Tracon IV jälkipyykkiä

Keskustelu tulevista ja menneistä coneista, festareista ja muista valtakunnallisista animeharrastajien yleisötapahtumista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Elec
Viestit: 99
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Elec » Su Helmi 08, 2009 19:45

Jep. Oli kivaa päästä pitkästä aikaa coniin! Tykkäsin tosi paljon Traconista. Tilat yms. muut ovat tosi hyvät minusta (Vaikka minulla olikin ongelmia löytää taidekujalle).

Harmi vain etten tavannut kaikkia tuttujani/kavereitani jotka olisin halunnut tavata. Tai sitten en ehtinyt kuin moikata joitain. Tunnun olevan aina jotenkin 'kiireinen' coneissa vaikka en oikeasti teekkään muuta kuin hillun. Mutta oli mukava tavata niitä tuttuja ja tutustua uusiin tyyppeihin kanssa!

Olen ikuisesti kiitollinen kaikille joista sain ottaa kuvan koulun valokuvaus projektiini. Teistä oli tosi paljon apua minulle!
Kiitos myös kaikille jotka ottivat mielellään piirtämäni sarjakuvan vastaan (ja kehuivat sitä jälkikäteen!).

Toivotaan että ensi conissa on yhtä hauskaa! Kiitos vielä kerran kaikille.

Avatar
hillemon
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Heinä 15, 2008 21:13
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja hillemon » Su Helmi 08, 2009 20:14

Oli ihan mahtava päivä!!! Suuri kiitos kaikille ihanille ihmisille =)

Alkupäivä kului omalta osalta cosplay kisan aikataulujen mukaan (olin sora sukishon enkeleistä), jonka jälkeen seikkailua ympäriinsä, amv-näytös ja ff fightia.

Paikkoja oli ainakin aluksi todella vaikea löytää ja kysyttäessä tuntui ettei kukaan tiennyt mitään. Tämäkin kyllä korjaantui päivän mittaan :) Oli hienoa bongailla upeita cosseja ja ihmisiä oli mukavasti!!!!!!! Kaikki hyvä loppuu liian nopeasti :D
"demons to some, angels to others"

Avatar
Kappa
Viestit: 112
Liittynyt: La Elo 06, 2005 16:47

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Kappa » Su Helmi 08, 2009 20:21

Norie kirjoitti:Yksi asia vain hiukan ihmetytti. Jotkin järjestysmiehet (en siis puhu kaikista) olivat jotenkin.. kärttyisiä? Ymmärrän että heidän toimenkuvaansa kuuluu conipaikan "koossapitäminen", joka vaatii sääntöjen tarkkaa valvomista (ja luo omat paineensa, luulisin), mutta välillä tuntui aika kovalta. "Nyt siitä putken suulta pois", tai "Tässä ei kuvata, tuliko selväksi", "Ei tänne mahdu yhtään, vaikka kuinka yritätte", ovat aika voimakkaita lauseita höystettynä volyymillä.
Juu, saman seikan minäkin huomasin. Osa järkkäreistä (noh, ainakin se yksi miespuolinen josta täällä onkin jo sanottu) vaikutti aika kettuuntuneilta ja yli-innokkailta tehtäviinsä, joten jossain välissä tuli hieman ylivalvottu olo. Tuntui että ei olisi saanut missään jäädä paikalleen seisomaan. En ole kyllä käynyt coneissa pitkään aikaan, viimeksi Kirsikankukkaconissa vuonna 2005, joten ehkä tällaiset tiukat säännöt ovat sitten jo nykyään ehdottoman tarpeellisia, kun porukkaa taitaa coneihin tulla koko ajan vain lisää ja lisää. Mene ja tiedä. Eli tältä osin ainakaan tunnelma ei mielestäni kauhean rento ollut.

Kaikesta muusta olen kyllä tyytyväinen. Paljon myyntikojuja, ja vaikka niissä olikin enemmän tai vähemmän tungosta jatkuvasti, niin kylläpä niistä silti ehti saada haluamansa. Ja tietenkin paljon loistavia pukuja cossaajien yllä, harmi ettei itsellä ollut kameraa mukana, niin en saanut räpittyä kuvia. Erityisesti sydäntäni lämmitti hieno D ja Meier Link paricossi. Asia, jota kuitenkin cosseissa jäin ihmettelemään, oli se, että yhtään Gravitation-hahmoa en nähnyt. Mitä ihmettä on tapahtunut? :D Sakurassa oli Shuicheja ja Ryuicheja ja Tohmia vaikka muille jakaa. Olen tainnut olla aivan liian kauan poissa piireistä.

Ja sitten yksi pieni asia vielä: "Ilmaisia haleja/Saa halata/tms" oli aivan liikaa. Niitä näkyy joka toisella, joten siksi niistä alkaa kuivua se idea jo. Mutta ei kai siinä mitään.

