Desucon 2009 - Jälkipyykki

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Vanhus
Viestit: 84
Liittynyt: Ke Elo 30, 2006 16:08
Paikkakunta: Tampere

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Vanhus » Ma Kesä 08, 2009 20:46

Kiiitos vai täältäkin järjestäjille. Tunnelma oli mukava, vain coslay ja seksi oli paha pettymys. vanha aihe, odotin jotain muuta. Mielessäni pyöri paneelin aikana ajatus että jopa käsiteltäisiin cosplayn sisäisiä tiedostettuja tai tiedostamattomia seksijännitteitä. Otan esimerkin, vihattu sasukehahmo. Olisi ollut mukava kuunnella analyysia miksi sasukea vihataan niin paljon. Onko syynä sasuken seksuaalinen vetovoima ja käänteinen vihan tunne siitä syystä. Onneksi olin sen kukkapuskan takana ajattelin että mitähän panelistit tuumaisivat vanhasta ukosta kuuuntelemassa paneelia. Likainen vaha ukonrähjä. Mutta katson cosplayasuisia mielelläni koska ne kiinnostavat todella. mietin usein miten paljon ne vaativat työtä tekijöiltä. Itse olen vanha " tolppaapina" (puhelinverkkoasentaja) joten en ole asiantuntija. Ja sitten sunnutai minulla meni hiukan iltapäivällä tokkuraisena, koska en saanut nukuttua silmällistäkään koska olin unohtanut lääkkeni kotiin. Surkea tuijottaa ja pyöria saamatta unta. Ei enään ikinä.

Vanhus.
Ei ole Tyhmiä kysymyksiä, on vain idiootteja vastaajia.

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja __ » Ma Kesä 08, 2009 20:52

Niin ja vielä mainintana se että monet moe-fiitit olivat edustettuna maidokahvilan puolella:
+ Tsunderemeido löytyi. ("mä oon vaan töissä täällä")
+ Kömpelö kohtelias sekä hiljainen meido löytyi myöskin (tavarat lentelee ympäriinsä, tosin hontoni gomenasai + kasvojen peittely puuttui).
+ Palvelualtis juu nou huu juu aar meido löytyi. (++palvelu;)
puuttumaan jäi:
- Yangiremeido (SIIN ON KAHVIS! PER***LE!, MITÄ SÄ SIELLÄ NYT HUIDOT?!)
- Lolimeido (13v + vikinä)
- Masomeido (En kommentoi enempää)
.. seuraavaa maidokahvilaa odotellessa.

Butlereiden palvelusta voisin sanoa vain positiivistä, hyvin asiakaslähtöistä sekä herrasmiesmäistä käytöstä.

- Terveisin
Suomen Maidokahviloiden Epävirallinen Palveluntestaaja 2009 Jaakui Pirinen

//EDIT:
420GET!
Oli lakkaa kyllä messissä mut kyllä pysyin kasassa ilmankin. (ihmetellen tuota kummallista lakkakeuhkoamista tässä ketjussa)

ps. vanhus spotattu väkijoukon keskeltä harmi etten kaikessa ryysiksessä kerennyt perääsi juosta, MUTTA seuraavalla kerralla tuleekin jo yllätysglomppi ;)
Viimeksi muokannut __, Ma Kesä 08, 2009 21:09. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Tounis
Viestit: 254
Liittynyt: Ke Heinä 02, 2008 23:24
Paikkakunta: Intter netti

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Tounis » Ma Kesä 08, 2009 21:01

【Jaakui】 kirjoitti:Niin ja vielä mainintana se että monet moe-fiitit olivat edustettuna maidokahvilan puolella:
+ Tsunderemeido löytyi. ("mä oon vaan töissä täällä")
+ Kömpelö kohtelias sekä hiljainen meido löytyi myöskin (tavarat lentelee ympäriinsä, tosin hontoni gomenasai + kasvojen peittely puuttui).
+ Palvelualtis juu nou huu juu aar meido löytyi. (++palvelu;)
puuttumaan jäi:
- Yangiremeido (SIIN ON KAHVIS! PER***LE!, MITÄ SÄ SIELLÄ NYT HUIDOT?!)
- Lolimeido (13v + vikinä)
- Masomeido (En kommentoi enempää)
.. seuraavaa maidokahvilaa odotellessa.

