyttänyt järin suurelta. Aloinkin huolestua kun saavuin paikalle ja totesin koko kellarikerroksen olevan täynnä ihmisiä jotka jonottivat juuri tälle luennolle. En tiedä kuinka pitkältä ajalta teknistenvikojen korjaaminen tuntui sillä puolella ovia, mutta ovien ulkopuolella jonossa se ei tuntunut ihan lyhyeltä. Asioista tiedottaminen ei koskaan ole haitaksi ja tulevaisuudessa kannattaa myös harkita mahdollisuutta päästää kuulijat sisään kun tekniikan kanssa säätö on vielä kesken.

Itse ohjelma oli todella hauska ja luennoitsijat hoitivat hommansa hyvin. Vuorovaikutus yleisön kanssa oli hyvä. Vaikka luennolla ei itselleni uutta asiaa merkittävästi ollutkaan niin osoititte, että tärkeintä ei ole mitä kertoo vaan se kuinka se kerrotaan: faktat ovat nippelitietoa, niiden kommentointi paras osa.

Erityiskiitos kontakteillenne videotervehdyksen hankkimisesta. Tosin sen käännösprosessiin olisi voinut lisätä yhden vaiheen lisää. No, engrish on aina hauskaa.

Avatar
Ping-chan
Viestit: 123
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2003 17:59
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Ping-chan » Su Heinä 12, 2009 01:46

Itsellä on ainoastaan yksi erittäin suuri miinus. Kommunikaatio.

Hyvänä esimerkkinä tanssipelit. Itse otin asiasta yhteyttä jo viime vuonna ja alustavasti sovittiin, että totta ihmeessä tanssipelilaitteisto tuodaan coniin. No sitten nähtävästi porukkaa vaihtui coniteassa, eikä tietenkään informaatio kulkenut uusille ihmisille. Tämä sitten johti lopulta siihen, että tanssipelille ei enää ollut tilaa conipaikalla.

Sitten ehdotettiin, että iltabileisiin mielellään otettaisiin tanssipeli. Ja noin viikko ennen conia luvattiin, että kyseiset vastaavat ottavat asiasta yhteyttä... Tulihan se yhdeydenotto, puhelimitse viime torstai-iltana puoli yhdentoista aikaan illalla. Tässä vaiheessa totesin mielessäni, että en kyllä jaksa ruveta raahaamaan niitä laitteita sinne tämmöisen säädön jälkeen (eikä laitteiston hakemiseen enää pahemmin aikaa ollutkaan). Lupauduin kuitenkin tuomaan Pop'n Music -rytmipelin paikalle (joka sitten oli illan Nosturissa, narikan vieressä).

Pientä säätämistä oli vielä tämän Pop'n Musicin suhteen lauantaipäivän aikana, mutta asiat saatiin jouhevasti selvitettyä.

Toisena asiana sitten "yhdistyspöydät". Semmoiset oli luvattu BakaConille (sekä Desuconille). Tätä kun tiedustelin sitten infotiskiltä, niin kellään ei ollut yhdistyspöydistä mitään hajua. Jonkin aikaa yritin selittää heille asiaa ja lopulta päädyin siihen tulokseen, että nopeiten saan asian hoidettua kun näytän varsinaisen sähköpostin, jossa pöytä on luvattu. (Kuvitelkaapas, millaista säätöä olisi ollut, jos en omistaisi läppäriä tai se ei olisi ollut mukana.)

Sitten selvinneekin, että pöydän luvannut henkilö on itse päävastaava. Mutta eihän asiasta oltu tietenkään ilmoitettu infotiskille, vaikka kyseisessä sähköpostissa ohjeistettiin kysymään pöydän sijaintia juuri infotiskiltä. Onneksi kuitenkin asia saatiin selvitettyä, siitä suuret propsit infotiskin työntekijöille ;)

Tämän lisäksi korviini kantautui sellaisia kivoja asiota, että järjestyksenvalvojat saivat vuoronsa vasta muutama päivää ennen conia (jotka oli luvattu kaksi viikkoa ennen conia) ja eräs sponsoreista sai odottaa vastausta pöytäpaikkakyselyynsä monta kuukautta.