Mutta kokonaisuudessaan siis ihan kiva kokemus. Kiitokset kaikille!

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Su Helmi 08, 2009 20:23

NO OLIPAS JÄNNÄÄ

Joo, tultiin nähtiin ja mentiin. Tracon oli tänä vuonna aika pitkälti samaa settiä kuin viime vuonna, lähinnä tuli hengailtua tuttujen naamojen seassa ja Desuconin lipunmyyntihuoneessa jossa oli saletisti parempi meininki kuin muualla conissa yhteensä! (Ois kantsinu käydä ja kiitokset Traconin järjestäjille Teosto-maksuista ;>)

Ohjelmaan ei tullu kauheesti osallistuttua, koska ei sitä kauheasti löytynyt luokassa "kiinostava", mutta tuli sitä käytyä kuuntelemassa miten huijataan ihmisiä (Conin toteuttaminen-paneeli) ja tämän foorumin käyttäjien naamoja tuli myös katsottua, vaikka he eivät itse tuntuneet tietävän, että ketä ovat! Aika kului todella nopeasti ja kauheasti ei tullut uusia tuttavuuksia tehtyä, toivottavasti viides Tracon ymmärtäisi jo olla kaksipäiväinen :|
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

khrestel
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Touko 23, 2005 20:58

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja khrestel » Su Helmi 08, 2009 20:33

Rora kirjoitti: Oli myös vähän kurja huomata, että info ei ollut kulkenut ohjelmankaan kohdalla ja cosplay-luento pysyi sitkeästi cosplay-työpajana ilmoituksista huolimatta. Myöskään mitään ohjelmakuvausta sille ei ollut, eikä sitä oltu mainittu ohjelmalehtisessä sanallakaan. Samoin itse tilat olisi voinut merkitä hieman paremmin. Ihan yksinkertainen A4 ovessa, jossa olisi mainittu, mitä ohjelmaa ja mihin aikaan pidetään, olisi varmasti toiminut. Jälkeenpäin sain kuulla, että useampi olisi tullut kuuntelemaan luentoa, jos olisi löytänyt paikan tai siitä olisi infottu paremmin. Harmi sinänsä, mutta minkäs teet.

Myyntiosastolla herätti myös aikalailla kummastusta se, miten tilat pitäisi saada klo 19.00 mennessä tyhjiksi, kun väkeä virtasi vielä reilusti yli kuuden, jo tapahtuman sulkeutumisen jälkeen, eikä kukaan huutanut ihmisiä pihalle. Tähänkin tuli lopulta ratkaisu, mutta tuli kyllä aika tiukka pakkaus- ja roudaustahti.
Ohjelman kohdalla ongelma on havaittu. Ohjelmavastaavat olivat valitettavasti tehtävissään ensimmäistä kertaa ja ajoittain hämillään. Ohjelmalehdestä puuttui kuvauksia siitäkin syystä, että niiden painatusaika on 9 työpäivää. Jos ohjelmakuvaus oli lähetetty vastaaville ajoissa sitä ennen, siinä tapauksessa syy on yksin vastaavissa. Joiltakin ohjelmanumeroilta kuvauksia ei valitettavasti saatu useista pyynnöistä huolimatta.

Päättäjäiset alkoivat klo 18:30 ja ne oli tarkoitus saada päätökseen noin klo 19. Jos myyntipöydät olisivat olleet silloin vielä paikoillaan, ihmisiä ei olisi saatu ulos vaan he olisivat jääneet myyntialueelle. Päättäjäiset kuitenkin venyivät jonkin verran. Logistisesti tyhjentäminen olisi pitänyt suunnitella paremmin, se on totta.

Avatar
Unita
Viestit: 474
Liittynyt: La Syys 16, 2006 13:39
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Unita » Su Helmi 08, 2009 20:55

Hyvä coni oli kuten Traconilta saikin odottaa. Tällä kertaa tosin vietin conin eri tyylillä, eli en ravannut kuvia ottamassa vaan ihan chillasin ja bongattuani muutaman Gintama-cossaajan jäin kiusaamaan heitä.

Cosplay-deitti (nimi näyttää vaihtuvan vähän väliä) sujui mielestäni varsin hyvin. No muutamat risut on kuitenkin annettava Traconin puolelle.
- Myös meidän ryhmämme nimiä puuttui tuosta ohjelman pitäjä -listasta.
- Pääsimme saliin vasta tasalta, vaikka puhuttiin että tilat päästään varmistamaan 10-15 min ennen ohjelman alkua.
- Lisäksi salista ei löytynyt pyytämäämme sermiä.