Butlereiden palvelusta voisin sanoa vain positiivistä, hyvin asiakaslähtöistä sekä herrasmiesmäistä käytöstä.
!
Oliko trap-meidoa? Meikä ilmottautuu seuraavaan meidokahvilaan träpiks, jos joku muu tuo meidoasun.
mal | blog | band || [23:17] <+Tutka> Aniki - paikka jossa Touniskin näyttää fiksulta

Ryo Hazuki
Viestit: 178
Liittynyt: Ke Kesä 15, 2005 22:50
Paikkakunta: Vantaa

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Ryo Hazuki » Ma Kesä 08, 2009 21:09

Viihdyin Desuconissa oikein hyvin vaikka risa kengänpohja teloi jalkapohjaa. Selkeä kohokohta oli Tooru Furuyan haastattelu ja nimmari Gundam: Char's Counteratackiin. Kirosin kyllä itseäni siitä, että en tajunnut mennä istumaan edes, jotta olisin voinut kysyä esim. ensimmäisen Super Marion -piirretyn pääroolista. Avaruuden tulilinnun jätin väliin ensinnäkin aikaisen kotimatkan takia ja toisaalta siksi, koska näin sen jo eräässä Orionin näytöksessä ja hankin sen myöhemmin aussi-DVD:nä, jossa on alkuperäinen ääniraita.

Mocchanin kojulla ärsytti se, että kaikissa tuotteissa ei ollut muistaakseni hintoja. Muuten olisin saattanutkin ostaa jonkin leffan.
Viimeksi muokannut Ryo Hazuki, Ma Kesä 08, 2009 21:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
claire
Viestit: 81
Liittynyt: To Tammi 22, 2009 03:21
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja claire » Ma Kesä 08, 2009 21:16

Tämä oli varmaan paras coni missä olen ikinä ollut. Näin yksinkertaisesti sanottuna.

Itseppä siis pyörin lauantaina tosi "hehkeästi" Sebastianina (kuvat ois kivoja, ihan näin vink vink), mutta sunnuntaina pienistä henkilökohtaisista syistä katsoin parhaakseni tulla tavallisissa ja ehdottomasti mukavammissa vaatteissa. Sainpahan kuitenkin paitani ansiosta parit "GIRUGAMESH!!!" huudot ilu Sakuracon. Näin ollen pyydänkin anteeksi Kuroshitsuji ryhmäläisiltä poissaolostani, ja siitä etten pystynyt siitä ilmoittamaan. Te tuskin kuitenkaan menetitte mitään. :B Näin jälkeen päin tosin ketuttaa aika vietävästi.

Ohjelmaa ja ehdottomasti mielenkiintoista sellaista oli aikasta sopivasti. Välillä kyllä tuli sellaisia parinkin tunnin tylsähköjä hengailutaukoja, mutta niinhän se tuppaa aina olemaan. Muutamaa ohjelmanumeroa olisi ollut kiva päästä katsomaan, mutta tilanpuute sitten iski, enkä usko että huoneen/salin reunalla norkoilevia tyyppejä olisi katsottu kovin hyvällä silmällä.

Onnekseni ja suureksi helpotuksekseni, kadonneet tavarat kulkeutuivat ilmeisesti erittäin hyvin sinne infopisteeseen. Minä nimittäin menin ja unohdin isältäni lainassa olleen kameran FFFightin jälkeen saliin, ja siinä sitten tuskailin kirosanoilla (pyydän anteeksi mahdollisilta vieressä olleilta) vahvistamalla että kameraa tuskin koskaan enää löytyisi, mutta sieltähän sen infopisteestä takaisin sain. :'D Suuren suuri kiitos siis pienen harmaan Nikonin digikameran palauttaneelle !

Muutamisen ei-niin-positiivista huomiota sitten. Ainakin naisten vessasta tuntui olevan vessapaperi harvinaisen usein loppu. 8'D Toisaalta ymmärrettävää niinkin isossa tapahtumassa. Karaokehuone oli myös aika tuskallinen. Niin pieneen tilaan ängettynä jonottamaan montamontamonta ihmistä, hiilidioksidi- ja lämpötaso olivat varsin korkealla.

Nyt en jaksa muodostaa tämän kummempaa oman con-viikonlopun analyysiä, saavuin juuri Lahdesta kotiin.