Pienempänä pointtina voisi antaa sen, että itse infotiski oli huonossa paikassa. Aika moni tuli kysymään infotiskin sijaintia/kadonneista tavaroistaan yms. Kaapelitehtaan pääoven vieressä kuitenkin on ihan infokoppi, jota olisi kannattanut hyödyntää.

Lopulta kuitenkin jäi hyvä fiilis ensimmäisestä conipäivästä. Ihanat infotiskin vänkärit sekä hyväntuulinen coniväki piristivät päivää.
"You do not, I repeat, you do not! Hurt! My! Friends!"

Crystal Fair 2014 | brony.fi - suomalainen poniyhteisö

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Su Heinä 12, 2009 02:05

SharkMa-san kirjoitti:Pienempänä pointtina voisi antaa sen, että itse infotiski oli huonossa paikassa. Aika moni tuli kysymään infotiskin sijaintia/kadonneista tavaroistaan yms. Kaapelitehtaan pääoven vieressä kuitenkin on ihan infokoppi, jota olisi kannattanut hyödyntää.
Perjantaina sijainti ei aiheuttanut merkittäviä ongelmia, mutta lauantaina huomattiin, että pihalle saapuvien kävijöiden oli vaikeaa hahmottaa infon sijaintia Kaapelilla. Siksi infon viereisen sisäänkäynnin kohdalle Kaapelin ulkoseinään kiinnitettiin uusi opaste. Nyt infon sijainnin näkee myös ulos.

Infon sijoittaminen paikalle, jossa se nyt on oli harkittua. Kaapelin infokoppi ei soveltunut infon vaatimuksiin.
Who Dares Wins!

Avatar
Jamfoot
Viestit: 28
Liittynyt: La Heinä 11, 2009 20:34
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Jamfoot » Su Heinä 12, 2009 03:28

madu kirjoitti: Väkeä ainakin ilmestyi paikalle erittäin kiitettävä määrä, ilmeisesti kaikki eivät edes mahtuneet saliin sisään. Sinänsä positiivista, kun neitsytluentoani Desuconissa tuli kuuntelemaan ~10 ihmistä :> Tekniikan kanssa oli aluksi pientä säätöä mikä viivästytti ovien avausta, ... Palautetta luennosta olisi tosiaan kiva kuulla, joko ihan ketjussa julkisesti tai sitten vaikka yksärillä.
Tulihan siitä vähän hikinen sauna kun odotettiin, mutta nou hätä. Sainpas napsittua pari kuvaa Touhoulaisesta joka jostain syystä hääri kellarissa, ainoa paikka missä näin hänet. Itse luento oli hauska ja hyvä, enpäs haukotellut vaikka melkein kaikki oli ennestään tuttua. Yksi pieni asia vähän häiritsi, mecha ei lausuta mek-ha, vaan mekka (tai Mecca jos olet Allahin nöyrä palvelija). Alkuperäinen japanilainen lyhenne sanasta mechanical on meka (メカ), josta jenkit väsäsivät mecha. Eniveis, napsautin kuvia Perrinestä (ja myös kuva susta) jotka löytyy muiden cossarien keraa täältä:

http://www.flickr.com/photos/jamfooted_halfling/

Ja nyt nukkumaan kun kuvat on uploadattu ja viestit lähetetty.

Bihviz
Viestit: 5
Liittynyt: Su Touko 03, 2009 11:01
Paikkakunta: Kouvola

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Bihviz » Su Heinä 12, 2009 14:29

Siinähän se tuli ja meni, kiitos vain järjestäjille. Itselleni kokemus oli ainaki ihan mielenkiintonen, ekaa kertaa kun conissa kävin. Rehellinen totuus on kuitenkin se että tunsin koko ajan itseni ulkopuoliseksi :(... No mutta tulipahan ainakin käytyä.