Sermin paikalle hommaaminen ja myöhäinen sisäänpääsy veivät itse ohjelmalta ikävän paljon aikaa. Tästä johtuen itsekin pääsimme ulos joskus tasan pintaan juuri seuraavan ohjelman tieltä. Mistä lie moinen viivästymisputki alkanut.
Näin ihan vain tiedoksi. Mutta muuten kaikki meni vallan mainiosti. Kiitoksia hyvästä tilasta.

Avatar
Biitti
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 15:20
Paikkakunta: Tampere

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Biitti » Su Helmi 08, 2009 21:06

Mlaa kirjoitti:Erikseen täytyy myös mainita, että deittiohjelman Vincent ja Reno olivat loistavia,
Reno kiittää! Kiva tietää, että ihmiset jaksoivat katsella minunkin pärstääni. 8'D

Voisin toki aloittaa Traconin miinuksilla. Minulle ei pahemmin tällaisia järjestelypuolen huonoja puolia tullut esille, mitä nyt haluaisin muistuttaa jokaisia ohjelmanjärjestäjiä että ohjelma lopetetaan silloin, kun se pitäisi lopettaa. Jokaiselle järjestäjälle oli taatusti annettu tieto, että ohjelmien pitäisi loppua varttia tai kymmentä minuuttia ennen sitä annettua aikaa, että sali saadaan tyhjennettyä ja toinen ohjelma valmiiksi. Deittiohjelman järjestäjinä jouduttiin odottamaan YLI tasaan asti, että edes pääsimme sisälle saliin ja senkin jälkeen paikalta puuttui se elintärkeä sermi. Tästä syystä (jaehkäosittainjuontajienpälätyksenkintakia) shoujo-ai kierroksemme jäi minimalistisen lyhyeksi. Elikkä PITÄKÄÄ NIISTÄ AIKATAULUISTA KIINNI. Se aika minkä te käytätte, on aina joltakulta pois. Minäkin ensikertalaisena ohjelman järkkäämisessä tiesin sentään tämän verran.
Ja Unita näköjään ehtikin valistaa tästä. 'D

Plussaa: kävijät olivat tällä kertaa minusta paljon huomaavaisempia mitä viime vuoden Traconiin voi verrata. Isot massat eivät tukkineet niin tuhottomasti käytäviä, cosplaykuvausta kyllä harrastettiin väärissä paikoissa mutta ei todellakaan niin paljon kuin viime vuosina on totuttu.

JA ISO KIITOS ENSIAPUPORUKALLE. Onnekseni yllättävän nenäverenvuodon sattuessa (...se ei ole niin hauskaa miltä se kuulostaa) olin lähellä Zipiä ja tiesin missä ensiapupiste sijaitsi. Kiitos teille kun autoitte ja otitte vielä ne puristavatkin kengät jalasta kun pyysin. 8'3

...anteeksi jos pelästytin conikansaa yllättävällä verenvuodollani (tosin tunsin itseni vähän rakastetuksi niiden "Voi herranjumala RENO! D'8" tokaisujen saattelemana 'D) ja en jättänyt mitään kovin traumatisoivia veriläikkiä lattialle. Tämän episodin jälkeen poistuinkin paikalta tupot nenässä.

Oli hauskaa ja taatusti unohtumaton con! Ehdottomasti haluan tulevaisuudessa olla enemmänkin mukana järjestystoiminnassa, oli mahtavaa päästä edes hiukan "ineen" näihinkin hommiin. Tässä haluaisinkin muistuttaa kaikkia conikävijöitä, että kunnioittakaa ja kiittäkää coninjärjestäjiä niin paljon kuin pystytte. Olen tässä kärsinyt koulukiireidenkin keskellä ohjelmanjärjestykseen liittyvää stressiä vähän väliä ja minun osani ei ole ollut sentään se suurin ja vaikein, kaukana siitä. Rispektiä!

EDIT: Niin ja mitä taas toisesta hommastani, eli Chocobollista, voisin avautua niin ei se minunkaan mielestäni ihan putkeen mennyt. Ohjelman alkuperäinen ideoija ja päävastuussa oleva järjestäjäkaverini nimittäin ei ollut päässyt lähtemään riittävän ajoissa, eksyi Tampereelle ja en saanut häneen yhteyttä edes kännykällä kun mokoma päätti mystisesti hajota conin ajaksi. Voitte siis kuvitella sitä kauhua mitä kokee kun siinä tilassa on ihmisiä, jotka odottavat ohjelmaa jota minun pitäisi nyt sitten yksin odotuksia vastaan ruveta juontamaan ja kun en edes ihan tarkkaan tiedä mitä sen päävastaajan mielessä oli.
Kiitokset kuitenkin innokkaille pelaajille (...nyt tiedetään mitä Org XIII TODELLA tekee vapaa-aikanaan), te pelastitte ohjelman! 8'3 Chocobollia ei näillä näkymin uudelleen tule, ellei minua siihen kunnolla lahjota. Eli kiva jos jotkut tykkäsivät, anteeksi jos jotkut eivät tykänneet. Ensikertalaisia sitä oltiin ja molemmat ihan omissa kiireissä nilkkoja myöten muutenkin.