Avatar
Kyoko
Viestit: 252
Liittynyt: Ti Loka 25, 2005 17:31
Paikkakunta: Vantaa

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Kyoko » Ma Kesä 08, 2009 21:22

Bitenshi kirjoitti:Niin ja kiitos vielä kerran siitä pitsasta! o/ Tämän Yamamoton jalat ovat erittäin kiitollisia siitä, ettei tarvinnut kävellä kauas ruokaa hakemaan kahta numeroa liian pienissä pituusboost kengissä.
Sanon sen sitten vielä täälläkin, että ole hyvä vaan!! ^^

Desucon kyllä sijoittuu ilman muuta tähän astisten conieni kärkipäähän. Ohjelmien laadut ja tarjonta, paikan sijainti ja koko, vesipisteet, cossaajat...
Itse olin tullut Lahteen jo perjantai-iltana kavereideni kanssa Turusta. Tuo outo Lahden keskusta oli mielenkiintoinen labyrintti, mutta onnistuimmepa lopulta löytämään niin italialaisen ruokapaikan kuin yöpymispaikankin. Tosin siellä ilmeni että minut kavereideni kera oltiin siirretty Lyseolta Ammattikorkeaan yöpymään ja jouduimme sitten sinne kävelemään. Varmaan voisi sanoa, ettei mikään coni voi alkaa ongelmitta ja ongelmia meiltä löytyikin perille päästyämme. Kokispullo oli vuotanut kaverini matkalaukussa ja hänen valkoisessa puvussa olikin äkkiä hienot ja SUURET ruskeat kokisläikät. Saimme ne onneksi vessassa pestyä pois (Suuret pahoittelut siitä että varasimme yhden vessan lavuaarit melkeinpä tunnin ajan pukua pestessäni). Ja sinä, tyttö käytävältä, joka ystävällisesti lainasit meille hiustenkuivaajaasi puvun kuivaamiseksi: Suurkiitokset!!! Olit oikea hengenpelastaja tai ainakin cossin pelastaja.
Lauantaina aamu alkoi suhkot mukavissa merkeissä... Yöllä ei oikein ollut saanut nukuttua ja silloin satoi kun siirryttiin Sibbetalolle päin. Cosplaynäytös oli UPEA tapahtuma ja siitä suurimmat kiitokset ja kunnianosoitukset menevät Desu-kunille ja Igorille. Saitte kyllä hienon shown järjestetyksi. "Tiedän että haluatte sanoa sen. Sanokaa!!" '-Aawwwwww~~' Tietenkään cosplay näytöksessä ei saa unohtaa upeita esiintyjiä. Puvut olivat upeita, niin esityksetkin ja Dante~~ <3 Sai kyllä hienoa kuvamateriaalia siitä esityksestä. Kuvia tuli otettua lievästi sanoen ihan mukavasti ylipäätänsä koko paikassa.
Animekaraoke oli oli ihana ihana tilaisuus, vaikka sitä lauluvuoroaankin saikin odottaa tunnin ajan. Se oli lauantaina minä joka lauloin Spannerin kanssa sen FMA 2 alkulaulun Ready Steady Go:n xD Kuorolaulanta oli kyllä kivaa siellä muutenkin. Ainoat miinukset siellä olivat tilojen ahtaus, juuri lauluvuoron odottamisen kesto ja mikkien vähyys. Kenties hieman isompi tila ensikerralla että jononkin saa kulkemaan selkeästi ja pari lisä mikkiä odotuksen kulumaan nopeammin. Muuten kyllä Lahden sibeliustalon tilat olivat loistavat.
Hieno ajatus oli juuri laittaa myyntipöydät eri paikkaan. Nyt sieltä löytyi kunnolla tilaa, ettei kaikki olleet samassa kasassa etsimässä ostettavaa ja viemässä parhaimpia päältä.
Illan Yaoin pimeä puoli- luentokin oli kyllä jotain. Siellä oli hyvin mukava ilmapiiri, hyvät haastateltavat ja heidän perustelut sekä tietysti esimerkkikuvat ym. Osittain kävi sääliksi niitä muutamia miehiä siellä, mutta myös arvostus-plussat siitä että miespuolisiakin tuli kuuntelemaan luentoa.. öhöm homopornosta. Sääli vain kun omalta osaltani sunnuntain Yuri paneeli jäi väliin, mutta seura kyllä korvasi sen...
Lisäksi vielä Solar Princess ryhmän tanssiharkat. Oli hieno tavata suurin osa kasvotusten viimeistään silloin. Saa nähdä miten paljon porukat vielä muuttuvat ennen Aconia. Itse lienen sitten aika erikoinen ilmestys mustassa peruukissa. Mitä nyt Mercurykin taisi siitä mainita, että vaikea kuvitella blondia tyyppiä Marsiksi. Mutta kuitenkin oltiin varmaan hieno näky siellä kolmannella parvella kun mentiin askelia läpi ja harjoiteltiin xD Pari tyyppiä kunnolla jäi tuijottamaan ja mitä vielä kun jotkut veti sitä FFFightia parin metrin päässä x)