Avatar
Rampe
Viestit: 17
Liittynyt: La Loka 04, 2008 20:17
Paikkakunta: Kouvola

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Rampe » Su Heinä 12, 2009 18:12

Coni sujui ainakin minun osaltani todella hyvin ilman mitään ongelmia, muutama hyvä kuvakin tuli saatua.

Joidenkin myyntipisteiden luona olisi voinut olla enemmän tilaa, esimerkiksi Fantasiapelien kohdalla ei mahtunut katselemaan mangaa ollenkaan. Diamond ja Pearl mangan 3 ja 4 osat olivat jo loppuneet ennen kuin pääsin edes paikalle D:

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » Su Heinä 12, 2009 19:34

Coni on nyt sitten minunkin osalta ohi, jalat muussina ja koomatilassa loppuajasta mentiin. Olin paikalla lauantain ja sunnuntain.
Lauantaina suurimman osan ajastani vietin taidekujalla apulaisena, kiitos kaikille taiteilijaa kehuneille ja juttelemaan jääneille, oli mukavaa! Ehdin katsella ohjelmista cosplaykilpailun ja candy loven esityksen. Cosplaykisassa olisi voinut tahti olla hiukan nopeampi, eli kun toinen oli poistumassa keskeltä niin olisi jo seuraava voitu ottaa lavalle, näin esimerkiksi minulla ei olisi ollut joissain kohti tylsää vaan mielenkiinto olisi pysynyt paremmin päällä...noh, se siitä. Ainiin ja juontajille; jos luulette puhuvanne kovaa, puhukaa vielä kovempaa. Itse olin parvella ja alhaalla salin takaosassa ohjelmia katsomassa ja useimmiten kuulin vain epämääräistä muminaa o.O;
Sunnuntain eli tämän päivän osalta coni meni paljoltikin ulkona ja sisällä kierrellessä ja hyökätessä kuvausuhrien kimppuun (niin, kiitos vielä kaikille jotka suostuivat kuvattaviksi!). Myyntipöytien äärellä tuli hilluttua melko paljon ja joissain paikoissa tosiaan ei ollut paljon tilaa. Itseäni harmitti sangatsulta Bleach pokkareiden loppuminen kesken juuri kun sain lisää rahaa ;-;
Cosplay ryhmäkilpailu oli ainoa ohjelma jonka ehdin kokonaan katsoa ja toinen jonne hyökkäsin kesken oli yaoi paneeli. Cosplay ryhmäkisassa sama juttu mikkien kanssa; ei meinannut saada selvää mitä yksi puhuu ellei puhunut erityisen selkeästi...ja d.gray-man ryhmä oli vähän fail, koska näin ainoastaan suun liikkeet, en kuullut puhetta ollenkaan .__.
Ainiin, kanssaconittajille vielä; jos näet että joku on juuri ottamassa parin sentin päässä kädestä jotain tavaraa niin ei tarvitse törkeästi viedä nenän edestä minäminä -asenteella, käytöstapoja hyvät ihmiset! En saanut erästä figua sen takia......

Ja sitten vielä plussat ja miinukset erikseen:
+tilava kokonaisuus
+paljon myyntipöytiä
+monipuolinen ohjelmatarjonta
-joidenkin myyntipöytien tila
-jotkin järkkärit (vaikka sanotaan että ovet menee kiinni niin ei se tarkoita että pitää työntää sitä väkisin kun tyyppi on välissä
ja tästä; oli pakko päästä sisään kun oli taidekujalla myymässä..)
-conin ohjelmalehtinen (ei kaikkea tarvittavaa infoa jostain syystä löytynyt)

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » Su Heinä 12, 2009 20:03

Acon tuli ja meni, ja siinä välissä ehti tapahtua paljon. Yritän nyt tiivistää vkonlopusta jotain plussiin ja miinuksiin, kiitoksiin sekä yhteenvetoon, että joku jaksaisi tämän jopa lukeakin.