Avatar
Echramath
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 19:34
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Echramath » Su Helmi 08, 2009 21:14

Ei tämä nyt oikeasti ole ihmisen hommaa. Roudari-kameramies-dualclassina conin parissa tuli riehuttua perjantai-iltapäivästä launtai-iltaan. Tänään heräilin ehkä puolilta päivin enkä ole jaksanut tehdä koko päivänä oikeastaan yhtään mitään. Jonkinlaisten havaintojeni mukaan minulla on edelleen jalat. Epäilen, että niitä voi jo huomenna käyttää kävelemiseen.

Kuten jo mainittua, minulla oli jonkinmoisia vaikeuksia saapua paikalla, satun näet asumaan pahimman kansainvaellusreitin varrella. Olisi tietenkin voinut saapua jo aikaisemmalla vuorolla. Se olisi toisaalta tarkoittanut, että nukkua olisi voinut vielä edelleen vähemmän. Hankin kohta Hummerin ja se on ihan tarkkaan TKL:n syy ja vika.

Kehitys jatkuu sellaisena kuin ennenkin: suomalainen animeskene sen kun vain paisuu ja paisuu, ja tätä menoa se ei enää mahdu minnekään. En muista ennen nähneeni, että minkään conin päättäjäiset olisivat niin suositut, että koko sali tulisi täyteen. Tosin jahka viimeinenkin virallinen cosplay-palkinto oli annettu, alkoi julmettu kansainvaellus. Olikohan viimeinen laiva lähdössä pääkaupunkiseudulle vai mistä moinen... (joka tapauksessa instant-nukketeatteri oli ilmiönä hupaisa).

Onhan tässä selvä sukupolvi- ja genremuuri jo havaittavissa. Jos en olisi ollut työvoimaa, olisin kaiketi tullut paikalle, olihan ohjelmassa joitakin mielenkiintoisia paneeleja ja esityksiä, joita en nyt tietenkään onnistunut näkemään. Pukuiluskene ei ainakaan jaksaisi kiinnostaa niin paljoa, että viitsisi panostaa siihen kaikkeen jonottamiseen, joka liittyy siihen, että sitä ylipäätään pääsee seuraamaan. Kuitenkin, jos on mahdollista, että nuoriso lukee sarjakuvia ja pukeutuu hassuihin asuihin sen sijaan, että sekaantuisi juopotteluun, urheiluun, uskonnollisiin herätysliikkeisiin tai muuhun epämääräiseen, pakkohan sitä on olla omalla työpanoksellaan tukemassa.

Avatar
Ashita
Viestit: 18
Liittynyt: To Joulu 06, 2007 19:22
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Ashita » Su Helmi 08, 2009 22:54

Laitetaanpas nyt jotain sanaista tännekin~
Oli todella mukava con! Vaikka emme tehneetkään kavereideni kanssa con-historiaa ja ilmestytty ajoissa paikalle (oltiin paikan päällä siinä vähän ennen kahtatoista, pari tuntia conin alun jälkeen, niinkuin ollaan oltu varmaan jokaisessa conissa...-_-''), se aika minkä paikalla olimme oli mahtavaa~
Ja tämä oli kuitenkin ensimmäinen con kesän Animeconin jälkeen, oli niin kivaa olla conissa pitkästä aikaa!

Kiitos kaikille conissa olleille, oli todella hauskaa. Erityiskiitoksia voisin sanoa tietenkin omalle con-porukalleni (Mista, Chirrchiru ja Nightroad), jonka kanssa on aina kivaa olla conissa~~ <3
Kiitos Elecille (sain häneltä ihanan doujin~<3) ja muille tutuille ja vähemmän tutuille joita näin, halasin ja joiden kanssa juttelin~
Sitten tietenkin kaikille kuvaajille jotka kuvasivat cossini! Jos tiedät kuvanneesi myrkyllisen vihreäpäisen, muodokkaan C.C.-cossaajan (sarjasta Code Geass), laitahan yksäriä tulemaan, linkkiä kuvaan tai pyydä sähköpostia tai meseosoitetta niin voit lähettää kuvan minulle ^^
Sitten vielä kiitos Code Geass -photoshoottiin osallistuneille~ Shootti jäi hieman suppeaksi, mutta ihmiset olivat todella mukavia : D Myös tästä shootista jos löytyy kuvia, ilmoitusta minulle, kiitos ^^~~

Ja täytyypä vielä sanoa, että varmasti yksi mieltä kohottavimmista asioista coniin liittyen oli varmasti se, kun sunnuntai-aamuna selailen Aamulehteä, ja löydän oman cossiryhmäni sieltä suuresta kuvasta! Tuli todella kiva olo, vaikka toimittaja olikin sotkenut asiat ja kuvateksti oli erittäin virheellinen...
Viimeksi muokannut Ashita, Ma Helmi 09, 2009 02:16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
In order to kill you,
no matter how much darkness lies ahead,
I will push through it.
No matter what, I will obtain power.
From now on, I will be an avenger!