Omalta osaltani siis sunnuntai oli ilman muuta parempi päivä xD Mitä nyt oltiin kavereiden kanssa valvottu lauantain ja sunnuntain välinen yö ja olo ainakin alussa oli horroksessa. Aurinkoinen päivä veti kuitenkin lopulta ulos ja siellä pysyteltiinkin pidemmän aikaa. Tervehdykset vielä vaan kaikille niille Reborn cossaajille, jotka sattuivat/raahattiin paikalle niihin valokuvauksiin ja muuten vaan aikaa viettämään. Ottakaa muuten yhteyttä teitä kuvanneeseen Stellariin aka minuun, jos joitain kuvia mahdollisesti kaipailette. ^^ Kuten Bitenshikin jo aikaisemmin niistä pitsakekkereistä mainitsi niin oli se kivaa syödä kavereiden kanssa. Kahdesta kokonaisesta kotipitsasta kun sai lopulta syödä vain neljänneksen osan, sen yhden ylimääräisen palan kummitellessa... Pitsasta tuli myös äkkiä mieleen lauantai, Sinä Mukuron cossaaja, joka kilpailit siitä Tsuna pitsapalasesta ota yhteyttä xD Muutkin KHRn cossaajat, ottakaa yhteyttää~~
Twisterit siinä pihallakin oli kivaa, mitä nyt hameeni takia toimin sinä hyrrän pyörittäjänä xD Ja onnittelut vielä Irukalle niistä kahden ja puolen erän voitoista. Mafia tyyppien todellakin on santsattava hieman muihin asioihin pelkkien tapposuunnitelmien sijaan (Sikäli kun Vongola sitä niin tiukkaan harrastaa xD )
Sunnuntai saa siis kaikki plussat seuran puolesta, mikä tosin jätti vakituisen ohjelman vähemmälle, mutta kyllä sitä pärjäsi. Kiitokset vielä Spannerillekin, joka tuli minun ja kavereideni kanssa samassa hytissä Helsinkiin päin. Missasit kyllä paljon kun et tullut enää jatkoyhteydellä Turkuun, tosin oli ne aikaisemmat keskustelutkin aikamoisia. Aiheutimme varmaan melkoiset traumat eräälle suomalaiselle naiselle siinä meidän varaamassa perhehytissä, joka tosin enimmäkseen puhui kännykkäänsä ruotsiksi xD

Ja loppuun vielä viikonlopun parhaimmat lausahdukset: Desuu~~ ja Mukuroa suoraan purkista omassa mehussaan!!!
Tässä kaikki, ja Kyoko kiittää vielä kaikkia paikalla olleita ja järjestäjiä jne aivan loistavasta conista!!! Seuraavaa Desua odotellessa. Ciao!
And believe me I AM STILL ALIVE
I'm doing science and I'm STILL ALIVE
I feel fantastic and I'm STILL ALIVE
While you're dying I'll be STILL ALIVE
And when you're dead I will be STILL ALIVE

Katsotut animet

Avatar
Vanhus
Viestit: 84
Liittynyt: Ke Elo 30, 2006 16:08
Paikkakunta: Tampere

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Vanhus » Ma Kesä 08, 2009 21:27

Vielä humoristinen muisto, mennessäni cosplay ja seksi paneeliin jv virnisteli kun otin kuvallisen kelakortin esiin. Tosin ensin virnisteltiin että todella hyvä naamiaspuku kahden jv:n ja minun kesken.

Vanhus.
Ei ole Tyhmiä kysymyksiä, on vain idiootteja vastaajia.

Krigsi
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Touko 23, 2005 19:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Krigsi » Ma Kesä 08, 2009 21:45