Plussat:
- Tilavat, melko käytännölliset ja hyvät tilat
- Paljon ihania pukuja! Mahtavaa että paikalla oli Full Metal Panic -cosseja! \o/
- Ryhmäcosplay esitykset olivat mahtavia! Huonoja eivät olleet myöskään yksilökisan puvut.
- "Tuhoa turha tuote" -ohjelma oli AIVAN MAHTAVAA katsottavaa!
- Hyvä "tuutorointi" cosplaykisassa. Cosplay-mammat olivat ihana ja toimiva idea!
- Palkinnot cossikisasta, on se niin siistiä voittaa ja keikaroida parrasvaloissa :33
- Vieressä olevat puistot
- Hyvät liikenneyhteydet!

Miinukset:
- Kaikki ne rauhattomat hihhuli-desut
- Juontajien kuivat läpät, paikoittain ponneton yleisö ja osittain ohjelma yleisesti (huomasi selkeästi eron Animeconin ja Finnconin ohjelmissa)
- Lava oli melkoisen pieni ryhmäcossikisaa varten, ja catwalk oli vähän liian hieno idea. Backstage oli ahdas ja hankala
- Rahatilanne näkyi esim. cosplaykisan palkinnoissa
- No ne salakuvaajat =___=

Mutta, ettei mene ihan valitukseksi; kiitokset kaikille vänkäreille, juontajille, myyjille, järjestystenvalvojille, siivoajille sekä reippaille conikävijöille, joita ilman coni olisi ollut mahdoton!

Ihan yhtä eeppinen ja täydellinen Helsingin Animecon ei ollut kuin Tampereen vastaava tapahtuma, muttei ihan huonokaan. Tuskin kannattaa lähteä edes vertailemaan niitä keskenää, ihan eri kategorioissa kuitenkin mennään. Hauskaa kuitenkin oli, ja se on pääasia. Kiitos ja kumarrus, vuonna 2011 uudelleen.
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja madu » Su Heinä 12, 2009 20:09

Sunnuntailta fiiliksiä. Lauantain väljyys ja yleinen olemisen mukavuus ilmeisesti ei ollut harhaa koska sama jatkui myös sunnuntaille. Hetken mietittyäni taisin keksiä mistä tuo johtui - kun luentosalit oli sijoitettu sopivan erilleen kaikesta muusta mikä voisi vetää väkeä (=myyntipöytäsali, päälava & "hengausalueet"), niihin pääsi helposti ja niiden läheisyydessä ei ollut ruuhkaa. Vaikka etukäteen vilkuiltuna ohjelmakartat lähinnä masensivat, paikan päällä kuitenkin riitti koko ajan tekemistä eikä mitään tylsää idlausta oikeastaan joutunut suorittamaan ollenkaan. Kaikki ennakkopelkoni conin suhteen osoittautuivat siis vääriksi - suuri kiitos tästä järjestäjille! Tuon spekulaatioketjun pohjalta odotukset eivät olleet kovin korkealla, joten ne olivat luonnollisesti helppo sitten ylittää.

Itse conipäivästä - ryhmäcosplaykisaa en edes yrittänyt mennä katsomaan koska lauantain puitteet ja väenpaljous eivät oikein vakuuttaneet ja ryhmäkisat yleensäkin aiheuttavat lähinnä myötähäpeää. Myöhemmin sitten kuulin luotettavilta lähteiltä että kisa oli ihan viihdyttäväkin, mutta itse kuitenkin pistin rahani vaihtoehtoisohjelmien puolesta. Aloitin aamun sananvapaus vs. tekijänoikeus -paneelilla, mikä oli sisällöllisesti laadukkain paneeli johon olen tähän asti törmännyt - saattoi tietenkin johtua ehkä puhujien iästä. Joka tapauksessa mainiota argumentointia varsinkin tekijänoikeuksien realistisuutta kyseenalaistavalta suunnalta niin puhujanpöydän takaa kuin yleisöstäkin.

Seuraavaksi oli vuorossa mangakustantajien kyselytunti joka Egmontin lähes-poissaolosta huolimatta vastasi mainiosti esitettyihin kysymyksiin ja vahvisti eilisen spekulaationi Puniksen tulevasta sarjasta oikeaksi. Hieno homma! Tammen Anteilta tosiaan tuli hyviä vastauksia kysymyksiin mitä on jonkin verran tullut mietittyä aiemminkin - vaikkei tuolla nyt mitään liikesalaisuuksia paljastettukaan, ilmi tuli paljon sellaista "hei, tuohan on kiva tietää"-faktaa.