Linkki

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Helmi 09, 2009 00:21

Löytötavaroista

Lyhyt versio

Odottakaa viikko-pari. Sen jälkeen ilmoitamme Traconin web-sivuilla mitä kautta löytötavaroita voi tiedustella.

Pitkä versio

Homma etenee niin, että lähipäivinä Traconin kaikki tarvikkeet ja tarpeet, sekä yli jääneet kuluvat tarpeet, monikertakäyttöiseksi hankitut esineet, omat ja lainatut sekä mysteerit - kuten siis löytötavarat - roudataan yrityksemme varastoon. Sitä tavaraa on yli pakettiautollinen. Kunhan tavara on saatu kaikki perille, vähitellen ryhdymme lajittelemaan sitä läpi. Löytötavaroiden etsimisen lisäksi pitää katsoa läpi mitä voi käyttää uusiksi, paketoida sopivasti, hankkia säilytyslaatikoita, puhdistaa ja muutoin huoltaa joitain esineitä, tehdä listaa, postitella lainatuotteita ja monenmoista muuta pientä.

Tähän menee aikaa, arvioisin että pari viikkoa koska sitä ei aivan täysipäiväisesti voi tehdä. Kun se on tehty, löytötavarat paikallistuvat erikseen muusta tarpeistosta. Sitten pyydän webhamsteria ilmoittamaan Traconin web-sivuilla miten löytötavaroita voi kysellä. Maltti on siis valttia nyt. Ja lienee poliittisesti korrektia muistuttaa, että lainatarvikkeet rullaavat kivasti conista toiseen. Seassa on useamman eri yhdistyksen omistamia tarpeita. Näitä tarpeita on sovellettu useammassa Traconissa, Tampere Kuplii -festareilla, Anime/Finnconeissa, Kemin ja Helsingin Sarjakuvatapahtumissa ja monissa muissa paikoissa. Hyvä säilytys ja lajittelu siis ovat varsin suuren porukan etu, huomioiden mikä määrä väkeä erinäisissä tapahtumissa käy ja nauttii niiden järjestelyistä.

Avatar
Morndulin
Viestit: 144
Liittynyt: To Syys 29, 2005 12:28
Paikkakunta: Joensuu

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Morndulin » Ma Helmi 09, 2009 00:35

Tracon ohi ja nyt jopa ehtinyt hieman hengähtää ja rauhoittua conin jälkeen, jotta pystyy tännekin jotain kirjoittamaan.

Kyseessä oli toinen traconini (en jaksa laskea moneski coni) ja edelleen minusta kyseessä on äärimmäisen hyvä tapahtuma aloittaa conivuosi. Tilat ovat erinomaiset (joskin rappusten tepastelu KORKEISSA platformeissa alkaa jossain vaiheessa sattua hyvinkin paljon jalkoihin.. mutta mitä vain cossin eteen) ja ainkin minun kokemukseni mukaan hommat pyörivät hyvin.

Ainoat miinukset oikeastaan johtuvat muutamista yksittäisistä ihmisistä, jotka lupaa kyselemättä kävivät päälle ja/tai räpelsivät lupaa kysymättä miekkaani. (se ei ole kohteliasta, oikeasti. Jopa minunlaisella pitkäpinnaisella ihmisellä menee hermot jos helposti hajoaviin tavaroihin kosketaan ilman lupaa.)

Isot kiitokset kaikille muille ihanille ihmisille, teidän ansiostanne sitä jaksaa käydä coneissa. (Ja näin erikseen vielä kiitokset juontoparilleni, jonka juttujen takia oli vaikea yrittää pysyä pokalla ja Kyuulle, joka tarjosi yöpaikan.)

Saatan vielä lisäillä tänne jotain, jos ehdin/jaksan/muistan, mutta tällä hetkellä LD/Morni/Kanda Yuu kiittää ja kumartaa.
Homoilla on hauskempaa.

DeviantArt

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ma Helmi 09, 2009 01:09

Huomenta!