Conin vesipisteet ja roskahuolto tulivat sen verta tutuiksi, että uskallan kommentoida muutamaa alkimohapin nostamaa pointtia.
alkimohap kirjoitti: - Biojätteen keräys. Joillain saattaa olla mukana niinkin terveellisiä eväitä kuin hedelmiä.
- Pantillisten tölkkien ja pullojen keräys. Jotkut käyvät conpaikan lähimarketista/-kioskista ostamassa täydennystä. Sen sijaan kynnys lähteä varta vasten palauttamaan sinne tyhjiä tölkkejä on suurempi. Jollain sunnuntaikioskilla ei ehkä palautusta edes ole. Siispä pari keräyskoria jonnekin -> hyvät taskurahat joillekin?
Sunnuntai-iltana kuulin itse Sibeliustalon vaksilta, että he ihan talon puolesta keräävät erikseen pantilliset tölkit+pullot. Luultavasti näiden erillinen keräys siis olisi ollut helposti toteutettavissa, mikäli tästä vain olisi ollut tieto. Biojätepuolesta ei ole tietoa, mutta jatkokysely on mahdollista. Noiden kanssa täytyy vain pitää mielessä se vähemmän ekologinen tosiasia, että olennaisinta on saada jäte conialueelta pois mahdollisimman sujuvasti. Pistetään kuitenkin muistiin ensi vuodelle ja katsotaan mitä on tehtävissä.
alkimohap kirjoitti: - Jokaisen vesipisteen yhteyteen tussikynä (narukiinnityksellä), jolla voi merkata oman muovimukinsa (irc-nikillään esimerkiksi). ;) Silloin pikariarsenaali ei kulu loppuun kesken kaiken. Tosi fiksu pitää tietysti mukanaan vaikkapa tyhjää virvoitusjuomapulloa.
Mukien säästämiseen kehottaminen oli rankasti improvisoitu ratkaisu siinä vaiheessa, kun kävi ilmi ettei meillä ollut niitä varattuna tarpeeksi. Ajatuksena oli että ihmiset olisivat itse säilyttäneet mukanaan/hollilla käyttämäänsä mukia ja täyttäneet sitten sitä uudelleen. Moni ilmeisesti tulkitsi kyltit kehotuksena jättää mukit pisteille yleiseen käyttöön. Hyvä hygienia yleensä unohtuu rankassa conituksessa, mutta mmm... tuota. Pannaan mietintöön varataanko ensi vuodelle vain reilummin mukeja vai mietitäänkö nesteytyskonseptiin jotain erityyppistä patenttiratkaisua.

Avatar
trickstar
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Kesä 08, 2009 15:31
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja trickstar » Ma Kesä 08, 2009 21:59

Kaikki oleellinen on tullut varmaankin jo sanottua, joten mitäpä sitä enää samoja juttuja jauhamaan. : D
Oli kyllä tähänasti yksi parhaiten järjestetyistä coneista jossa olen nelivuotisen conihistoriani aikana käynyt! Iso kiitos järjestäjille, avustajille, vieraille, esityksille, luennoille, cossaajille ja kaikille muille, jotka tekivät conista viihtyisän!

Avatar
Nezumi-chan
Viestit: 511
Liittynyt: La Loka 30, 2004 08:59
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Nezumi-chan » Ma Kesä 08, 2009 22:08

Joku täältä pyysi narikka kommentteja.

RAKASTAN teitä kaikkia! Homma toimi nopeasti ilman sen suurempia jonotuksia, itsestänne annoitte kaiken likoon. Meinasin itse hypätä seuraanne tiskin ylitse tilanteessa kun jossain vaiheessa oli ilmeisesti alimiehitys ja miehityskin vähän heikossa hapessa. Olitte kuitenkin kaikki enkeleitä ja nostitte varmasti myyntikojujen myyntilukuja kun tiesi, että kamaa pystyi ostamaan enemmän kun sitä conissa jaksaisi kantaa ;)

Mutta kakosasiaan...

DESU JÄRJESTETÄÄN SIIS UUDESTAAN!
(ainakin jos on desu-sivujen galluppia uskominen)
Only dead fish go with the flow

DeviantArt
Team108 - Suomen Suikoden Cosplayaajat
Conikuva galleria 2006-->

Avatar
Rianka
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Touko 25, 2004 09:08
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Rianka » Ma Kesä 08, 2009 22:08

No, eikös tässä olisi sitten omaltakin kohdalta pienen palautteen ja raportin paikka.

Tulin about ~viikon varoitusajalla säätämään conipaikalle karaokea, joten alustavat suunnitelmani "en tee tässä conissa mitään töitä, käyn vaan paneeleissa, otan kuvia ja hengaan yyper kuulisti koko conin ajan" - meni sitten siinä. X'D Eikä kyllä kaduta yhtään, vaikka koko coniajasta about 9 tuntia tuli istuttua vain karaokehuoneessa biisejä vaihdellen.