Vakavaa keskustelua cosplaysta -paneeli ei allekirjoittaneelle sattuneesta syystä tuonut esiin mitään uutta infoa, mutta toisaalta aina on kiva kuunnella ihmisiä joiden kanssa on samaa mieltä asioista. Toisaalta paneeli myös vahvisti joku aika sitten herännyttä kiinnostusta cosplaytuomarointiin, pitää katsoa jos jossain vaiheessa vaikka uskaltaisi lähestyä jotakin asian kannalta relevanttia tahoa (asian kannalta relevantit tahot - mikäli olette tuomarin tarpeessa niin voin varmasti tarjota hyviä näkökulmia). Illan päätteeksi vilkaisin sitten "Kun anime tuli Suomeen" -paneelin missä oli mielenkiintoista kuunnella jäärien juttelua vaikkeivät asiat olleetkaan itselleni millään tapaa relevantteja.

Silti ehkä jollain tapaa Valkoinenhaita kompaten tämän vuoden Animeconista ei kyllä jäänyt pahemmin mitään elämysfiiliksiä (todennäköisimmät syyt välimatkan lyhyys, hyvät yöunet omassa sängyssä, yleinen säädön ja panikoinnin puute ja vanhaksi tuleminen) mutta tapahtumana se oli erinomaisesti toteutettu ja viihdyin todella hyvin. Iso kiitos järjestäjille, Animecon 2009 yllätti ainakin minut todella positiivisesti.

muoks: gotcha ;>
Viimeksi muokannut Hoothoot, Su Heinä 12, 2009 20:51. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Syy: Vuosiluku editoitu. Vuosi on 2009, ei 2010.

Avatar
saino
Viestit: 170
Liittynyt: La Touko 02, 2009 16:18

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja saino » Su Heinä 12, 2009 20:23

Oli mukava con :) Paljon toimivampi ja vähemmän ruuhkainen kuin mitä pelkäsin. Paikka oli mainio! Hyvät säät auttoivat tungoksen ehkäisyssä varmasti.

Minä en lopulta mennyt mihinkään ohjelmista, vaikka etukäteen tarkoitus olikin. Pelasin gota melkein koko sen aikaa kun olin conissa :D (cossasin Hikaru no go:n Saita.) Aika monta tuntia pelasin scifiloungessa, 'ei animehengareille'-huoneessa, köh. Mukavia uusia ihmisiä tapasin ja vaikka kuinka monta ennestään tuttua. Ja kiitos kaikille kuvan ottaneille, se että asuni/hahmoni kelpaa kuvaan on aina suuri kohteliaisuus!

...Alan tosissani kotiutua coniskeneen =))
"Kai sä tiedät, että teitä pidetään friikkeinä?"

Avatar
Scarface
Viestit: 91
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 12:27
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Animecon VII - palautekeskustelu

Viesti Kirjoittaja Scarface » Su Heinä 12, 2009 20:34

Oli varsin onnistunut tapahtuma ja sääkin suosi conkansaa lauantain pientä tihkusadetta lukuunottamatta. En tiedä, kuinka tilat olisivat vetäneet kaatosateen sattuessa, mutta itselläni ei ainakaan ollut ongelmia mahtua liikkumaan - mitä nyt muutamat turistit päättivät pitää neuvonpitoaan juuri kulkureitillä, mutta kerta mihinkään ei ollut kiire, ei hermojaan tarvinnut repiä. Kaapelitehdas oli hyvällä paikalla (julkiset kulkuneuvot <3), vaikka itse rakennus ympäristöineen ei mikään ilo silmälle ollutkaan. :,D

Ei muuta mainittavaa tältä saralta. Seuraavat sanat ovat lähinnä cosplaykisoja ja niiden järjestelyjä koskevia.