Heräsin tuossa 18:30 sunnuntai-iltana saatuani vähän univelkaa kiinni. Ilta onkin mennyt sitten palautteen ja conin raha-asioiden hoitamisen kanssa. Conin jälkeen onkin sitten aika kolmannen coniteavastuuni toteuttaminen eli kaatovastuullisena pitää laittaa tälle upealle työvoimalle pystyyn sellaiset kekkerit ettei näiden tarvitse kahdesti kysyä itseltään: "Oliko tämä sen arvoista?" Työvoimana kannattaa olla, siitä on paljon etuja. :-)

Yhtenä conin turvallisuusvastaavista joudun nyt esittämään anteeksipyynnön oman henkilökuntani puolesta niille conissa kävijöille jotka kokivat käytävillä annetut "liikkukaa!" ja "Tässä ei saa kuvata!" käskyt törkeiksi. Olen osaltani vastuussa asian huonosta tilasta parilta osin:

1) Järjestyksenvalvojien sekä yleisnakkihenkilöstön määrätarve aliarvioitiin, siitäkin huolimatta että Traconissa oli kaksinkertainen määrä (30 henkeä) JV:itä edellisvuoteen verrattuna jatkuvasti töissä. Tämä johti siihen että henkilöstömme ei päässyt pitämään tarpeeksi taukoja ja työvuorot venyivät koko tapahtuman mittaisiksi aiheuttaen varmasti JV:ille stressiä ja asiakaspalvelualttiuden tippumista. Pyrimme seuraavalla kerralla lisäämään taas henkilöstöä.

2) Osa yleisnakki- ja järjestyksenvalvontahenkilöstöstä oli ensi kertaa conissa töissä, joten selvästi tarvitaan poliisin koulutuksen lisäksi myös tarpeellista con-asiakaspalvelukoulutusta.

Kuitenkin toivon jatkossakin arvon conissakävijöiltäkin hieman ymmärrystä noihin komenteluihin. Herjauksia en sulata työvoimaltani, mutta asialliset "jatkakaa liikettä" ja "älkää kuvatko tässä vaan tietotalon 2. kerroksessa" ovat järjestyssääntöjen mukaisen toiminnan varmistamista. Pyydän myös yleisöltä ymmärrystä sille että Sähkötalon ja Tietotalon välisellä käytävällä pysähtymällä edes muutamaksi sekunniksi saattaa seisauttaa puolen tuhannen ihmisen liikkumisen. Itse pyrin näissä tilanteissa aloittamaan komentoni sanalla "anteeksi" ja lopettamaan ne sanaan "kiitos".

Kaiken kaikkiaan kiitos kuitenkin yleisölle, sillä pahoja ongelmia paikalla ei syntynyt ja valtaosa osasi valita hengailualueekseen siihen tarkoitetun tietotalon 2. kerroksen. Tutustukaahan jatkossa myös järjestyssääntöihin vaikkapa tapahtumien webbisivuilla, sieltä selviää oikein helposti millä keinoilla ikäviltä tuntuvat JV-komennot onnistuu välttämään.

- Sandi

Traconin turvallisuus-, talous- ja kaatovastuullinen
- Sandi / sandi ät iki piste fi

Avatar
Chirrchiru
Viestit: 23
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 23:27

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Chirrchiru » Ma Helmi 09, 2009 02:02

Omasta puolestani myös kiitokset ihanasta conista niin järjestäjille kuin muillekin hillujille. Hauskaa oli, enkä minä ainakaan kokenut järjestysmiehiä epäkohteliaiksi, vaikka toisaalta eivät ne minulle paljon mitään missään vaiheessa sanoneetkaan. Kuuluin samaan seurueeseen kuin Ashita, ja harmi tosiaan, että onnistuimme taas feilaamaan ajoissa olemisen, avajaiset olisi ollut kiva nähdä, sillä ainakin päättäjäisistä pidin. No, ehkä seuraavassa conissa!

Chobitsin Chiin Blue Angel -taidekirjapuvussa (se Chii, jolla oli vedenvihreä mekko, sillä ostamassani taidekirjassa väri ei ollutkaan vaaleansininen, kuten nettikuvissa) cossailin Freyani kanssa ja ihan hyvin meni. Suurinta murhetta lienee aiheuttaneen peruukki, joka kävi läpi jo kolmatta coniaan ja sen seurauksena myös hidasta kuolemaa. Tällä kertaa ei kuitenkaan edes ollut kengissä korkoja, joten jalatkaan eivät kipeytyneet ja onneksi sää pysyi suotuisana, eikä ollut sellaista hirviöpakkasta kuin viime vuonna. Haittaa oli vain hieman pitkästä takahelmasta, sillä vaikka sitä yritinkin ahkerasti nostella, tallailivat ihmiset sille melko useinkin ja Duon lattioita sillä tuli siivoiltua myös.