Karaokesta otan mielelläni kaikenlaiset kommentit vastaan, joten kertokaa rohkeasti mitä olitte mieltä. Voin kuitenkin jo tässä vaiheessa itse myöntää olevani täysin olen samaa mieltä kuin edelliset kommentoijat karaoken käyttöön varatun tilan (koivun) koosta. Koivu yksinkertaisesti kävi vain_liian_pieneksi innokkaalle conikansalle, jonka seurauksena jonoja syntyi ihan riittäviin mittoihin asti. Huomattuamme tämän tilan pienuuden, yritimme kyllä vaihtaa karaoken isompaan tilaa sunnuntaiksi Desustaffin kanssa, mutta valitettavasti yhtään Koivu-huonetta parempaa tilaa ei ollut. Oloa molempina päivinä kuitenkin helpottivat paikalle tuotu tuuletin. (Kiitoksia hirmuisesti JV:lle, jotka sen melkein kuin ajatuksen voimasta toivat paikalle. :D ) Muutenkin ohjelmanjärjestäjän puolesta kaikki conissa TOIMI, koska ongelma oli niin ei tarvinnut kuin soittaa Desupuhelimeen ja max.30min kuluttua soitosta asia oli hoidettu! Esim. kävin pyytämässä karaokehuoneeseen omalla tauollani vettä ja mukeja, ja palattuani huoneelle n.20min päästä, oli siellä 5 täyttä vesikannua ja hirmuinen pino muovimukeja. Tätä tehokkuutta riittää kuvaamaan vain yksi sana: MAHTAVAA.

Mitä nyt juttelin ihmisten kanssa, niin karaokea ehdotettiin jaettavaksi ensi vuonna kahteen isompaan luokkaan, mikä on mielestäni ihan kokeilemisen arvoinen juttu. Ainakin näin useampi pääsisi laulamaan enemmän, eikä jonottaa tarvitsisi niin pitkiä aikoja. Hienoa olisi, jos molemmat karaoket saisi vierekkäisiin luokkiin viriteltyä. Kiitokset nyt kaikille, jotka vierailivat karaokehuoneessa conin aikana ja toivottavasti teillä oli kivaa! (Ja pahoitteluni edelleen, että kaikki eivät päässeet laulamaan lopussa, vaikka jonottivat. :,< ) Erikoiskiitos vielä ihanalle Sebastianille joka tuurasi minua karaokehuoneessa, että sain pitää taukoja. Thanks dude, ilman sinua olisin ollut ihan hukassa. <3

Cosplaynäytös oli hieno idea, joka oli toteutettu mallikkaasti. Voin sanoa, että Igorin ihanat letkautukset olivat kyllä ihan omaa luokkaansa, enkä olisi näitä halunnut jättää näkemättä mistään hinnasta. Itsestä ainakin oli hienoa, että Desuconiin ei lähdetty tekemään cosplaykisaa sillä vanhalla peruskisakonseptilla, vaan jonain ihan muuna. Mutta muutama miinus kuitenkin jäi tästä hommasta vaivaamaan: jokin pieni aikaraja per osallistuja olisi voinut olla, sillä muutaman osallistujan kohdalla homma uhkasi "puuroutua". Ja toinen asia oli se, että sivukorvalla kuulin, kun jotain HYVIN ASIATTOMIA kommentteja huudeltiin jälleen lavalle, jotka olisi AIVAN HYVIN VOINUT JÄTTÄÄ SANOMATTA. Sinä siis joka tunnistat itsesi täksi kyseiseksi huutelijaksi, häpeä ja mieti ensi kerralla vähän käytöstäsi! [/pakollinen käytöswine]

Go-lautojen puuttuminen kyllä harmitti, mutta päivän pelasti Fujiwara no Sai cossaaja, joka ystävällisesti pyysi kanssaan pelaamaan omalla laudallaan. Voin sanoa, että tämä oli kyllä hieno hetki allekirjoittaneelle, kun pääsi pelaamaan yhden lempisarjan hahmonsa kanssa! Kiitos siis sinulle saino, että suostuit pelaamaan kanssani vaikka olen tälläinen n00b, enkä edes osaa pelata kunnolla~

Ja tottakai maid-kahvila täytyi käydä katsatamassa, kun kerran mokomassa käymiseen oli mahdollisuus! Hienoa oli, että maidojen puvut olivat yhdenmukaiset ja tarjoiltavien ruokien hinnat eivät olleet päätähuimaavia, vaikka alussa pelkäsinkin näin olevan. Harmillista vain, että pöytään piti jonottaa about 15-20min, mutta onneksi jonottamiseen ollaan jo vuosien mittaan totuttu. :D

Myupron esitys oli täyttä rautaa, eikä haitannut vaikka allekirjoittanut näki sen jo neljännen kerran. Ainoa mikä harmitti oli yleisön vähyys ja esityksen aikana mukaan lähtemättömyys, mutta liekkö tähän syynä vain aamu-unisuus?

Paljon oli nähtävää, enkä valitettavasti ehtinyt kaikkeen mihin olisin halunnut. Kyllä näin laadukkaasti ohjelmasta olisin itse maksanut sen lipun hinnan ihan mielelläni, enkä näe pahana asiana jos suomen coneissa tulisi enemmänkin pääsymaksuja jos taso tosiaan yltää jopa tämäntyyliseen spektaakkeliin.

MUUTA LYHYESTI

Sibeliustalo toimi paikkana upeasti! Tilaa oli niin sisällä kuin ulkona, hengitettävää hiuslakatonta/hajusteetonta ilmaa oli, opasteitakin näkyi. Vesipisteitä löytyi monelta nurkalta ja wc:tä riitti. Ainoa mikä conipaikassa pelotti oli ne järjettömän kokoiset portaat, pelkäsin nimittäin, että joku platformein varustautunut cossaaja rymistelisi ne alas pää edellä, mutta onneksi mitään sellaista ei käynyt.

+ Staff-passien taakse painetut puhelinnumerot olivat LOISTAVA KEKSINTÖ! Suosittelisin jokaista suomen tulevaa conia ottamaan tämän ihan tavaksi, sillä tämä säästi ohjelmajärjestäjiä/myyjiä/työläisiä/kaikkia muita otuksia vaivalta ja info kulki paljon nopeammin. Jos tuli hätätilanne johon tuli reagoinda heti, ei enää tarvinnut lähteä etsimään ensin jotain työläistä, joka etsi toisen työläisen..jne. Riitti vain yksi puhelinsoitto DesuInfoon ja asia hoidettiin sen max. puolen tunnin sisään.

+ Yleisilme ja vaivannäkö. Kaikki se pieni ja isompikin visuaalinen sälä (mm.banderolli, desunote, youtube- ja muut conia edeltäneet mainokset) toimi ja nostan kyllä hattua graafikolle ja kaikkia tälläisien pikkujuttujen huomioineille tekijöille. Ainakin Desunoten viimeisillä sivuilla ollut "ystäväkirja" pisti hymyilyttämään todella paljon.

Yleinen fiilis, jossa ei todellakaan ollut sellaista "me vastaan te" -asennetta, mitä (valitettavast) monessa conissa on ollut. Työntekijät olivat hirveän ystävällisiä, conikansa (muutamaa poikkeustapausta lukuunottamatta) samaten. Karaokehuoneessa jaksettiin taputtaa jokaikisen laulajan jälkeen raikuvat aploodit ja tiettyjen kappaleiden aikana (pokémonin suomitunnari, oivoi) koko sali ryhtyi laulamaan. Myöskin Ryuusuke Imain mukana olleet japaniotakut olivat äärettömän ystävällisiä ja heidän innostuneisuus ainakin tarttui minuun hyvällä tavalla. :)

Myyntipisteillä oli tilaa liikkua!

- Ainoa miinus tulee siitä, että muutama ohjelma näytti vähän hassusti olevan ohjelmakarttalla. Esim. animaatiokalvotyöpaja alkoi vasta klo:1.30, mutta sitä ennen shibarityöpaja (K18) kuitenkin pidettiin samoissa tiloissa. Muutakin K-luokiteltua ohjelmistoa pidettiin ihan alkuillasta, joten itseäni jäi vähän ihmetyttämään miksi animaatiokalvoja sitten tehtiin vasta ihan yön pimeinä tunteina :,D


Kiitos vielä conitealle, ohjelmajärkkäärille, kävijöille, meidoille, Desu-kunille, myyjille, JV:ille ja työläisille. Ensi vuonna uudestaan <3

...
Ainiin, psst. Varatkaa minulle jo työpaikka ensi vuoden tapahtumasta, olen 100% mukana menossa jo nyt!
Jotkut osaa, Jotkut taas ei

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja __ » Ma Kesä 08, 2009 22:31

Kysymys:
Johtuiko sitten shirarityöpajan 10 hengen limit narun puutteesta?
Narua kyllä olisi aina ollut jos tämä oli asian ongelma. :<

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Ti Kesä 09, 2009 00:12

【Jaakui】 kirjoitti:Kysymys:
Johtuiko sitten shirarityöpajan 10 hengen limit narun puutteesta?
Narua kyllä olisi aina ollut jos tämä oli asian ongelma. :<
Narun puute ei ollut syynä, vaan ohjelmajärjestäjän henk.koht. preferenssi pitää pienemmälle ryhmälle työpajaa.

Suosio kyllä yllätti meidät järjestäjät, joten ensi kerralla pyrimme saamaan kaikki kiinnostuneet tutustumaan tähän harrastukseen.

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Ti Kesä 09, 2009 00:59

Rianka kirjoitti: + Staff-passien taakse painetut puhelinnumerot olivat LOISTAVA KEKSINTÖ! Suosittelisin jokaista suomen tulevaa conia ottamaan tämän ihan tavaksi, sillä tämä säästi ohjelmajärjestäjiä/myyjiä/työläisiä/kaikkia muita otuksia vaivalta ja info kulki paljon nopeammin.
Tuo on kyllä keksitty jo aikaisemmin, joten mitään uutta siinä ei ole.
Who Dares Wins!

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Desucon 2009 - Jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja niidel » Ti Kesä 09, 2009 02:45

Se on siinä.

Desucon tuli ja meni. Omalta osaltani coni meni pääjärjestäjää cossaten, ts. puku päällä, kraka kaulassa ja kännykkä korvalla, juosten ympäri Sibeliustaloa aina kun jossain oli Tilanne päällä. Parissa ohjelmanumerossakin ehdin olla, ts. "fansubit, laki ja moraali" -luento, joka oli kokonaan oma projektini + olin panelistina blogipaneelissa, joka taas oli tyttöystävän käsialaa. Muutoin en ohjelmaa juuri ehtinyt katsella; paras suoritus taisi olla ~15 min yaoi-paneelia sekä animepeliluentoa - muutoin kännykkä pirisi ja sitten taas juostiin :-D

Joitain kämmejä oli - lipunmyynti-/lunastuspisteitä piti olla suunnitelmien mukaan 4+4 eikä 2+2 kuten nyt oli - tämän täytyy parantua ensi vuonna, koska kyse on kuitenkin tärkeästä asiasta. Totta myös että jo rannekkeen saaneille olisi pitänyt olla oma kulkuväylä, nyt meni jonotukseksi, mikä ei ollut tarkoitus. Ongelmana oli vielä se, että webmasterimme unohti erään laitteen tähän asentoon. Suunnitelma lunastuksen varalle ensi vuotta varten on jo.

Toiseksi, tiedotus siitä, että Sibeliustalolla ei saa nukkua, oli puutteellista - aluksihan näin oli tarkoitus tehdä, mutta suunnitelmat muuttuivat niin että nukkumatila paikan päällä oli vain työvoimalle. Tästä ei kuitenkaan tiedotettu kissan kokoisin kirjaimin tapahtuman etusivulla, mikä olisi pitänyt tehdä. Nyt jotkut saatiin hätänukkumaan Metsähallin parville joten tilannu pysyi kasassa, mutta jatkovuosia ajatellen varatkaa aina itsellenne majoitus jos ette ole varmoja siitä että jaksatte pitää omat moottorinne käynnissä koko tapahtuman ajan ettei tule paniikki yöllä. Joka tapauksessa pahoittelut tästä kämmistä.

Kolmanneksi go ja mahjong failasivat - ne olivat kaiken muun kiireen keskellä jääneet "mä luulin että sä teet"-limboon, ts. niistä ei vastannut kukaan. Erinäisiä henkilöitä kyllä pyydettiin niitä pitämään ennen conia, mutta kukaan ei vastannut kyselyihin definitiivisesti, ja tulos nähtiin paikan päällä (tai siis ei nähty, koska pelejä ei järjestetty...). Pahoittelumme tästäkin.

Kiitos kaikille hommissa olleille - minun ei tarvinnut hetkeäkään pelätä, että homma kaatuu käsiin ja tapahtumaa edeltävinä päivinäkään ei tarvinnut stressata siitä että kaikki menee hyvin, koska tiesin että tällä porukalla ei voi failata. Edelliseenkin liittyen säätöä ja hektisiä tilanteita ja epätietoisuutta järjestäjäpuolella kyllä oli, mutta positiivisena asiana ne eivät ilmeisesti kävijöille näkyneet, mikä oli hyvä :D. Kokonaisuutena sanoisinkin, että tapahtuma onnistui erittäin hyvin ja palautekin näyttää olevan pääosin erittäin positiivista. Negatiivisiksi koettuja asioita pyritään toki kehittämään, kyseessä kuitenkin oli Kehittyvien Conien Suomi ry:n tapahtuma ;>.

Alustavien tietojen mukaan Desuconissa olisi ollut jopa noin 2300 kävijää; tieto varmistunee lähipäivinä. Kiitos kaikille kävijöille, teidän ansiostanne Desuconista ei tullut DesuBite Failfest 2009 eikä pääjärjestäjän täydy kadota maan alle piiloon vihaisia ihmisiä, vaan Desucon järjestetään myös ensi vuonna.

Pääjärjestäjä kiittää ja kuittaa.

Ps. yksi valokuvaaja käski sanoa että täältä löytyy conikuvia.
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 43 vierailijaa