Yksilökisasta:
+ Cosplaymamma-idea oli loistava. Vastuun jakaminen kannattaa aina, ja oli paljon mukavampaa kun oli joku vähemmän kiireinen henkilö, joka oli psyykkaamassa ja jonka kanssa saattoi käydä viime hetken polttavat kysymykset läpi. Myöskin lavaan tutustuminen oli varsin vaivatonta pienemmällä porukalla. Tällaista järjestelyä tuen ehdottomasti seuraaviakin kisoja varten.

+ Järjestelyt olivat muutenkin ihan onnistuneet. Vettä sai halutessaan, tieto kulki, hakaneuloja sai tarvittaessa ja catwalk oli varsin muikea. Jes. 8>

+ Hyvä meininki Pannuhallin kellarissa. Ihmiset olivat avuliaita ja ystävällisiä; kiitos etenkin sille ihanalle Kujalle, jonka kanssa jaoin eväsleipäni ja joka jelppi silloin, kun kaksi kättä oli liian vähän.

- Backstage oli pieni ja yleisöstä oli sinne suora näkyvyys. Syö heti tunnelman intensiivisyyttä, kun näkee kuusi seuraavaksi lavalle astuvaa esiintyjää. Ymmärrän kuitenkin sen, että tiloja on vaikea käydä muuttamaan - pakko on tyytyä siihen, mitä annetaan.

- Kisan ja tulosten julkistamisen välinen hetki oli... no, hivenen vaivaannuttava. Suunniteltu väliohjelma tai suoranainen "tulokset puolen tunnin päästä ja lava tyhjänä sen aikaa"-taktiikka toimisi paremmin.

Tulevia kisoja varten tykkäisin tehdä ehdotuksen. Itse ainakin olen kiinnostunut siitä, miksi miten ja kuinka kauan ihmiset ovat tehneet asujaan, ja mikäli aika suinkin sallii, kisaajien haastattelu muutamalla kysymyksellä ei olisi yhtään pölhö idea. Sitä on tehty aiemminkin, tiedän, mutta pakko sanoa, että Traconissa nähdyt "jee jee mitä shampoota käytät"-tyyliset älyvapaat kysymykset eivät suoranaisesti liity pukukilpailun ideaan - aiheuttavat vain noloa hiljaisuutta, eikä moisiin kysymyksiin saa noin ex tempore kehiteltyä mitään älykästä vastausta. Harva meistä on sanavalmis, etenkään muutenkin jännittävässä lavatilanteessa.

Ryhmäkisasta:
Viihdyttäviä esityksiä, joita oli ilo katsoa. Kiitos tästä! Etukäteen äänitetyt vuorosanat ovat todistetusti ainoa toimiva keino sitä varten, että saa oman äänensä kuuluviin. Itse seurasin kisaa parvelta, enkä kuullut kahden ryhmän repliikeistä yhtään mitään.
Niin, ja tosiaan, ryhmäkisaajat. Kun olette sitä mieltä, että esityksenne on valmis, niin harjoitelkaa sitä vielä vähän lisää. Nättikin koreografia menettää kyntensä, mikäli esiintyjät eivät saa ajoitettua liikkeitään samanaikaisiksi. On tietenkin myös hauskaa kuulla esityksiin sulautettuja nk. sisäpiirivitsejä, jotka avautuvat vain sarjan faneille, mutta sillä on oma kääntöpuolensa - sarjaa tuntemattomat ihmiset eivät välttämättä saa esityksestä mitään irti. Kaikkia ei tietenkään tarvitse eikä voikaan miellyttää, mutta joissain tapauksissa on hyvä vääntää vähän rautalankaa. 8>

--

Mainio tapahtuma kaiken kaikkiaan - suuret kiitokset järjestäjille sekä ihmisille, joiden kanssa tuli juteltua ja vietettyä laatuaikaa!

Kuitaten, Scarface,
lauantain Judge Magister Gabranth (FFXII) / yksilökisaaja nro 48
& sunnuntain Sha Gojyo (Saiyuki)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], Google [Bot] ja 26 vierailijaa