Populaa oli paljon, mutta ei sekään minua niin paljoa häirinnyt, tosin halikylttiläiset alkavat olla melko ärsyttäviä melkoisessa määrässään. Hymyn irroitti lähinnä vain eräiden vähän kekseliäämpien "Tree Hugs" -kyltti. Kigurumit näyttävät myös lisääntyneen aika tavalla, mutta minusta ne ovat vähän "laiskan pukuja", eli "halusin pukeutua, mutta en jaksanut tehdä cossipukua". Anteeksi täysin subjektiivinen mielipide. Cossaajia (ainakin tasapaksusta mustasta massasta erottuvia) tuntui olleen kuitenkin suhteellisen vähän tänä vuonna? Lisätilat olivat oikein hyvä asia, paikasta toiseen liikkuminen ei ollut niin tukkoista, vaikka muutama hassu nyt putkessa taisi hieman pysähtyäkin välillä. Ihailen myös suuresti kekseliäisyyttä A-salin tapahtumien videoinnissa muihin saleihin, jotta useampikin saattoi seurata ohjelmaa. Myös narikan väki oli kiitettävän tehokasta ja joustavaa, vaikka pussukoiden ja kassien kanssa tulinkin hieman säädettyä. Järjestely toimi siis ihan yleisesti minusta hyvin, enkä löydä naputtamisen varaa kuin roskisten vähyydestä.

Ostettua ei tullut onneksi kovin paljoa (olen köyhä), vaikka moni myyntipöytä kavalasti houkuttikin. Mukaan tarttuivat vain Fantasiapelien tilaukseen laittamani pari mangaa. Olen todella iloinen, että TB 09 ehti sittenkin paikan päälle, joten kiitokset myös Fantasiapelien ahkeralle väelle. ^^ Myös Egmontin pöytään kehuja hyvistä mandariineista, vaikka siinä yhdessä melkoisesti siemeniä olikin.

Harmittamaan jäi vain se, ettei päästy Kyuuta halaamaan, sillä aluksi se näytti liian kiireiseltä, jottemme viitsineet häiritä ja kun viimein pääsimme sopivan tilaisuuden tullen olkapäälle taputtamaan, niin karkuunhan se lähti (ei huomannut tungoksessa...).

Tuttuja oli tietenkin aina kiva tavata. Jos tätä lukevat, niin erityiskiitos ainakin Elec&co.:lle, Jesmolle (onnea!) ja (ex-)kliseeläisille (anteeksi hörhöily, kasvomuistini on surkea...) ja sinullekin, jonka unohdin tästä. Ja tosiaan minultakin lämmin kiitos omalle porukalle, ihania olette. Yeah, Aamulehdestä tuli oma naama bongattua.

Kesää ja tulevia coneja odotellessa! =)

// Ai niin, hämmentämään jäi myös erään kaksikon huutelu "Epic fail!", kun pikkuseurueemme kulki ohi "matkavarusteissa" eli peruukit ym. hankalat osa riisuttuina, talvitakeissa ja pipot päässä kohti narikkaa käytyämme Duossa syömässä. En ole varma oliko tämä huuto tarkoitettu meille, mutta ainakin meihin päin katsoivat. Omituinen ja töykeä tapa, jos saan sanoa, sillä eivät kai he oikeasti olleet niin tyhmiä, että luulivat meidän olevan cosseissamme?
Viimeksi muokannut Chirrchiru, Ma Helmi 09, 2009 03:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Get stupid. Don't stop it.

Avatar
Amoeba
Viestit: 38
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 18:55
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja Amoeba » Ma Helmi 09, 2009 02:53

Noh, jaanpa lisää vastauksia tai huomioita kommentteihin.

Näin jälkikäteen hiukan huvittaa, kuinka muutama henkilö on kommentoinut ohjelman paljoudesta -- tuossa loppusyksystä itsellä oli kuitenkin jonkunlainen paniikki conitean kokouksissa siitä, kuinka ohjelmaa ei tuntunut olevan yhtään. Hyvä että ilmaantui. Muistutan myös, että jos on kiinnostunut monista eri asioista, on ohjelmaa yleensä enemmän kuin mitä kerkiää katsomaan; meilläkin saleja, luokkia ja muita tiloja ohjelmalle oli kuitenkin lähemmäs kolmekymmentä.
Nezumi-chan kirjoitti:Ja conikuvaus ei tietenkään toiminut lainkaan. Katsottiin vaan koska pokejen silmä välttää ja itseasiassa eräältä järkkäriltä kysyttäessä tämä sanoi, että kunhan menet reunaan, ettekä tuki käytävää. Että se siitä säännöstä.
Kerron tässä vaiheessa pienen salaisuuden: ei meitä oikeastaan kiinnosta, missä ihmiset kuvaavat toisiaan. Se mikä meitä oikeasti kiinnostaa on että kävijät pystyvät liikkumaan. Yleensä homma vaan menee niin, että eniten muita kävijöitä - mukaanlukien ne, joita halutaan kuvata - tulee vastaan ahtaissa tai vilkkaasti liikennöidyissä paikoissa (logiikka-pojo kaikille jotka keksivät miksi :) ). Ja yllättäen niissä ahtaissa ja vilkasliikenteisissä paikoissa se kuvaaminen myös tukkii pahiten. Jos järkkäri näkee, että kuvaamisenne ei haittaa, hän voi niin sanoa. Sääntö on olemassa sitä varten, että siihen viitaten voidaan työntää paikkoja tukkivat henkiöt pois tukkimasta.
Subbi kirjoitti:En oikein pitänyt paikasta missä FFFighti pidettiin, eli toisin sanoen pommarista. Portaita ei ollut kiva mennä pitkän mekon kanssa korkokengillä.
Jossain välissä mietin, olisiko pitänyt jotenkin opastaa tai rajata hissin käyttöä (se oli vapaasti käytössä), mutta kaikessa muussa coninkasauskiiressä se jäi sitten kävijöiden henkilökohtaisen havaitsemis- ja harkitsemiskyvyn varaan.
hillemon kirjoitti:kysyttäessä tuntui ettei kukaan tiennyt mitään. Tämäkin kyllä korjaantui päivän mittaan
Siinä on erinomaisesti tiivistetty conien todellisuus. (Sitä voi suunnitella vaikka kuinka, mutta aina itse tapahtumassa tulee odottamattomia asioita.)
Kappa kirjoitti:Ja sitten yksi pieni asia vielä: "Ilmaisia haleja/Saa halata/tms" oli aivan liikaa.
Näin järjestävän tahon edustajana en kehtaa kommentoida asiasta. (Ja ettei jää mietityttämään, se puhtaasti henkilökohtainen mielipide on että niitä lappuja on ihan liian monella, keksikää jotain persoonallisempaa. Vaikka "Hali kaikille, jotka kertovat miten löydän Lennon Päiväni")
Bitenshi kirjoitti:Ehdottomasti haluan tulevaisuudessa olla enemmänkin mukana järjestystoiminnassa, oli mahtavaa päästä edes hiukan "ineen" näihinkin hommiin.
Tämä taitaa olla kauneinta, mitä olen tänään lukenut.
Echramath kirjoitti:Tosin jahka viimeinenkin virallinen cosplay-palkinto oli annettu, alkoi julmettu kansainvaellus. Olikohan viimeinen laiva lähdössä pääkaupunkiseudulle vai mistä moinen... (joka tapauksessa instant-nukketeatteri oli ilmiönä hupaisa).
Joo, tuosta jäi itsellekin vähän paha maku suuhun. En usko että kyseisten henkilöiden oli tarkoitus olla epäkohteliaita, mutta...

Ja sitten pitäisi ruveta taas yrittää selviytyä posti-coniittisesta depressiosta :| (eli siis yhdistelmä tapahtumarikkaan viikonlopun jälkeistä arkea ja sitä, ettei ole enää sitä isoa projektia hoidettavana). Mutta Yotsubalta kukan saaneen liikenteenvalvojattaren sanoin: "Jaksaahan tätä."
"Woah!! That's the first volume, with a foil cover, of the ultra-rare Pretty Combat Communist Rika-chan OAV series!!!"
Okashina Okashi

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tracon IV jälkipyykkiä

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Helmi 09, 2009 02:56

Ensin cosplay-jutskia. Ensinnäkin, näin saliputkivänkärinä kiitokset muille saliputkivänkäreille. Eli heille, jotka opastivat ja auttoivat kisaajia salien TA ja TB välisellä käytävällä. Varsinaisten putkimiesten ja -naisten lisäksi Lohkun fanservice teki oikein hyvää. Järkyttävän painavia vaan ne ovet, teki työtä leikkiä toista tuntia ovistopparia. Ensi kerralla investoimme moiseen luksukseen puolitoista euroa.

Lupasin myös cosplay-vastaavalle, että postitan ne palkinnot, joita ei oltu lunastamassa conissa. Malttia kuitenkin tässä, nekin ovat osassa tavaroita joita on paljon.

Mainittakoon myös, että Aamulehden persoona oli rullaillut pitkin conia ja valinnut 9 pukua ja pukuilijaa heidän omaan äänestykseen. Aikaa on keskiviikkoon 11.2 asti ja osoite on http://www.aamulehti.fi/vastaa/TraconIV/

Sitten ihan sattumanvarainen kysymys. Avajaisissa oli yleisöä ehkä satakunta - mikä oli sinänsä tuplamäärä odottamaani nähden. Olisikohan kukaan heistä täällä? Minua ihan oikeasti kiinnostaisi tietää mitä mieltä meidän "korkeakulttuuri on mälsää" konseptista pidettiin. Se kun oli ainoa ohjelmanumero jonka tekemiseen itse osallistuin tällä kertaa ja olen utelias persoona. Ainakin jotain naurunröhähdyksiä yleisöstä pääsi. Se on vissiin hyvä merkki, sillä kuten Kummelissakin käskettiin - pistäkää porukka nauramaan.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Conit ja festarit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa